/fotboll/osk/forum/5409.aspx/fotboll/osk/forum/5409.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:54
Aspen//Den där texten från skatteverket låter ju nästan som att sammarbetspartner endast får dra av för den summa som han får i motprestation. Detta skulle då innebära att sammarbetspartner vill ha så mycket som möjligt för att det ska vara "lönsamt", eller?

Man skulle ju kunna få för sig att ÖSKs marknadsavdelning är en fristående eventorganisation med målet att tvätta pengar åt lokala företag. :-P
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:52
KVT//Styrelsen har väl inget med det att göra, det är väl fotbollsutkottet som håller i det sportsliga eller?

Aspen//Det jag menar är att jag tycker inte vi ska sälja klubben själ för några futtiga miljoner. Och de som avtalar om ett sammarbetsavtal tror jag får för mycket tillbaka. Jag har inget belägg för det påstående men man kan ju fundera när sammarbetspartners blir ivägbjudna på diverse resor m.m.

Jag tycker att de som knyter ett sammarbetsavtal med ÖSK ska vara nöjda med att synas tillsammans med ÖSK.
Örebro Grixx
2009-10-31 17:50
Håller med om att det blir bra mycket Kalle ibland och spec när det kommer in några till försvar som sällan spar på krutet.

Ibland blir det så enhanda att om man som ny eller spontanbesökare på forumet skulle kunna tro att det ä forumets åsikt.

Nyligen talade några försvarare att Karl behövdes och även om han var tuff så tålde han att få tufft tillbaka. Men så igår när någon kom med mothugg till Kalle så tålde han inte mycket enligt några och han försvarades väl agressivt.

Väl ofta skulle man kunna säga att när någon tycker annorlunda än vad "Kallefalangen";-) tycker så försvarar falangen sig med att "är det förbjudet att kriticera" spelare eller styrelse" och att "man får väl tycka vad man vill i forumet" och där har man redan dödförklarat sitt försvar eller trott att farsan jobbar i glasmästeri så det råder fri stenkastning i glashuset;-).

Jag kan tycka att Kalle självklart har sitt berättigande i forumet men han skjuter lite för ofta från höften och är onödigt gnällig vilket blir för mycket för mig...och i mångt och mycket så kan man säkert hitta små aber i mina påståenden men jag är övertygad om att många i forumet håller med mig och andra givetvis inte. Tycker annars att det är bra att vi kan diskutera allt, även detta.

Mitt tidigare inlägg i dag hade inte Sixten som mål utan mer att Tränare, Styrelse och Spelarinvest, ALLA av dessa har ett stort ansvar att man inte haft en färdig lösning på Basses och Berras språkproblem. Alla har handlat oerhört amatörmässigt i denna fråga.
Örebro Aspen
2009-10-31 17:50
På länken till Skatteverket kan man läsa om sponsring. Litet utdrag:
"För att sponsringen ska få dras av krävs att den utgör en driftkostnad i näringsverksamheten. Sponsorn måste erhålla något i motprestation som kan verka resultatfrämjande i näringsverksamheten. Här får sponsoravtalet stor betydelse för att se vilka motprestationer sponsorn erhållit. Motprestationerna marknadsvärderas och företaget får bara avdrag för värdet av motprestationerna"
Ett svar från Mittå vore dock klart bättre.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:45
Farsen fortsätter//På sätt och vis är det väl ganska konstigt att man måste lära spelarna att skjuta när de redan är i Allsvenskan. Men det är väl ganska typiskt svenska spelare att inte kunna skjuta om vi bortser från en storväxt kille i Barcelona. :-)

Med tanke på inläggen så kan man ju undra om det är svårt att få tillräckligt mycket fot under bollen på Behrn Arenas konstgräs. Kan det vara så att man måste byta gräset alternativt börja vattna planen?
Örebro Aspen
2009-10-31 17:43
Frostbite*//Det tycker jag Du ska framföra på årsmötet. Marknadsavdelningen tänker i andra banor nu för klubben har en målsättning att vi ska vara ett stabilt topplag i AS och då måste man ha sponsorsintäkter. Och då krävs motprestationer vilket normalt bara är positivt. Att ÖSK ger intryck att vara en klubb som syns med en positiv framtoning.
Örebro Kurt von Traatt
2009-10-31 17:41
Frostbite// Jaså? Är det ÖSK:s styrelse som bestämt att ÖSK ska spela 4-3-3? Märkligt besluta om spelsystem. Det gjorde Sunnanå styrelse en gång i tiden för sin damfotboll. De krachade för att laget inte klarade systemet.

Annars kan man ju besluta att man vill ha en tränare som förespråkar en offensiv fotboll. Låter väl mer realistiskt
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 17:38
Jag är väldigt skeptisk till den där tillslagsexperten. Inget emot Eija men vad har hon gett för resultat? Ett frisparksmål av Wowoah hemma mot Bajen. Annars har ju tillslagen sugit nåt fruktansvärt. Hörnor och inlägg har ju varit rent ut sagt dåliga!
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:27
Farsen//Håller med angående Svennis. Titta bara på vad han gjorde i Lazio, han fick ett stort antal divor att spela som ett lag och dra åt samma håll.

Kanske ska kräva högskolepoäng i psykologi av tränarna i ÖSK i fortsättningen. :-)
Om inte annat så borde kanske klubben förstå vikten av psykologi. Sparka ut tillslagsspecialisten och anställ en idrottspsykolog.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:23
Farsen//Sen är det i ÖSKs fall intressant att man valt spelsystem och bestämt att så här ska vi spela. Sedan värvar man in både tränare och spelare efter det spelsystemet.
vet inte hur man spelar i ÖSK Ungdom men optimalt vore om man körde samma spelsystem där så att spelarna är bekväma i sina roller när de kommer till A-laget.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 17:20
Därför är nog Svennis ganska respekterad av i stort sett alla spelare han coachat. Hans psykologiska kunnande. Han tar hand om spelarna på ett bra sätt.

Som jag tidigare sagt så hade ju Walker stora problem med detta och ignorerade de som inte fick förtroendet.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 17:16
Jag tror psykologin är så mycket viktigare än nåt annat! Att veta hur varje person/spelare fungerar i olika situationer och hur den tänker. Att sedan trolla med siffror som 4-4-2 eller 4-2-3-1 spelar nog inte så stor roll om inte spelaren kan/förstår sin tränare. Därför är det viktigare att anpassa spelsystemet efter det material man har istället för tvärt om.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:09
Aspen//Erkänner, en liten överdrift. :-)

Om man går in i ett sammarbetsavtal tack vare de skattetekniska skälen så är det återingen av fel anledning tycker jag. Men det verkar både du och jag ha lite koll på, de skattetekniska frågorna vill säga. :-)

Synd att Mittåt lagt av annars hade vi nog kunnat få ett bra svar av vår svartvita revisor.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:05
Bastard on Parade//Tycker inte man ska ha mer än en reklamskylt alternativt tryck på tröjan. Där ska stoltheten finnas att synas i ÖSK-sammanhang.
Kräver man mer än så då tycker jag man kan ta sina pengar och gå till en PR-byrå eller ett eventföretag.
Örebro Aspen
2009-10-31 17:05
Ämne: Farsen fortsätter//S....
Frostbite*//Det är väl ingen här som varit negativ i varje inlägg, eller hur.
Örebro Elliot2007
2009-10-31 17:04
SyreAtom, tack, tack, tack! Det finns hopp för det här forumet igen! Hoppas "storsponsorn" håller sig undan ett tag nu och att han ALDRIG MER lägger sig i tränarfrågan eller vilka spelare som ska tas ut.
Till Farsen fortsätter. Axén är alldeles säkert en go gubbe att ha i laget men att han inte är nån huvudtränare det har väl bevisats i GAIS, de låg väl näst sist tills Benny kom och styrde upp det.
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2009-10-31 17:04
För och fylla på syreatoms inlägg
Så kan jag säga att "stor sponsoren" som jag misstänker en viss person har kastat ut en väldig massa skit om Jidsjö både i forumet och i pm där han skulle förklara sig för mig, där han påstod väldigt grova saker som inte stämde ett dugg, när jag sen ertappade och frågade om ett namn på en viss person valde han att inte svara (vilket säger en del) då jag känner Micke sen långt innan så snackade vi om detta och han skrattade bort detta,
mcyket lågt och grovt av den här personen på forumet.
Örebro Aspen
2009-10-31 17:03
Frostbite//Är det inte så att det finns skatteregler som gör det förmånligare att sponsra om man får något tillbaks? T ex positiv exponering som ökar marknadsexponeringen.
Alla sponsorer kräver något av klubben, t ex sportsligt uppträdande, antidoping, ...
Örebro Frostbite*
2009-10-31 17:03
Farsen fortsätter//Sedär, det var den typen av inlägg jag menade. Det känns lite mer konstruktivt och även motiverande att diskutera kring. :-)

Tror att sixten behöver en översocial assisterande precis som han hade med Axen. En bra tränarduo består nog utav en tacktiker och social gubbe so ser till att spelarna har roligt. Bra exempel är Axsen/Benny och även Sixten/Axen.
Bedrövliga kombinationer får man nog av vilken kombination som helst av Lundin/PO/Hammar/Sixten.

Någon som vet hur Rickard Nilsson är som tränare, positiva och negativa egenskaper.

Vilka egenskaper bör en tränare/tränarduo ha?
- Taktiskt kunnande
- Social förmåga (Kommunikation med spelarna kontinuerligt samtidigt se till att hålla humöret på topp i truppen)
- Psykologi (få spelarna att tro att varje match är en cup match).
Örebro Bastard on Parade
2009-10-31 16:59
Frostbite*//

Skämmas för att man satsar pengar som man knappt får någonting för?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-10-31 16:50
När Sixten slutar vill jag se Axén som huvudansvarig. Mycket kompetent både socialt och taktiskt. Gärna Benny som assisterande. Men känns mer som dröm än realitet.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 16:48
Aspen//Klart man får kritisera men man behöver väl inte göra det i varje inlägg. ;-)
Däremot ser jag gärna konstruktiv kritik på det sättet att ropar man efter Sixtens avgång eller liknande så tycker jag att man också ska presentera ett alternativ.
Örebro Frostbite*
2009-10-31 16:44
Tycker det är ganska intressant att ordet storsponsor används i ÖSK sammanhang. Det är väl det som är ÖSKs problem, det finns ingen storsponsor. Tycker det är alldeles för många företag som går in med en i fotbollssammanhang mätt liten summa och slår sig för bröstet.

För övrigt existerar ju inte ens ordet sponsor längre i ÖSK sammanhang, man har ersatt det med sammarbetspartners eftersom dessa företag kräver nästan lika mycket tillbaka i form av evenemang, resor m.m. Vore intressant och se hur mycket som går till ÖSK och vad som går tillbaka på en sattsad 100.000:-

Skulle personligen vilja se en rejäl "sponsor" som går in med en rejäl summa pengar utan att kräva någonting tillbaka.

Med andra ord så tycker jag att de flesta sammarbetspartners till ÖSK fotboll borde skämas!
Örebro Aspen
2009-10-31 16:11
Gurra2001//Det var tur för Bajen. Dom har ingen bra relation med Svff-DN.
Örebro Aspen
2009-10-31 16:08
SyreAtom//Förbehåller mej rätten att ktitisera den eller de av klubbens officiella personer jag tycker det är befogat varje minut, varje timme, varje dag, varje vecka, ...
Accepterar också att jag får "mothugg" av de som tycker annolunda.
Däremot kritiserar jag inte yngre spelare som ännu inte är etablerade på AS-nivå annat än i undantagsfall t ex efter ojust uppträdande.
Ett demokratiskt samhälle bygger på att officiella personer får kritik. Tänk om Reinfelt eller Salin bara får kritiseras en gång i veckan!!?? Tycker också att de officiella personerna bör går i svaromål om kritiken kommer via en organiserad kanal (som t ex detta forum).
Leve ÖSK och den fria debatten !!!
Örebro Gurra2001
2009-10-31 16:05
Aspen// I SC, inget krav i AS.
Örebro Gurra2001
2009-10-31 16:05
SyreAtom//Jag tror de allra flesta ser till resultaten. Ser man till vad Sixten har gjort kan man till viss del ha olika uppfattningar men en sak är säker. Han har varken varit mycket bra eller mycket dålig. Sådana uppfattningar är oseriösa.

De flesta befinner sig runt "hyfsad", beroende på tabellplacering som kan man justera "hyfsad" till "rätt bra" eller "knappt godkänd".

Alla "extremister" är uppenbarligen oseriösa. Tabellen ljuger inte och resultaten talar sitt tydliga språk. Det är inte tydligt med varken bu eller bä, allt annat är bara överdrivet.
Örebro Aspen
2009-10-31 15:52
Bastard on Parade//Men man måste ju spela med sitt bästa lag , sådana är ju reglerna. Förstår inget.
Örebro SyreAtom
2009-10-31 15:50
**INSIDE INFORMATION DE-LUXE***


Hej på er!

Jag måste säga att jag tycker det är både orättvist och tragiskt hur särskilt två av våra Ösk-anställda Sixten och Sjögren har blivit dissade nästan dagligen under nästan ETT (!) år nu av en viss person här på forumet. Densamme har också stått för ALLA fioler gällande sk "inside information" här på forumet gällande vår svart-vita klubb.

Så idag tänker jag för omväxlings skull också bjuda på sk "inside information". (Jorå jag vet lite också)


Men för att inte hänga ut folk till höger och vänster med namn så ni får dra era egna slutsatser. Vi kallar dem istället för
"tränaren", "sportchefen", "storsponsorn" och "sportklubben".

Och det av en extremt initierad källa och den lyder så här:

En av de sponsorer som ger mest pengar till denne sportklubb har inte velat ha kvar tränaren,
då tränaren sagt ifrån och talat om för storsponsorn att, citat:

"Du kan inget om fotboll.." (touche)

...när denne storsponsor velat ha lite för mycket att bestämma om (som han absolut inte ska ha nått att säga till om).

Helt rätt av tränaren!

Det ska ha gjort denne storsponsor väldigt sur på tränaren och till varje pris inte vill ha tränaren kvar inom sportklubben. Och det kan tänkas att ett sådant här forum skulle passa utmärkt för ändamålet att dissa tränaren till varje pris. Även när sportklubben vinner, spelar snyggt och vårt spel hyllas till höger och vänster i tv, tidningar
och bloggar.

Känns det igen? ;)

Men det kan rent av förefalla sig så att det snarare ÄR JUST tränaren och sportchefen som har stake nog att säga ifrån och skydda sportklubben från personer som vill ha rätten att säga till om en aning för mycket i sportklubben.

Och det ska nog supportrarna vara väldigt glada för.

Nästa gång ni hör att sportchefen inte "duger" eller tränaren borde "sparkas" så betyder inte det att de gör ett dåligt jobb, tvärtom, de har snarare stake och intelligens nog att inte låta några okunniga tomtar att kräva mer att säga till om än vad som bra för sportklubben. (tack gode gud för det)

Kom ihåg:

Det finns alltid två sidor av myntet.


*** END OF MESSAGE***

Örebro Bastard on Parade
2009-10-31 15:33
Bajen verkar ställa upp med ett B-lag mot Häcken. Jag blir ytterst förvånad om de skulle lyckas ta en poäng eller mer.

Ser ut som att vi får försöka försvara 6:e platsen.
Annons: