/fotboll/osk/forum/5183.aspx/fotboll/osk/forum/5183.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 13:11
Sen om de "Fyras" gäng så är det väl bara kul att några skriver mycket. Hellre det än ett dött forum. Vad ska man göra? Kvotera antalet inlägg? Det är kanske istället ett tecken på att andra skriver för lite.

Sen är fotboll ingen vetenskap på det sättet. Det är en åsiktssport. Och om min åsikt skiljer sig från någon annans så är vare sig min eller den andres fotbollskunskaper dåliga för det.

Jag törs hävda att alla här inne som läser och /eller skriver har goda fotbollskunskaper mer eller mindre. Ett genuint intresse för sporten gagnar för det. Däremot tycker vi olika. Och det är väl bra? Vad tråkigt det skulle vara om alla tyckte likadant.
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 13:03
Jag tror nog ganska säkert NA läser här inne ibland. Jag har noterat att det hänt att det skrivits om saker och saker har tagits upp i en intervju som egentligen bara diskuterats här. Iofs kan det ibland vara en ren slump. Men knappast varje gång.

Jag tror också någon eller några spelare läser ibland. Säkert också någon eller några i organsisationen. Hur det påverkar eller om det påverkar kan man nog bara spekulera i.

Iaf nytt från ÖSK är att mot Syrianska den 24:e så måste alla lämna skidorna utanför. Det blir för trångt hälsar kansliet.

Skulle man inte kunna rulla ut mattan i nya bandyhallen? ;)
Örebro Grixx
2010-02-20 12:45
Det som skrivs här påverkar ju klubben indirekt genom att spelarna läser och säkerligen läses det en del på kansliet....och diskuteras. Sedan tillkommer NA som läser allt och gärna skriver att fansen är upprörda över något...vare sig det är några få eller fler.

Sedan är jag ganska säker att de flesta skulle bli besviken om Sixten skulle sitta och läsa inläggen här och agera efter dom. Viss påverkan kanske men inte som den vindflöjel eller lynchmobb som lever sitt eget liv här alltefter varje matchresultat under säsongen.
Örebro Bjornloven
2010-02-20 12:43
The man the myth: Nordin Gerzic

I NA-tvs intervju på frågan hur det känns att få den där klockrena träffen svarar han:
Det känns inget och det är en sådan skön känsla!!!

Jag förstår vad han menar, men det är ett skönt svar!!!

Hoppas verkligen tillslagsträningen ger resultat. Han skulle bli betydligt mer komplett med ett bra tillslag!!! Kan behövas lite distansskott centralt ibland!!!!
Örebro Sekt. E
2010-02-20 12:40
Om man (jag) inte tycker att åsikter som skrivs här stämmer så får man väl argumentera eller diskutera. Jag hittar inte sällan mina åsikter en bit från de mest flitiga seniora skribenterna och tycker det går ganska bra att kunna ha en diskussion om saken utan att bli alldeles för personlig. Dynamik vill vi ha på planen och dynamik i forumet också.
AIK kribba
2010-02-20 12:37
Vad tror ni härinne om säsongen då?`Det brukar ju vara ganska många analyser här inför varje säsong och inför snack.

Hur ser Örebros chanser ut i år tror ni?

Största favoriterna är väl ifk och elfsborg. Alltid svårt att ta guld två år i rad,vi har tappat ett par bra spelare,men fått Eguren som lån. Det kan säkert komma en anfallare till också,ev,kanske till sommarn,alt tidigare. Tror vi får se som utmanare i favoritsnacket...
Örebro DaSa
2010-02-20 12:26
Vore nice om någon kunde sammanfatta intervjun med sportchefen i dagens NA.
Örebro Henrik(ÖSK)
2010-02-20 12:12
Jag skulle bli mycket,mycket förvånad om denna kommunikationskanal skulle vara något annat än ett forum för ÖSK-fans att snacka av sig om klubben alla älskar. Att tro att man på något sätt kan påverka ÖSK:s organisation genom att skriva här är något...långsökt.
Örebro Aspen
2010-02-20 12:03
Angående kompetensen på detta forum:
- Ett stort antal skribenter följer de flesta matcherna sedan många år tillbaks. Några besöker dessutom träningarna ibland.
- Många har själv spelat seriefotboll
- Många följer olika ungdomslag (ofta via sina barn)
- En del kommer på ÖSK träffar och medlemsmöten.

Jämför detta med:
- NA
- Sportbladet, Expressen
- DN, SvD
- SVT och TV4
- Fotbollskanalen och FotbollDirekt

Var och en kan bedömma var det högst kunnandet om ÖSK finns. Jag sätter en slant på s/v forum. Sedan kommer NA. Se dagen NA-TV om Nordins skotträning. Läs dagens interjuv med Sportchefen.

Klart är att kunnandet skulle öka om flera skrev inlägg.

Var får man reda på vad fotbolsintresserade tycker om ÖSK snabbt och enkelt?
Örebro DaSa
2010-02-20 11:31
Sen är det ju mycket konstigt att vi nu kommer på att Olsen måste ha ett komplement. Betyder det att Jidsjö är borträknad? Jag trodde Mame var fri att gå från Viking, ngn som vet vad övergångssumman ligger på? Förstår om ÖSK inte vill investera i en "strulspelare" som man kanske tvingas släppa gratis efter nästa incident.

Håller med den skribent som trodde att Olsen kunde göra en bra vårsäsong för att spela till sig ett kontrakt nere i Danmark igen. Men undrar vad man kan få för honom om han t.ex. leder skytteligan i sommar, 2 mille?
Örebro One¨touch
2010-02-20 11:30
Ämne: Till er som hackar p....
DaSa// Mycket bra inlägg. Det är precis så det borde fungera. Men nu är det så att det här inne ofta diskutteras och tycks kring saker och händelser som kan upplevas olika. Därför kan det vara svårt att hävda motargument, då det endast handlar om subjektiva åsikter.

Kärnan i Ditt inlägg är A & O. Vi bemöter varandras åsikter och inlägg, utan personangrepp.
Örebro DaSa
2010-02-20 11:22
Intressant om morgondagensmatch i länken ovan. Hoppas verkligen att Zenit ställer upp med bästa laget.
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-20 11:20
DaSa//

Jag har också funderat på vem som anställde Sjögren, om det var VD:en eller styrelsen?
Örebro DaSa
2010-02-20 11:19
Till er som hackar på "de fyra" och anser att de är enbart de som tycker som de gör. Varför inte argumentera emot samt komma med sakliga motargument. Oftast när "de fyra" kommer med en åsikt så kommer ni direkt med en sågning av skribenten istället för att argumentera emot i sakfrågan.

Hade varit trevligt med fler omröstningar på sidan så man kan se var majoriteten tycker.
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-20 11:17
Saywee//

I detta väder är nog inte ens BA grön just nu. De avvaktar säkert med att borsta bort snön, men det är lätt att få den grön igen!

FORZA KONSTGRÄS!
Örebro DaSa
2010-02-20 11:15
Intressant diskussion om Sixten läser här eller ej. Jag tror nog inte han läser här, tror inte heller att han får ut så mycket av att läsa här. Vi har ju inte så jättedjupa taktiska diskussioner och att han han går runt på samma spelare är hon nog rätt så medveten om:)

Men Sjögren både hoppas och tror jag läser här. Eftersom han saknar tidigare erfarenhet av sportchefsjobbet så skulle nog många på detta forum kunna göra ett minst lika bra/dåligt jobb. Det är därför jag tror att om vi på långsikt skall kunna etablera oss som ett allsvenskt topplag behöver en ny sportchef. Sen kan man ju även förstå att Sjögren varken anställde sig själv eller kommer att avgå frivilligt, så just nu är det ju ledningen (eller vem som nu anställer sportchefen) som inte gör ett bra jobb.
Örebro One¨touch
2010-02-20 11:13
Ämne: Saywee 20:34// Ha! D....
Håller med helt och fullt. Har påpekat det tidigare.. Detta forum har blivit en klubb för inbördes beundran mellan några få skribenter. Åsikterna och informationen ifrån dessa blir ofta till bomber och sanningar oavsett sanningshalt.

För att säkra upp med livrem och hängslen är detta min högst personliga åsikt och jag gör inga anspråk på att spegla verkligheten här inne. :-)
AIK Saywee
2010-02-20 10:50
Idag är allt vitt ute, verkligen vitt, snöandet tilltar, hur det nu är möjligt ...

Men BA är väl grön?

...FORZA SVARTVITT!
AIK Saywee
2010-02-20 10:47
Grixx, tänkvärt ...

Vad jag menade i mitt gårdagskvällsinlägg var att det är omöjligt, att veta om Sixten läser här.

Men om han har ett fantastiskt genuint intresse för ÖSK och "tid över" så är det ju inte omöjligt att han gör detta, läser här alltså.

Jag inbillar mig dessutom, om så skulle vara fallet, att han är så begåvad, att han enkelt skulle läsa vad som skrivs från många (alla) forumskribenter och inte bara ta till sig åsikter och synpunkter från några få ...

Sedan är det kanske så, att man håller med varandra om man har liknande tankar och idéer om det man själv upplever.

Men jag och talgoxen är nog lite av "ensamvargar" vi tycker det vi tycker, tyvärr är jag oftast offside.

GOK!
Örebro Grixx
2010-02-20 10:35
Angående de 4:as gäng ;-) som mest håller med varandra....

Skriver man rel ofta i forumet och spec nu under försäsongen så blir ens åsikt ofta "en sanning" eller "en mycket vanlig åsikt" för få orkar gå i polemik utan bidar tiden istället till lite skarpare läge...och där är vi snart.....bara någon futtig vecka kvar innan Allpolarsvenskan drar igång.

Även det plastigaste plastgräset klarar inte av en fotbollsmatch nu utan att bli en parodi på hög nivå.

Fram för en ren vintersäsong:-)
AIK Saywee
2010-02-20 10:25
Wivalluis, idag får du väl ta en skidtur runt Svartån, ursäkta min ironi kring all snö som vräker ner, jag har full förståelse för att en del tycker om att vintersporta, men de flesta upplever en massa besvär kring halka, olyckor och andra svårigheter som kan bli följden.

Men för mig är det fortfarande ett "snöväder" inte inte ett "snöoväder" som kommit in över vårt vackra land. O-väder finns inte ens i min fantasi ...

Nu vräker det ner ännu mer i Halland, på väg upp mot Närke ....?

Skall beställa snöskor ...

Snart är det allsvensk premiär för ÖSK, på det gröna gräset :)
AIK Saywee
2010-02-20 10:14
Lagrell har nu gett upp och beslutat att Allsvenskan 2010 skall spelas höst-vår, från och med i år ;)

Premiären blir tidigast efter Fotbolls-VM, han vill inte statuera mer exempel eller pyssla med tillrättavisningar.

... å jag, som hade sett fram, emot allsvensk premiär om 21 dagar på Fredrikskans :(

Källa okänd och osäker ...

PS nu ökar snöandet ordentligt vid kusten, jag kommer inte ut, inte ens med mina fodrade stövlar, attans, vad roligt med lite snö ...

Talgoxen är tyst idag, tror att han deppar :(
Wivallius
2010-02-20 10:11
chlirre//

Representativ åsikt? Är det du som avgör det? Du har inte funderat över om det är du som bör tänka över din fotbollsfilosofi och vilka medel som krävs för att nå fram till det ENDA viktiga målet: guld till ÖSK i så många tävlingar som möjligt under så många år som möjligt.

Jag nöjer mig med ett guld till att börja med och att ändamålet helgar medlen.
AIK Saywee
2010-02-20 08:45
Chlirre//
Troligtvis menade du det jag skrev 20.54, men annars snöar det fortfarande i Halland ...

Jag och Edit finner ingen anledning att ändra i dessa inlägg (20.34 och 20.54), men jag kan möjligtvis hålla med om att en del skriver flitigare än andra, sådant tror jag dock att en "eventuellt" forumläsande Sixten är begåvad nog att förstå. Många andra forumskribenter har andra synpunkter än dessa "ungefär 4 personer".

Ibland går åsikterna isär bland många olika forumskribenter och ibland är de till och med lite gemensamma, så när det gäller representativiteten är det inte svårt att klara av, oavsett att en del skriver mer än andra.

Ditt inlägg 3.38, och även andras, vid så tidig morgon får mig ofta att fundera över om det blev en sen kväll, eller om det är ett tidningsbud som skriver ;)

Troligtvis har du dessutom läst inlägg efter 20.34, eller?
Örebro _Adde_
2010-02-20 08:37
Ämne: Karlsson//

Ja, ro....
ÖSK-Karl/ Dags att komma ner på jorden? "Återigen, en sketen sjätteplats med alla pengar som lagts på dagens trupp är inget som hamnar i historiböckerna."

Dags att vidga perspektivet lite kanske? Vill påminna dig om att Elfsborg la ca 10 miljoner på Amadou Jawo allena! Det är mer pengar än vad ÖSK spenderat på flera år...

Örebro Stelig
2010-02-20 07:30
Ämne: Karlsson//

Ja, ro....
Visst vi har en hyfsad trupp idag, men snälla dra inga liknelser med 94, inte många i dagens startelva som skulle slå sig in i 94 laget, kanske 2-3 spelare.
Sen var väl Dala tränare, starkt präglad av Roffe och han stod väl inte för världens mest offensiva fotboll, dock hade vi en trupp vi aldrig kommer kunna matcha igen.
Örebro chlirre
2010-02-20 03:38
Saywee 20:34// Ha! Det vore lite av ett skämt av Sixten att ta till sig av åsikter från detta "forum", framförallt om han är ute efter en "allsidig bedömnig". Det finns på ett ungefär 4 personer som flitigt skriver här, med förvånansvärt icke-representativa åsikter. Faktum(!) är att ingen (vanlig dödlig) ens orkar bry sig eller uttala sig här. Förutom jag då, såklart.

Utan att ha läst inlägg följande ditt: Tänk om, tänk rätt.
Örebro Blå Bergen Blues
2010-02-20 01:11
ÖSK-Karl// Tack för förtroendet! Orvars tid som Förbundskapten får vi väl avhandla vid annan tid kanske. När det gäller ÖSK:s tråkstämpel så har Orvar definitivt haft sin del i det. 1971 var ÖSK absolut "tråkigast i Sverige". När det började att gå riktigt käpprätt åt skogen så införde Orvar ett 5-3-2-system vilket räddade oss kvar det året. Roligt var det inte, men effektivt..
Örebro ÖSK-Karl
2010-02-20 01:03
KvT//

Ja, den tråkstämpeln blir nog aldrig av med, men varför skall vi bry oss om det? ;)
Örebro Kurt von Traatt
2010-02-20 01:00
ÖSK-Karl// Hehe - Och sägen lever vidare ;)
Annons: