/fotboll/osk/forum/5788.aspx/fotboll/osk/forum/5788.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro apskallen
2009-07-26 22:18
På radiosporten idag så sade de också att Näfver var ett starkt nyförvärv. Men, det är väl som det alltid är från vissa personer. Man väljer vilken källa man vill lyssna på (och referera) för att försöka förstärka sin åsikt.
IFK Göteborg IFK_Amas
2009-07-26 22:17
Är det någon som vet hur många Kubaner som väntas inta Rambergsvallen imån?
Örebro Erki
2009-07-26 22:09
ÖSK-Karl// Förra matchen stod tydligen Näfver för en rätt bra insats enligt deras svenskafansskribent och gjorde dessutom mål (se länktips). Då verkade ingen gnälla på att han var otränad. Det svänger fort i Assyriska.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 22:01
Saywee//

Jag tror det är Uefa som bestämt att fönstret skall vara öppet juli-augusti. Sedan har de svenska elitlagen beslutat själva om att i sverige får man inte handla mer än i juli. Dock går det inte att stoppa köp i augusti.

Nu har tydligen en majoritet fattat att detta är ohållbart, därför skall det röstas i december om att ändra så köp även går att göra i augusti. Motståndare till regeländring är ÖSK, Gais och något mer lag av någon konstig anledning. Maila Sjögren och fråga varför han är emot ;))
AIK Saywee
2009-07-26 21:47
Nu börjar jag fundera igen efter en stunds stillestånd, har dessa regler (fönster) alltid funnits, eller när kom de till och vad är syftet med dessa öppna och stängda fönster? Jag kan ana, men är dåligt insatt. Är det någon som vet något eller tror något om detta?
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 21:44
Nedan saxat från en faktiskt sansad skribent på Assyriskas forum:

"Vi har helt inte det där lilla extra som förr i tiden.
Och frågan jag ställer mig. Vem står bakom värvningen av Näfver???
Det är en bra spelare i grunden men att han var såhär otränad visste jag inte om. Sommaruppehållet är till för att värva spetsspelare inte "rehabspelare"."

Killen verkar befinna sig i fritt fall.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 21:40
Saywee//

Nej, inga köp är tillåtna. Någon skrev att ÖSK/Sjögren vill behålla denna idiotiska regel som det skall röstas om i december. Ponera att Alvbåge blir såld i augusti och Weggen skadad, då är det bara för Anders Karlsson att rycka in. Tror dock att man kan ta in kontraktslösa spelare när som helst, sedan kan man ju fråga sig vad en sådan kan tillföra.
AIK Saywee
2009-07-26 21:33
ÖSK-Karl, stänger fönstret om två dygn? Går det inte att hålla några dörrar öppna ...?

Nej, skämt åsido, jag kan inte dessa regleringar, men är köp inom landet möjligt därefter, eller är det möjligt med lån eller finns det andra möjligheter ...

... om det skulle behövas förstås, vilket jag helst inte vill räkna med, men en gardering är aldrig fel ...

(möjligt - vilket ord ejenklien)
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 21:21
Haginge var inte populär hos Djurgårdsfansen före dagens match, men nu är han inte vatten värd på deras forum.

Hemlängtan hade han redan, snacka om att han måste ångra flytten enormt. Själv ansåg jag honom alltid som överskattad i ÖSK, speciellt som mittback där jag ansåg honom som en säkerhetsrisk. Däremot en helt okey högerback men en klass sämre än Anttonen.

Han kanske kunde bli en backup för Anttonen nästa år om vi får honom gratis?
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 21:14
Saywee//

Kul att du är obotlig optimist ;))

Om någon ny skall dyka upp så måste han göra det inom mindre än två fygn, sedan stänger köpfönstret för svenska lag. Tyvärr kan vi däremot tappa spelare augusti ut till utlandet.
AIK Saywee
2009-07-26 20:29
Solståndet har vänt för en dryg månad sedan, men Allsvenskan vänder nu i helgen. Frågorna är hur många som helst, exempelvis - skall vi ta lika många poäng i andra halvan som i den första halvan? Vem kan tänkas lämna klubben? Vem kan tänkas dyka upp i svartvit dress? etc etc

Sillstryparna fick torsk idag och jag vet inte om det var bra för ÖSK eller för Allsvenskan i stort ...?

I morgon besöker tränaren med AIK-tatuering Råsunda och detta får mig att tänka på senaste måndag då jag begav mig till Lilla Ullevi med svärson och barnbarn (GAIS-AIK 2-2).

Hamnade på en slags familjeläktare nära AIK´s semesterklack (sektion D) med ett stort inslag av AIK-sympatisörer.

Vid matchstart kommer 7 stycken defekta åskådare in och sätter sig på första rad, river ner en AIK-flagga och spottar samtidigt demonstrativt.
Stämningen blir lite frustrerad med ordväxlingar och vakter kommer genast på plats. Efter c:a 10 minuters totalt ointresse för matchen från de sju vise männen kommer en bastant grupp ordningsmän och helt enkelt flyttar bort dessa *******.

Vid denna förflyttning ser jag att två av de "neutralt" klädda åskådarna har blåvitrandiga tröjor som sticker ut lite över rumpan, ja hur skulle de ha kommit in på arenan annars? Jag menar utan att försöka dölja de blåvita tröjorna?

Vad hade de för intresse av en match mellan GAIS och AIK?

Jaja, nog om detta, i morgon befinner jag mig på den "gemytliga" Rambergsvalllen och nu jäd*ar blir det inte torsk.

FORZA SVARTVITT!
Kerenskij
2009-07-26 17:37
Bassombeng missar matchen imorn
Örebro Sven Töle
2009-07-26 17:19
Ämne: Sven Töle//

Va, b....ÖSK Karl // eller nja - Mittåt skrev ; "Talangerna i åldern 17-20 år har sedan fått utvecklats i talangtruppen". Men han tillade sedan att det ev skall bli yngre där. Jag skulle också vilja att man startade från 15 är.

Nu vet jag inte i detalj hur det är, det har nog Mittåt koll på. Men ifall det är breddverksamhet fram till 17 så tycker jag det låter sent. Kanske är det någon annan form av "toppning" innan. Mittåt får svara på det.
Örebro Aspen
2009-07-26 14:43
Det blir en tuff uppgift för ÖSK i morgon. Tre raka förluster mot Häcken skulle bli en rejäl motgång och kanske kräva något offer i "startelven"
Nobbes förklaring till det dåliga spelet de senaste matcherna:
"Framförallt tycker jag inte vi har jobbat tillräckligt hårt under matcherna på slutet. Möjligen har den fina vårsäsongen gjort att vi tror att vi är bättre än vi egentligen är."
Jag tycket det har sett ut som att alla jobbat men den extra energi har saknas de senaste matcherna. Men innan Häcken klarade vi oss utan att förlora delvis på tur.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 13:47
För er som inte vet vem Stig Pettersson är:

"Stig Pettersson kom till ÖSK 1971 och stannade i klubben i hela 11 säsonger. Trots det är han historiskt sett en anonym ÖSK:are. På fotbollsplanen beskrevs han som en arbetsam mittfältare med hyfsad teknik och med mycket gott spelsinne.

I mitten på 70-talet skolades Stig om från mittfältare till anfallare men någon större målskytt blev han aldrig.
- Jag har bränt förskräckligt mycket målchanser genom åren, säger Stig själv när målskyttet kommer på tal"
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 13:42
Sven Töle//

Va, börjar satsningen först när de är 17 år? Så gammal var väl Stig Pettersson när han slog igenom i ÖSK för 40-45 år sedan. Har de inte lärt sig sedan dess? Självklart skall elitsatsningen starta vid 15 års ålder.
Örebro Sven Töle
2009-07-26 10:56
Mittåt// Tänkte lite på vad du skrev. Känns som om satsningsstart i åldern 17-20 känns lite sen. Många spelar redan i Allsvenskan i den åldern. Men hoppas de sänker den åldern som du skrev.

Jag kommer ihåg iaf i slutet på 90-talet(vet inte riktigt hur det är nu) då V:a Frölunda ansågs vara en av de klubbar som fick fram bäst spelare från unga. Deras elits-satsning började när spelarna fyllde 15. Då spetsades också den truppen med några lovande 15-åringar från mindre klubbar i Götet.

Om ÖSK gjorde detsamma och kunde man dessutom locka över några av Forwards och KIF:s talanger redan då skulle det försvåra för MFF och andra att plocka spelare. För de tar ofta ned spelarna runt 17-18 årsåldern för att titta på dem.
Örebro Sven Töle
2009-07-26 10:50
Det som är är ju att en jury som skall välja bäste målvakt väldigt väldigt ofta imponeras av hur ofta en målvakt hållit nollan. Det hör man kommentatorer också säga under matcher "Ja, han har ju hållit nollan hela 12 ggr!!"

Wiland är naturligtvis en bra målvakt och det krävs viss fokus också att kunna stå sysslolös men ändå vara skärpt när väl ett avslut kommer. Men självklart, om motståndaren sällan släpps fram till avslut eller endast når avslut i dåliga lägen så ökar ju statistisk så klart chansen att hålla nollan. Wiland hade aldrig haft så många nollor om han stått i ÖSK 2008.

Alvbåge var Allsvenskans bästa målvakt 2008. Så var det bara.
Örebro Conjuration ★
2009-07-26 03:33
Wiland har aldrig imponerat mig. Alvbåge är klasser bättre! Vore ju kul om Wiland blev utlånad till Djurgården eller något dylikt lag och se hur han skulle lyckas där.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-26 00:07
Sven Töle//

Håller med, jag hade nog inte släppt in många fler ens ;)) Alvbåge hade släppt in förre.

in med Boniek Maruti på plan/
Ähhh, han kan ju inte gå på rykten, det var så klart pengarna som lockade, annars hade han ju kunnat skrivit en klausul. Dessa bosmanspelare och Emra, ute och gråter i pressen när de kan sitta och räkna pengar livet ut.
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2009-07-25 23:02
Ösk-karl nu är de så här att Christiansen var på väg bort ryktades om premier League, de var mycket nära att han lämnade så kan förstå Wiland, plus att han skulle kunna börja konkurrera med Isaksson på allvar, nu gick de som de gick.
håller däremot sven, lätt o va allsvenskans bästa målvakt med den defensiven elfsborg hade, i så fall är ju covic topp 3 o de är han inte ;)
Örebro Sven Töle
2009-07-25 22:52
Johan Wiland, Allsvenskas bäste målvakt 2008 juuuuuu??? Lätt att få högt målvaktsbetyg när man hade allsvenskans bästa defensiv framför sig.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-25 21:19
Från fotbollskanalen:

"Nu är Johan Wiland bortglömd nere i Danmark.
Jesper Christiansen blev kvar i FC Köpenhamn trots proffsrykten.
Och Wiland är därmed andremålvakt.
– Händer det inget snart måste vi ta ett snack om min framtid, säger Wiland till Jyllands-Posten.
- Jag kan inte sitta på bänken i en hel säsong till, det går inte. Jag är 28 år, så jag måste spela matcher för att utvecklas."

Borde han inte räknat ut det innan han flyttade? Wiland är ju ingenting i jämförelse med Jesper Christiansen. Pengarna först, sedan kommer gnället.
Örebro TICTICTAC
2009-07-25 20:35
Ämne: Jag tror att en av a....Bra sammanställt och du har rätt med konstgräset som ger nya möjligheter till träning och krävs om vi skall hänga med andra distrikt.
Ser man på de årskullar som ligger närmast senior så känns det som Karlsund tagit över BKF sits. både 92-93 kullen har KIF dominerat(kanske konstgräset bidragit). Känns också att ÖSK agerar mer med inbjudning på "träningsvecka" för talanger i länet (även utanför i enstaka fall)
15års laget "som förövrigt tog bronsplatsen i Elite cupen idag efter seger mot GAIS" har t.ex. ett antal nya spelare från andra klubbar som förstärkt laget iår.
Örebro Kärrafjorden
2009-07-25 20:16
Hittade det själv. Blev tydligen 1-1 på Grendjärvallen och Edvin Möller står antecknad som svartvit målskytt.

Har hört mycket gott om honom, kan det månne bli nåt för A-truppen?
Örebro Kärrafjorden
2009-07-25 19:09
Hoppas någon vänlig själ kan bistå en utsocknes med resultatet från Rynninge-ÖSK U.
Örebro Karmapolice
2009-07-25 17:33
Larsens jätteskott var mot Bajen om jag inte minns fel. Hursomhelst var det nån gång då som jag regelbundet började gå på hemmamatcherna.
Örebro Ropesin
2009-07-25 17:24
Erki// Ingen dålig kanon av Larsen mot Häcken heller i det där klippet, dansk dynamit!
Djurgården FID
2009-07-25 17:07
Ämne: Jag har hört att anf....
jag kolla runt hos alla lag forum och såg detta

jag hittade detta åt dig hoppas det hjälpte till lite

Mats Haglund
Per Mats Haglund, född 9 maj 1976, är en svensk fotbollsspelare i division 2-laget FK Linköping.
Haglunds moderklubb är Malmköpings IF. Han har även representerat Eskilstuna City FK i division 2. Mellan säsongerna 1995-1998 gjorde Haglund totalt 21 mål för Eskilstunalaget i division 2 Västra Svealand. Till säsongen 1999 gick han till Åtvidaberg.
Anfallsspelaren Mats bästa säsong målmässigt var 2003 i Superettan med Åtvidabergs FF då han hittade nätet 15 gånger.
Han har även representerat BK Häcken i fotbollsallsvenskan.
Örebro Zacharin
2009-07-25 16:44
Jag har hört att anfallaren Mats Haglund (tidigare Häcken och Åtvidaberg, nu FK Linköping i division 2) en gång tillhörde ÖSK. Det måste ha varit som ungdomsspelare, eller hur? Är det nån här som vet? Jag är lite nyfiken eftersom jag följer FKL men är ÖSK:are i grunden.
Annons: