/fotboll/osk/forum/5348.aspx/fotboll/osk/forum/5348.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-27 13:38
Farsen fortsätter (igen)// Jo jag håller med. Barsom ÄR bra. Men det kanske inte känns så bra generellt om 8 av 11 tex skulle vara över 30. Vi måste ju trygga en viss återväxt. Dessutom gillar jag kanske bäst om ett lag har lite lagom blandat.

Jag ifrågasätter inte alls Barsoms kompetens och inställning. Tvärt om. Men jag ser helst generellt att nyförvärv av "gamla" spelare inte skall bromsa talangutvecking. Alltså att Mackan/Bedoya och de andra unga hamnar i kylen. De är ÖSK:s framtid.

Samtidigt som det vore roligt att se Agbar i ÖSK ;) Hehe

Men sen kan ju inte BARA skaffa spelare för att sälja vidare. Håller med. Man måste se en del på det sportsliga planet också.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-27 13:32
Wivallius // Ja det är kanske så

Suu Kiinn// Ja på annat sätt kan man inte tolka det. Det är bara att lägga ansökan på brevlådan och sätta igång och spela med spelarimporten.
Men vad händer om han får avslag en månad senare? ;)

Samtidigt. är det ju lite konstigt att IV anmäler GAIS för att använt en spelare utan uppehållstillstånd (arbetat utan tillstånd). Men det berör väl matcherna före ÖSK matchen och det är ju SFF:S veckoregel som räddar Gais där.

För mig är inte logiken runt detta glasklar men accepterar beslutet för fridens skull. hade för övrigt nästa glömt bort detta iaf.

Lycka till nästa år. Btw, tala om för Alex att ÖSK har en bra ung mittback till salu ;)
Örebro Erki
2009-11-27 13:31
Tycker det är tråkigt att dom stirrat sig blinda på att Wanderson fick uppehållstillståndet retroaktivt, när detta inte förändrade det faktum att han arbetade olagligt i Sverige under tiden han var utan tillstånd.

Han kanske hade rätt att vistas i Sverige, men han hade absolut INTE rätt att arbeta i Sverige när matchen mot ÖSK spelades.

Egentligen helt ofattbart hur GAIS kommer undan med detta, men SvFF upphör väl aldrig att förvåna.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-27 13:31
Suu Kiinni/ Fars är en fars. Farsa är en farsa.

Case closed! Lycka till nästa år!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-27 13:27
Kurt/ Tycker du ska strunta i om han är 23 eller 32. Han är bra på alla sätt. Att stirra sig blind på en spelares ålder tycker jag är lite negativt. Om Fillipo Inzaghi ville avsluta karriären i ÖSK hade du då sagt nej pga hans ålder? Jag börjar tröttna på alla som BARA ser en spelares ålder.

Allbäck, Henke, Bengt A, Alexandersson är väl hyffsade spelare.

Sen att det kanske inte går att sälja vidare denna spelare kvittar. Han kan (liksom de jag nämnt) höja ett lag så avsevärt att de andra blir en nivå bättre tack vare sin närvaro.

Wivallius
2009-11-27 13:24
Zucchini//

Det är över nu. Gå hem och lägg dig.
Wivallius
2009-11-27 13:23
KvT//

Lär som sagt var inte hända om inte klubben kan trolla med knäna.
GAIS Suu Kiinni
2009-11-27 13:22
Farsan fortsätter, "drabbat"? Sorry men nu måste väl även ni fatta att Wanderson hade tillstånd att spela mot er.

Wanderson hade giltig spelarlicens av SvFF hela tiden och fick retroaktivt arbetstillstånd samt uppehållstillstånd från Migrationsverket. Ska SvFF gå emot migrationsverkets beslut menar ni?

Att er klubb, precis som ni har, byggt sin uppfattning av det som gått att läsa i sportbladet och inte människor som tagit del av all fakta för att sen återge det utan att haft ett eget vinstintresse i frågan gör att er ledning framstår som ett gäng poängkåta amatörer.

Fast vår är ju inte bättre som glömde att lämna in ansökan från första början.

Men märk väl att det är praxis att det används retroaktivt uppehållstillstånd bland alla Allsvenska klubbar. T.ex. Wilton blev klar för Malmö precis innan starten av Allsvenskan och var med i truppen från första början. Trots att det tar 1-2 månader innan migrationsverket hinner fatta ett beslut. Anledningen att han spelar är alltså retroaktivt uppehållstillstånd.
Lyckas ni fatta vad vi har gjort från första början eller inte skiter jag i. Det är liksom er förlust annars.
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-27 13:19
Känner mig väldigt kluven till Barsom. Han kan lyfta ÖSK på främst mentala planet tycker jag och självklart också till viss del spelmässigt.

Samtidigt är det en 30+ spelare till i truppen som också kommer kosta en del.

Vi behöver också en mittback till (oavsett om Berra drar eller inte eftersom han inte har Sixtens förtroende) och kanske en forward. Tycker Jidsjö borde plockas upp men han får säker stanna i ÖSK U för att officiellt "utvecklas" men för att hålla kvar laget i Div II.

Så det gäller att ha råd med det också.

Rent sportsligt: Om t ex Kilen får stå tillbaka för Barsom kan jag tycka det är ok. Men om Bedoya/Mackan/Erik N får stå tillbaka så då vette faan. Gillar om ÖSK jobbar lite "IFK mässigt" och vågar släppa på underifrån.

Men det mest troliga är väl kanske att Sixten skickar upp Basse till Berra på läktaren ett år.
Då bli han dessutom av med de "Språkliga barriärerna" på samma fluga.

Men Barsom i sig själv gillar jag. Absolut. Är bara lite osäker vilka effekter det får sportsligt och ekonomiskt. Och om det är kort- eller långsiktig tänk. Men erkänner att det skulle vara kul att se honom i de svartvita färgerna..som sagt..Jag är kluven ;))

Wivallius
2009-11-27 13:08
ÖSK-Karl//

Ja, tror jag förstår varför.
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-27 13:07
Wivallius//

Barsom, nej det är riktigt. Förövrigt ligger det hela på is efter ett kortare möte med ÖSK. Främst i två år, du förstår nog varför, annars kan du pm:a mig.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-27 12:53
Skönt att Sixten är intresserad av Barsom! Hoppas på en tidig julklapp!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-11-27 12:50
Wivallius/ Är nog ingen som är förvånad. Skulle varit kul om det drabbat IFK eller AIK.
Wivallius
2009-11-27 12:10
ÖSK förlorade överklagandet om Wanderson, se länk
Wivallius
2009-11-27 12:07
ÖSK-Karl//

Din idé om nytt spelarinvestbolag lär väl inte vara till för 'gamlingar' som Abbe, eller hur, även om han är bosman?
Wivallius
2009-11-27 12:06
... men var skall pengarna komma ifrån? Hur mycket av ÖSK:s egna kapital på 3-4 miljoner kan de ta för en sign-on-bonus? Spelarinvest lär inte gå in i alla fall. Sen skall han säkert ha två-tre gånger så hög lön som t ex Glenn H.
Wivallius
2009-11-27 11:56
ernot//

Mycket spännande med Abbe
Örebro ernot
2009-11-27 11:47
ÖSK bekräftar Barsom intresse!
Wivallius
2009-11-27 11:39
ÖSK-Karl m fl//

Överhuvudtaget är Spelarinvest inte längre intressearde av att köpa in spelare så länge som skattetvisten är olöst. I stället funderar man på att sälja hela 'spelarinnehavet' till ÖSK Elitfotboll AB och endast finnas till som 90% ägare av detsamma.

Får Spelarinvest däremot rätt i skattetevisten kan de fortsätta med samma verksamhet som nu. Det finns någon dryg miljon i kassan tror jag så de skulle nog kunna vara med på ett eller ett par unga spelare om det skulle knipa.

Några få nya aktieägare dök upp på senaste mötet. Om det sedan är personer som kan tänka sig satsa miljoner eller 10 000 som jag, vet jag inte.
Örebro Aspen
2009-11-27 11:33
Varför skulle ÖSK lägga bud på Lyyksi?
Han är 26 år och har de tre senaste säsongerna spelat samtliga matcher i högsta ligan i Finland. Att gå till ÖSK som har ett väletablerat mittbackspar vore nog inte så smart. Skulle bara fungera om man bänkade Wikström.
Tror nog att ÖSK tänker sig en yngre och billigare mittbacksreserv.
Örebro ÖSK-Karl
2009-11-27 11:20
S E//

Tach för ditt klargörande! När det gäller sportchef så håller jag med om att det är ett bespottat yrke och det vet så klart den som tar jobbet. Själv har jag föreslagit Erlingmark. Nordahl vill inte ha exakt den rollen.

En idrottspsykolog skulle säkert kunna funka även om jag tror att Axén till stora delar fungerade ungefär som det, lika bra tror jag den tilltänkta andretränaren skulle göra/gjort det.

_Adde_/
Som du säkert vet så har Spelarinvest slut på pengar så de är inte inblandade i eventuella nyförvärv längre, därför vet jag inte om ÖSK lade något bud på Lyyksi.
Örebro Aspen
2009-11-27 10:25
SyreAtom//Du har jävligt svårt med att låta bli personliga angrepp när andra tycker olika.
Citat "Ser man det inte, så säger det mer om den personen än om Ösk:s passningsspel...", "En del härinne fattar inte att vi har ...".
Det är bara bra att man tycker olika, det är utvecklande.
Wivallius
2009-11-27 10:24
Humor: Degerfors måste pruta t o m på lagstadgade utbildningspengen för Mario Suminovic (eller vad han heter) när han går till England. Se länken

Är det dåliga tider för säljande lag, eller vad?
Örebro SyreAtom
2009-11-27 09:46
S E//

Du har helt rätt. En del härinne fattar inte att vi har tagit ett stort steg i vårt passningsspel, en ny dimension i vårt Ösk. Dåligt passningsspel förekommer på alla nivåer och dimensioner i alla lag. Tittar vi på topplag i europa så har även de "dåligt" passningsspel emellanåt.

Jag menar att vi har blivit MYCKET säkrare med bollen än tidigare. Mycket bättre precision, mycket bättre självförtroende överlag. Vår lägstanivå i passningsspelet har höjts REJÄLT. Och även vår högstanivå.

Ser man det inte, så säger det mer om den personen än om Ösk:s passningsspel...
Örebro _Adde_
2009-11-27 08:57
ÖSK-Karl// Vet du ifall ÖSK ens va intresserade av Lyyksi och hur långt man isf tog det intresset?
Örebro Kurt von Traatt
2009-11-27 07:07
Nej SE. Jag tror inte Sjögren bidragit till passningsspelet (oavsett om man tycker det är bra eller dåligt) för det är väl det jag pratade om? Hur Sjögren kom in i sammanhanget vet jag inte.

Sen tror jag inte det är så himla många som spottat på Sjögren och krävt hans avgång? Är det det? Jag vet bara en härinne på rak arm.

Örebro S E
2009-11-27 05:06
KvT, ÖSK-Karl och alla andra som är intresserade//

Det enda jag är rädd för är att vi får in en ny "hästsvans" i organisationen. Jag föredrar "baby-steps" istället för att lova guld och gröna skogar.

KvT, så nu är det Sixten som har höjt statusen på truppen? Sjögren hade inget, inte ens kontraktskrivningarna, med saken att göra?

Om ni vill byta ut sportchefen, den mest bespottade arbetstiteln i världen (efter parkeringsvakt och trafikpolis)och vill skapa en opinion för det kom då med konkreta förslag och motivering varför. Som det är nu så tar jag Sjögren över era klagomål alla dagar i veckan.

Det enda föslaget jag har läst här är Don Tomaso, livsnjutaren. Personligen tror jag inte på honom pga hans ålder. 20 år yngre, så ja kanske. Jag tror inte att sportchefsjobbet är så lätt, man behöver nog ha en hög stresströskel för att klara av det. Nordahl har gjort mycket bra för klubben, har alltid stått på ÖSKs sida i media och det ska han ha en eloge för. En mycket bra ÖSK person som gärna får sitta med i styrelsen.

ÖSK-Karl//

Jag är mer besviken att ÖSK inte lyckas hänga på toppen när de har chansen. Tyvärr så hade inte ens världens bästa tränare lyckas med det om de tränade klubben. Det är som jag alltid har sagt, en idrottspsykolog saknas och har saknats i åratal.
AIK Saywee
2009-11-27 02:34
Är det någon som har koll på när det allsvenska spelprogrammet kan tänkas vara klart eller åtminstone preliminärt?

OT
Apropå att banta, tänk att vi gör oss av med 160 000 liter råolja i sekunden, planeten vi bor på minskar snabbt i vikt, eller?
AIK Saywee
2009-11-27 02:28
Förresten KvT, vad bra att du var lugn, jag fick bara en känsla av att du var upprörd ;)

AIK Saywee
2009-11-27 02:17
Godmorgon alla svartvita, ännu en dag närmare den allsvenska premiären!

Funderar lite på detta med att Gefle lyckas så bra med försäljningar i jämförelse med t.ex ÖSK.

Kan det ha en inverkan, om det är så att andra klubbar efterfrågar en spelare som de av någon anledning vill ha? Då blir det ju en "efterfrågan" och priset kan sättas betydligt högre än om man som i ÖSK´s fall "går ut" med att man skall banta truppen.

Har för mig att Gefle "sålt" under pågående säsonger, vilket de själva kanske inte planerat eller ens önskat. De har "blivit av" med spelare som andra klubbar av någon anledning fått behov av. Då kan man väl sätta ett högt pris?

I ÖSK´s fall blir det lite av utförsäljning, reapriser, lagret skall minskas, förlåt jag menar laget skall minskas.

Det är väl detta klassiska i ekonomi, med tillgång och efterfrågan, eller?
Annons: