/fotboll/osk/forum/5202.aspx/fotboll/osk/forum/5202.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kex Gunnar
2010-02-11 07:42
Ang nyförvärv hit och dit , kan det inte vara så oxå att det kan vara positivt för en klubb som ÖSK att ha samma trupp (i stort sett) som förra året. Att man känner varandra, både på och utanför planen, borde väl rimligtvis skapa trygghet och harmoni som får laget att växa ihop. Många andra AS lag har ju värvat både fyra och fem nya spelare , vilket tar tid och kraft för klubben att få dessa att anpassa sig både på och utanför fotbollsplanen.
Visst jag säger absolut inte nej, till ett par nyförv men vad jag menar är att det enkom inte behöver vara negativt om vi inte får ett "gäng" nya spelare.
Örebro Kajanus
2010-02-11 00:21
Ang. Kims spel med fötterna. Kolla in hans skott mot Ante Covic i träningsmatchen i Borås för någon vecka sen. Får vi se mer utav hans fötter i år så kommer han göra lika många mål med högerfoten som med huvudet :)
Örebro fohlis
2010-02-10 19:43
Det är roligt att följa diskussionen kring Niang. Jag har svårt att veta då jag inte sett något av han så jag får gå på känslan. Känslan säger att det kan vara bra att värva en till (vid sidan om Kim) som bara petar in bollar. Självklart är det inte så dumt om någon av Kim eller Niang skulle vara bra på fötterna också. Dock vad det gäller Niang så vet jag inte hur detta stämmer utan skriver bara vad jag hört. Dock vet jag en sak. När det gäller anfallare så diskuterades det vilt (innan Kim kom) om att vi måste ha en som petar in bollar, inte dribblar så mycket. Ni kanske vi får två så låt oss hoppar på det bästa, och låt yttrarna ta hand om dribblet på fötterna.
Örebro loopy
2010-02-10 17:01
bÄmne: !--TEMP_/B--!Har lite för mycket ....hur en anfallare lyckas beror ju ofta hur han passar i i laget, samt form och självförtroende.

Niang har uppenbarligen inte lyckats bra i Viking.
De har väl dessutom värvat "skyttekungen" ingelsten som de nog skrattar åt i Holland efter sin misslyckade sejour i Herenveen. Dessa två spelare har ju sina styrker på precis motsatta saker (snabbhet vs. huvudspel) så ville de ha en snabb spelare så var det väl fel gubbe från början.

Kan själv säga att jag hånskrattade åt hur klumpig David Elm såg ut när han lirade med rodevåg i falkenberg för några år sedan.

Nu har han efter några års slit tagit en startplats i Fulham och jag kan egentligen inte se vad han är så mycket bättre på idag. Stor och stark i straffområdet samt petar in någon boll ibland (ungefär som Kim och Niang )
Örebro Trivseltorsten
2010-02-10 15:53
Har lite för mycket fritid, så har ägnat en stund åt att kolla upp Niang på VG:s diskuteringssida. Supportarna skrattar i princip åt att ett lag skulle vilja ha honom. Samt skrattar åt svenska kvällstidningar som nämner han som skyttekung (har jag inte full koll på om dom gjort). Personligen tror jag hans attribut skulle passa rätt bra i ÖSK. Stor och nickstark är ju bra egenskaper om vi har ytterforwards i form som levererar mycket inlägg. Skulle ju iofs inte klaga över en Center med bättre fötter än Kim...
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-10 12:42
öskung//Hade de svarta slipsar också? ;)
Svågerpolitik
2010-02-10 12:06
widemarsh//

Tackar, ett lag är i alla fall fler än inget!
Örebro widemarsh
2010-02-10 12:02
Svågerpolitik// FC St. Pauli i Tyskland spelar i bruna dräkter :)
Örebro öskung
2010-02-10 11:34
Jag mötte ett norskt fotbollslag i ungdomsturneringen Dana Cup en gång som hade bruna dräkter. Kommer inte ihåg namnet på klubben, bara att spelarna var brunklädda, alla blonda och två huvuden kortare än oss svenskar. Det var ett härligt minne :)
Svågerpolitik
2010-02-10 11:00
Appropå Pucko , varför har inga fotbollslag bruna dräkter?
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-10 10:33
Det kanske ingår en pucko också?
Wivallius
2010-02-10 10:24
Herr Per Lundbladh//

Risken att det är en korv med mos är liten. Underskatta inte den klubbens möjligheter att finansiera spelare på allehanda sätt.
Örebro Herr Per Lundbladh
2010-02-10 10:09
Ämne: Herr Per Lundbladh//....
Jag frågar dig Wiv. Var skall sleven vara om inte i grytan? Om du hävdar att Barsom hellre spelar i Syrianska och får en korv med mos i lön så får du stå för det. Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.
Wivallius
2010-02-10 09:40
Herr Per Lundbladh//

Nu är det inte Fredrikstad vi diskuterar utan Syrianska
Örebro Herr Per Lundbladh
2010-02-10 08:39
Barsom har sagt ända sedan dag 1 att han är ÖSK fan. Det är svammel att han skulle valt Fredrikstad för att dom var ute efter honom först.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-10 08:32
ÖSK-Karl// Nja - Skulle ÖSK spela 4-4-2 tror jag inte jag skulle vilja se båda fyrtornen inne samtidigt som forwards. De är nog lite för lika. Hellre då en av dem + en snabbare djupledsforward som kan ta löpningarna och som har lite teknik.

Möjligen skulle man kunna ha båda inne samtidigt om laget forcerar sista 10-15 för en kvittering och man pumpar in bollar i boxen
Örebro Djäflun
2010-02-10 00:30
Saywee, om både Jidsjö och Staaf dras med sina skador känns det som vi kanske behöver ytterligare någon forward. Det finns ju ingen självklar ersättare om Porokara blir skadad heller. Sedan skulle jag vilja att det fanns någon bakom Wowhoa(stavning?) oxå. Per J gör inte bort sig som ytterback, men jag ser honom i första hand som mittfältare. Barsom tror jag skulle vara mycket värd för ÖSK i längden. Jag tror han kan gå in och göra "jobbet" på flera positioner.

....och förresten! F*n vad skönt det skulle vara om Sjögren kunde fixa en förlängning med Porokara.
Örebro Bjornloven
2010-02-10 00:25
Precis som Herman Nikolic säger i inslaget på NAs webb-tv så verkar Mame Niang vara stark på huvudet. Av det jag såg på dagen träning under tvåmålsspelet, så gjorde han en sjukt hög nedtagning, på Zlatan manér. Sen så verkade det finnas en hel del i övrigt att önska i spelet längs marken. Han såg ut att sakna den effektiva förstatouchen. Snarare så såg det lite klumpigt ut...
AIK Saywee
2010-02-10 00:11
Djäflun, då är vi iallafall två som har samma hopp.

Men, vilken spelartyp behöver ÖSK, det vet vi ju inte riktigt, det beror ju på försäsongsskador etc etc ... ?
Örebro Djäflun
2010-02-10 00:08
Har hoppats på att Barsom skulle spela i ÖSK i år. Det blir nog inte så. Fast och andra sidan är han kanske inte spelartypen ÖSK behöver just nu?
AIK Saywee
2010-02-09 23:41
pemo, trevlig dröm, snart drömmer även jag vidare ...

... mot ädla mål!

Förresten, har ÖSK presenterat 2010 års målsättning?
AIK Saywee
2010-02-09 23:37
Något som jag tycker är "slött", är anfallsspelare som inte "orkar" deltaga i försvarsspel (om det behövs), jag har något större förståelse för försvarsspelare som inte deltager i ett anfall, eftersom de kanske inte vill lämna målisen helt ensam.

Men anfall är ju alltid bästa försvar, eller?
Örebro pemo
2010-02-09 23:31
Dags att lägga sig, men jag hade en liten minidröm under någon av matcherna på C+ idag.
Ett ÖSK med friska taggade spelare som ställer upp:
Alven ( ingen kommentar )
Anttonen , Almebäck , Berra , Wirtanen
Per J, Bedoya
Astvald Nordin Roni
Kim
PA hel är en toppspelare, Berra får äntligen till det och Almebäck styr som gamle Ronald Å gjorde förra seklet. Wirtanen som vb bara för att jag gillar hans speed och med den taskiga bollkontrollen spelar det ingen roll om han är på vänster.
Def mitt Per J somhar ett härligt tillslag och bra blick. Lite långsam, men då finns Bedoya där och reder upp det hela
Astvald och Roni med fart på kanten, dock inte enbart linjeslickare och Nordin med stort självförtroende som bollfördelare och avslutare. Kim, tja, när alla andra är så bra så kan han ju få chansen och dra på sig bevakning på höjdbollarna.
Men jag är ju ingen tränare, så det är bara att fortsätta drömma.
Måste trots allt hålla med ÖSK-Karl i ett påstående. Det är synd att ÖSK är så dåliga att komma med lite info om laget. Varför inte ha en veckorapport om skador, träning och kontrakt så att vi känner oss lite lugnare. Jag förstår att de inte vill avslöja några förhandlingslägen, men lite mer info om Basse, Jidsjö, Mål-Göran osv skulle inte skada.
Till sist, vi skall i alla fall vara glada att vi inte gjort en "Bolton". Snacka om att kasta pengarna i sjön på Elmander....
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-09 23:26
Saywee//

Ja, så är det ju. En av de bästa matcherna jag sett ÖSK spela under Sixten var mot Kalmar borta 2008. Då körde de 4-4-2. Förstår inte att det måste envisas med det statiska 4-3-3 som mer liknar 4-5-1.
AIK Saywee
2010-02-09 23:13
En "svårläst motståndare" är alltid svårare att besegra än en "lättläst motståndare", så har det alltid varit ...
AIK Saywee
2010-02-09 23:03
Detta med spelsystem, jag blir så förvånad att det ofta skall vara så "statiskt", typ som i ett STIGA-spel, varje gubbe har begränsad rörelsefrihet.

Händer någon gång, minst, per år, att jag ser en match i 90 minuter som inte ändras ett dugg, man ser redan från start att det skall gå åt helv***

Varför kan man inte ändra hela tiden, under matchen, flexibelt med spelare som klarar av olika roller och kan samarbeta och kommunicera på plan och byta lite hit och dit och förbrylla motståndarna?

Jag önskar att ÖSK inte blir så lättlästa i 2010 års allsvenska, eller snarare tappar så många poäng pga detta.
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-09 22:53
Finns väl inte en chans att Sixten ändrar spelsystem, men om nya killen blir klar, tänk då 4-4-2. Då får motståndarna något att bita i när han och Kim kommer stormande.
AIK Saywee
2010-02-09 22:39
Ingen tror väl helt på det man läser, eller snarare man väljer, det man vill tro på?!

Tror inte alls att Roni har någon panik, han är en alldeles för bra spelare för att få panik.

Och om chansen ges, för duktiga spelare, så drar de utomlands, lön, skatter, varmare klimat och liknande spelar väl in ...
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-09 22:39
Karlsson//

Eftersom han inte är klar antar jag att det skurit sig helt i förhandlingarna.
Örebro Karlssson
2010-02-09 22:36
ÖSK-Karl//

Vad har hänt med bomb1? varför bör vi avskriva honom snart?
Annons: