/fotboll/osk/forum/5797.aspx/fotboll/osk/forum/5797.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Lekiller
2009-07-15 19:58
Pierre är ifrån Kumla.

Han brukar vara hemma titt som tätt. Längtar kanske hem??
Örebro Gurra2001
2009-07-15 19:51
Om ÖSK vill och Pierre vill så borde det gå tycker man.
Örebro Mittåt
2009-07-15 19:39
Grohl// Det är hans far som tränar Forward.
Örebro Grohl
2009-07-15 19:37
BK Forward? Är inte Bengtsson från IFK Kumla? Vill minnas att han och Moses Reed spelade tillsammans i div.4 precis innan dom stack till ÖSK respektive AIK. Men som sagt, jag brukar kunna ha fel =)
Örebro Mittåt
2009-07-15 19:32
Forwardfaktorn gör nog att Bengtsson inte ser ÖSK som ett alternativ.
Örebro Sven Töle
2009-07-15 19:28
-Bengtsons kommer inte till ÖSK för att sitta på bänken och Sixten flyttar inte på Wowoah

Oavsett om ni ser Per J som en mittfältare är han en utomordentligt bra vänsterback. Han spelade en del där i våras på träningsmatcherna och var väldigt duktig, åt båda hållen.

Per J är inte samma spelartyp (inte den dominanta dirigenten med sådan självklarhet) som Kilen och kommer inte ersätta Kilen. Möjligen Nordback. ÖSK tycks också spana efter spelare på Kilens position vilket också stärker den tesen. Annars tror jag mer på Erik Nilsson på den platsen på sikt än på Per J.

Staaf kommer Sixten inte att kasta ut. Det är en spelare han gillar, hur illa vi än tycker att han passar in.

Hasan såg jag spela mot Halmstad i svenska cupen. Han började väldigt darrigt men spelade upp sig ju längre matchen led. Sen är det inte lätt att utvecklas när man nästan aldrig får spela. Vi har ingen aning om hur han skulle spela om han fick en räcka matcher. Wirtanen blev lika sågad här i vintras.

Örebro Gurra2001
2009-07-15 19:25
Grohl// Bra inlägg.
Örebro Grohl
2009-07-15 19:20
Ang. Pierre Bengtsson så håller jag med många här inne, han skulle absolut tillföra vår trupp och då även startelva någonting.

Wowoah är väl 77:a om jag inte minns fel? Inte så jättemånga år kvar alltså. Dessutom har han inga enorma spetskompetenser som vi skulle tappa om han inte spelade.. Han är en en spelare av hyfsad allsvensk klass helt enkelt, skulle säkert gå in i många startelvor men knappast någon Khilberg.

Jag blev väldigt imponerad av Bengtsson mot oss, tyckte han gjorde ett strålande försvarsarbete (även om vårat mål kom från högerkanten) och var även med och skapade framåt. Lägg där till att han är ung och nu kan gå som bosman (vilket kanske kan betyda en sign-on bonus på kanske en miljon?). Om Pierre vill hit, vilket inte alls är säkert, men vill han hit vore det otroligt korkat att släppa en sån spelare.
Örebro jappel
2009-07-15 18:49
På tal om något helt annat.
8631 i snitt nu...bara 29 färre än förra året. Med en bra avslutning på säsongen finns stor chans att vi passarar fjolårets snitt på 8660 med råge.
Örebro jappel
2009-07-15 18:49
På tal om något helt annat.
8631 i snitt nu...bara 29 färre än förra året. Med en bra avslutning på säsongen finns stor chans att vi passarar fjolårets snitt på 8660 med råge.
Örebro jappel
2009-07-15 18:37
Ämne: jappel// Det offensi....
absolut, jag skrev det med ett visst mått av ironi. Men har man ett bra skott finns stor chans att man även har bra bollträff på passningar crossar och annat som en vänsterback kan förväntas göra. Oavsett vilket så är en hel holgersson en perfekt bänkspelare. då han kan hoppa in både till vänster och i mitten, kanske även till höger om det krisar. (har väl inte testats där, men han bör i alla fall vara väl införstådd i hur han ska spela även där)
Örebro Gurra2001
2009-07-15 18:28
DaSa// Gillar din trupp.
Örebro Gurra2001
2009-07-15 18:27
jappel// Det offensiva med en ytterback är bollbehandling, trygghet med boll, driva boll, eventuellt göra en gubbe längre fram i banan osv. Endast 1 % (med en nypa salt) offensiva spelet har med det skott man har som ytterback. Woven och Bengtsons känsla och precision är betydligt bättre. Trots att efterfrågan på vänsterfötter är stor och Holge har en som dessutom har bra tryck, så har han spelat mer som mittback än vänsterback har jag för mig. Ingen tillfällighet i så fall.
Örebro DaSa
2009-07-15 18:23
Så därför tror jag att även nästa silly season kommer bli relativt avslagen för oss. Tror att vi kommer att ha följande trupp:
Alven/Weggen

HB: Anttonen/Wirtanen
Mitt: Almebäck/Berra
Mitt: Wiken/O. Johansson
VB: Wovven/Pierre

Def mitt: Kihlen/Erik N
Mittmitt: Per J/Lundholm/Nobbe
Off mitt: Nordin/Bedoya

HY: Bassombeng/Astvald
T: Olsen/Jidsjö
VY: Porokara/Frempong

Ut:
- Glenn
- Walker
- Gren
- Reed
- Staaf (tyvärr då jag inte ser ngn naturlig plats för honom i en 4-3-3 uppställning)

Skulle gärna sett Glenn istället för Wiken i truppen men eftersom den sistnämnde sitter på kontrakt så är det bättre ekonomiskt att behålla honom.

Sen tror jag att Lundholm kan bli grym på mittmitt rollen, han var ju målfarlig i ungdom och det är precis en sådan spelare vi behöver där eftersom ingen annan verkar kunna/vilja göra mål. Har inte sett honom så mycket men tror han skulle kunna bli vår "Petter Andersson":)
Örebro jappel
2009-07-15 18:20
Skönt att så många tidigare skadade är tillbaka, känns som att vi har värvat under sommaren trots att det inte köpts in något nytt :-)
Örebro jappel
2009-07-15 18:19
Ämne: Sven Töle// Vi har 1....
håller inte med om att Holger är för dålig offensivt. har han kvar samma tryck i skottet som innan skadan så är det en offensiv kraft bara att ha honom över mittlinjen :-) alla skott därifrån och frammåt har stor chans att gå på och ibland i mål.
Örebro jappel
2009-07-15 18:18
edit...
Örebro DaSa
2009-07-15 18:12
Jag tycker att en trupp skall bestå av 11 startspelare och resterande spelare skall antingen vara lovande talanger (under 22 år) eller gamlingar som accepterar att sitta på bänken (lex Weggen). Viktigt även att man då har ett fungerande b-lag där dessa kan få speltid.

Tror inte heller att ngn av våra "stjärnor" kommer bli sålda i sommar. Om inte spelare som Rasmus Elm och Bengtsson i TFF blir sålda så har jag svårt att se att vi kan sälja en anfallare som gjort 2 mål på en halv säsong eller en skadebenägen Bassombeng. Tyvärr så är det bara Alven som är säljbar och om han försvinner kommer det att svida.
Örebro go_osk
2009-07-15 18:10
Per Johansson ser jag främst som mittfältare. På längre sikt är han den med bäst potential att ta över efter Kihlberg. Holgersson kan förvisso spela vänsterback, men frågan är när han hittar formen efter skadan. Dessutom så går hans kontrakt ut efter den här säsongen. Det är då som Pierre Bengtsson kan komma in i bilden.

Wowoah är absolut ingen dålig vänsterback, han har varit riktigt stabil i år. Men faktum är att han fyller 34 år nästa säsong.
Örebro Gurra2001
2009-07-15 18:06
Sven// Vet inte hur du resonerar men om man ska vara ett topplag i svensk fotboll så bör man väl eftersöka kvalitet och inte kvantitet? Mig veterligen vinner man titlar på hur bra spelare man har, inte hur många man har.
Örebro DaSa
2009-07-15 18:05
Sven Töle// Vi har 1 vänsterback och 3 nödlösningar.
-Wovven är perfekt som vänsterback i 4-3-3, bollsäker och bra offensivt.
- Hasan, har ngn sett honom spela som vänsterback? Han var ju offensiv mittfältare tidigare, kommer ju ta minst en säsong innan han kan konkurrera på allvar om en plats (ungefär samtidigt som hans kontrakt går ut).
Holgersson är inte en vänsterback för en 4-3-3 uppställning, alldeles för dålig offensivt. Men skulle gärna se honom mittback.
Per J, skall spela på mittfältet, annars blir vi kort om folk där istället.

Värva Bengtsson!!!:)
Örebro Sven Töle
2009-07-15 17:44
vi har fyra vä-backar i dagsläget, wovven, Hasan, holger men även Per j.

Tror det räcker
Örebro Gurra2001
2009-07-15 17:33
Wowoah är helt ohotad. Inte gynnsamt för ÖSK. Vår kumlavän skulle mycket väl vara till nytta för ÖSK. Konkurranssituationen skulle göra gott för våran västerkant. Dessutom är han ju ung (utvecklingsbar, kan inbringa pengar) och från Örebro. Inte många tillfällen vi får chansen att binda till oss en så ung och duktig spelare (vänsterback!) som är från trakten. Dessutom har han erfarenheten och är beprövad på högsta nivå.
Örebro M!ke
2009-07-15 17:19
Ämne: Ämne: Ämne....
Kommer inte ihåg riktigt va han sa i intervjun nu men har för mig att han ville spela mera...
På vilken position i ÖSK skulle han få spela mer, ingen :/ visst jag tycker också han vore bra som komplement och han är härifrån trakten - Kumla. Men jag får faktiskt hålla med chipset här, inte rätt tid för honom och komma till ÖSK nu.

Sen har jag för mig att när han gick från Kumla till AIK, det var väl i samma sväng som Moses Reed kom till ÖSK, då fick han väl välja mellan ÖSK & AIK men tog det senare och Moses valde ÖSK, inte 100% säker dock... Men som han också sa i intervjun - Inte många andra allsvenska lag han vill spela för. Så jag tror inte ens att han skulle vilja gå till ÖSK..
Örebro Sven Töle
2009-07-15 16:51
En annan sak som nu börjar infinna sig är att de lagen med lite bredare trupper skall börja få payback. Skadorna börjar komma nu och nu är t ex både Bergren och jawo skadade för gefle. Två mycket strategiska spelare för dem.
Örebro Sven Töle
2009-07-15 16:46
Grixx; Det är inte något nytt att ÖSk spelar bättre hemma. Det gör alla. Ösk:s problem är att man har ett större gap mellan hemma/borta prestation spelmässigt än många andra lag och det är det gapet Sixten vill minska (vem vill inte det?)

Om vi tittar på de lite bättre lagen som varit på BA så ser man ju att de äger boll klart mer än vad ösk hitills gjort på deras dito

för mig känns det iaf skönt att sixten sa att de jobbar med det och att laget är inne i en process som sakta skall förbättra laget på den punkten. då vet man åtminstone att de jobbar på det och man behöver inte bli lika irriterad som jag kan bli när man ställer upp i handbollsförsvar och bara grisar och tjongar och sedan litar på alvbåge.
Örebro Grixx
2009-07-15 16:33
Är det något nytt att Örebro spelar bättre på hemmaplan eller att det är ganska vanligt att det sker för andra lag också. Många är tränarna som försökt att få till det borta också undrar varför de inte lyckas;-)

Örebro måhända skiljer det mer mellan borta än hemma än hos tex topplagen...konstigt;-)

Ett sätt är att förlora lite mer hemma då är allt som det SKA vara....

Likaså kanske en del spelare får ta det lite lugnare hemma....

Är det konstigt att i stort sett alla lagsporter ä bättre hemma...vad konstigt.
Örebro foppa!
2009-07-15 15:48
På hemmaplan tycker jag defenitivt att Basse ska starta, om han nu är helt frisk. Det tycker jag är en självklarhet faktiskt. Eric kan skapa farligheter från ingenstans. På bortaplan däremot verkar han komma bort sig rätt ofta, om det beror på konstgräset eller något annat vet jag inte. Men kanske att man skulle börja, som många andra vill, spela 4-4-2 på bortaplan, med ett mittfält: Porokara-Gerzic-Kihlberg-Astvald. Eller vem skall man plocka bort på mittfältet?
Örebro DaSa
2009-07-15 15:34
Ang. Astvald/Basse debatten så hade ju Sixten ett intressant uttalande i senaste intervjun:

" "Mackan" gör en bra prestation och man får titta med andra ögon med tanke på att det är hans andra match från start. Han gör väldigt många bra saker och det var inte långt ifrån att han blev målskytt."

Om man läser mellan raderna så tolkar jag det som att han var bra för att bara spelat två matcher men kanske inte jättebra.

Om det nu är så att Sixten vill satsa på Astvald så tycker jag att vi skall gå ut med att vi vill sälja Basse och sedan låta honom spela rätt så mycket under hösten för att få bra betalt för honom. För han är en underbar spelare när han är i form, håller med Pras om att han t.o.m. är vårat bästa offensiva vapen.
Örebro Kärrafjorden
2009-07-15 14:25
Ämne: Ämne: Ämne....
Jag föredrar definitivt Astvald före Bassombeng i dagsläget. Tycker Mackans insatser mot AIK och TFF talar till hans fördel. Bassom gjorde ett uselt inhopp mot AIK och var värdelös i cupmatchen.
Annons: