/fotboll/osk/forum/5571.aspx/fotboll/osk/forum/5571.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-24 10:02
Chipset//

Håller med dig helt om Lundin, jag kände likadant, det jag överreagerade på igår var att Sixten skulle vara den bästa tränaren ÖSK haft, dit har han en bit kvar, men han är långtifrån den sämsta.
Örebro pemo
2009-09-24 09:58
Såg om matchen i går natt. Skönt att titta utan hjärtklappning. Alla kommenterar stolpflytt men vad tyckte ni om själva matchen? Jag saknar i alla fall Anttonen. Hoppas han är tillbaka snart. Sedan ser jag att Astvald är sliten. Han bör nog få vila mot GAIS. Nordin från start! Och då skall ni veta att jag har varit väldigt kritisk mot honom. Adriano skall inte vara på en ytter. Slår han inte ut Kim får han nöja sig med inhopp. Khilen får vi tacka för allt han gjort och låta honom varva ner i div 3 eller så.Wovven fick inte precis något understöd på kanten. Men man ser klarare på TV hur skicklig han är med bollen. Kommer att saknas mycket mot GAIS. Bedoya går från klarhete till klarhet. När han missar passningar så jagar han tillbaka. Verkar vara en evighetsmaskin. Mittlåset är i en klass för sig. Bara Almebäck lär sig att inte mangla så hett i ryggen. Men det var konstigt att inte Nordback får frispark för samma sak när IFK:s mittback manglade honom i andra halvlek. När man ser på TV så är straffen solklar. Hade det varit mot HBK så hade domaren blåst. Sedan får IFK en frispark vid straffområdet när "stinsen"vinkar. På TV så jag inte något fel. Och varför fick Kim varning?
Nåja, vi visar i alla fall övriga Sverige att det inte bara är att plocka tre poäng av ÖSK. Det lag jag vill se mot GAIS är följande:
Alven
Anttonen Micke Wikström Glenn
Nordback Nordin Bedoya
Basse Kim Roni

och på bänken
Westman , Tommy, Per, Staaf och Berra

Jag tycker alltså att Astvald ( som är bra ) bör vila, sliten. Kihlen kan väl mosa på mot AIK borta eller så.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-24 09:57
Elliot2007//

Jag tog i för mycket igår, detta på grund av ren o skär ilska. Det ät jag den förste att beklaga.

Sedan har man väl olika utgångspunkter, du t.ex är nöjd med en fjärdeplats, själv tycker jag att vi har en trupp som borde kunna cementera en tredjeplats. Gör vi inte det efter säsongen är något fel och jag kommer inte att kritisera laguttagningar mer i år innan sista matchen är spelad.
Thomaz76
2009-09-24 09:47
Ämne: Thomaz76//

ÖSK är....
Och?

Vi är bland de sämre på bortaplan även om stoplar vart knuffade några cm..
Örebro Elliot2007
2009-09-24 09:45
ÖSK-Karl/ Nu får du väl skärpa dig! Oavsett hur det går för ÖSK så upprepar du ditt tjatiga mantra: "Sixten gjorde fel", Sixten är sämst", "Avgå Sixten"! Du är ju patetisk! Vi ligger 4 just nu, 4! Förstår du vad jag säger?!?!? Vi är på väg mot det bästa resultatet sen -94! Det är en bedrift av Sixten att redan nu ha kommit så långt med det spelarmaterial vi har. Men jag tror att du inte ens skulle vara nöjd om vi tog SM-guld, utan då skulle du stå utanför kansliet och skrika på Sixtens avgång för att vi inte vann SM-guld med tillräckligt många poäng. Jag vet att du är 54 år men jag säger ändå: Väx upp! Och har du inget positivt att säga om laget som vi älskar så sök dig till ett annat forum. Och du, sluta med dina larviga försök att imponera på andra här inne med din så kallade "inside-information"!
Wivallius
2009-09-24 09:42
Thomaz76//

ÖSK är näst bäst i Allsvenskan på bortaplan i år, bara så du vet.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-24 09:40
Appropå flyttade målställningar så är det ju inte utan att man får en flashback till oktober 1970... Då var det inte en IFKG:are som "var på" målställningen, utan ett helt gäng. På den tiden var målstolparna nergrävda i marken, så behövdes också just ett helt gäng för att flytta dem..
Örebro Matta
2009-09-24 09:32
Undrar vad förbundet eller domarbasen säger om det här med att flytta stolpar. Kanske kunde vara något redaktionen att ta reda på?
Thomaz76
2009-09-24 09:32
Visst Kim flyttade stolparna på Behrns arena där detta är möjligt vilket det inte är på så många arenor.
ÖSK:s målis John Alvbåge gör samma sak erkänner han, mer eller midre skitsamma.

Slutsats enligt de flestas önskan att straffa IFK blir då 0 p till IFK igår och minus 22p för de poäng som ÖSK spelat in på hemmaplan i år då?
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-24 09:31
Ämne: En del verkar tycka ....
Precis. Det är ju lätt för den som sitter inne med kunskap om händelseförloppet att ha en åsikt om vad domaren borde göra. Själv såg jag sändningen och det var ett uppmärksamt TV-team som kunde påvisa att Christiansen var "boven". Men bilderna finns nu och straff har ju delats ut i efterhand förut.
Örebro Chipset
2009-09-24 09:31
ÖSK-Karl// Jag har följt ÖSK vid medvetande i minst 22 år. Jag tycker absolut att Sixten är en utav de bästa tränare vi haft. Dala Dalkvist tog visserligen ett silver men han hade också mycket bra lag på papperet. Bättre än det lag vi har idag i förhållande till de andra allsvenska klubbarna.

Senast vi hade så här bra lag var under Jingbladepoken, bla. Gawelin, Skoog, Rubarth, Kapten Blod (på toppen av sin karriär). Men Jingblad lyckades tyvärr inte förvandla enpoängare till trepoängare trots stundtals briljant spel.

Även om jag hatade Lundin (Jo, det gjorde jag faktiskt) så var hans 8:e plats 2004 ruskigt imponerande. Bortsett från Larsen och Alvbåge så var det ett svagt lag som överpresterade i spurten.

Kent Karlsson, Roy Hodgsson och de andra i början på 80-talet minns jag tyvärr inte alls.


Sixten har gjort det bra. Vi ligger 4:a och har sämre lag på papperet än Göteborg (åtminstone när säsongen startade), Kalmar, Elfsborg, Helsingborg och AIK. Kanske likvärdigt med Malmö och Häcken.

Edit: Lade till en rad om Sixten.
Wivallius
2009-09-24 09:27
Det är mycket snack under kort tid om vissa saker som pressen blåser upp:

För tre dagar sedan var det Hammarbybajs på buss

För två dagar sedan var det kvinnomisshandel utförd av full ÖSK:are

Igår var det Nordins facebook-sida

Idag är det flytt av målstolpar

Hur många bryr sig om bajset idag?

Hur många bryr sig om stolparna på söndag?

Kanske skulle vi alla (inkl jag själv) spara lite energi och inte gå igång så förbannat på dessa mediadrev. Gissa om de myser och känner makt på redaktionerna!
Örebro Mittåt
2009-09-24 09:23
En del verkar tycka att Christiansen borde ha fått ett gult kort på grund av att han flyttade stolparna. Frågan för domaren var dock vem han skulle bestraffa. Det enda han kunde se var att målstolparna var inflyttade, inte vem som hade gjort det.
Örebro crille.
2009-09-24 09:21
Håller med föregående talare... ( ang det som Henrik(ÖSK) skrivit här nedan )
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2009-09-24 09:20
Som vanligt när IFK Göteborg fuskar så skyller de på målvakter... :-P
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-24 09:14
det kommer nog att bli en hel del debatt kring Christiansens fusk..
IFK Göteborg Hårda Tag
2009-09-24 09:13
Blå Bergen Blues//
Tack!

zigzag//
...nä, förresten
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-24 09:11
Ämne: Vill bara fråga en s....
Visst, alla som ertappas med att fuska/bryta mot reglerna ska givetvis bestraffas på samma sätt.
Helsingborg zigzag
2009-09-24 09:10
Självklart skall de som ertappas straffas.
Eller vill du att "likhet inför lagen" även skall gälla på vägen??
Alla har väl kört för fort nån gång.
PINSAMT ATT NI VILL FUSKA I ALLA LÄGEN.
Pengar, skatt, transfer, målstorlek........
IFK Göteborg Hårda Tag
2009-09-24 08:46
Vill bara fråga en sak i all stillhet.

Vad säger ni - tycker ni att alla målvakter som har flyttat stolpar skall straffas på samma sätt? Skall vi ha likhet inför lagen? (Alvbåge har också erkänt.)

Vill understryka att jag delar Stelig's åsikt här nedan.
Örebro Larsen
2009-09-24 08:41
Ämne: Nu har jag även läst....
Instämmer helt med dig Henrik(ÖSK). Det bästa som skrivits i forumet på länge.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-24 08:12
Ämne: Tycker det är jävlig....
Håller med dig. Jag tycker att det är fullt i klass med den där fäktar-ryssen som fixade med strömbrytaren så att han själv kunde simulera träff eller när Ben Johnsson eller Mülleg (stavning?) äter preparat som ger dem OS-/VM-guld. Avstängning på minst två år borde det bli för Christiansen!
Den ed som jag såg att en skola hade inför en egen liten olympiad kanske skulle införas på fler håll: "Jag lovar och svär att följa alla regler, att inte fuska och att inte bli sur om jag förlorar"
Örebro Pelle E
2009-09-24 08:09
Blir så trött på snacket att vårat ÖSK nu borde med det spelarmaterialet vi har vara med i guldstriden. Att vi ligger så bra till som vi gör beror på SPELARE och TRÄNARE som gör ett jäkla bra jobb. Med det spelarmaterialet som dif och mff har borde de med mångas resonemang här vara med i champions league.....

HEJA ÖSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Örebro Volyes
2009-09-24 07:53
Låt oss bara hoppas nu att Kihlberg inte spelar någon mer fotboll för Örebro SK. Det är skamligt att se han i ÖSKs startelva. Som att låta ett barn få måla över Picassos verk.
Örebro Stelig
2009-09-24 07:51
Tycker det är jävligt lustigt detta med stolpflytten, ingen verkar ta detta fusk på allvar?
Vissa påstår att detta är utbrett, önskar dom kunde gå igenom alla matcher som spelats iår och sätta dit alla fuskare, poängavdrag vore rimligt!!!
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2009-09-24 07:50
ÖSK-Karl//Vill gärna höra vem du skulle vilja ersätta Sixten med och varför?
IFK Göteborg Muskler Jr
2009-09-24 07:50
Cred till Marcus Avenbrand för en bra och nyanserad matchrapport!

För övrigt känns väl oavgjort ganska rättvist, eller?
Örebro Erkan
2009-09-24 07:44
0-0 match igår. synd med straffsituationen men domarna var märkliga/dåliga matchen igenom.
Örebro crille.
2009-09-24 07:23
Tycker Sixten är en bra tränare, inte lätt att träna träna ett AS lag... Motgångar o avgångs rykten kommer titt som tätt... Bästa säsong på länge på g...
Örebro Kajanus
2009-09-24 03:41
Nordin är tillbaka i bortamatchen emot Gais.

Så här kommer uppställningen att bli då:

Porokara - Olsen - Astvald
Gerzic - Nordback - Bedoya
Holgersson - Wikström - Almebäck - Wirtanen
-----------Alvbåge-------------

På bänken:

Westman
Kihlberg
Staaf
Bassombeng
Adriano
Annons: