/fotboll/osk/forum/5209.aspx/fotboll/osk/forum/5209.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 16:21
Appropå ingenting så tittade jag på lite statistik över 2009 och såg då att i ÖSK hade Magnus Wikström orsakat två straffar och Michael Almebäck en. Vi fick tre straffar mot oss va? När det gäller tilldömda fick vi en, Kim Olsen när han blev neddragen mot Djurgårn (var det väl?). 1-3 i tilldömda-motdömda straffar alltså. Som det brukar alltså för ÖSK..
Örebro Conjuration ★
2010-01-28 16:18
Vi har brist på derbyn den här säsongen så något lag borde temporärt axla den rollen ;) Då går min röst på Åtvid! Min morfar kommer ifrån Åtvidaberg också, matcherna mot Åtvid kommer onekligen ha stor betydelse.

Undrar hur många Åtvid supportrar som kommer till BA när säsongen börjar?
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 16:07
Conjuration// Tveksamt när det gäller Åtvidaberg såsom "miniderby" alltså menar jag. Det är trots allt över arton mil mellan Örebro och Åtvid. Du menar att vi skulle bli invaderade av Åtvid-supportrar till hemmamatchen mot dem?
Örebro Conjuration ★
2010-01-28 15:46
Mjällby kommer att ha fullsatt varje match i allsvenskan, de bygger ju ut nu också. Åtvid kommer säkerligen öka sitt snitt betydligt. Visst de kommer inte kunna ersätta Bajen & ÖIS men de är två stycken riktigt roliga lag. Åtvid blir ju nästan ett mini-derby för oss! ;)

Fan vad konstigt det känns... allsvenskan utan bajen, jävligt synd. Varför kunde det inte varit DIF istället? Ingen gillar DIF!
AIK Saywee
2010-01-28 15:03
Jag tror på en ökning av hemmasnittet nästa år för ÖSK, förhoppningsvis beroende på en bra tabellplacering under året och chans på ...?
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 14:56
Mjällby och Åtvidaberg drog runt 2.400 åskådare i snitt på sina hemmamatcher 2009 att jämföra med över 10 tusen för Hammarby och nära fem tusen för ÖIS
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 14:50
Saywee// 7.886 vilket var 67 åskådare under totalsnittet. Det troliga är väl att snittet fortsätter att minska nästa år och att ÖSK genom att åtminstone ligga på samma nivå kommer att krypa över totalsnittet..
AIK Saywee
2010-01-28 14:41
Den "ofrivillige plankaren" demolerade varken inredning eller andra personer, inte min grej helt enkelt. Stones "skakar" dock fortfarande ...

Publiktrenden, när det gäller årets allsvenska fotboll, så tror jag att ÖSK kommer att öka hemmasnittet, jämfört med förra året, trots att Bajen och ÖIS, ersatts av ÅFF och Mjällby.

Ingen logik bakom detta troende, bara en känsla :)

Förresten, vilken siffra blev förra säsongens hemmasnitt, någon som kan?
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 14:07
Appropå konserter så har ju Gyllene Tider publikrekordet på BA. Kapaciteten tycks vara fastställd nu till 13.150 åskådare, eller?
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-01-28 12:58
Inte ofta idrottsarenorna i Örebro används för musikaliska arrangemang. Dom konserter jag kommer på som har hållits på arenorna dom senaste åren är A-Teens på vinterstadion och Gyllene tider på Behrn Arena. Nu i maj kommer Sabaton och Twisted Sister spela i bandyhallen, gissa om det kommer bli röj:)
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 12:06
Saywee// Aha, intressant! Hoppas att du inte var en av de personer som "demolerade" den gamla ishallen.. Hur gick det för Stones då? Fick de fly ut bakvägen?
AIK Saywee
2010-01-28 11:57
BBB, jag var där 1967, när Rolling Stones lirade andra gången, det låter kanske lite underligt, men jag plankade faktiskt ofrivilligt, när massorna utanför grindarna tryckte på, jädrar vilket röj, usch, eller!

Tacka vet jag Spencer Davies Group i Idrottshuset, med Stevie Winwood, attans vilken soulsångare!

Kanske OT, men idrottsarenor används ofta för musikaliska händelser, vilket osökt får mig att fundera på om ÖSK har något musikaliskt på gång 2010, kanske något om "Gyllene tider"?
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-01-28 11:46
I år när truppen har bantats så blir Lars-Sixten tvungna att spela ett A-lag i cupen. Det finns ingen anledning att lufta reserverna när truppen är så liten. Det kan bli så det bara finns 18-20 spelare tillgängliga när skadorna och avstängningarna kommer under säsongen.
AIK Saywee
2010-01-28 11:42
apskallen, tackar, det var faktiskt intressant.

Det jag funderar lite över, är när det "börjar dra ihop sig", i FA-cupen, har för mig att Arsenal inte mötte ett "korpgäng".

Fast genom att alltid satsa på bästa lag i cupen, så är ju chansen ut i Europa större än att inte ställa bästa lag på benen. Många lag har torskat tidigt och åkt ur cupen mot lag som spelar flera divisioner under. Det är lurigt det här, eller är det så att man bara krånglar till det lite.

Det är väl relativt få matcher för de allsvenska lagen i cupen, kan inte riktigt komma på hur många det är, men att inte satsa för fullt, utan att testa och prova eller visa upp unga talanger är att chansa för mycket, det är väl bättre i så fall att göra detta i en seriematch?
Örebro Blå Bergen Blues
2010-01-28 11:40
Letade lite efter arkitektbilder från invändiga interiören av ishallen efter ombyggnaden, men hittade inga. Kan nog bli en riktigt fin hall. Efter utbyggnad av även ett etage till på kortsidorna borde den kunna ta 6-7 tusen åskådare och därmed bli elitseriemässig?
Däremot hittade jag på Wikipedia uppgifter om att Rolling Stones hade spelat i ishallen! Hade jag ingen aaaning om. Se hur det gick under/efter sista spelningen...
Örebro apskallen
2010-01-28 11:06
Saywee//
De spelar markant många fler matcher i England och har också större trupper än i t.ex. Sverige. Cupen har ofta använts som en möjlighet för reserver och yngre spelare som knackar på dörren till a-laget att visa upp sig och få värdefull matcherfarenhet.

Särskilt Arsenal har ju genom åren ofta spelat med ett oförskämt ungt lag och ändå nått förhållandevis stora framgångar. Skulle de alltid spela bästa lagen så skulle de inte nå några framgångar alls, vare sig i ligan eller cupen, eftersom det sliter alltför hårt på spelarna.

När det börjar dra ihop sig i cupen brukar de dock spela med bättre lag, det är ju också därför det brukar bli en hel del skador i slutet av säsongen (ligan, fa-cup, ligacup, champions league).
AIK Saywee
2010-01-28 10:42
Genom att snegla på hur de engelska "storlagen nonchalant hanterat" FA-cupen, får man en påminnelse och några funderingar.

Minskar cuperna (i Europa) i betydelse, dvs ekonomiskt eller intressemässigt? Fast FA-cupen brukar väl vara "stor"?

Exempelvis, jag har dock kanske glömt lite av det jag läste, angående när Arsenal inte hade rätt arsenal, då de åkte ur cupen. Efter nio matcher utan förlust, bytte de ut 9 ordinarie och det är klart att det gick som det gick (?).

Hur tror man att man kan vinna en cupmatch genom en sådan nochalant inställning gentemot ett annat lag, jag förstår inte detta?

Nu till ÖSK - jag hoppas verkligen att man satsar på cupen kommande cupsäsong av ett par anledningar ...

- matchar man rätt lag är det nog trots allt enklaste vägen ut i Europa, eller?

- jag önskar en dubbel :))
Örebro micro_42
2010-01-28 07:49
Ämne: RB, exakt mina tanka....
Den samlingen av arenor centralt i nån stad finns nog inte i Europa !
AIK Saywee
2010-01-27 20:56
RB, exakt mina tankar, kan inte komma på någon stad, av Sveriges 10 största, som lyckats samla idrotten så nära, m.a.p. arenor.

P-platserna, kanske kan kollidera, men det är ofta olika årstider och olika matchdatum.

Samordning, eller kollektiv trafik?

Alla till BA´s arenor ...

Jag vill bo, i Örebro :))))
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-01-27 20:25
Saywee// Ja det är nog ganska unikt med så många idrottsanläggningar samlade på ett ställe. Det är ett smart sätt att samsas om parkeringsplatserna, dvs om det hade funnits några parkeringsplatser kvar;)
AIK Saywee
2010-01-27 20:14
RB, ja detta är riktigt trevligt, Örebro har många lag i olika sporter, som håller till i de högre divisionerna :)

Dessutom är anläggningarna väl samlade i närheten av varandra :)

FORZA ÖREBRO!!!!!
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-01-27 20:10
Snart är Örebro värda att märkas upp på kartan som en idrottsstad. Nu presenteras en skiss på hur en ombyggnad av Behrn arenas ishockeyhall kan se ut. Tidigare har det juh också presenteras hur Idrottshuset ska byggas ut. Det har hänt lika mycket sedan sedan Örebroporten tog över idrottsanläggningarna i Örebro som dom senaste 50 åren, typ.
AIK Saywee
2010-01-27 19:52
Jag önskar minst ett bra köp, under köparens marknad, innan fönstret stängs!

... dvs om "målet" och möjligheterna att klättra i tabellen skall ge mig förhoppningar,

... annars kan vi ju nöja oss med att fortfarande vara etablerade på övre halvan ...

Jobba, jobba, jobba!!!
AIK Saywee
2010-01-27 19:45
Evigt ÖSK, vad jag blir glad och förhoppningsfull, gillar verkligen din avslutning ...

"jobba på nu ÖSK, fixa truppen och spika den. Sen börjar vi jobba mot klubbens första SM-guld!"

... tiden är knapp, men plötsligt händer det!
AIK Saywee
2010-01-27 19:40
DaSa, om jag förstått ditt 19:32-inlägg rätt, så är du ganska nöjd med "dagens svartvita trupp", eller?

Fast vi är helt överens om Cabreras vidrigheter ;)
Örebro DaSa
2010-01-27 19:32
Andreas Johansson är väl inte intressant att värva förrens till sommaren. Tror inte att han har ngn brådska att skriva på för ngn klubb nu bara för att han får.

Sen börjar klockan ticka för Roni, om det skall bli ngn försäljning så måste den ske innan månadsskiftet då fönstret stänger för utländskaklubbar. Att Carbrera ljuger om intresset från italien och tyskland utgår jag från, vilken vidrig person han är. Hoppas att ngn anmäler honom för ngt han har gjort eller att han blir svartlistad i hela europa.

Angående Barsom så vill jag nog inte ha honom till ÖSK men vill samtidigt inte att ngn annan AS klubb skall få honom:)

Vad händer med Basse? Trodde han skulle gå till GAIS men det verkar ju inte så hett eftersom det inte hänt ngt.

Drömscenariot är att Porokara blir såld, då kan har vi nog goda möjligheter att fynda ngn utländsk spelare efter transferfönstret stängt.
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-01-27 19:15
RH// Nej, Bedoya är på en rekordlång(?) landslagssamling som avslutas med match mot El Salvador 24:e februari i Bedoyas hemtrakter i Florida.
Örebro Evigt ÖSK
2010-01-27 19:11
Om Andreas Johansson ska komma till sport så är det nog dags att bestämma sig nu, för båda parter. Vill ÖSK ha honom, lägg då in en sista stöt. Accepterar han inte, så skit i honom. Vi måste ju snart spika truppen. Jag skulle gärna se ett tungt namn på centrala anfallspositionen eftersom jag tror (hoppas?) att Kim återvänder till DK inom det snaraste. Jidsjö/Staaf lite väl lätta och skadebenägna för att lita på där uppe.

jobba på nu ÖSK, fixa truppen och spika den. Sen börjar vi jobba mot klubbens första SM-guld!
Elfsborg RH
2010-01-27 19:03
Go kväll. Vilka spelare är aktuella för träningsmatchen mot oss på lördag? Är exempelvis Bedoya hemma igen efter landslagsdebuten?
AIK Saywee
2010-01-27 17:35
Nu börjar det väl ändå snart bli lite spännande, är det något hemligt på gång i ÖSK, eller?

Fönstret stänger snart, vad nu detta innebär, men träningsläger och allsvensk premiär är nära förestående och några "klubblösa" svettas och pinas i förhoppning att det skulle vara säljarens marknad, men nu är det väl ändå köparen som har ett övertag, ekonomiskt sett alltså, eller "virrar" jag i mina tankar och förhoppningar?

Hur ser våra nyförvärv ut, är det bara Skoglund, från Köping som förstärker, som spelare alltså? Fast Mosander har ju tillkommit, men "utanför linjerna" under match.

Plötsligt händer det!
Annons: