/fotboll/osk/forum/5547.aspx/fotboll/osk/forum/5547.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-30 08:21
Ämne: Grixx//

Vi får ho....
ÖSK-Karl// Jag hade för mig att du efter dina svador efter matchen mot blåvitt "lovade" att inte kommentera laguttagning/spelare något mer. Men, det höll visst inte speciellt länge.. Tjötigt blir det för att använda Saywees ord. En annan sak jag reagerat starkt på förut och nu kommenterar eftersom företeelsen dyker upp igen är ditt sätt att "offentliggöra" enskilda personers löner. Det är inte snyggt. Förresten, vad har du själv i lön? Nu kan man ju iofs inte vara säker på att du verkligen VET enskilda spelares lön, det kan ju lika gärna vara så att du "wannabe" en som "har kontakter i de innersta kretsarna" och på detta sätt vill ge ett sken av just detta? Men om det ändå skulle vara så att du har kännedom om sådana saker så borde ju vanlig, enkel hyfs frånhålla dig från att diskutera/offentliggöra sådana saker på ett allmänt publikt forum.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 23:59
rirobban//

Ja, inte skulle jag vilja ha Haglund som tränare, tippade Elfsborg som seriesegrare, vilket de iofs fortfarande kan bli, men ändå?

Gefle måste man väl ändå ge godkänt med tanke på den tunna truppen och att bästa spelaren såldes i somras. Jag kanske övervärderar Hammar beroende på vad han åstadkom när han räddade oss kvar i AS. Men fyra på min någorlunda realistiska lista får han ändå vara.

Det pågår just nu ett våghalsigt ekonomiskt spel med Sixten vid rodret. Spelarna jag nämde tidigare är inte mycket värda längre och vad skall talanger tänka när en 36-åring får spela oavsett hur dålig han är?

Sanningen svider, men som jag tidigare skrivit kommer det att krävas blod, svett och för vissa tårar mot målet att vinna guld. Men utan någorlunda ekonomiska muskler hjälper inte ens det.
Örebro pemo
2009-09-29 23:51
Ämne: Så länge tränaren, v....
och det är ju enkelt. Vi vill alla se ÖSK vinna oavsett laguttagningen, eller hur. Sitter helre i bilen hem och visslar glatt efter en 1-0 seger än förbannar alla missade chanser i en 0-0 match.
Krossa MFF
Örebro Grixx
2009-09-29 23:49
Med Adriano så har vi ett spel på mitten som är värt namnet och ett riktigt intressant passningsspel framför boxen. Bollar går både till mittfältet och ut på yttrarna och Adrianos skott måste kännas väldigt oroande för motståndet...och det bästa av allt att det går fort.

...med traditionella ytterspelet så vet alla vad som ska hända en kvart innan det händer, nästan som tidigare års ballonghörnor. Ett lite undantag fanns när Roni plötsligt gick in tidigare än vanligt en gång i våras. Basse självklart som gjorde det ovanliga...alltid, dock lite för lätt att knuffa bort...som Anders Svensson gjorde.

Snabbhet snabbhet är så viktigt, mer variation i spelet, tuffare träningar...mer kvalitetsträningar. Nu när vi har både Staaf och Anttonen som långkastare så måste man för tusan också arbeta fram varianter för dom...inte samma ballonginkast, det fins ju så otroligt mycket att hitta på där.

nää...måste nu zzzova...
Örebro pemo
2009-09-29 23:49
Skulle just skriva om Hammar och hans Gefle men ser att andra redan är inne på detta spår. Roy tog oss till kval till allsvenskan? Jisses, är det en merit, vad har då inte Walker som faktiskt tog upp oss? Zetterlund satt sin prägel på laget, jo då, men samtidigt hade ÖSK ett j:r-lag som vann allt, men hur många av dem tilläts få chansen i A-laget? Dala fixade silver som tränare, men jag hävdar att Arnor hade den största delen i resultatet trots att Kuba gjorde flest mål. Så visst, vi kan rangordna tränare, men till slut avgör ändå spelarna. Jag tror dock att Sixten alltid ställer det för dagen bästa laget på plan.
Wivallius
2009-09-29 23:45
Så länge tränaren, vad han eller hon nu än heter, tar ut det lag just JAG vill se, så är jag nöjd. :-P ;-)
Örebro rirobban
2009-09-29 23:42
Ämne: Saywee//

Visst är....
ÖSK-Karl//
"Sixten dukade Spelarinvest och styrelsen upp ett kanonmaterial till förra sommaren som han inte förvaltat särskilt bra."

Kanske, men vilket material har inte Elfsborg? De har material för att redan ha avgjort allsvenskan, men ligger inte ens etta nu. Handlar om så mycket mera än en tränares förmåga. Du vill se Hammar, ja men hur bra går det för Gefle nu då?

Nej vi får inte bli som Stockholmsklubbarna och börja byta tränare var och varannan säsong. Visst har Sixten varit envis ibland och ställt upp elvan lite konstigt (tycker vi supportrar). Men i helhet tycker jag att Sixten har gjort det bra (varken mer eller mindre) med truppen.

Under hela våren gick vi väl med endast en central anfallare. En Kim Olsen som just hade kommit tillbaka från en skada. Ändå fixade laget (med Sixten i spetsen) till en fin placering under sommaruppehållet.

Jag tycker absolut att ÖSK ska tänka långsiktigt och därmed låta Sixten fortsätta med det lagbygge som han fört till toppen på kort tid. För att ta Nanne Bergstrand och Kalmar FF som exempel så behövde de många fler år på sig än vad Sixten behövt...
Örebro Mittåt
2009-09-29 23:39
Hammar har förlorat fem matcher på raken nu med den sammanlagda målskillnaden 0-13.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-29 23:22
Grixx // Skulle ännu hellre se Kim och Adriano samtidigt på plan. Något jag önskade mot GAIS. Tror Adriano skulle öppna för Kim. Visserligen är Adriano ingen utpräglad kantspelare. Men måste han vara det? Han drar sig gärna lite inåt och det tycker jag är ok. Sen kan ytterbacken (Patrik eller Tommy som båda är offensiva) hålla bredden.

Enda nackdelen är att Sixten placerar Mackan till vänster när Adriano är inne.
AIK Saywee
2009-09-29 23:22
Campen stänger i morgon, måste sova inför flytten en mil norröver längs gattet

ZZZZZZZZZZZ
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 23:20
Grixx//

Egentligen är vi nog ganska överens, tycker också det behöver varieras, men hur skall det gå till när startelvan verkar vara huggen i sten?
AIK Saywee
2009-09-29 23:20
ÖSK-Karl, ja Roffe var en mycket bra tränare ...

ZZZZZZZZZZZ
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-29 23:17
Berra lär nog dra fort som faan efter denna säsong. Han sitter inte och ruttnar bort en säsong till. Åren går och han är ung., Han behöver speltid. Och ÖSK kommer troligen föredra snart 30-årige Holgersson. Och Holgersson kommer att föredra ÖSK, för ingen annan allsvensk klubb skulle signa honom. Ok, Mjällby kanske.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 23:16
Saywee//

Visst är det svårt att ranka tränare, men att Zetterlund gjorde något extra går ju inte att komma ifrån.

Någon skrev att vi inte vann något med Roy, har för mig att vi vann nuvarande SE med honom och sedan förlorade helt orättvist i ett kval mot Mjällby, tror de skulle minska lagen i AS just då, detta gjorde han trots knappa resurser.

Dala var bara en dryg halvlek från att ge oss vårt första guld.

Sixten dukade Spelarinvest och styrelsen upp ett kanonmaterial till förra sommaren som han inte förvaltat särskilt bra. Återigen, hur har han utvecklat laget i år med särskild tanke på Berra, Basse, Per J och Erik Nilsson. Hade Roy varit här nu med samma förutsättningar hade vi med största säkerhet varit med i guldstriden, detsamma gäller säkerligen även med Benny L. och Hammar.
Örebro Grixx
2009-09-29 23:13
Ämne: Grixx//

Har du n....
Är mycket nöjd med Sammy och är säker på att han fungerar utmärkt nästa år också. Vid bortfall så skulle Holger kunna följa upp.

Är Berra kvar nästa år och mer så borde han kunna spelas istället för Wicken några gånger.
AIK Saywee
2009-09-29 23:11
En sjättedel av AS återstår och det verkar väl som att fyra lag gör upp om medaljerna, tre lag om spel i AS/SE och resten (nio lag) om placeringarna i mitten.
Örebro Grixx
2009-09-29 23:07
ÖSK-Karl// Du hinner ju kanske ändra dig om alla 3 innan dess.

Det kommer att hända en del efter säsongen vad får vi se. själv hoppas jag verkligen på Adriano.
Angående Basse o Berra får man se. Berra har ju haft mycket otur genom Almebäcks inträde i klubben.

Tycker man ska alternera mycket mer med Kim och Adriano. Helt olika spelare som ger ett otroligt mycket mer varierat spel med den ene eller andre som center....och det skulle ÖSK vinna enormt mycket på. Inte mycket till variaton med kantlöpningarna och Kim i mitten jagandes från ena sidan till den andra.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 23:03
Elliot2007//

Du har pm.
Örebro rirobban
2009-09-29 23:02
Ämne: Går inget vidare det....
Chipset//
"Det enda jag kan glädja mig åt är att snart se rirobban och några andra krypa runt BA i FAN-tv (Häcken femma nu). ;-)"


Hehe du har starkt minne du:) Häcken har några tuffa bortamatcher kvar (Helsingborg, Elfsborg och Bajen i sista som kanske har en sista chans att nå till kval typ). Helt klart har de överträffat vad jag trodde att de skulle klara av. Men än har de inte tagit 5:e platsen...

Fast nu börjar jag bli nervös. Får nog köpa in nya knäskydd snart:)
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 22:57
Grixx//

Har du något annat förslag på vänsterback i truppen när man i princip vet säkert att Sixten kommer att sätta Holgersson som mittback?
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 22:54
Grixx//

Vi får hoppas att vilan gjort honom gott, men till nästa år måste det till en ny vänsterback, hoppas mycket på killen från Forward. Dessutom måste det till en backup för Anttonen, där hoppas jag mycket på killen ifrån Sköllersta.

Får vi sedan behålla övriga truppen och om Sixten kan utveckla sig så skall vi fightas om platserna 1-3, tyvärr tillåter inte ekonomin tränarbyte och att ha Sixten på lönelistan i 2 år ändå. Tillräckligt illa med hyreshöjningen och att behöva hosta upp 750.000:- för Kihlberg inkl. arbetsgivaravgifter.
AIK Saywee
2009-09-29 22:50
1994 :-)))
AIK Saywee
2009-09-29 22:48
Åter till detta med tränare, det är svårt att utse vem som är/var bäst eftersom jag fortfarande vidhåller att det beror på vilket material man förfogar över och omgivningen/organisationen i övrigt och troligtvis en massa andra saker också.

Dala har dock nått högst!

Men jag vet inte hur organisationen och spelarmaterialet spelade in när silvret glänste till ett tag förra århundradet?

En höstsöndag på Landskrona IP glömmer jag aldrig någonsin, så nära det var ...

Att det skall vara så himla svårt att bedöma en tränares insatser ...
Örebro Grixx
2009-09-29 22:38
ÖSK-Karl// Så nu håller han inte i bollen så länge och stoppar upp spelet...nice;-)

...Ps en gång trodde jag att dina initialer var O.L...men så kunde det väl inte vara;-)
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 22:36
Kurt von Traatt//

Håller helt med dig om din ranking av ÖSK-tränare genom åren, synd att inte ÖSK skrev livstidskontrakt med Roy, då hade vi redan fått upplevt ett o annat guld.

Sixten geni som någon skrev, snacka om att missbruka det ordet.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 22:33
Grixx//

jag skrev att Sammy behövde vila någon/några matcher, ok? Nu har han gjort det och efter debaklet i Göteborg är det väl inte så konstigt att han är välkommen tillbaks igen?

Däremot Kihlberg, han borde lägga skorna på hyllan.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-29 22:29
Saywee //Ja, du fick det sagt med lite färre rader ;)
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 22:29
Elliot2007//

Sluta hitta på, du har inte en aning om vem jag är i verkliga livet, det har bara två andra på detta forum.

Du får gärna skicka ett pm om du vill motbevisa det. Hur gammal är jag "i verkliga livet", vad kör jag för bil?
AIK Saywee
2009-09-29 22:20
KvT, håller med dig och tar det en gång till då jag i tidigare inlägg hade detta i min skalle ...

"Detta med vilka tränare som är bäst handlar ju självklart om vilka som verkligen är bäst som tränare, människa, psykolog och allt vad det kan vara. Fast det handlar ju också om vilket material man har att arbeta med, och stöd från organisationen, media, supportrar etc etc ..."
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-29 22:09
Jobbat klart :0)

pemo // Tycker du kanske förenklar saker och ting. Klart att tränaren spelar stor roll. Det vet du. Men också spelarmaterialet, organisationen osv. den sammanlagda styrkan av dem. Håller med där.

Jag tror inte en apa skulle lett Manch.u till PM seger. Trots materialet. Roland Nilsson lyckas inte, trots bra material. Tycker egentligen inte AIK har så jättebra material/spelar bra men de leder serien. IFK har byggt upp underifrån i ganska stor mån. Hade Sixten släppt in 17 årige Söder för två år sedan och gjort honom ordinarie? Kanske, jag vet inte. Nanne har förlorat i princip alla sina bästa spelare och ersättarna är sämre. Men de slåss om medaljerna ändå. Det finns fler.

Ok, det var inte samma teknik under Zettelunds tid men det var samma för alla tränare och Zetterlund var en av dem som nådde resultat efter den tidens förutsättningar. Vare sig de sprang ihjäl motståndarna eller inte. Men de spelade jämnt mot IFK i kvartfinalerna (eller var det semi?) trots att IFK hade klart bättre spelarmaterial.

Att vissa tränare är mer framgångsrika än andra, så är det bara. Men jag håller med dig i vad jag tror du egentligen vill ha sagt. Att har man FÖR dåligt spelarmaterial i förhållande till målsättningen (t ex Hammarby) kan det skita sig även med en bra tränare. Men jag framhåller ändå att det finns tränare som får ut mer av materialet än andra. Tack vare bra ledning, taktik, rätt roll till rätt person, mod, träning ,ledarskap, kommunikation, pedagogik osv. Och det tror jag nog de flesta kan hålla med om.
Annons: