/fotboll/osk/forum/4945.aspx/fotboll/osk/forum/4945.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kajanus
2010-05-02 01:11
Det kan bli så att han går ner till 4-4-2, men Wirtanen startar iaf. :)
Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-02 00:54
Kajanus// Tror faktiskt att Wirtanen skulle vara rätt värdelös som central mittfältare. Ska man gå på dom byten som Sixten har gjort dom senaste matcherna så är det Erik Nilsson som är fjärdemittfältare.
Örebro Kajanus
2010-05-02 00:36
Den preliminära start11:an imorgon blir som följande:

Paulinho - Kim - Astvald

Gerzic - Kihlberg - Wirtanen

Wowoah - Wikström - Almebäck - Anttonen

-----------Alvbåge----------------
Örebro Lotta potta
2010-05-01 23:53
Bara en rolig hiistoiria jag fått på min mail innnan jag slocknar:
Lille Pelle kommer till skolan på morgonen och frågar fröken:
- Kan man komma till himmeln med benen före?
Fröken: Nej lille Pelle, det kan man inte enligt bibeln.
Pelle: Det var konstigt fröken! För när jag kom hem från skolan igår så låg mamma med
benen rakt upp i vädret och skrek: "OOhh GUD JAG KOMMER, OOhh GUD JAG KOMMER !!!",
och jag ger mig fan på att hon hade gett sig iväg om inte brevbäraren Lennart legat ovan på henne!

In med Ze ut med sixten, sixten rimmar på rassisten, imorn drar vi öber Häcken
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-01 23:06
Miroslav Kuba//

Det är väl för att nollåttorna inte hinner mobilisera så tidigt? Fast 12.30 fungerar ju i England. Men kanske inte i Örebro?

Lotta potta/
Skriv inget mer inatt, bara ett gott råd ;)
Örebro Lotta potta
2010-05-01 23:01
Ösk-Karl: Okey, jag lyder, bara för det kommer ifrån dig, ohhh en sån Karl. Men jag skulle även lyda typ aspem och tratten, ni skriver så bra så jaag har aldrig behövt skriva förut, mem jag måste väl kunna få skriva att dubbelagegenten skall dra med första bästa tåg till Västerås? hick o gonatt o in med Ze.
Örebro Miroslav kuba
2010-05-01 22:56
Lotta potta du är rolig haha skål!!!. ÖSK-Karl: Varför finns det så stort hat till matchstart tiden 12:30 Söndagar? Sover Alla då eller? 12:30 tycker jag är en rätt bra tid faktiskt då har man ju en hel dag på sig sen att analysera vad som gick bra/dåligt i matchen.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-01 22:51
Lotta potta//

Ett gott råd, skriv inget mer om du är på kanelen. Risken är att du kan bli avstängd och i mina ögon verkar det tråkigt ;) Men det där med med att Liston inte kunde få någon lever av Sköldmark var roligt!

Jag trodde faktiskt Liston var död, sov nu av dig ruset så du kan gå till BA imorgon!
Örebro Lotta potta
2010-05-01 22:40
Ösk-KARL: Eller också är jag lesbisk! Jag är så glad att vara hemma i Sverige igen, men sedan läser man ifatt allt som hänt och som vanligt har Västeråsarn Sjögren gjort bort sig, bort med eländet direkt, se så Lennart, bara försvinn, ingen tycker om dig, alla hatar dig, bara för du är så dum. Jag tror Lennart (vilket bögnamn) hatar Örebro, han är dubbelagent och Liston lever även om hans lever inte mår så bra, Tyvärr kunde han inte få någon av Herr Sköldmark, hans var ännu värre. In med Ze ut med Lennart.

Ursäkta mig en aning, men jag och vänniorna har druckit mycket lådvin ikväll, men av barn o fyllon får man höra sanningen.
Örebro Miroslav kuba
2010-05-01 22:31
Revanch i morgon KROSSA HÄCKEN!!!! Och ja jag röstar oxå för in med Berra!!!
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-01 22:23
Lotta potta//

Nja, om Sixten skulle vara rassist borde han inte köra så hårt med Vovven, möjligen är han språkrassist, om det finns ett sådant ord? Liston, lever han?

Välkommen till forumet, du verkar vara en frisk fläkt, men Lotta..., du verkar vara en man? Eller?
Örebro Lotta potta
2010-05-01 22:00
ÖSK-KARL: Visst skulle det vara grymt om Ze gick in, jag tror han skulle ha lekstuga. Undrar om Sixten är rassist?.

GE SJÖGREN SPARKEN IGÅR, SKICKA HEM HONOM TILL VÄSTERÅS, DÄR GÖR HAN INGEN SKADA. SÄTT IHOP HONOM MED LISTON!!!
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-01 21:05
Vi kan nog då vara överens om att Alvbåges bloggande inte påverkar hans målvaktsjobb. Säkert värre att ha blivit småbarnsförälder igen. Det minns jag fortfarande tar på krafterna!

Men för att nå årets mål en tredjeplats behöver vi Alvbåge i gammalt gott slag.

Inför matchen imorgon hoppas jag att inte Sixten kör med en halvskadad Wiken utan ger Berra chansen från start. Om Berra får lira några matcher innan uppehållet hoppas jag han förlänger, om nu ÖSK och framförallt Berra vill det. Spelarinvest önskar absolut det.
Gefle Jävlare
2010-05-01 19:23
Jävligt bra med söndagens manifestation lär jag säga. Dags att vi säger ifrån.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-01 18:31
Aspen //Jag tänkte mer på att att hans bloggande skulle vara orsaken tills hans sämre insats mot Kalmar vilket Thomas antyder.. Det tror jag inte på. Dessutom var väl Rydström en av de bättre på mittfältet om du frågar mig. Han vann väldigt många andrabollar. Och han bloggar ju ganska flitigt som bekant.

Att Alvbåge just nu borde tillhöra landsslaget tror jag nog det bara Thomas som tycker. Just nu är han ganska medelmåttig i ÖSK utifrån det spel som laget spelar.

Just nu sticker inte John ut mer än andra AS målvakter. Men det är möjligt, som jag skrev tidigare, att han skulle synas mer under ett bombardemang av skott. Det är kanske då han kommer till sin rätt.

Men om du menar att det främst är Herman som tycker så så kanske jag borde lyda ditt tips att se det igen. Men jag har för mig att T.N var den som drog upp det.
Örebro Aspen
2010-05-01 18:11
Kurt von Traatt//Rekommenderar att Du gör som jag - se NA-TV:s inslag i repris. Det är Du som är ute och cyklar när det gäller "förklaringsmodell".
Nordahl säger bloggande måste han tänka igenom själv och rundar av med att Alvbåde fortfarande borde tillhöra landslagstruppen. Den som kör på med bolggandet är NA:s Herman.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-01 17:24
Personligen tror jag att en bidragande orsak till hans allt mer minskade procent kontroversiella räddningar beror helt enkelt på att ÖSK är mycket bättre på bollinnehav idag än 2008. Han har helt enkelt mycket mindre att göra och sen smäller det till bara med en målchans.

Så såg det inte ut förr. Utan ÖSK var oftast tillbakapressade med hela laget i hans knä med skott på skott på mål. Kommer han då rätt in i en sådan match så flyter det bara på med räddningar.

Ett vild gissning naturligtvis men en orsak (av andra) jag funderat på
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-01 17:19
Rudolf Blodstrupmoen//Ja Nordal är ute och cyklar i sin förklaringsmodell varför Alven höll så låg nivå mot Kalmar.

Örebro Rudolf Blodstrupmoen
2010-05-01 17:14
Hösten 2008 ägnade Alvbåge en hel Sundsvallsresa till att filma en "Roadmovie". Det bör ha krävts betydligt mer tid för att filma det än att knåpa ihop några bloggrader. Och ni minns väl hur han spelade i den matchen? ;)
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-01 17:04
Aspen //Nja - Jag respekterar din åsikt men när jag ser att det är Nordahl i NA tv så vet jag innan att kvaliten på "analyserna" inte kommer tillföra så mycket. Då tycker jag Pelle tillför mycket mer "djupare" tänk.. Men nog om det.

ÖSK-Karl//Ja, jag tycker Berra visade sina belackare här inne mot Kalmar att han visst är värd att satsa på som efterträdare till Wiken. Hade det varit Oskar med samma insats hade folk skrikit direkt att han är ett framtidsämne. Berra ihop med en snabbare djupledsback, typ Almebäck, tror jag kan funka och ÖSK slipper ut och leta. Däremot måste det in ett knippe unga backar som kan flåsa i rygg på ordinarie. Och visst behöver Berra jobba upp sin rutin.

Sen var det otroligt skönt att se att Berra, olikt många andra, inte tokrensade varje gång han fick bollen i boxen utan försökte vara konstruktiv även under press. Ofta passning på första tillslaget trots att bollen kom från motståndare.
Det gör inte ens Almebäck. Utan där blir det tjonga utav.

Örebro Bastard on Parade
2010-05-01 16:19
Hur fokuserar man bäst på matchen 10 timmar innan avspark? Finns det någon "så här ska man göra"-guide vill jag gärna läsa den.

Jag tror inte bloggandet påverkar Alvbåge för fem öre. Han har bloggat i flera år och det är ingen som klagade när han hade en hysterisk formtopp. Alla spelare har sämre perioder. Tyvärr straffade det oss senast men det var fler än Alvbåge som underpresterade mot Kalmar.

Personligen tror jag att det bara är positivt att man har någonting annat vid sidan av fotbollen. Jag tror det gör det enklare att fokusera på fotbollen när det väl gäller, men vad vet jag?

Ett betydligt större problem än bloggandet vore väl i sådana fall barn vara. Det är man på heltid, det påverkar sömn och hela köret. Ändå är många världsspelare föräldrar. Märkligt det där.
Örebro Aspen
2010-05-01 15:58
Mer bränsle på brasan !!
Örebro Rorschach`
2010-05-01 15:29
Innan matchen mot Gefle skrev Alvbåge ett inlägg kl 13:52. Alltså närmare matchstarten än mot Kalmar och då gjorde han inga tavlor.
Örebro Rorschach`
2010-05-01 15:23
ÖSK-Karl//

Det var inte riktat mot dig. Tycker att hela diskussionen är löjlig. När skrev Alvbåge ett inlägg bara ett par timmar innan en match? Inför Kalmar matchen så skrev han ett inlägg kl 09:41 kan inte se hur detta skulle påverka hans insats.

Och nej jämförelsen med Wikström var inte särskilt bra.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-01 15:15
Rorschars//

Dessutom var det inget gnäll, bara en fundering i all enkelhet.
Örebro ÖSK-Karl
2010-05-01 15:12
Rorschach//

Jag säger inte att det är fel av Alvåge att blogga, bara att han kanske borde avstå från det på matchdagar?

Ingen bra jämförelse med Wiken, för inte lär han vara ute och sälja hus timmarna före match? På matchdagen anser jag att fullt focus skall ligga på matchen, efteråt får de gärna jobba.

Jag lyssnar mycket på Nordahl och Blohm, som Aspen skriver så kan de ÖSK utan och innan.
Örebro Aspen
2010-05-01 14:59
Kurt von Traatt//Jag tycker att Thomas Nordal är mycket bättre än de flesta på fotbolskanalen (Lund, Ekdal,..) och kvällstidningarna.
För det första ser han alla ÖSK:s matcher och han har en personlig erfarenhet som fotbollsspelare som de flesta saknar.
För det andra vet Thomas hur det känns att prestera tyckande till media enlig leveransplan. Det är inte tiden Alven lägger ned framför datorn utan trycket att man måste prestera om man ska vara kvar i businessen som Thomas troligen avser.
Jmf med Pelle B spalter i NA som i bland känns som han egentligen inte hade något att skriva om.
Tycker både Thomas och Pelle är en tillgång för fotbollsälskare i Örebro. Dom känner klubbarna här och dom har stor erfarenhet av fotboll.
Tycker jag i all enkelhet.
Både Thomas och Pelle är bra för dom vågar ge kritik, vissa journalister vill bara smeka medhårs.
Örebro Kurt von Traatt
2010-05-01 14:27
Tycker Thomas Nordal ska ha all respekt för det han skänkt ÖSK och svensk fotboll. Men han börjar kännas lite förlegad som "expert". Jag säger det inte för hans uttalande om blogg vs målvakt utan jag har känt så en längre tid. han anlitas väl inte så mycket längre heller på högre nivå.

Men det känns som om det mesta börjat dra ifrån honom tycker jag, och han är inte riktigt med på det tåget.

Örebro Rorschach`
2010-05-01 14:20
Att Alvbåges bloggande skulle påverka hans spel är bara löjligt. Det där med utökat bloggandet stämmer inte. Han lägger upp exakt samma saker på båda bloggarna. Skillnaden är att han skriver en krönika i veckan vilket knappast lär göra någon skillnad. Konstigt att det inte gnälls över att några av spelarna har andra jobb vid sidan av fotbollen. Som Wikström t.ex.
Örebro Aspen
2010-05-01 12:55
Läs Örebros bästa blogg. Nya och spännande grejor
Annons: