/fotboll/osk/forum/5820.aspx/fotboll/osk/forum/5820.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kärrafjorden
2009-07-08 23:01
Nyss hemkommen efter matchen.

ÖSK gör en bra första halvlek och har ett par riktigt heta chanser. I andra tar Häcken över och Paulinho har lekstuka med stackars Jocke Gren. Sett över nittio minuter var Häcken det klart bästa laget.

Bedrövlig laguttagning av Sixten i dag och lika dålig coachning. Nordback och Holgersson in (Frempong och Gerzic ut) när vi ligger under och behöver mål.

Jag vill också ha en förklaring på hur man resonerade när man tog ut detta laget. Tycker det är synd och skam att man lägger sig platt i en KVARTSFINAL i cupen genom att ställa upp med ett b-lag. Nästa match är för sjutton på måndag, hur kan man behöva vila ÅTTA ordinarie spelare?

Mitt företroende för vår tränare har fått sig en törn i dag.

Plus i dag till:
Peter Westman ...

Minus i dag till:
Sixten och Jocke Green.

Störst minus till:
F***supportrarna som skämmer ut ÖSK. Hoppas ni möter några av de spelare ni skriker "f***a, h*ra" pekar finger på stan när ni är nyktra. Undrar om ni är lika karska då era jävla små pinsamma könshår till människor.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:56
Grohl//

Akta dig, Wowoah är ju nästan helig här på forumet ;)) Men jag vågar ändå hålla med dig. Till nästa år vill jag se Riddez där och ännu hellre Piere Bengtsson om det ramlat in pengar.
Örebro pemo
2009-07-08 22:51
Jaha, det var ju synd, men ingen katastrof. Problemet är som vanligt att vi inte kan gör mål. Följde referatet på NA och antar att ÖSK skapade ett antal heta chanser, men mötte en mycket bra målvakt. Tänk på att AIK mötte ett SE-lag och bara orkade med 2-1 trots nästan ordinarie lag. Den här matchen var kanske väldigt viktig för Sixten för att kolla vilka som håller när hösten kommer med avstängningar och skador. Jag är nästan 100 på att om vi spelat på Bernh så hade vi gått segrande ur striden. Det som måste till nu är vinster på bortaplan. Hoppas att TFF blir första skalpen. Har vi vunnit borta i år? Förutom ÖIS, som alla slår.
Örebro Grohl
2009-07-08 22:44
Ämne:
Jag hade tänkt på ....
Jag tycker absolut att vi borde kunna göra fler mål på den s.k. andravågen som brukar uppstå efter Roni och Basses raider på sina kanter. Det känns som att det ofta står och faller med Nordin på dom chanserna nu.. Även om Nobbe hade en hel del virkesträffar på dom lägena ett tag.

Är det nån spelare som jag faktiskt inte är helt säker på håller måttet så är det nog Wowoah... Han känns alldeles för ofta livsfarlig, å om nu Eija "tillslagsexperten" tycker att han har bäst tillslag i ÖSK så undrar jag lite hur det står till i truppen alt. Eijas huvud.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:43
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:42
E.Shams//

Då såg vi samma sak, tänkte du också på vilka tjuvknep AIK tog till på Kim mest hela tiden?
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:39
Skägget//

Håller med dig om Elfsborg och Göteborg, men jag räknar med att Elm och Obolo snart blir sålda.

Höjs sedan inte buden på Alvbåge och Porokara blir de kvar. Förstår inte hur du kan tycka att HBK, Gefle och TFF har lika bra trupp som ÖSK?
Örebro E.Shams
2009-07-08 22:35

Jag hade tänkt på detta tidigare men i matchen mot AIK vart det så tydligt för mig när båda lagen hade samma problem. I synnerhet ÖSK med inspel från både Porokara och Astvald utan reslutat. När då Astvald spelade snett bakåt och Gerzic fyllde på tillkom just målet.

Som jag ser det kan problemet lösas på följande vis: A) Fylla på med befintliga spelare B) Byta ut minst n spelare i startelvan C) Försöka ha en högre grundposition D) Byta grundformation

Vad som är bäst har jag ingen aning om men Sixten och övriga bör försöka med något iallafall.

Örebro Skägget
2009-07-08 22:32
Kräva minst en tredjeplats?? Visst finns det möjlighet att med lite tur komma trea, men att kräva något sådant är ju bara löjligt. När det gäller trupper i allsvenskan, så konkurrerar ÖSK med lag som Trelleborg, Gefle, Halmstad.

IFK Göteborg och Elfsborg är i särklass, och sen rankar jag AIK, Helsingborg och Kalmars trupper som bättre än ÖSK.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:27
Bastard on Parade//

De håller på med att sy ihop något knepigt avtal med Assyriska om Näfver. De tar över lönen och Näfver skall skriva på för 1-2 år med dem räknat från 1/1-2010. Sedan går en mycket stor del till Spelarinvest om Näfver skulle säljas från Assyriska.
Örebro Bastard on Parade
2009-07-08 22:22
Även jag håller med dig E.Shams. De matcher jag har sett i år så har det varit ganska dåligt med folk i och runt boxen.

Våra ytterforwards har hållt till i kanterna, och Nordin har haft en lägre utgångspunkt i banan än vad han brukar (med undantag för AIK matchen).

Truppen ser bra ut, men klarar vi lönerna? Den är väldigt bred och vilka slutsatser ska man dra när man skänker bort en före detta U21-landslagsman?
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:18
E.Shams//

Du har så rätt i det du skriver om boxen. Därför är jag så trött på gnället om Kim. Han blir hårt tagen i år av minst två. Det måste utnyttjas om fler fyller på i boxen.
Örebro Gurra2001
2009-07-08 22:18
Jag håller med. Kraven på allsvenskan höjs nu. Allt annat än guld är skandal!
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:15
Nu låter jag väl som en riktig Närking, men det trista är att det nog är svårt att få till en lika bra trupp kommande år som vi har nu. Ekonomin är under kontroll, men inte mer.

Håller med dig Bastard, nu måste kraven bli högre vad gäller AS. Själv nöjer jag mig inte med mindre än en tredjeplats. Men det kräver att Sixten går över till 4-4-2 på bortaplan.
Örebro Ösk_#09★
2009-07-08 22:12
aha där rök drömmen om att vi skulle kanske vinna svenska cupen.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 22:11
Hade ju varit perfekt att låta Jidsjö få matchträning.. Förstår inte heller Walkers spel. Han kommer väl inte ens vara med på bänken inför TFF??
Örebro E.Shams
2009-07-08 22:10

Jag anser att det är för få spelare i boxen vid avslutningslägen. Detta hade även AIK problem med senast. Både AIK och ÖSK är stabila lag men om de vill upp lite i tabellen så måste de fylla på med fler spelare i boxen. Om Bedoya skulle lyckas göra det eller ej vet jag inte men något måste göras. Ska ÖSK producera fler mål så måste fler personer in i boxen. Detta är jag övertygad om.
Örebro Bastard on Parade
2009-07-08 22:09
Det skulle vara intressant att höra en motivering till uttagningen. Inte kan väl spelarna ha varit slitna? De har haft en match efter en månads semester!

Antingen så har träningsupplägget varit väldigt fel, eller så har truppen blivit väldigt skadedrabbad helt plötsligt.

Varför får Walker starta? Han lär väl byta klubb vilken sekund som helst. Är det inte bättre att spela Jidsjö eller en halvskadad Olsen?

Jag trodde mycket på Joakim Gren för ett par säsonger sedan, men han har drabbats av för många småskador och inte utvecklats i den takt som jag hoppats. Det börjar bli dags att prestera nu.

Att Sixten skiter i Cupen bör väl rimligen innebära att vi nu måste ställa högre krav på återstoden av Allsvenskan?
Örebro Freddie83
2009-07-08 22:06
Ämne: Men kanske får Kihle....
Du har rätt det kan bli riktigt riktigt bra! hoppas bara Sixten vågar testa det nån match, men Nordback verkar vara förbjuden att byta ut.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:05
DaSa//

Håller med dig om det mesta du skriver, men tänk på att Berra bara är ca.20 år, tror du inte han är mogen att efterträda Wiken inför t.ex 2011? Han har ju ingen speciellt hög lön och mig veterligen så har ingen klubb gjort någon förfrågan gällande honom. Dessutom är han nog oerhört viktig för Basse på sidan av planen.
Örebro Skägget
2009-07-08 22:05
Att kräva Sixtens avgång om han inte skulle klara av en toppfemplacering är bara patetiskt. Visst tycker jag han gott kunde ha spelat med fler "a-lags"spelare idag, och spelare ska nog kunna orka spela två matcher på fyra dagar om man inte haft match på en månad.

...men Sixten har gjort en fantastisk resa med klubben, och har mitt fulla förtroende.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 22:04
Men kanske får Kihlen mer hjälp i defensiven av en löpande Nobbe än vad Bedoya skulle? Jag gillar Bedoya och hoppas att han får mer tid framöver men samtidigt tycker jag man underskattar Nobbes betydelse i laget. Bedoya och Nordin i offensiven kan bli riktigt bra!
Örebro Freddie83
2009-07-08 22:01
Ämne: Lekiller/ Jag tycker....
Varför ska nobbe kämpa ner motståndarna för? det är ju khilens jobb. Nordback har Sixten sagt ska vara offensiv och vara med i boxen vid inlägg och dylikt, men inte! där är enbart Kim Olsen! förutom när Bedoya kommer in som är en offensiv spelare och vet hur han ska ta sig in i boxen! Snälla låt oss slippa nordbacks "chippar" och undanrensningar när han inte ens är i pressade lägen!
Örebro Walter Gigena
2009-07-08 22:01
..och där rök chansen till europaspel. Tack för krigarinsatsen! Tack för ännu en underskattning! Tack för en superb coachning! Tack för att vi fortsätter nöta 4-3-3 i alla lägen!

Trelleborg kommer spela ut oss.
Örebro DaSa
2009-07-08 22:00
För att försvara Sixten så kan det ju faktiskt vara så att han sparade Basse mot AIK för att kunna ha honom fräsch idag vilket tyder på att han "satsade" lite på cupen i alla fall.

Som avslutning på kvällens inlägg så får man tacka Sawyee för sällskapet, alltid trevligt att se en match med en forum-räv:)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 21:57
Lekiller/ Jag tycker Bedoya har större potential än vad Nobbe har. Nobbe kan få kämpa ner motståndarna i 60 min sen tycker jag Alejandro ska få komma in och visa sin styrka. Nobbe får även mycket skit för att han inte är teknisk. Men som sagt har alla spelare olika styrkor och fungerar på olika sätt i lagets uppbyggnad.
Örebro Stolproten
2009-07-08 21:56
*äter en apelsin*
Örebro Grohl
2009-07-08 21:55
Ämne: Ämne: Lekille....Precis.. Varför ska Nordback vara helig bara för att han löper sjukt mycket?

Bedoya har också ett rykte av att vara en riktig kämpe, varför inte testa honom från start i en allsvensk match?

DaSa:
Intressant tanke, frågan är om Sixten vågar göra en sån ändring i startelvan? jag är skeptisk till det.. Det känns som hans största svaghet som tränare
Örebro DaSa
2009-07-08 21:55
Grohl// Klockrent! Idag så är det ju t.o.m. uttalat att bollen skall till Nordin som sedan skall spela ut den på kanterna. Tänk om vi skulle ha två Nordin som båda kan slå en avgörande pass, då skulle vi genast blivit svårare att läsa plus att Nordin antagligen skulle fått ännu mera ytor. Idag så behöver ju ingen motståndare lägga ngn som helst energi på att markera Nobbe för lagkamraterna undviker att passa honom (eller om det är Nobbe som undviker att vara passningsbar).

Men tycker faktiskt att Nobbe skötte sig rätt så bra när han kom in idag, men han kan fortfarande inte slå avgörande pass.
Örebro Gurra2001
2009-07-08 21:52
Conjuration//Klart du får vara besviken. Det är även jag. Bara därför tycker jag inte det är passande att skriva "avgå" "Topp fem allsvenskan är ju bara och glömma för länge sen" etc.

Jag skriver det jag skrev här under ännu en gång: "Notera att jag har förståelse för en genomtänkt kritik, inte för folk som spyr ur sig vad som helst."
Annons: