/fotboll/osk/forum/5530.aspx/fotboll/osk/forum/5530.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kex Gunnar
2009-10-02 07:47
Då skulle det vara helt ok att plocka in vilka spelare som helst, dom behöver varken skriva¨övergångspapper eller ha uppehålls och arbetstillstånd, det kan man fixa i efter hand om det upptäcks(Enligt GAIS modellen) GAIS har fuskat medvetet och bör straffas med poängavdrag.
Örebro N. Bates
2009-10-02 04:57
skoBe//
Vet inte riktigt hur du menade? GAIS får spela med otillåtna spelare för att...de spelar bra?
Förresten, bondligan? Är det Traktorpulling, det?
Örebro skoBe
2009-10-02 03:24
Lägg av med skitsnacket...bara för att det här landet är trög och idiotisk, så ska det inte påverka sporten oxå... vi blev ju utspelade och det måste vi aceptera. GAIS ska inte ha poängavdrag...dom spelar bra och ska vara i allsvenskan...hamarby och djurgården är skitlag i år och ska spela i bond ligan...punkt slut
Örebro N. Bates
2009-10-02 02:16
Vicken soppa...Har inte riktigt greppat, men som jag tolkat reglerna så hade han inte speltillstånd när han mötte oss. För detta krävs även ett uppehålls-/arbetstillstånd, vilket nu har blivit beviljat retroaktivt. Däremot kvarstår alltså faktumet att han inte hade något speltillstånd beviljat av Svff vid tiden för matchen, och det har inte Svff beviljat något retroaktivt, vad jag vet. Står det i något regelverk att de skulle kunna göra det ens?
Vore ju en konstig ordning om det gick, och de lag som har avaktat beslut innan de startade spelare de haft på ingång måste ju känna sig dumma som inte var bättre pålästa...
Örebro oroT
2009-10-02 01:56
Kan SvFF ge speltillstånd retroaktivt?
Örebro Erki
2009-10-02 01:07
Bastard on Parade// Är tveksam till om man kan tillämpa det som står där i den här situationen.

"Om spelaren efter en i Migrationsverkets bestämmelser fastställd viss tids vistelse i
landet, --under vilken det inte föreligger krav på uppehållstillstånd,-- måste ansöka om
uppehållstillstånd för att förlänga sin rätt att uppehålla sig i landet, ska spelaren senast
en vecka efter att uppehållstillståndet delgivits spelaren, skicka kopia till SvFF."

Nu är det ju frågan om att Wanderson har haft uppehållstillstånd, det har gått ut och han har spelat utan det ett tag för att sedan förnya uppehållstillståndet. Det handlar ju inte om någon "viss tids vistelse i
landet, under vilken det inte föreligger krav på uppehållstillstånd".

Frågan är ju vad som händer med speltillståndet under den här tiden Wanderson var utan uppehållstillstånd? Mellan den 27:e juli och 17:e september.
Örebro Miroslav kuba
2009-10-02 01:01
Ämne: Miroslav kuba, är du....
Haha nej jag tycker inte det var att tjöta igång det igen det var mer en önskan till Malmö att försöka låta bli att fuska mot oss i nästa match och jag hoppas att dom flesta fatta att jag INTE tror att Malmö kommer göra det ville bara spela lite på att det har varit två fusk mot ÖSK på Kort tid (GAIS grejen var inte BARA fusk mot ÖSK) men att det troligen inte kommer hända ett skit. o du saywee är du Götebörgare? tänkte på att du använde ordet tjötar????
AIK Saywee
2009-10-02 00:45
Miroslav kuba, är du en sådan där moderator som anger vad som skall debatteras?

Du inleder med att vi skall sluta debattera GAIS-snacket, sedan tjötar du igång själv ;-)

OK, då sover jag hellre, godnatt!

Loggar ur ...
IFK Göteborg Gårdapôjken
2009-10-02 00:44
Miroslav kuba /
Låt förbundet sköta detta..och lugna ner dig..Du verkar inte må bra..Det blir som det som blir ändå..oavsett vad ni tycker..Eller ni kanske drivs av att gå omkring och vara bittra och gnälliga?
Örebro Bastard on Parade
2009-10-02 00:44
Vanilla//

Jag ska försöka författa mig kort och koncist så att även du hänger med.

* Det blev klart idag att han får förlängt uppehållstillstånd.
- Detta innebär inte per automatik att han hade speltillstånd den 28:e september.
- Att han fick uppehållstillstånd först idag innebär ju att han inte hade någonting den 28:e (även om han nu fick det med retroaktiv verkan). GAIS var väldigt medvetna om detta och ändå valde de att spela Wanderson och satsade ALLT på ett osäkert kort.

* Läs kapitel 4, paragraf 24 i Förbundets tävlingsbestämmelser. Kolla länken för PDF-dokument.
Örebro Miroslav kuba
2009-10-02 00:38
Nu tycker jag vi tar o lägger ner detta GAIS snack. Jag tycker ju iofs fortfarande att dom ska ha poängavdrag men men det börjar bli tröttsamnt den bästa lösningen är kanske ändå att låta GAIS börja på minus nästa säsong för slippa straff helt ska dom ABSOLUT INTE!!! Då hakar jag på debatten direkt igen.Men till dess så lever jag med dagens tabell som facit och riktar in mig på en intressant match mot Malmö FF. ps: Snällllla Malmö lova att inte flytta stolparna och lova att ni har koll på vilka spelare ni får använda för jag är jävligt trött på att lag ska fuska sig till poäng mot oss.Vi är bra men inte så bra så att det ska krävas fusk för att ta poäng mot oss :)
AIK Saywee
2009-10-02 00:32
Vi vill inte ha mer poäng, vi vill bara att alla lag behandlas rättvist!
Västerås Vanilla
2009-10-02 00:25
Det alla måste ta till sig är att Wanderson idag har blivit spelklar fr o m 17/9. Hade han däremot blivit spelklar fr o m IDAG kan jag förstå gnället. Vill ni ha mer poäng får ni helt enkelt spela er till dem.
AIK Saywee
2009-10-02 00:15
Jag vill innan jag loggar ut skriva att om Wanderson har en hemlig skada av den arten att man inte bör göra den medial, så har jag förståelse för att den är hemlig.

Men han var fantastiskt bra i måndags kväll!

AIK Saywee
2009-10-02 00:07
Mina misstankar blir ju naturligtvis att många inom GAIS organisation och Wanderson själv kände till att de var ute på hal is och aviserade för säkerhets skull en "hemlig skada", och det är faktiskt första gången i mitt långa fotbollsliv som jag läser om en "hemlig skada". Det är mycket suspekt, eller?

De tog en rövare helt enkelt och den hemliga skadan kommer att förbli hemlig så länge Lagrell styr all svensk fotboll, för han har ju redan bestämt vad Thallinger skall säga i media, inmålad är han i sitt lilla hörn.

Men Wanderson är en fantastiskt bra fotbollsspelare och skadan märkte jag definitivt inget av i måndags kväll, snarare tvärtom han var friskare än de flesta ;-)
AIK Saywee
2009-10-01 23:45
Kan det ha varit nerverna som hade börjat spöka för Wanderson eller den så kallade sportföreningen?

Det luktar, eller? Men de har säkert någon annan fånig förklaring ...
AIK Saywee
2009-10-01 23:41
Helt otroligt, när jag slängde kvällens räkskal i återvinningshuset, rotade jag lite lätt efter expressens sportbilaga i pappersbingen - och där kom den enkelt fram.

Texten löd ...

"HEMLIG SKADA.
Gais brassestjärna Wanderson har sett ut att vara i storform. Men en hemlig skada plågar stjärnan, och nu riskerar han att missa måndagens möte med Örebro."

Kan han ha börjat plågats av "samvetskval"?

Han verkade inte speciellt kroppsligt skadad i måndags kväll ;-)
Örebro ÖSK-Karl
2009-10-01 23:18
Saywee//

Ja, där kan du vara sanningen på spåren?
Örebro TICTICTAC
2009-10-01 23:17
Att medlemmar i beslutande organ uttalar sig innan nämnden samlas säger mycket hur demokratin fungerar i tomteförbundet. Att hålla koll på avstängda spelare/otillåtna spelare måste alla klubbar sköta ner till lag på 11-års nivån. Min tanke är att ju mer förbundet släpper igenom fusk efter fusk ju mer kommer fusket öka känns det som. Bajen fick väl poängavdrag något år pga fansen fast klubben följde alla säkerhetskrav från förbundet. Att då inte poängavdrag kommer ske då klubben fuskar är för mig obegripligt men allt kan antagligen hända beroende på lag.
Örebro ÖSK-Karl
2009-10-01 23:16
Kom på en sak som de kör med i Italien. Det bästa kanske skulle vara att låta Gais starta nästa års AS med -9 poäng, fusk skall inte löna sig och då påverkas inte årets AS.

Är det möjligt?
AIK Saywee
2009-10-01 23:16
Nej det går inte att sova, kände mig tvångsnedflyttad mellan lakanen ...

Inför matchen mot GAIS i måndags erinrar jag mig att jag läste jag något om att Wanderson eventuellt var "hemligt" skadad eller hade någon slags skada, men hemligt verkade det vara inför släppandet om startelvan, undrar vad det kunde vara, Expressen jag läste i är tyvärr redan på väg att återvinnas, men kan det ha varit någon slags ångest eller sanningsvirus eller annat smygande tillstånd som krånglade?
Örebro Storm_90
2009-10-01 23:07
Ämne: Se länk ;) Saxad frå....
ett ord: Klockrent:D
Örebro ÖSK-Karl
2009-10-01 23:00
Erki//

Ja, det var så jag menade när jag skrev tidigare.
Örebro Erki
2009-10-01 22:56
ÖSK-Karl// Sixten lade ju tydligen upp taktiken helt efter Wanderson, utan honom hade ju Bedoya startat t. ex.
Och då vet man ju inte hur det hade slutat :)
Örebro Grixx
2009-10-01 22:41
Under dagen så har den kvinnliga ekorren Tall-Inger agerat vindflöjel under pressens kastbyar och ändrat sig fram och tillbaka...så mycket kan hända innan beslutet kommer om ca en vecka dvs någon dag efter svaret från Gais.
Örebro M!ke
2009-10-01 22:41
Se länk ;) Saxad från Bajens forum...
Örebro ÖSK-Karl
2009-10-01 22:37
M!ke//

Vi är inte värda poängen, men vem vet hur matchen och taktiken skulle sett ut utan Wanderson?

Sedan påverkar ju inte det här oss lika mycket som t.ex bajern, de borde vara och är säkert oxtokiga.
AIK Saywee
2009-10-01 22:36
Ämne: Dock finns det en sa....
Grixx, det ligger mycket i det du skriver, men vi var också oxtokiga på ekonomiklanten som riskerade vår plats. Han borde ha dömts som person, inte klubben! Men vi var ett lag som skulle få statuera ett exempel, så himla lågt av ett förbund som borde driva fotbollen framåt och vilja lagens väl och ve.

Jag tror jag får migrän- och lagrellvärk!

Varför måste denna ångesttid ältas, jag blir upprörd minst sagt, vi fick våndas i flera månader, men nu skall man snabbt besluta så som GAIS önskar ... det har redan Tall-Inger sagt att Lagrell har bestämt, i media ...

Tack och godnatt zzzzzzzzzzzzz
Örebro ÖSK-Karl
2009-10-01 22:33
Grixx//

Du behöver inte fundera över vad som hänt om det gällt oss, redan ikväll hade vi varit av med MINST 9 poäng, troligen fler. Sedan hade vi varit oxtogiga absolut, men det är skillnad på ÖSK gentemot andra lag, oavsett vilket.

Det enda som säkert just nu oroar Lagrell/Thallinger är snarare när än om bajern-fans eldar upp kansliet för SvFF.
Örebro M!ke
2009-10-01 22:29
Måste säga att jag har delade meningar om Wanderson "fusket". Visst skulle det kännas oerhört skönt med 3 pinnar till, men sanningen är att GAIS krossade oss fullständigt :( Inget att säga om det. Och dom förtjänar faktiskt poängen. Samtidigt kan man inte börja lira med spelare o säga att dom snart får tillstånd... Som att köra bil utan körkort och -om- man blir stannad av snuten så säger man att man får körkortet om två veckor...
Kan säga att jag skulle inte vilja ta beslutet i det här fallet i alla fall.
Och sen att folk gnäller på gnälliga Örebroare och bla bla bla, inte konstigt att vi blir gnälliga så mycket vi får mot oss! Yunus, Lagrell, tvångsnedflyttande - som ingen annan får fast sämre ekonomi...
Det är inte vi som tagit beslutet att anmäla, utan Sjögren, gnäll på han.

Allsvenskan ska avgöras på planen! Inte i SvFFs konferansrum avslutar jag med...
Annons: