/fotboll/osk/forum/50.aspx/fotboll/osk/forum/50.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Mackan
2017-07-23 21:43
På länken: Domaren står fast vid bägge sina beslut och motiverar dem.

Grohl/
Riktigt bra, välskrivet, inlägg.

Örebro DaSa
2017-07-23 21:43
Vad tror ni om Mårtensson som mittback? Då får vi ju även in Rogic i startelvan.
Örebro Osvaldo
2017-07-23 21:36
@KalleTeodor - Admin:

Stor humor. Alltid domarens fel när de förlorar.
IFK Göteborg GBG Kamrat
2017-07-23 21:31
Faan.

Grattis till poängen. Skaffa Hybridgräs! Hejdå!
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-07-23 21:27
Lyssna på intervjun som SR gör med Johan Mårtensson efter matchen. Intervjun fick nästan avbrytas då en väldigt upprörd göteborgare lever rövare i bakgrunden.
Örebro Grohl
2017-07-23 21:22
Efter att ha sett matchen på plats har jag lite tankar...

Kennedy är så otroligt mycket klass som fotbollsspelare, utan honom blir det inte många målchanser. Idag faller han (som ofta förr) lätt vissa gånger, men kollar man på blåvittreaktionerna (speciellt Salomonsson) så förstår man varför. Han psykar ju ut dem totalt. Det är inte heller några solklara filmningar, han får en knuff i ryggen och förstärker.

Angående straff #2 (straff #1 är solklar, håller du inte med är du otroligt enögd) så satt jag bra till på läktaren och har nu även kollat repriser samt läst regelboken. Spontan reaktion är att Omoh får med sig bollen med armen samt att det borde vara frispark till blåvitt. MEN. Efter att kollat reglerna för hands så ändrar jag mig.

Hands innebär att en spelare avsiktligt tar kontakt med bollen med
sin hand eller arm. Domaren ska ta hänsyn till följande:
• handens rörelse mot bollen (inte bollens rörelse mot handen)
• avståndet mellan motspelaren och bollen (oväntad boll)
• handens position innebär inte nödvändigtvis att det är ett
regelbrott
• att vidröra bollen med ett föremål som hålls i handen (kläder,
benskydd, etc.) räknas som ett regelbrott
• att träffa bollen med ett föremål som kastats (sko, benskydd, etc.)
räknas som ett regelbrott

Källa:
Spelregler för fotboll 2016
Svenska FotbollsFörlaget AB


Omoh har händerna i en konstig position, men det är inte regelvidrigt. Han lobbar bollen på Smedberg och får tillbaka den på sidan av sitt bröst, bollen rullar sedan upp på undersidan av hans arm - men Omoh gör ingen medveten rörelse för att få med sig bollen. Dessutom är avståndet mellan Smedberg och Omoh så litet att det måste beaktas, han kan inte gärna veta var bollen kommer hamna. Jag tycker att Sjöberg gjorde rätt i den här situationen.

Dessutom var det så jäkla gött att se Sema förnedra Dahlberg efter allt maskande. Blåvitt borde kolla Besara från förra matchen för att lära sig hur man maskar med klass.
Örebro svartvitthjärta
2017-07-23 21:21
SÅ skönt, och rättvist att se straffarna gå i mål bakom gnällspiken Dahlberg!
Härligt med en pinne i det läget, men det kunde lätt ha varit tre med lite flyt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Häcken Dani_Kville
2017-07-23 21:19
GT

Håller med skön tränare ni har, helt underbar. Passion, kärlek och en vilja att vinna.
Örebro GT
2017-07-23 21:16
Fan vad skön Axén är i intervjun efter matchen !

Alexander Axén dels rasande på sitt eget lags insats, men nöjd med att domarna la till fem minuters stopptid.

– Deras målvakt Dahlberg sprang och hämtade bollen fan hela tiden, så det är helt rätt av honom (domaren) att lägga till så mycket. Jag trodde att de hade bollkallar på Ullevi, men tydligen inte !
Sen ska han ska lägga den överallt, så jävla skönt att det inte räcker, säger Axén till C More.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2017-07-23 21:07
Tack!
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-07-23 21:06
Tack Conjuration.
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-07-23 21:05
@Åter till ståplats. (Sekt. E):

Kolla länken nedan. Där borde du kunna få svar.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2017-07-23 21:02
Vet någon mail till saxen på deras forum. Tänker ej haverera, vill däremot veta varför.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2017-07-23 21:01
Mitt livs första spärr skedde just på ifks forum. Jag som bara skriver välartat. Skön pinne i afton!
Örebro Conjuration
2017-07-23 20:49
Många känslor idag. IFK Göteborg har krav från de egna fansen att alltid slåss för seriesegern, det är säkert en press som spelarna känner av. En seger hade inneburit andrum istället fortsätter krisrubrikerna. Tycker att första halvlek var jämn och min känsla fortsatte i den andra halvleken, även om Göteborg tog ledningen med 2-0 tyckte jag inte deras spel var övertygande. De hade en duktig huvudspelare, Mikael Boman däremot. Det blir en helt annan press på IFK när de får en utvisning och en straff mot sig, då smyger rädslan in att förlora eftersom Örebro kan göra mål, det visade vi senast. Ungefär som Alec säger, även om spelet i matchen i sig kan förbättras så visar laget på en stark kampvilja genom att vända på underläget. Hade matchen fortsatt hade IFK förlorat. Jag förstår att flera av deras supportrar tolkar resultatet som en förlust. Det hade jag också gjort när man är så nära men en match varar tills visselpipan blåser för avslut.

Några Göteborgsanvändare uttryckte sig rasistiskt på deras egna forum men tystades snabbt av egna supportrar som markerar att det inte är okej. Vill inte begränsa vårt forum till enbart oss utan att vi har det öppet för allt, jag gillar när supportrar från andra klubbar som GAIS, Elfsborg, Malmö gratulerar oss till upphämtningen (säkert ingen slump att det är rivalklubbar till just IFK Göteborg som skriver...). Därför vill jag ge en extra stor eloge till vår redaktion och admin som bevakar forumet och ser till att forumreglerna efterföljs.


Jag bor i Göteborg och bifogar mitt favoritcitat från matchen "Jag är så trött på att tappa poäng mot Stockholmsklubbar" - uppgiven Göteborgsupporter.
Örebro kenya
2017-07-23 20:41
Kennedy är kung. Njuter av varje frispark vi får med oss.
Örebro jp (fd jpsvartvitt)
2017-07-23 20:39
Straffarna är solklara. Man kan inte kräva att domaren ska se handsen på Omoh i det läget. UTV solklar plus att Dahlberg skulle haft utv för maskning och utrusning efter avblåsningar x2
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-07-23 20:37
Angående Kennedy och hans filmningar så tror jag många hakar upp sig på situationen i första när vi fick en väldigt felaktig frispark med oss, men just den gången var det faktiskt uppenbart att han halkade och inte filmade.
Örebro Marcus Avenbrand
2017-07-23 20:36
@FM2017:


Du har säkert en poäng så här i efterhand att jag låtit mig påverkas genom att kolla twitterflöde och foruminlöägg. Men jag satt faktiskt och retade mig på det under själva matchen i min ensamhet också. Och du har givetvis helt rätt i att alla förstäker situationer. Blev nog bara ett par för många och lite för tydliga där ett tag. Han gjorde i övrigt en helt okej match, flera fina löpningar, stensäker straff och fin assist till Besara som BORDE gjort mål där i slutet av första halvleken.Skönt att han är tillbaka i elvan.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-07-23 20:35
Brendan hade ingen bra match, men nog var Logi snäppet värre? Jag tycker nästan ibland att det verkar som att de andra letar andra alternativ istället för att pasaa honom. Han placerade sig ganska bra på slutet några gånger men i övrigt tappade han bara bollar och missade ett läge som borde varit mål.
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-07-23 20:34
Axén har varit tydlig, i flera olika intervjuer, med att Plessis inte längre ses som ett mittbacksalternativ. Han konkurrerar nu om position på det defensiva mittfältet. Axén har också varit tydlig med att Arvid Brorsdon tagit stora kliv under våren och att det därför inte är aktuellt med någon ny mittbacksvärvning.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro FM2017
2017-07-23 20:32
@Marcus Avenbrand:


Jag tror du är infekterad av andra supportar just nu.

Kennedy får knuffar idag och förstärker situationen vilket är helt normalt i dagens fotboll. Vilken spelare förstärker inte kontakter? Kennedy är givetvis inget undantag, men jag förstår heller inte varför han är i fokus efter att några föredettingar klagar på 1-2 situationer.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-23 20:29
@Marcus Avenbrand:
Håller tyvärr med om Brendan - Tränare ändrar ju helst inte i en backlinje - Men skulle gärna se någon annan spelas in där. Jag gillar ju Plessis huvudspel och tycker vi är för svaga i luften - Men det finns kanske andra faktorer som gör att Alex inte ser honom som ett mittbacksalternativ - Tyckte Alec antydde det i en intervju för ett tag sedan. Bland de bättre tycker jag Mårtensson var. Underskattad spelare
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-23 20:23
@adyring:


Håller med dig och det var så jag tänkte. Tränaren i Göteborg verkade då mer peka på en annan händelse före det som skulle gett dem en frispark. Missade den situationen dock
Örebro Marcus Avenbrand
2017-07-23 20:22
Vissa enpoängare känns onekligen som segrar så lite småfirande tycker jag vi kan tillåta oss.

Tycker den spelmässiga insatsen i dag var tämligen klen även om vi hade mest boll och fler avslut. Mycket intressant (och lite extra glädjande) var att Brorsson gick före Plessis i turordningen denna gång när Almebäck gick av.

Kennedys filmningar måste upphöra, det känns inte bra alls att han så ofta faller så lätt. Han får så klart mycket stryk och att han retar gallfeber på motståndare men nej, detta klarar vi oss utan. Tre skaderelaterade (väl?) byten är inte alls speicellt trevligt. Hoppas alla är redo för match nästa helg.

Bäst i dag tycker jag att Sema var.
Sämt, tyvärr, Brendan.

Kanske läge att testa Arvid bredvid Almebäck på Hisingen?
Hur oavsiktlig är Omohs hands innan andra straffen?
Hur underbar är inte Axén i efermatchenintervjun? :)
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-23 20:22
Angående Kennedy och att han faller lätt och får massa spyor på sig för det så måste man ju inse att det egentligen snarare är ett domarproblem, som inte läser igenom detta och till sist varnar Kennedy eller åtminstone ger honom tillsägelser
Malmö FF adyring
2017-07-23 20:21
Straffarna var solklara, däremot skulle man kunnat tänka sig en handsavblåsning före den andra. Nu är handsregeln så jävla godtycklig, så det går eg inte att säga om det var rätt eller fel att det inte blev hands... å ena sidan så är det kort avstånd, å andra sidan så knuffas bollen med honom osv.. men jag lutar nog åt att det INTE var hands ändå sp det skulle vara straff.. men inte klart nånstans. *edit Igboanike trillar enormt lätt... men den osportsligheten kan väl gå jämnt ut med Dahlbergs maskande.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-23 20:17
@Empes

Såg vad du skrev i blåvitt forum och jag fick EXAKT samma tankar från krönikan om "åter en billig straff". Båda straffarna i sig självt var solklara. Bra skrivet
Örebro öörebrooo
2017-07-23 20:16
Nosslo. Klart vi blir glada när vi kvitterar i 97:e minuten. Ni borde fokusera mer på varför ni tappar en två måls ledning på några minuter, än att lägga kraft och tid på att gå in på vårat forum och skriva massa skit.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jp (fd jpsvartvitt)
2017-07-23 20:16
@Thomaz76:


förstår din besvikelse , det skulle jag också vara om det hänt oss.
Annons: