/fotboll/osk/forum/610.aspx/fotboll/osk/forum/610.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Nissesson
2016-06-05 10:26
Jag tror iallafall att Jakob och Oscar håller bra allsvensk klass, båda två, tror att de är nästan lika duktiga och att det är små marginaler som avgör ...
Örebro Vinnartradition
2016-06-05 09:53
@Arsène Lupin - Måltjuven:


Han är inte med i matchen.
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-05 01:43
@Vinnartradition:
Han är jävligt sur över att Rinne gått så bra eftersom han konstant påstått att Oscar är överlägsen Jakob.
Örebro Vinnartradition
2016-06-04 23:21
@Snö:


Hur insnöad är du? Det enda jag kan ge dig är att du är konsekvent då du frekvent skriver inlägg utan substans.
Örebro Snö
2016-06-04 22:45
Jansson lämnar nog innan Rinne
Postat via SvenskaFans mobilsajt
AIK Nissesson
2016-06-04 22:41
Stäng fönstret !
Örebro combatspenat
2016-06-04 22:39
Vi kanske kan byta Rinne mot Uronen!
Örebro Nicknamn i ribban
2016-06-04 22:00
Jere Uronen, Helsingborgs förra vänsterback, spelar i Genk.

Övriga spelare jag känner till i truppen:

Derrick Tshimanga - Hypersnabb vänsterback/-mittfältare

Igor De Camargo - Nickspecialist (anfallare)

Thomas Buffel - Rutinerad mittfältare (kapten)


Ja, det var typ det.

Med tanke på hur alla svenska spelare (möjligen undantag för Safari) sedan Pär Zetterberg misslyckats totalt hoppas jag att både ÖSK och Rinne har is i magen och väntar med en affär tills efter/under OS.
AIK Nissesson
2016-06-04 21:01
Oscar Jansson får inte bli skadad!

Är han uppvärmd eller har han träsmak?
Örebro T8
2016-06-04 19:17
Går Rinne till Belgien blir han där 1 säsong och sen kritar han på för Djyrgårn. Statistiskt säkerställt. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2016-06-04 14:46
@Asbjörn#10:


Inte förvånande som sagt. Jag hoppas att Rinne väljer rätt klubb när det är dags att dra vidare. Det tror jag att han gör baserat på tidigare uttalanden bland annat.

Marco Bizot verkar ha avslutat säsongen som förstekeeper hos KRC Genk. 15 matcher i ligan och 10 matcher i playoff, medan László Köteles stod 16 matcher i ligan. Bizot har kontrakt som går ut nästa sommar enligt Transfermarkt och köptes för €1.5 miljoner från Groningen för ett par säsonger sedan. Det verkar som att han höll nollan i 10 av 25 matcher så det är väl inte omöjligt att han är på väg bort?

Jag har otroligt dålig koll på KRC Genk, men om man ska tro Transfermarkt så har de köpt loss sina befintliga målvakter. De verkar inte ha haft någon tydlig etta den senaste säsongen baserat på speltiden (kanske orsakat av skador?). Det vore ju tråkigt om Rinne går till en klubb som har haft en solklar etta under flera säsonger. Då måste han vara helt säker på att klubben ser honom som förstemålvakt, annars är risken att han ruttnar bort på bänken.
Örebro Asbjörn#10
2016-06-04 14:22
Ingen chock direkt att Rinne är under bevakning.
Örebro flesklepp
2016-06-04 11:57
@Arsène Lupin - Måltjuven:
Hallå, jag skojade lite, framförallt kring det Nissesson skrev. Var och är inte ute efter att polemisera med någon, eller raljera för den delen. Syftade på att det i resonemangen liksom blev till en liten krock mellan publikens preferenser av väderförhållanden kontra "produktutvecklarnas" syn på hur svensk fotboll bäst kan och bör utvecklas. I detta fall menar de att vår tävlingssäsong bör likna den kontinentala så att vi inte tappar (ytterligare) i kvalitet i förhållande till omvärlden. Med ett litet skojsamt exempel ville jag sätta fingret därpå (vi spelar fotboll när vädret är som bäst men skiter i omvärldens krav/önskan om när de vill spela med oss). Är det nåt att bli så upprörd över. Ta en Toy, som det stod på gamla trä-stå.
Mäster Estragon
2016-06-04 11:44
Fotboll eller hockey? Eller något annat kanske för den delen..
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-04 10:23
@flesklepp:
Du drar det till sin spets ifall du åsyftar vad jag skrev. Jag sa att man kunde spela lite fler matcher just på sommaren av de som spelas, av den enkla anledningen att det skulle vara trevligare att se en större andel av matcherna på sommaren. Inte att hela serien skulle avverkas då, vilket en 10 åring förstår att man inte kan). Vidare skrev jag att detta bara vad jag personligen skulle vilja men att det omöjliggörs av de uppehåll som VM/EM kräver. Skall du raljera så ändra inte vad jag menade. Det är en sak. Skall man förlänga säsongen med fler matcher, vilket betyder minst 15 matcher till, lär knappast en månads förlängning räcka. Men att jag föredrar november före mars. Du behöver inte kommentera detta mer. Ta av dig bindeln på armen och gå iväg och chilla ett tag
AIK Nissesson
2016-06-04 10:13
Jordskorpan förändras ständigt, men det tar så jädra lång tid.

Stefan Lundin tänker på sitt sätt och jag funderar på ett annat ...

Kan vi inte påskynda de geologiska förloppen genom att placera Sverige i Medelhavet?

Går väl kanske att klämma i vårt vackra land i Liguriska/Tyrrenska havet om vi flyttar på Sardinien och Corsica?

Nej, förlåt, men det är bara att inse att vi bor nära Nordpolen och att klimatet har stor betydelse för hur fotbollssäsongen planeras, både vad beträffar spelare och publik, samt dessutom gräsets status, etc etc.

Inomhushallar kanske är framtiden, annars?

Helst gillar jag själv, att se på fotboll i svartvit t-skjorta och kortbyxor en solig sommardag med cirka 20 plusgrader Celsius i skuggan:)
Örebro Nicknamn i ribban
2016-06-04 01:08
Enligt Erik så ska man spela in ett nytt avsnitt av Sportklubben på måndag med Ivan som en av gästerna.

Ujujuj...
Örebro flesklepp
2016-06-03 23:23
Nu var det ju detta som förslaget handlade om, citat Stefan Lundin: "Vi försöker jobba med en förlängd tävlingssäsong så att vår säsong liknar mer övriga Europas säsong. Jag tror att det är en förutsättning för att vi ska kunna utvecklas. Tävlingsmatcher är den bästa formen för utveckling"...
...inte om hur många matcher vi måhända skulle kunna klämma in när vädret är som bäst. I så fall skulle vi väl spela av serien med match var tredje dag under juni, juli och augusti. Och dessutom konsekvent nobba alla stora mästerskap som "stör" vårt bestämda schema.
AIK Nissesson
2016-06-03 17:57
Arsene Lupin, "Tror det sliter lite för mycket med två matcher i veckan. Ibland är det ok men inte hela tiden. Hockeyn spelar ju matchtätt men de anstränger sig lite annorlunda. Mer intensivt under korta sekvenser. Men jag är inte fysiologiskt insatt och kompetent så jag vet inte varför de klarar fler matcher. " Men det finns ju under den 30-veckors perioden, hela 15 veckor över, att planera in några matcher om grabbarna inte har ork för två matcher i veckan. Några veckor kanske de utslitna stackarna kan orka spela två matcher? Det var annat förr, när de hade ett jobb vid sidan om fotbollen ... ... men, men nu glider de vidare med feta löner. Självklart är jag avundsjuk, vore väl konstigt annars ...
AIK Nissesson
2016-06-03 17:51
@Arsène Lupin - Måltjuven:


I CL, njaej tror inte det, får vänta något år ...

... men det är ett annat kval:)
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-03 17:26
@Nissesson:


Nej det blir AIK :0)
Örebro Hagge till landslaget
2016-06-03 17:24
Nytt avsnitt av Sportklubben!
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-03 17:11
@Nissesson:
Tror det sliter lite för mycket med två matcher i veckan. Ibland är det ok men inte hela tiden. Hockeyn spelar ju matchtätt men de anstränger sig lite annorlunda. Mer intensivt under korta sekvenser. Men jag är inte fysiologiskt insatt och kompetent så jag vet inte varför de klarar fler matcher. Men spelar man två matcher i veckan + ev Europacup för vissa så tror jag man måste rotera mer i truppen och ha en större trupp. I princip kräver varje fotbollsmatch en vilodag. Vilket brukar inträffa andra dagen efter match. Det skulle betyda att det bara finns tre dagar kvar att träna på. I valet mellan mars och november föredrar jag hellre spel i november med tanke på alla minnen jag har med gräsåkrar i mars. Sverige har en ovanligt lång försäsong. Nere i Europa är inte försäsongen så mycket längre drygt någon månad eller så. Så visst finns det kalendertid att ta av i Sverige. Egentligen tycker jag fotbollen i Sverige skall ha sin höjdpunkt på sommaren. Jag kan tänka mig att man lägger in lite fler matcher i juni, andra halvan av juli samt augusti. Alltså spelar matchtätare. Men tyvärr drabbas ju serien av ständiga avbrott på sommaren pga av EM/VM som gör det svårt. Om det var förra Em eller VM som AS var tvungna att i princip spela två matcher i veckan under våren pga det långa kommande avbrottet. VM i Qatar har ju föreslagits spelas i november pga värmen. En gyllende chans att täta till matchspelandet den sommaren :0)
AIK Nissesson
2016-06-03 17:01
Bajen kvalar i höst.
Mäster Estragon
2016-06-03 14:47
ÖSK sugna igen?
Örebro flesklepp
2016-06-03 12:56
@Mäster Estragon:

Jodå, huvva, kolla t ex på november-kartan för 2010! Sådär runt vart femte år så slår vintern till redan tidigt i november med konstant minusgrader flera veckor i följd. Även nu i höstas, i november hade vi en riktig köldknäpp med temperaturer runt minus femton..
AIK Nissesson
2016-06-03 11:57
Bra inlägg flesklepp, vi ökar tomgångskörning och låter korsningarna ha rödljus längre åt alla håll, dä dära och lite till, kan nog klimatministern ordna.

Nej ursäkta, men det du skrev var faktiskt lite roligt:)

Men så här tänker jag,

April till och med oktober, innnehåller väl 30 veckor.

Om man spelar 2 matcher i veckan, räcker det ju med 15 veckor.

Resterande 15 veckor kan ju vara uppehåll eller annat ?

Förstår egentligen inte riktigt hur det kan vara så svårt att få till det, utan att man börjar diskutera spel i november, då är man ju lite mätt på fotboll och adventsljustakarna skall letas fram, samt vädret skrämmer många.
Mäster Estragon
2016-06-03 10:53
@TWM:

Är väl knappt minusgrader i november numera.. Kanske lite kallt uppe i Norrland men annars ska det väl gå an.
Örebro flesklepp
2016-06-03 10:19
Kan man helt enkelt inte förlänga sommaren? Vi höjer medeltemperaturen med ett antal grader så får vi varmt ända fram emot Lucia.... Oooops... Det kanske just är vad FN:s klimatpanel förutspår...
Skämt (eller snarare minst sagt allvar) åsido så vad man i artikeln är ute efter och som man argumenterar kring är att tävlingssäsongen i Sverige slutar för tidigt och att det på något sätt vore lämpligt att förlänga den November ut. Att spela ännu mer matcher under sommarmånaderna löser ju inte det problemet. Vårt problem är ju att medalj- och nedflyttningsstrider då skulle ske runt första advent. Danmark har löst just det delproblemet genom övergång till höst-vår. Vet inte om det skulle kunna vara en lösning för vår del?
AIK Nissesson
2016-06-03 08:19
TWM

Instämmer med flesklepp om att mars och november vädermässigt är ganska lika. Föredrar själv mars eftersom fotbollsabstinensen är större då för mig, jämfört med november.

Allra helst föredrar jag ju fotboll på sommaren i Norden.

Kan man inte förlänga säsongen på sommaren eller spela lite tätare matcher öht, 2 ggr per vecka är väl inte för mycket, eller är det det?
Annons: