/fotboll/osk/forum/5369.aspx/fotboll/osk/forum/5369.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Biopower
2009-11-23 16:15
Jag har nu följt forumdebatten några veckor utan att riktigt ha hunnit med att ge mig in i den. Jag håller med alla om att tillmälen endast hör hemma i debatten när de framförs med humor och glimten i ögat. Vi har faktiskt mycket att bry våra hjärnor med utan att det ska utmynna i att folk flyr forumet. Det som stör mig mest nu är att vår glädjespridare från andra sidan östersjön vill göra sig av med sin kompetente andretränare. Jag tror mig nämligen veta att det är Rille som står för träningen och för kompetensen i den konstellationen. Att Sixten vill avbryta samarbetet snarare hedrar än ligger Rille i fatet, jag tror Sixten hellre vill ha någon mer medgörlig person i sin närhet. Jag är inte så säker på att detta skulle gynna laget i framtiden. Behåll Rille byt ut Sixten!!!
Örebro SyreAtom
2009-11-23 15:42
saywee//

uhh?

Det betydde ingenting, bara yttrade väder men det kanske man inte för göra för dig.

Dina bästa forumkompisar här på svartvitt har ju varit betydligt MER ironiska än så många gånger, men då har du inte sagt ett piss hur kommer det sig? Är ironi bara till för vissa?

Och vad har du med att göra om jag är ironisk öht?
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 15:38
BBB/ Vilken tönt du är! Även Brynäs, Fässbergs IF, Göteborgs IF och IK Sleipner har vunnit SM-guld. Men å andra sidan hände allt detta för måånga år sedan. Det enda av dessa lag som i något sånär modern tid vunnit är Sleipner 1938.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 15:17
dubbel
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 15:17
ÖSK-Karl// Du har rätt, alla elva lag före oss i Marathontabellen har vunnit guld och därutöver även Öster, Kalmar och Åtvidaberg efter oss. Vid minst 44 poäng 2010 avancerar vi förresten en placering :-)
pemo// ÖSK mötte Assyriska i allsvenska kvalet 1999. Någon mer gång har de inte mötts i sådant sammanhang. 1993 kvalade ÖSK mot Vasalund
Örebro pemo
2009-11-23 15:14
Astvald såg jag i Arboga och där stack han verkligen ut. Snurrade upp hel backlinjen med sin snabbhet. I samma match såg jag Berra, som antagligen trodde att han hade blivit förvisad till helvetet. All närkontakt som han var inblandad i blåste domaren mot honom.
Erik Nilsson spelade bra, men stack inte ut på samma vis. Tror att Södra vann matchen och ÖSK-U fick en utvisad och tio varningar ( ungefär ) Jelezeck ( stavning?) fick rött för filmning! Varvid Juhlin gick upp i skogen och skrämde älgarna....
Örebro pemo
2009-11-23 15:08
Ämne: Ponera att Porokara ....
Wirtanen så klart. En högerfotad finne mot en annan.

ÖSK-Karl//Vilken av kvalen? Har vi inte mött AFF i två kval? Jag kommer ihåg den när de fick en utvisad och Jon spelade fram det förlösande målet i förlängningen ( tror jag )
Men du, som trots allt kan lite fotboll. Jag har tre funderingar gällande ÖSK:s spel.
1. Varför är vi så dåliga på inkast? ( utom när PA kastar hörna )
2. Varför skjuter vi så lite utifrån?
3. Är det lag på att bollen måste gå minst fyra gånger i backlinjen innan det kommer ett uppspel?
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-23 15:06
pemo//

Intressant det du skrev om Astvald, vad har du för bedömning om Erik Nilsson?
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-23 15:01
pemo//

Jo, men visst var kvalet mot Assyriska spännande, vilket år var det? ;)

Jag vill bara få det där Guldet någon gång under min livstid, kan väl inte finnas något lag som ligger så högt som vi gör i maratontabellen som inte har något Guld?

Med tanke på höstsäsosongen -08 och Almebäck, Bedoya samt Astvald kan jag ändå inte se en sjätteplats som annat än en flopp, jag är rädd för att det kommer att ta tid att få till en lika bra trupp igen.
Örebro bison
2009-11-23 14:00
Ponera att Porokara säljs, vem håller då vänsterkanten?
öppnar man plånboken och ersätter med en "färdig" spelare?
Örebro pemo
2009-11-23 13:58
ÖSK-Karl// Jag är ÖSK-are ( eller suporter ) sedan 70-talet och har genomlidit både med och motgång. Därför var jag så glad i år när det aldrig kändes som om vi ens var i närheten av att åka ur. Att då hålla på att spy galla på ledning och tränare för att vissa spelare inte fick plats tycker jag är lågt. Om det nu inte är så att du är en spelare som sitter på sanningen. Att bedöma truppen är ganska subjektivt. Det märks inte minst när andra experter tippar allsvenskan inför det nya året. Alla slog ner på BP, Häcken och Gävle utan att egentligen känna till spelarnas kvalité. ÖSK:s trupp är väl av alldagligt snitt. Betänk att 5:e plats var ett mål. Högt ställt enligt övriga fotbollsexperter. Men ingen av dessa visst vem Astvald var tex. Själv hade jag sett honom i div 3 och förväntade mig att han skulle ta plats i år. Att då kalla 6:e plats som floppsäsong, då har man inte realistiska krav. Men, va fan, det är skönt att man inte är ensam om att drömma SM-guld. Med eller utan Berra. Dessutom gjorde ÖSK en bättre vårsäsong -09 än -08, så det jämnar väl ut sig. Men, skola om Kim Olsen till mittback 2010. Det vore väl ett mittlås! Iron-Mike och Kim. Det Kim inte tar på huvudet springer Mike ifatt.
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-23 13:44
pemo//

Jag förstår inte alls ditt resonemang, om ÖSK gjort en lika fin höstsäsong -09 som -08 hade det blivit medalj.

Vet inte om jag är ensam om det, men jag är långtifrån nöjd med en sjätteplats. Jag kritiserade bl.a Kilen, nu vet vi att han spelade med bara en fot som han kunde använda. Klart han spelar om han blir uttagen, men det tror jag är huvudorsaken till att vi blev utan medalj. En annan är att Anttonen och Nordback "tvingades" spela mittback.

För mig var det en floppsäsong och att redan målsättningen femma var för låg.
AIK Saywee
2009-11-23 13:40
SyreAtom, har du även gratulerat HIF´arna på deras forum, där din gratulation hör hemma.
Eller är det bara på svartvitt det är ironiskt?
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-23 12:55
Blå Bergen Blues// Sen håller jag inte med dig. Jag tycker inte vi ska kalla varandra tönt eller andra personliga nedlåtande attribut. Även om "tönt" inte är ett svårt ord att ta (jag brydde mig inte särskilt) så kan det lätt eskalera (det kan börja klia i fingrar) och bli värre .

Det bästa är noll tolerans mot personangrepp och fokus på åsikter och argumentation. Jag är ändå hyfsat förskonad men sett andra fått ta ganska mycket skit för att det står för sin sak.

Jag har absolut inget emot hårda diskussioner. Tvärt om. Men man skall hålla sig till sakfrågan.
Kalla mig inte dum men du får gärna kalla min argumentation dum, om du skulle tycka.

Sen om man säger "Värst vad du var gnällig då" är väl kanske ok.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-23 12:47
SyreAtom // Jaså tog de Conny?? Strider väl lite emot HIF spelfilosofi ;) Men han har varit bra på skapa starka defensiver (Trelle 2006). Men det låter ju inte direkt som är det HIF brukar sätta prio på ;)
Örebro den oumbärlige
2009-11-23 12:32
pemo//

Nej en talang ska inte bara kunna jonglera, eller dutta som vi brukade säga. Problemet är ju att du tar för givet att samtliga petningar, bänkningar har bara med det fotbollsmässiga att göra. Sixten kan mycket väl ha petat någon för att han känner att det är svårt att kommunicera vilket är extra svårt när man inte använder befintlig tolk. Men, du tar även upp Sixtens prestation över de här 2 åren. Toppen av vårt spel fann sig direkt efter värvningar av Alven och Kim. När Nordin fick stabil plats på mitten och Basse blev kvitt skadorna. Sedan hösten 08 har vi inte kommit upp i samma spelmässiga form. Vi var under 09 uppe på samma nivå i kanske 3 halvlekar, på hela säsongen. Jag tycker Sixten har gjort det bra, men det har jag nästan förväntat mig efter att ha sett potentialen i spelarna som kommit. Men 2009 har rent spelmässigt inte imponerat alls, iofs defensiven under våren som var grym. Men offensiven har varit för tam och coachingen på mitten har förlorat klubben poäng.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 11:52
Aspen// Lite kul, Aspen, för fast du tycker "det är ointressant att delta i diskussionen" så kommer du med ett inlägg i densamma! :-)
Men, alltså, hallå, att kalla någon "gnällig".. Hur kan detta anses som sårande?? Kan tänka mig att den nivån gäller på Frälsningsarméns forum, men här??
AIK Saywee
2009-11-23 11:40
SyreAtom, ja den var ironisk ;-)
Örebro Aspen
2009-11-23 11:39
BBB//Du har lagt en nivå som gör att det är ointressant att delta i diskussionen (för mej och flera andra).
Tönt och gnällig som uppfattas som en del av diskussionen och vad man tycker om den andra personens åsikt. Vi känner ju inte varandra utan kan bara bedömma vad som skrivs (=åsikten man framför). Tönt, gnällig är då en replik som är enbart nedsättande utan något som helst argument eller information.
Tidigare har andra skribenter haft målsättningen att såra folk som inte delat deras åsikter så att dom inte vill fortsätta. Då ingrep dock Marcus Avenbrand och raderade en massa nedlåtande mail.
Örebro SyreAtom
2009-11-23 11:35
Grattis HIF till CONNY KARLSSON. En spännande och nytänkande tränare.

*ironi*
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 11:33
Wivallius// nej, visst, dumt uttryckt av mig, med "de flesta" avsåg jag de flesta på detta forum eftersom det var forum-etiken vi diskuterade. De 7.800 kanske inte är så representerade här? :-)
Wivallius
2009-11-23 11:26
BBB//

Tror inte de flesta tycker det är OK utan bara några få (200 av 8000 på matcherna?). Jag tillhör inte dem.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 11:15
forts... Och att (från klacken) t ex håna en spelare som dömts för rattfylla allt för att få honom ur balans. Sånt jag heller inte gillar.
AIK Saywee
2009-11-23 11:06
Ämne: Saywee//

Ja, klar....
Ja, liksom Martin Hansson och en linjeman, fy f*n för fel

(syftar på placeringsosäkerhet och dålig känsla)
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 11:00
Wivallius// Men vi tycker ju ofta olika och det är väl det som är själva meningen med ett sånt här forum? Hur kul vore det om alla tyckte lika? Visst, visst skulle jag nog ta illa upp om någon skrev t ex "ditt hjärndöda as" som svar på ett seriöst inlägg här, men "din tönt" skulle jag absolut stå ut med :-).
Jag tycker det är mycket värre med könsord och sexistiska ramsor som ropas från klacken, vilket ja ju påtalat här förut, men det verkar de flesta (?) tycka är ok?
Wivallius
2009-11-23 10:59
Saywee//

Ja, klart Berra har visat placeringsosäkerhet ibland men hans potential fick vi inte ens utforska.
AIK Saywee
2009-11-23 10:52
Berra och Basse, "våra" kameruanska lejon är på väg någonstans, vidare i livet, eller? Det är i så fall bara att minnas de fina stunderna med dom på den gröna ytan.

"Rymmarbasse" har väl gjort en del trevliga grejer, men honom kommer jag faktiskt inte att sakna lika mycket som "Gummisnoddsberra", han kan nå hur högt som helst!

Jag har iallafall en snygg svart Bertin-Ze-t-shirt i garderoben, den brukade väcka uppmärksamhet på campen i somras ...

:-(((
Wivallius
2009-11-23 10:51
BBB//

Jag förstod vad du menade men jag försökte få fram att för att man skriver i ett sådant här forum skall man inte behöva vara beredd på att kallas tönt, fåntratt och ännu värre grejor. Ja, jag tycker det är ganska respektlöst. Det räcker att komma överens om att man inte är överens.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-11-23 10:22
Wivallius// Men, hallå, vem har sagt att man "skriker" här?
Med "leken" avsåg jag ett gammalt talesätt, "den som ger sig in i leken får leken tåla", har du inte hört det förut? Betyder i detta sammanhang ungefär: Den som inte drar sig för att här kritisera andra med mer eller mindre hårda ord bör rimligen vara beredd på liknande kritik emot sig själv.
Jag brukar själv inte använda ordet "tönt", men för mig känns det inte som så speciellt "hårt". Ordet "gnällig" än mindre. Kanske upplever vi det olika?
Wivallius
2009-11-23 10:07
BBB//

Nej, vilken lek menar du. Du skriker väl inte tönt m m till folk på ett konditori om det visar sig ni har olika åsikter. Varför måste man använda tillmälen för att man inte ser folk i ögonen?
Annons: