/fotboll/osk/forum/54.aspx/fotboll/osk/forum/54.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro LeChiffre
2017-07-23 14:40
Hoppas gbgs nya tränare får samma effekt som Nanne ??
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-07-23 13:41
Nej, statistiken är inte ljus, men i den första matchen efter tränarbytet finns det en positiv effekt. Tror vi tänker på samma studie.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro alfrepe
2017-07-23 13:36
@Bengt-Erik Gårdefors mustasch: Statistiken för lag som byter tränare under säsongen är inte speciellt ljus. Vi får se om Blåvitt blir undantaget.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro alfrepe
2017-07-23 13:33
Tror ni Omoh startar? Han vill nog gärna höja prislappen vid en eventuell försäljning och kämpa för att visa sig nyttig. Axén är väl inte så pigg på att ändra startelvor när han inte är tvungen pga skador och avstängningar?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-23 13:15
Spännande med den för säsongen nya hybrid-gräsmattan som IFK spelar på. Den har lovordats av många. Hoppas någon spelare i ÖSK uttalar sig efter matchen hur den var att spela på
Örebro mustard
2017-07-23 12:23
Tror Rogic går in på vänsteryttern, Omoh på bänken.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-07-23 11:56
Dåliga vibbar att möta ett lag som spelar första matchen efter att ha sparkat tränaren. Dessutom med 1 2 4 som bortafacit på sju matcher. Hoppas förstås ha fel. Hoppas vi står emot första 20.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-07-23 11:51
@Empes:


Jag tror vi får honom nästan gratis. Afc kommer att åka ur och då kommer de att behöva att sänka alla kostnader. Han kanske tom har en SE-klausul.
Örebro TommyS
2017-07-23 08:46
Empes, jag har tänkt i en vecka och resonerar exakt som du.
Örebro Snö
2017-07-23 02:30
Förläng Lorentzson, värva absolut inte Daje, en kantspringare som springer upp med boll o passar bakåt, nej tack, tycker Valgardson är bättre i såfall, men helst en helt ny utbildad vä back
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Empes
2017-07-23 01:15
Fotbollskanalens inför-snack, bland annat pratar man med Besara:
Örebro Empes
2017-07-23 00:23
Jag tror absolut att Kennedy går in från start om han är helt återställd och bedöms redo för minst 75 minuter. Det har trots allt varit klasskillnad mellan honom och Sköld. Och han borde väl vara redo för det nu kan man tycka, så det blir mitt tips. Men om Kennedy ännu har en bit kvar så behöver det ju inte alls vara fel att sätta in honom efter typ 60 min med piggare ben än motståndarnas backar. När det gäller vänsterkanten så valde Axén som bekant att spela med Valgardsson framför Ring i hemmamatchen med motiveringen att man ville säkra upp defensiven mot Blåvitts starka högerkant. Å andra sidan hade väl inte Axén så många andra alternativ än Valgardsson att välja på senast med en rostig Rogic, en avstängd Omoh och en Ayaz utanför truppen. Tänker att han nog kanske hade spelat med Omoh och Sema även då om han kunnat. Nu är det emellertid bortaplan och risk för en ännu mer taggad motståndare, något som talar för att de nämnda får fortsatt förtroende. Axén säger att vi möter en motståndare ”som kommer komma ut i hundra knyck så det gäller för oss att stå emot det”. Och både Ring och Valgardsson gjorde det bra senast. Därför tror jag att han väljer att starta med dessa igen. Så bra som Omoh har varit så kan man väl knappast hålla honom utanför startelvan? Så min gissning är att Omoh tar hand om den andra kanten. Även Sema har ju visat riktigt bra form. Men vi behöver ju något offensivt vapen på bänken att sätta in i händelse av att vi måste jaga mål i andra halvlek. Med både Kennedy, Omoh och Sema från start – vad skulle vi då ha att sätta in? Om Kennedy skulle börja på bänken så tror jag chanserna ökar för Sema att starta på bekostnad av Valgardsson. Rogic tror jag inte är aktuell för start ännu, har känts som att han behöver lite mer tid. Men jag har haft fel många gånger förut. Omoh, Valgardsson och Kennedy från start är alltså min gissning.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-22 23:51
@Nicknamn i ribban:
Sista 2 matcherna har han dock tappat positionen alternativt placerat sig fullständigt fel upprepade tillfällen eller stirrat boll på ett orutinerat sätt. Håller dock med att han generellt varit stabilare denna säsong än förra. Man kan säga att med honom får man ett gediget genomsnitts-jobb gjort, vare sig mer eller mindre. Något förvånande är han snabbare än man tror och springer jämnt med flera yngre motståndare har jag märkt. I slutändan ändå en back man bör fasa ut mot någon yngre från egna leden (kommer aldrig att hända. Man åker till Afrika och hittar ersättaren), om inte efter denna säsong så efter nästa
Örebro Empes
2017-07-22 23:36
Axén-intervju inför morgondagen:
Örebro Tommy Tåpaj
2017-07-22 22:43
@Nicknamn i ribban:


Yes, vore väldigt intressant att se statistik. Jag vet att jag har varit trött på honom i vissa situationer då jag tycker han gått bort sig. Jag förstår att han framstår som stabil då jag också tycker att han ser stabil och lugn ut (chansar aldrig) men jag menar lite på att skenet kan bedra. Vore intressant att granska hur bra han är egentligen genom att kolla på matcherna. Jag tycker iallafall att han känns överskattad bland supportrar. Ja, det är väl han och Brendan som är bäst på offensiva fasta. Hoppas på Martin Trinh.
Örebro GT
2017-07-22 22:08
Vi tackar Marcus Pode !!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-07-22 22:05
Jag tycker Lorentzson är väldigt stabil. Han är lugn och värderar allt som oftast rätt. Sen får någon gärna dra fram statistik på det här, men känslan jag har är att det tillkommer fler mål från vår vänstersida, även om det har blivit bättre. Då har Martin allt som oftast haft Omoh framför sig som inte direkt springer livet ur sig för att följa med sin ytterback i defensiven. Frågar du mig så är Lorentzson åtminstone en stabil Allsvensk ytterback, åtminstone 1 klass över övriga ytterbackar i truppen. Dessutom är Martin vår kanske farligaste spelare i laget på offensiva fasta. Han är ruskigt bra på att dyka upp på rätt plats vid rätt tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tommy Tåpaj
2017-07-22 21:52
Jag hoppas att Lorentz inte får förlängt. Kan väl funka om man vill harva i mitten av tabellen men han håller för låg klass för att spela i ett bra allsvenskt lag enligt mig. Tycker att han har fått för lite skit om man jämför honom med Ring. Har han verkligen varit så mycket bättre senaste 1,5 säsongen eller vill folk gärna tycka det? Hellre Dajje till och med. Lorentz är en spelare som alltid får 2/5 i betyg och ibland 1/5. Sällan 3/5 och aldrig 4/5 eller 5/5 (om nu jag hade satt betyg på spelarinsatser) Svajig defensivt och inte så konstruktiv framåt. Slår han inte mest passar bakåt och i sidled? Om vi jämför med Ring så tycker jag att Ring ibland kan ge 3/5 och 4/5 i vissa matcher då han ofta bidrar offensivt. Visst har Lorentz en annan roll än Ring men nog är han lite för feg offensivt enligt mig. Definitionen av "alibispelare" som verkar ha som mål att inte göra bort sig. Så känner jag. Köper inte att han är så stabil defensivt.
Örebro Empes
2017-07-22 21:25
@Gubben i stubben:


:-)
Örebro Empes
2017-07-22 21:24
@DaSa:


Jo, skulle också hellre se Daije hos oss. Men jag är mycket tveksam till om ÖSK är beredda att betala en övergångssumma för att få tillbaka Daije. (Han har väl minst ett 2-årskontrakt med AFC.) Men du tror att vi är beredda att göra det?
Örebro Gubben i stubben
2017-07-22 21:23
@Empes:
Ok, får väl lita på det då :D
Örebro DaSa
2017-07-22 21:18
Ser mycket hellre Dajje i ÖSK igen än att vi förlänger med Lorentzon. Sen så lyftet vi upp Trinh i truppen så får han och BHI vara backup på högerbacken.
Örebro Empes
2017-07-22 21:12
@GT:


Håller med. Vill ha honom kvar, särskilt när inte Haginge lyckats komma i form efter skada. Tycker absolut att Martin visat tillräckligt för att få förlängt. Roligt också med spelare som verkligen vill fortsätta i ÖSK:).
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-22 20:47
@Tommy Tåpaj:
Skulle nog säga att vingarna i ett 3-5-2 snarare är tvåvägs-spelare som måste behärska båda hållen på kanten än att säga att de är ytterbackar. De behöver skills åt båda hållen och utöver det vara löpstarka. Nisse i AIK är väl undantaget som bekräftar regeln men han gör sitt jobb, som alltid
Örebro GT
2017-07-22 20:43
Hoppas man förlänger med trygge och duktige Martin Lorentzson !
Örebro Empes
2017-07-22 20:28
Vinst imorgon så börjar vi få åtminstone få LITE vittring på en Europa-plats (även om det är en bit kvar). Visst är det väl de tre bästa som tar dessa?
Örebro Empes
2017-07-22 20:24
I Blåvitts inför-krönika skriver man bland annat: ”...de svartvita spelarna kommer känna att man har stora möjligheter att skrälla även på söndag.” Märklig mening. Och trist när folk nedvärderar vårt lag på ett orätt sätt. Var väl knappast någon skräll att vi vann senast. Och är knappast någon skräll om vi vinner imorgon. Meningen andas hybris och bristande självinsikt när det gäller nuvarande styrkeförhållanden mellan lagen. Kunde inte låta bli att kommentera det under krönikan…
Örebro Empes
2017-07-22 20:15
@Gubben i stubben:
Äsch, Gubben i stubben, nu kom du snett på det. AIK är ju helt orealistiskt. Du behöver nog inte vara orolig för att det ska bli så. Ibland kommer man lite fel med sina uttalanden. Händer oss alla:). Omoh passar enligt min mening bäst in i ett 4-3-3-system. Mitt tips är Häcken. De spelar så och behöver yttrar - Yasin har man väl endast på lån säsongen ut? Omoh kan fungera även i ett 4-4-2 där anfallarna tar hemjobb. Norrköping kanske därför också kan vara intresserade nu när Bärkroth är borta. Det ryktas ju dessutom om att Eliasson är på väg bort. Å andra sidan föredrar väl deras tränare hårt jobbande spelare som även är duktiga i defensiven. Och den profilen passar kanske inte in på Omoh fullt ut.
Örebro Chris P. Bacon
2017-07-22 18:37
Nasiru Mohammed också avstängd och Farnerud ser knäskada ut.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-07-22 18:26
@Laul32:


Får verkligen hoppas på det. Tycker det köps rätt friskt inom landets gränser nu för tiden. Skönt att Omoh har lite längd på kontraktet. Har han en bra höst nu så kan det bli en stabil försäljning. Lär ju dock inte bli några jättesummor dock då han är typ 25. Samma med Besara antar jag. Hoppas båda har en bra höst. Vore kul att kunna sälja båda efter säsongen.
Annons: