/fotboll/osk/forum/5414.aspx/fotboll/osk/forum/5414.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2009-10-31 19:20
Frostbite/ Och jag håller med om att värva vissa karaktärer naturligtvis avspeglas i laget.
Örebro Kurt von Traatt
2009-10-31 19:16
Frostbite// Ok, uppfattade inte det så. Jag kan delvis hålla med dig om att man gemensamt kan enas om i en klubb att försöka spela en attraktiv och offensiv fotboll och försöka hitta ledare som står för det.

Historiskt har det dock visat sig svårt och mer än en klubb har bitit sig själv i svansen. Det mest typiska är Sunnanå (tror det var dem, men vilket fall en allsvenst damlag) före länge sedan.

Ytterst måste tränaren anpassa laget till materialet och inte försöka spela en fotboll de inte klarar av (DIF våren 2009 och Sixten våren 2008). Sen att tränaren önskar spela offensivt är en annan sak. Ibland har inte kanslifolk så bra kontroll på hur stark en trupp egentligen är (Hammarby 2009).

Så önska och sträva kan en klubb man, men aldrig besluta hur laget ska spela och ställa, om du frågar mig, det ansvaret skall ligga hos tränarstaben.
Örebro Aspen
2009-10-31 19:07
Hos GAIS hoppas man Benny ska komma och skapa god stämning i laget. Här hoppas vi Axen ska komma tillbaks och skapa god stämning i ÖSK.
Från GAIS forum: "Men kan verkligen Lennartsson var våran räddning? Jag hoppas men jag är samtidigt lite tveksamt. Jag hoppas dock att han kan sprida god stämning i laget och verkligen leda laget framåt."
Örebro Aspen
2009-10-31 18:59
Frostbite*//På ett vanligt årsmöte sker normalt ingen verklig påverkan utan det sker genom ideer som bearbetas i arbetsgrupper som tar fram förslag som diskuteras ingående därefter kommer förslaget till årsmötet. Som normalt bara bekräftar. Så skedde när ÖSK Elitfotboll skapades.
Påverkan endast på årsmötet låter för mej som kuppartat och blir ogenomtänkt.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 18:30
Aspen//Jag ifrågasätter inte det. Jag är mest rädd för att skillanden mellan hur mycket ÖSK får in från "Sponsorerna" och hur mycket de ger tillbaka är för liten.

Och jag ifrågasätter även att en del "sponsorer" över huvudtaget anser sig vara stora "Sponsorer" och ha mage att lägga sig i hur ÖSK sköter sin organisation. Vill man påverka så finns det ett årsmöte.

ÖSK-Karl//Innebär det att förresten att det finns regler som säger att man inte får sponsra hur mycket som helst utan att få något tillbaka? Dvs får jag som företagare inte gå in med 10 miljoner per år om jag inte får något tillbaka?

EDIT: För övrigt ska jag som medlem i ÖSK ha precis lika mycket att säga till om som en "sponsor" som avtalar om 1 miljon per år.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 18:26
KvT//Bara så du vet så spekulerar jag i att det är så. Och det borde väl vara ganska rimligt att man jobbar på det sättet istället för att anamma den spelstil som tränaren kommer med och riskerar att få byta ut hela truppen för att det inte passar in. Sen är man säkert hyfsat flexibla i detta. Så missförstå mig rätt.
Sanningen ligger säkert någonstans mellan våra idéer.

Kan tänka mig att man tänker ungefär så här och sedan värvar in spelare i den modellen:
- En snabb och en nickstark mittback. Man vill ha offensiva ytterbackar med fart.
-Man vill även jobbar med tekniska snabba yttrar som kan dra en gubbe och slå ett "inlägg".
-Man vill ha en Nickstark center med målnäsa.
-Ett mittfält med en defensiv brytningssäker spelare och två offensiva kreativa spelare med bra kondition för att röra sig över stora ytor.
-Och John Alvbåge i målet. :-)
Örebro SyreAtom
2009-10-31 18:25
Frostbite*//


Korrekt!
Örebro Aspen
2009-10-31 18:22
Frostbite*//ÖSK måste ju acceptera den verklighet som gäller för elitlagen eller ändra målsättning.
För mindre elitbetonad målsättning finns ÖSK Ungdom.
Örebro Kurt von Traatt
2009-10-31 18:16
Frostbite// Iofs, men det låter konstigt att ett utskott, styrelse, sekreteraren eller vem som helst uppe på ÖSK bestämt att ÖSK skulle spela 4-3-3. Jag har lite svårt att tro på det men jag kan ju ha fel. Jag träffar ju ÖSK folk imorgon så jag ska passa på att fråga.
Örebro Grixx
2009-10-31 18:08
För den som missat plastnyheter;-)
Örebro Frostbite*
2009-10-31 18:02
ÖSK-Karl//Inte för att vara petig men han skrev inte den största utan:
"En av de sponsorer som ger mest pengar till denne sportklubb".
Och jag misstänker att han menar en av de "största" "sponsorerna".:-)
Örebro ÖSK-Karl
2009-10-31 17:56
SyreAtom//

Du är fullständigt fel ute, ÖSK:s absolut största sponsor är Malmbergs Elektriska, ett börsnoterat företag som lägger in miljonbelopp. Ägaren av det företaget kan inte mycket om fotboll men älskar ÖSK. Där jobbar Lars Larsen, då är det alltså han som skulle fått på truten av "Tränaren"?

Boniek/
Om du insuinerar att jag skulle ha skickat pm till dig ang. Jidsjö så är det lögn och du får gärna kopiera dem och lägga ut dem här. Jag har t.o.m skrivit här på forumet att han är värd en chans till.

Och för er som är inne på skattefrågan så är det helt rätt, det är strikta regler på hur mycket man har rätt att sponsra och det skall motiveras med vad man får tillbaks.

Spelarinvest är en helt annan sak.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:54
Aspen//Den där texten från skatteverket låter ju nästan som att sammarbetspartner endast får dra av för den summa som han får i motprestation. Detta skulle då innebära att sammarbetspartner vill ha så mycket som möjligt för att det ska vara "lönsamt", eller?

Man skulle ju kunna få för sig att ÖSKs marknadsavdelning är en fristående eventorganisation med målet att tvätta pengar åt lokala företag. :-P
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:52
KVT//Styrelsen har väl inget med det att göra, det är väl fotbollsutkottet som håller i det sportsliga eller?

Aspen//Det jag menar är att jag tycker inte vi ska sälja klubben själ för några futtiga miljoner. Och de som avtalar om ett sammarbetsavtal tror jag får för mycket tillbaka. Jag har inget belägg för det påstående men man kan ju fundera när sammarbetspartners blir ivägbjudna på diverse resor m.m.

Jag tycker att de som knyter ett sammarbetsavtal med ÖSK ska vara nöjda med att synas tillsammans med ÖSK.
Örebro Grixx
2009-10-31 17:50
Håller med om att det blir bra mycket Kalle ibland och spec när det kommer in några till försvar som sällan spar på krutet.

Ibland blir det så enhanda att om man som ny eller spontanbesökare på forumet skulle kunna tro att det ä forumets åsikt.

Nyligen talade några försvarare att Karl behövdes och även om han var tuff så tålde han att få tufft tillbaka. Men så igår när någon kom med mothugg till Kalle så tålde han inte mycket enligt några och han försvarades väl agressivt.

Väl ofta skulle man kunna säga att när någon tycker annorlunda än vad "Kallefalangen";-) tycker så försvarar falangen sig med att "är det förbjudet att kriticera" spelare eller styrelse" och att "man får väl tycka vad man vill i forumet" och där har man redan dödförklarat sitt försvar eller trott att farsan jobbar i glasmästeri så det råder fri stenkastning i glashuset;-).

Jag kan tycka att Kalle självklart har sitt berättigande i forumet men han skjuter lite för ofta från höften och är onödigt gnällig vilket blir för mycket för mig...och i mångt och mycket så kan man säkert hitta små aber i mina påståenden men jag är övertygad om att många i forumet håller med mig och andra givetvis inte. Tycker annars att det är bra att vi kan diskutera allt, även detta.

Mitt tidigare inlägg i dag hade inte Sixten som mål utan mer att Tränare, Styrelse och Spelarinvest, ALLA av dessa har ett stort ansvar att man inte haft en färdig lösning på Basses och Berras språkproblem. Alla har handlat oerhört amatörmässigt i denna fråga.
Örebro Aspen
2009-10-31 17:50
På länken till Skatteverket kan man läsa om sponsring. Litet utdrag:
"För att sponsringen ska få dras av krävs att den utgör en driftkostnad i näringsverksamheten. Sponsorn måste erhålla något i motprestation som kan verka resultatfrämjande i näringsverksamheten. Här får sponsoravtalet stor betydelse för att se vilka motprestationer sponsorn erhållit. Motprestationerna marknadsvärderas och företaget får bara avdrag för värdet av motprestationerna"
Ett svar från Mittå vore dock klart bättre.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:45
Farsen fortsätter//På sätt och vis är det väl ganska konstigt att man måste lära spelarna att skjuta när de redan är i Allsvenskan. Men det är väl ganska typiskt svenska spelare att inte kunna skjuta om vi bortser från en storväxt kille i Barcelona. :-)

Med tanke på inläggen så kan man ju undra om det är svårt att få tillräckligt mycket fot under bollen på Behrn Arenas konstgräs. Kan det vara så att man måste byta gräset alternativt börja vattna planen?
Örebro Aspen
2009-10-31 17:43
Frostbite*//Det tycker jag Du ska framföra på årsmötet. Marknadsavdelningen tänker i andra banor nu för klubben har en målsättning att vi ska vara ett stabilt topplag i AS och då måste man ha sponsorsintäkter. Och då krävs motprestationer vilket normalt bara är positivt. Att ÖSK ger intryck att vara en klubb som syns med en positiv framtoning.
Örebro Kurt von Traatt
2009-10-31 17:41
Frostbite// Jaså? Är det ÖSK:s styrelse som bestämt att ÖSK ska spela 4-3-3? Märkligt besluta om spelsystem. Det gjorde Sunnanå styrelse en gång i tiden för sin damfotboll. De krachade för att laget inte klarade systemet.

Annars kan man ju besluta att man vill ha en tränare som förespråkar en offensiv fotboll. Låter väl mer realistiskt
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 17:38
Jag är väldigt skeptisk till den där tillslagsexperten. Inget emot Eija men vad har hon gett för resultat? Ett frisparksmål av Wowoah hemma mot Bajen. Annars har ju tillslagen sugit nåt fruktansvärt. Hörnor och inlägg har ju varit rent ut sagt dåliga!
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:27
Farsen//Håller med angående Svennis. Titta bara på vad han gjorde i Lazio, han fick ett stort antal divor att spela som ett lag och dra åt samma håll.

Kanske ska kräva högskolepoäng i psykologi av tränarna i ÖSK i fortsättningen. :-)
Om inte annat så borde kanske klubben förstå vikten av psykologi. Sparka ut tillslagsspecialisten och anställ en idrottspsykolog.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:23
Farsen//Sen är det i ÖSKs fall intressant att man valt spelsystem och bestämt att så här ska vi spela. Sedan värvar man in både tränare och spelare efter det spelsystemet.
vet inte hur man spelar i ÖSK Ungdom men optimalt vore om man körde samma spelsystem där så att spelarna är bekväma i sina roller när de kommer till A-laget.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 17:20
Därför är nog Svennis ganska respekterad av i stort sett alla spelare han coachat. Hans psykologiska kunnande. Han tar hand om spelarna på ett bra sätt.

Som jag tidigare sagt så hade ju Walker stora problem med detta och ignorerade de som inte fick förtroendet.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 17:16
Jag tror psykologin är så mycket viktigare än nåt annat! Att veta hur varje person/spelare fungerar i olika situationer och hur den tänker. Att sedan trolla med siffror som 4-4-2 eller 4-2-3-1 spelar nog inte så stor roll om inte spelaren kan/förstår sin tränare. Därför är det viktigare att anpassa spelsystemet efter det material man har istället för tvärt om.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:09
Aspen//Erkänner, en liten överdrift. :-)

Om man går in i ett sammarbetsavtal tack vare de skattetekniska skälen så är det återingen av fel anledning tycker jag. Men det verkar både du och jag ha lite koll på, de skattetekniska frågorna vill säga. :-)

Synd att Mittåt lagt av annars hade vi nog kunnat få ett bra svar av vår svartvita revisor.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:05
Bastard on Parade//Tycker inte man ska ha mer än en reklamskylt alternativt tryck på tröjan. Där ska stoltheten finnas att synas i ÖSK-sammanhang.
Kräver man mer än så då tycker jag man kan ta sina pengar och gå till en PR-byrå eller ett eventföretag.
Örebro Aspen
2009-10-31 17:05
Ämne: Farsen fortsätter//S....
Frostbite*//Det är väl ingen här som varit negativ i varje inlägg, eller hur.
Örebro Elliot2007
2009-10-31 17:04
SyreAtom, tack, tack, tack! Det finns hopp för det här forumet igen! Hoppas "storsponsorn" håller sig undan ett tag nu och att han ALDRIG MER lägger sig i tränarfrågan eller vilka spelare som ska tas ut.
Till Farsen fortsätter. Axén är alldeles säkert en go gubbe att ha i laget men att han inte är nån huvudtränare det har väl bevisats i GAIS, de låg väl näst sist tills Benny kom och styrde upp det.
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2009-10-31 17:04
För och fylla på syreatoms inlägg
Så kan jag säga att "stor sponsoren" som jag misstänker en viss person har kastat ut en väldig massa skit om Jidsjö både i forumet och i pm där han skulle förklara sig för mig, där han påstod väldigt grova saker som inte stämde ett dugg, när jag sen ertappade och frågade om ett namn på en viss person valde han att inte svara (vilket säger en del) då jag känner Micke sen långt innan så snackade vi om detta och han skrattade bort detta,
mcyket lågt och grovt av den här personen på forumet.
Örebro Aspen
2009-10-31 17:03
Frostbite//Är det inte så att det finns skatteregler som gör det förmånligare att sponsra om man får något tillbaks? T ex positiv exponering som ökar marknadsexponeringen.
Alla sponsorer kräver något av klubben, t ex sportsligt uppträdande, antidoping, ...
Annons: