/fotboll/osk/forum/5533.aspx/fotboll/osk/forum/5533.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-30 11:42
Ämne: Blå Bergen Blues//
....
ÖSK-Karl// Jag läser sällan kvällstidningar, men gissar att sådana sammanställningar baseras på taxerade inkomster, något som är offentliga uppgifter. Sådana uppgifter kan man också få såväl på dig som på mig bara man vet vilka vi är. Man bör dock vara uppmärksam på att det med utgångspunkt från taxerad inkomst långt ifrån alltid går att dra slutsats om faktisk lön. Min huvudpoäng kvarstår dock fortfarande och det är den sas etiska frågeställningen kring vad man som människa anser sig ha rätt att diskutera i offentliga fora utan att uppleva att man kränker dessa människor. Hur skulle du uppleva att/om vi här på detta forum diskuterar din lön (vilken vi kan hämta fram på internet om vi vet vem du är) i förhållande till dina arbetsprestationer?
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-30 11:27
Conjuration//

Gren är redan Forwards spelare, den enda jag vet inte får nytt kontrakt är Walker, övriga har jag ingen aning om.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-30 11:25
Kurt von Traatt

"Han har också varit förbundskapten för både Schweiz och Finland" som du skriver om Roy.

Det är mycket intressant, när Finland hade inhemska tränare var de totalt ofarliga. Kan inte heller påminna mig om en enda finländsk tränare som varit framgångsrik utomlands. Det var min anledning till att jag från början var skeptisk till Sixten samt att han var utan meriter även från Finland.
Örebro Conjuration ★
2009-09-30 11:03
ÖSK-Karl//

Okej, synd :)

Läste på fotbollskanalen (se länktips) att Peter Westman, Glenn Holgersson, Joakim Gren, Robert Walker samt James Frempongs kontrakt vars går ut snart och att de blir eventuellt bosman.
Det står också att "ÖSK förhandlar inte med spelarna för tillfället".

Finns det någon spelare som klubben vill ha kvar? Är det klart att någon/några inte får förnyat kontrakt?
Örebro crille.
2009-09-30 10:39
Chipset // Ville bara provosera lite, oftast när man ställer upp ett lag så låter det så här...4-4-2..4-3-3..4-5-1. osv.. Varför tar man ej med Mv i spelsystemet? Nån som vet? Alla possitioner är ju lika skävklara o ska ju vara med...Eller?
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-30 10:32
Conjuration//

Om Spelarinvest haft pengar skulle han vara en mycket realistisk värvning.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-30 10:29
pemo//

Nej, nej, Spelarinvest lägger sig aldrig i laguttagningar, tyvärr ;)
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-30 10:27
Blå Bergen Blues//

Det var ingen idé att hålla igen efter Gaismatchen, hade tänkt vänta tills tredje eller fjärdeplatsen var i hamn, men de har jag gett upp om.

Angående lönerna är det nog färre som läser här än när kvällsblaskorna varje år kör sina redovisningar, större effekt om du får stopp på dem. ÖSK snittar ändå ganska "låga" löner, jag tycker det är mycket relevant att skriva om hur mycket spelarna tjänar i förhållande till vad de presterar.
Örebro Conjuration ★
2009-09-30 10:25
Du talar som en klok man Chipset, glömde totalt bort att Kim & Almebäck är avstängda. Men om det hjälper att gå ner på knä och be så hjälper jag dig ;)
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-30 10:21
Ämne: ÖSK-Karl/ Jag frågar....
Elliot2007//

Ta de samlade svaren från Kurt von Traatt och ÖSK_Danne så har du också mitt svar om spelartruppen.

Varför har du inte svarat på mitt pm vem jag är i verkliga livet?
Örebro Chipset
2009-09-30 10:20
crille// Behöver jag verkligen nämna Alvbåge? Få spelare är väl så givna i ett lag som han. ;-)

Mittåt// Jo, skulle hellre se Berra. Men eftersom han är i frysboxen är det lite långsökt att be för honom. Om han skulle få plats startelvan med sin ringa matchträning så skulle Sixten verkligen förvåna.

Conjuration/ olsen är avstängd. Men visst, om jag ändå ska ner på knä så kan jag även be för att avstängningarna på Almebäck och Olsen upphör att gälla.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-30 10:09
Mittåt // Tyckte samma sak som dig men vågade/orkade inte skriva det för att någon annan här inne ansåg att man inte kunde mycket om fotboll om man föreslog Berra istället.
Örebro Conjuration ★
2009-09-30 10:01
Kim Olsen är för min del given som centerforward. Adriano kan hoppa in i 65 minuten på kanten.
Örebro Mittåt
2009-09-30 09:54
Chipset// Varför ber du för Glenn snarare än för Berra som mittback?

Iofs. tror jag att det blir Glenn som får spela mittback. Han var ju startspelare på den positionen tillsammans med Wikström innan han skadades förra sommaren.

Det finns dock ett antal överväganden som Sixten & Co. måste göra.

Glenns kontrakt går ut och Berra har ytterligare ett år kvar. Om man avser att inte förlänga Glenns kontrakt vore det naturliga att låta Berra spela.

Om man tänker sälja Berra i vinter, vilket väl är troligt, så är det naturligaste valet nog Glenn. För att om möjligt få en uppfattning om hur han nu klarar av mittbacksjobbet mot en kvalificerad motståndare. Detta som en del av beslutsunderlaget för hur man skall göra med hans kontraktsförlängning. Gör han bra ifrån sig ökar nog hans chanser betydligt och vice versa.
Örebro pemo
2009-09-30 09:49
Nu hoppar jag debatten om tränare. Alla har vi olika åsikter och ingen är 100% rätt. Men en fråga till ÖSK-Karl, som verkar veta allt. Hur stor makt har spelarinvest? kan de gå till Sixten och säga: - " " Spela X och Y för vi tänker sälja dem och vill få dem i focus bland agenter."
Örebro crille.
2009-09-30 09:48
//Chpset skrev..
PaAn-MaWi-GlHo-SaWo
-------FrNo--------
----AlBe--NoGe-----
-ErBa--AdMu--RoPo--

Den elvan ber jag för från och med nu. Amen.//

Men det är ju bara 10 spelare!!!
Örebro Conjuration ★
2009-09-30 09:36
ÖSK-Karl//

En ganska långsökt ytterbacksvärvning vore Emil. J ifrån Hammarby ifall de blir degraderade. Att han varit aktiv i Degerfors är bara ett plus :)
Örebro Chipset
2009-09-30 09:32
PaAn-MaWi-GlHo-SaWo
-------FrNo--------
----AlBe--NoGe-----
-ErBa--AdMu--RoPo--

Den elvan ber jag för från och med nu. Amen.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-30 09:31
Chipset // Ja, förhoppinsgvis kan ÖSK få betalt för sin breda trupp jämfört med iaf sina mittenkonkurrenter.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-30 09:29
Walker tycker jag också är en bra tränare. Han tog upp ÖSK med utan riktiga toppforwards alls, utom i sista åtta matcherna, då hade en utpräglad forward. Passningspelet förbättrades avservärt med Walker. Men ÖSK styrelse gav honom inte material för ett stabilt allsvenskt lag. Sixten & Alex hade något bättre lag våren 2008 men låg också i bottenträsket. Sett till spelarmaterialet säsongen 2007 med Walker jämfört med spelarmaterialet våren 2008 presterade Sixten & Alex inte ett skit bättre resultatmässigt än Walker. Krasst men sant.
Örebro Chipset
2009-09-30 09:29
Ämne: Ämne: Går ing....
Hehe, jag tror faktiskt inte du behöver vara så orolig. Häcken har en bra startelva som nu börjar slitas. Paulinho och Ranegie skadade nu. Jag tror Häcken kommer 7-8. ÖSK, Helsingborg och kanske Malmö passerar i spurten.
Örebro crille.
2009-09-30 09:22
Tror åxo att Ösk har spelarmaterialet för topp 3. Att sen få det att fungera på plan, det är det svåra!
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-30 09:22
pemo // Jag tror nog inte du kan ifrågasätta Roy Hodsons auktoritet som tränare. Roy Hodson ledde ÖSK till serieseger i dåvarande Div II med konkurrenter som Djurgården i samma serie. Och det med ett lag till stora delar ihopsnott med spelare från ännu lägre divisioner. Inte en klasspspelare fick han till sitt förfogande. Undantag Alan Cork. Han gjorde både Halmstad och MFF till Svenska mästare (Halmstad med på papperet svagare material än konkurrenterna). Han var bara i ÖSK två år och började med riktigt skitmaterial första säsongen men nådde tredjeplatsen (tror jag det var). ÖSK borde normal ha gått upp året efter iom serieseger men de ändrade reglerna. Nästan alla spelare som haft Roy som tränare anser han vara outstanding bland de de haft. Han har också varit förbundskapten för både Schweiz och Finland. Jag tror du är ute på djupt vatten om du försöker undergräva honom som tränare. Han är också den som jag varit med om i ÖSK som haft klart bäst pondus och otvivelaktiga kunskaper.

Underkän vem du vill som tränare. Men Roy är "untouchable". Att ÖSK kunde knyta till sig honom som Div II lag är ju oerhört starkt gjort. Men så fick vi ju inte behålla honom heller. Han gjorde snabbt MFF till guldmakare och behöllt MFF som stabilt topplag i alla säsonger han var kvar.

Det är möjligt att Roy tacklat av på gamla dar (Men han tycks duga för Fulham i PL). Det vet jag inte.

Fråga vem som helst som finns härinne som var med på den tiden om Roy.

Örebro Kurt von Traatt
2009-09-30 09:07
ÖSK_Danne // Tror nog också Wikström skulle kunna aspirera på en mittbackplats i många lag. Kim Olsen när han är i form skulle nog kunna aspirera på en plats i lag som använder två anfallare.

Sedan finns det spelare i de andras lag som kanske inte skulle ta en plats i ÖSK. Det får man inte glömma.
Örebro ÖSK_Danne
2009-09-30 08:57
Elliot2007//

Jag tror Anttonen, som faktiskt spelade i landslaget i våras går in i de flesta lag. Gerzic är en annan. Porokara är ju också en landslagsspelare. Sen har vi också Bassombeng som iof. varit borta en tid nu men när han är i den form som han var i under förra året och i våras går även han in i de flesta lag. Sen har vi som du nämnde Alven och Almebäck. Det är ju för tusan halva laget. Jag tycker att vi har en trupp för medalj!!!
Örebro Elliot2007
2009-09-30 08:31
ÖSK-Karl/ Jag frågar ännu en gång. Du fortsätter att påstå att Sixten har spelarmaterial för att komma 3:a i år. Förklara då vilka spelare i våran trupp som skulle gå direkt in i startelvan i nåt annat allsvenskt topplag. Jag hittar bara två, Alven och Almebäck. Många av våra andra spelare är bra, stabila, fotbollsarbetare men inga toppspelare. Sixten har gjort ett jättejobb som har skapat ett LAG!
Örebro Blå Bergen Blues
2009-09-30 08:21
Ämne: Grixx//

Vi får ho....
ÖSK-Karl// Jag hade för mig att du efter dina svador efter matchen mot blåvitt "lovade" att inte kommentera laguttagning/spelare något mer. Men, det höll visst inte speciellt länge.. Tjötigt blir det för att använda Saywees ord. En annan sak jag reagerat starkt på förut och nu kommenterar eftersom företeelsen dyker upp igen är ditt sätt att "offentliggöra" enskilda personers löner. Det är inte snyggt. Förresten, vad har du själv i lön? Nu kan man ju iofs inte vara säker på att du verkligen VET enskilda spelares lön, det kan ju lika gärna vara så att du "wannabe" en som "har kontakter i de innersta kretsarna" och på detta sätt vill ge ett sken av just detta? Men om det ändå skulle vara så att du har kännedom om sådana saker så borde ju vanlig, enkel hyfs frånhålla dig från att diskutera/offentliggöra sådana saker på ett allmänt publikt forum.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-29 23:59
rirobban//

Ja, inte skulle jag vilja ha Haglund som tränare, tippade Elfsborg som seriesegrare, vilket de iofs fortfarande kan bli, men ändå?

Gefle måste man väl ändå ge godkänt med tanke på den tunna truppen och att bästa spelaren såldes i somras. Jag kanske övervärderar Hammar beroende på vad han åstadkom när han räddade oss kvar i AS. Men fyra på min någorlunda realistiska lista får han ändå vara.

Det pågår just nu ett våghalsigt ekonomiskt spel med Sixten vid rodret. Spelarna jag nämde tidigare är inte mycket värda längre och vad skall talanger tänka när en 36-åring får spela oavsett hur dålig han är?

Sanningen svider, men som jag tidigare skrivit kommer det att krävas blod, svett och för vissa tårar mot målet att vinna guld. Men utan någorlunda ekonomiska muskler hjälper inte ens det.
Örebro pemo
2009-09-29 23:51
Ämne: Så länge tränaren, v....
och det är ju enkelt. Vi vill alla se ÖSK vinna oavsett laguttagningen, eller hur. Sitter helre i bilen hem och visslar glatt efter en 1-0 seger än förbannar alla missade chanser i en 0-0 match.
Krossa MFF
Örebro Grixx
2009-09-29 23:49
Med Adriano så har vi ett spel på mitten som är värt namnet och ett riktigt intressant passningsspel framför boxen. Bollar går både till mittfältet och ut på yttrarna och Adrianos skott måste kännas väldigt oroande för motståndet...och det bästa av allt att det går fort.

...med traditionella ytterspelet så vet alla vad som ska hända en kvart innan det händer, nästan som tidigare års ballonghörnor. Ett lite undantag fanns när Roni plötsligt gick in tidigare än vanligt en gång i våras. Basse självklart som gjorde det ovanliga...alltid, dock lite för lätt att knuffa bort...som Anders Svensson gjorde.

Snabbhet snabbhet är så viktigt, mer variation i spelet, tuffare träningar...mer kvalitetsträningar. Nu när vi har både Staaf och Anttonen som långkastare så måste man för tusan också arbeta fram varianter för dom...inte samma ballonginkast, det fins ju så otroligt mycket att hitta på där.

nää...måste nu zzzova...
Annons: