/fotboll/osk/forum/5054.aspx/fotboll/osk/forum/5054.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kurt von Traatt
2010-03-30 21:21
TIC-TAC//De kan mycket väl vara så att det är Wiken som skall ta Ekenberg egentligen. Och att han borde byta plats med Sammy.

Men när väl frisparken slås så tycker jag det ser ut som om Sammy är den som ligger närmast Ekenberg och dessutom tar ett idiotbeslut. Han försöker stillastående obstruera Ekenberg vilket inte alls lyckas. Ekenberg springe runt Sammy och knoppar in bollen. Tittar man på NA bilderna noga och flera ggr har jag svårt att se något annat.
Örebro TIC-TAC
2010-03-30 21:20
Gårdagens match blir inte bättre av att man kommer på att Mjällbys försvarsrese "bagarn" var borta och killen med tofsen gick in från vänsterbacken. tyckte han var väldigt osäker förövrigt men det räckte mot vårt uddlösa spel.
Örebro Kurt von Traatt
2010-03-30 21:18
Vill ff se en 4-4-2 mot AIK med diamant

================ALVBÅGE=====================
ANTTONEN======WIKEN=====ALMEBÄCK=======PERJ=
===================KILEN====================
====ASTVALD=======BEDOYA=============NORDIN=
=============OLSEN====PAULINHO/STAAF/=======

Jag bänkar Poro och Sammy t.v men vill ha med båda på bänken.

Örebro TIC-TAC
2010-03-30 21:17
Ämne: Så ni menar att Wiks....
Som jag ser det verkar Kim ha ansvar för yta vid främre stolpe och Wikström vid bakre vid hörnor/frispark för inlägg. Några tar markering därutöver. Så svaret är i så fall att det är Wikens ansvar vid båda målen. Sedan kan man naturligtvis förlora någon gång.
Örebro Grixx
2010-03-30 21:10
Sammy och Wiken såg BÅDA väldigt tveksamma ut var de skulle vara, och vem de skulle hålla av 2 mjälbyspelare inför hörnan.
AIK Saywee
2010-03-30 21:08
Godfoten, se upp, så att du inte hamnar i "belackarnas skara" ...

... så vitt jag har förstått finns det typ två forumskribenter, som inte tål det minsta lilla, av negativ kritik mot Sixten. Allt Sixten gör och har gjort verkar vara oantastligt, eller verkar helt enkelt vara perfekt, alltid, oavsett ...

Detta tycker jag verkar lite "sjukt" ...

Sixten är nog så pass vuxen att han förstår kritik vare sig den är negativ, positiv eller kanske neutral, om det finns sådan?

Han har en oerhört viktig roll för att vårt kära ÖSK skall nå målen, genom att ta ut rätt startelva, bästa bänk och coacha och tända laget, samt förändra spelet och taktiken om det skulle behövas.

Jag tror på hans spelidé, men han måste väl klara av att omsätta idén i en verklighet som gör de flesta av "fansen" lite mer nöjda och att de svartvita eleganterna kan bjuda på lite rolig underhållning för inträdet, eller tänker jag fel?

Nu börjar även jag undra om Sixten är alltför envis och prestigefylld och vad Mosander skulle kunna göra/våga för att påverka?
Örebro Pintorp
2010-03-30 21:01
Såg precis Häcken-Trelleborg. Ojojoj vad stryk vi kommer få på Rambergsvallen.
Örebro DaSa
2010-03-30 20:58
Näfver på gång till Landskrona...
Örebro Bastard on Parade
2010-03-30 20:51
Godfoten//

Wowoah är i alla fall helt fel person att markera Ekenberg...
Örebro Godfoten
2010-03-30 20:18
Vete tusan vilken elva jag vill se mot AIK. Men hoppas på mer speltid för Erik Nilsson och Staaf åtminstone. I övrigt skiter jag i hur tråk-Sixten ställer upp.
Örebro Godfoten
2010-03-30 20:16
Så ni menar att Wikström borde skulle markerat Robledo och Ekenberg i samband med målet som gav 1-0? Det var Nobbe som hade Ekenberg vid nästa frispark i alla fall.
AIK Saywee
2010-03-30 19:48
Igår såg jag Paulinho på läktaren, han har en stark tro, hoppas att det hjälper ...

GOK!
Örebro den oumbärlige
2010-03-30 19:09
Jag håller med om att Wowoah är lika skyldig vid 0-1. Det där med pressen är ju lätt hänt när laget 1. inte är tillräckligt vana med aggressiv press och 2. inte har självförtroendet. Då blir det något mittemellan vilket är det sämsta alternativet. Då släpper man för mycket yta framför sig som bakom. Bättre att hålla sig till det man kan och vågar.
Örebro ÖSK-Karl
2010-03-30 19:02
KvT//

Jag gav Wiken skulden för 0-1 målet redan igår direkt efter matchen. Han har varit direkt dålig i de senaste två matcherna. Det är hög tid att ge Berra chansen från start.

Dessutom behövs Berras krossbollar på läppen för att bryta mönstret imellanåt.
Örebro Kurt von Traatt
2010-03-30 18:39
den oumbärlige//

Håller med.Bra krönika (som alltid) från Henrik. Fast jag propsar nog på att Sammy får dela på skulden med Wiken vid 0-1. Hans kulle ha löpt med och styrt/stört Ekenberg även om Sammy skulle förlora en ren luftduell mot Ekenberg.

En annan sak som Henrik skriver också är att (förmodar att det avser första halvlek) "ÖSK kan inte bestämma sig. Ska vi sätta hög press eller ska vi falla tillbaka med laget?"

Jag vet inte om dylika saker mitt under match skall styras och anmodas av spelare i ÖSK eller från bänken. Men skall det kommenderas av spelarna tror jag man måste ha Kilen på banan. Det är nog den enda jag ser bland utespelarna med både kunskap och pondus att piska och kommendera laget.

Men det är det nog ältat om nu för min del. Jag försöker se fram mot AIK matchen nu. Risken är att man (eller redan gjort) "analyserar" sönder allt.

Örebro den oumbärlige
2010-03-30 18:18
deportivista// Det faktum gör det inte mera logiskt. Varje match har ett eget liv och det bästa är att analysera en match utifrån just den och inte jämföra med matcher från förra året.

Du jämför Mjällby och Åtvidaberg med Häcken och Hammarby. Det är stor skillnad på lag som gått upp och de som under samma säsong flyttats ner. Hur som helst, onödigt att diskutera.

Vill du jämföra matcher gör det från närmast idag. Dvs. förra matchen, matchen innan det och innan det. På de 10 senaste allsvenska matcherna har ÖSK tagit 9 poäng samt förlorat med 3-0 i fyra av dem.

Visst kan ÖSK rycka upp sig och nå fin placering men då måste något ske med laget för det är _inte_ tillfälligheter ÖSK förlorar pga. Det verkar vara ett mentalt(glöden) och strukturellt(sixten) problem.
Örebro den oumbärlige
2010-03-30 18:12
Vill propsa för en krönika på Expressen om just ÖSK-matchen. Det intressanta är att Rydström skrivit den och fokuset är på ÖSK. Håller med i mycket.

Örebro Godfoten
2010-03-30 17:52
In med Pålle och Göran. Ut med Kim och Poro.
Örebro Godfoten
2010-03-30 17:09
Anttonen bäst?

Han var ju, ursäkta ordvalet, en jävla katastrof i går. Slog bort FYRA enkla passningar på rad rakt ut över sidlinjen och inläggen var sämre än sämst. Inte för att Tommy var så mycket bättre.

Enda som får godkänt av mig är Astvald som i alla visade någon form av vilja samt Gerzic stundtals i första halvleken. Resten förtjänar ingen lön för ett uselt genomfört dagdsverke.

Örebro Farsen fortsätter (igen)
2010-03-30 17:08
Och så ska jag lägga in ett tjatinlägg igen: HÖRNOR! Varför inte bara sparka bollen över kortlinjen istället så vi slipper farliga kontringar för hörnorna som ÖSK slår är KATASTROF! Övar man inte alls på fasta??

Snälla kan någon riva Barsoms kontrakt med Syrianska och få hit honom! Bra på fasta, blir galen om inte alla kämpar, bra spelsinne, bra skott mm.
Örebro deportivista
2010-03-30 16:56
Ämne: deportivista// Det d....
... om du läser mitt orginalinlägg så vill jag jämföra lika-med-lika från ifjol. Dock så har vi ju i år mött två nykomlingar så deras "jämförande" blir mot de lag som blev nedflyttade (baserat på tabellen från ifjol, så är Mjällby=ÖIS (1:a S1/15:e A), ÅFF=Bajen (2:a S1/16:e A).

Det som är riktigt intressant är att vi "bara" behöver ta 6 poäng på de kommande 4 matcherna för att ha spelat "lika" med motsvarande matcher från ifjol.
Örebro ÖSK-Karl
2010-03-30 16:50
pemo//

Bra gjort att orka se eländet igen ;)

Annars tänker jag på ett inlägg som Saywee skrev tidigare, ungefär att spelarna har ett tråkigt kroppsspråk.

Har tänkt på samma sak, de verkar aldrig ha kul på plan. Jag vet inte hur det är med er andra, men själv känner jag att det inte är lika roligt att gå på matcher längre, man vet hur det kommer att se ut, spelet, laget och sena byten om ingen blir skadad.

Tidigare har det varit rusning efter "mina" biljetter, mot Mjällby blev det en över. Hela ÖSK känns som slentrian just nu och i höstas, undrar om spelarna känner likadant?

Själv kommer jag att fortsätta se varje match och hoppas verkligen att Paulinho kommer att bryta slentrianen.
Örebro VapoRoy
2010-03-30 16:35
pemo /
Inte så pjåkig analys faktiskt. Bra skrivet!
Örebro pemo
2010-03-30 15:59
Efter att ha sovit på saken och sett reprisen på TV så tycker jag följande om matchen:
Försvaret: Alven sen med utkasten. I högform hade han tagit bollen innan returen vid 0-2
Skönt med Anttonen tillbaka. Kan vi klona honom till vänster också? Wikström, mår kanske bra av att vila en match.

Mittfältet? Tja. Nordback är fortfarande för snäll. Varnad visserligen, men det var nog mer för att han blev fintad. Nordin måste springa ännu mer. Bedoya frustrerad. Kändes som att han inte fick göra riktigt som han ville.

Kim har viljan, men inte bollkänslan. Gör om honom till mittback. Astvald, försöker, men är fortfarande lite grön.
Roni tycker jag var bättre än mot MFF så jag blev väldigt förvånad när de bytte ut honom. Där håller jag med Expressens betygsättning. De hade också ett stort frågetecken varför han blev utbytt.

Som helhet så tycker jag laget saknar driv. Passningarna blir lätt för lösa och slås med en viss nonchalans, framförallt av Nordin.

Sedan är det inte förbjudet i fotboll att skjuta!

Till sist vill jag bara klaga på inkasten. Tar oftast väldigt lång tid och få som vill ha bollen. Ett exempel på onödigt var när MAIF skjuter/ slår ett inlägg i andra som går med ribban och ut mot kanten. Wovven lufsar med och istället för att ta bollen släpper han ut den till inkast. Som det sedan inte fanns någon att kasta till.
MAIF hade tre inlägg och gjorde två mål. Vi hade 25 och två blev farliga. Skärpning

Örebro VapoRoy
2010-03-30 15:49
Wivallius /
Haha ja herregud, skulle det funka skulle Sixten få pris för årets genidrag :-D
Wivallius
2010-03-30 15:46
Ämne: Varför inte 4-2-4 om....
VapoRoy//

Kul idé: Olsen, Berra, Wiken och Paulinho mot fyra AIK-backar i gnagets straffområde. Långbollar från övriga 6 mot straffpunkten.
Wivallius
2010-03-30 15:45
Ämne: Hat är ett jävligt s....
Ja, herregud!

Vi framstår som fridsfurstar hela bunten :-)
Örebro VapoRoy
2010-03-30 15:45
Varför inte 4-2-4 om det nu bara ska vara långbollar? :-D
Örebro Henrik(ÖSK)
2010-03-30 15:43
Låt mig omformulera "hat" till "belackande" så blir nog alla nöjda och glada. AIK-matchen kommer alltså bli ett tjongande spektakel. Skulle nog förorda 4-4-2.
Örebro VapoRoy
2010-03-30 15:38
Conjuration /
Haha det där säger mer om Hammarbys fans än om Hammarbys styrelse. Bara massa pack, vem är förvånad?
Annons: