/fotboll/osk/forum/480.aspx/fotboll/osk/forum/480.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro BK Fåfängan
2016-10-03 18:27
@Fy bubblan:

Det dåliga är inte att spelare kritiseras, men det ska ju ske utifrån hur de presterar. Som andra halvlek mot Gefle som var bland det sämsta jag har sett ÖSK prestera. Bortsett från Sundsvall hemma förra säsongen. Att som NA underkänns fem spelare efter Djurgårdsmatchen blir ju bara löjligt.
AIK Nissesson
2016-10-03 18:00
Kul att vi är på övre halvan, även om det börjar bli tajt i slutspurten, tror verkligen att vi har chans på Europaspel, klarar inte av att ge upp denna optimistiska tanke ...

Kalmar hemma, då är det vi som är i form :)

Nu är det gott om tid för vår Axén att rätta till det som fungerat så dåligt och kanske, men bara kanske, lyssna på andra eller läsa alla experters fina råd?

Kämpa ÖSK, för medlemmar, supportrar och sponsorer, m.fl.
Örebro Fy bubblan
2016-10-03 17:53
3 segrar av 16 möjliga (två mot superusla Falkenberg
11 insläppta på 4 matcher.

Men i ÖSK får man inte kritisera något för då kommer MinaTankar och hans forumentourage (HittaAvslut m.fl) in med pekpinnen och påpekar att spelarna kan bli ledsna och allt är guld och gröna skogar. Förmodligen är det enbart otur som gär att SM-guldet inte är säkrat ännu. Inte usla spelare (som Broberg, Ring, Moberg, Sköld m.fl).

Smaka på denna igen.
3 SEGRAR PÅ 16 MATCHER
Tappade tvåmålsledningar mot Sundsvall och Gefle på hemmaplan.
11 INSLÄPPTA PÅ 4 MATCHER.
De tre rader ovan är FAKTA. Inget jag behöver se träningar eller höra matchtaktik för att våga skriva utan att bli utskälld.
AIK Nissesson
2016-10-03 17:51
Många verkar som vanligt, tycka så olika, typ ha olika gunstlingar.

Tur att Axén bestämmer elva och coachar vårt lag, men jag gillar inte riktigt att vi spelat med sjuka eller småskadade spelare.

Det är en onödig risktagning ...

Det är helt enkelt inte OK!
Örebro Nicknamn i ribban
2016-10-03 17:44
Det jag ställer mig frågande till i betygsättningen är hur mycket slutresultatet påverkar. Hines-Ike gjorde "en bra insats" och fick dessutom en assist på pluskontot. Betyget? Godkänt. Hade vi fått in en boll till utan att han varit inblandad hade han garanterat fått en trea i betyg.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-10-03 17:09
@Minatankar:Tycker ändå laget går rätt högt upp när de ligger i underläge . Det ser man inte minst på alla omställningar vi får emot oss

Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-10-03 17:04
@Benny Böckling:


i GAIS när Alec var där har jag för mig de tog in Benny Lennartsson för att hjälpa till med fasta
Örebro Hitta avslut!!
2016-10-03 15:13
@Aspen.:


Patetiskt av NA. Vad får man ut av det?

Angående NA:s betygsättning. Det är nog bara positivt om man inte håller med dem! Man vet att man är på rätt spår om NA tycker annat...

Vore fint om Brendan får resterande matcher bredvid Almebäck. Spännande!
Örebro Benny Böckling
2016-10-03 15:11
Det jag vill se från Axén är åtminstone lite jävla handlingsförmåga.

Vi har 3 segrar på dem senaste 16 matcherna.. Ändå envisas Axén med samma spelsystem 4-4-2 med fria roller för Besara och Astrit något som leder till att det väller in mål i arslet. Samma mittbackspar får spela match efter match..
Vi har knappt vunnit en match med Oscar men ändå ska han vara fullständigt given. Broberg har inte gjort en människa glad på hela året ändå är han allt som oftast med.

Värst av allt alla defensiva fasta där Axéns oförmåga lyser igenom..

Men nu ser vi fram emot ett av Allsvenskans formstarkaste lag. Axén och hans hawaii fotboll lär bjuda på ny målfest.
Örebro Aspen.
2016-10-03 14:45
NA hantering av Ring är journalist mobbing av ung spelare. Ring är den i backlinjen som är minsta orsaken till mål. Han är bra i uppspelsfasen och gör ofta bra inlägg
Örebro pemo
2016-10-03 14:24
Kollade lite på matchen igen. Första målet ( hörnan ) kom av att Kevin fick helt ostört skjuta ett bra skott, som Oscar var tvungen att tippa. På den efterföljande hörnan ser man att Besara tittar lite men inte fullföljer bevakningen på Une-Larsson. Det verkar mer som att han tänker: oj, hoppas någon av backarna stöter på honom.
2-0 kommer av att Almebäck inte kan stoppa Olongo ( eller vad han heter, sorry ) utan måste riva ner honom med frispark som följd.
Mycket bra frispark av Kevin igen, som Oscar boxar bort och ut ur straffområdet. Där är det Sema som inte fullföljer sin press i första läget och sedan får Eriksson helt ostört slå ett inlägg väl avvägt går över Broberg. Om han inte kan hoppa högre eller bara gör ett tafat försök är svårt att säga.

Jag tror att båda dessa mål är sådant som alla inblandade mycket väl vet om att de inte tagit sitt jobb ordentligt. Och att det är dessa situationer Axén tjatar om. Men är du inte en defensiv kampspelare så är det lätt att "fuska " ( typ Besara och Sema ) I dessa fall saknar jag Kalle. Hur mycket skit han fick framåt, så tog han alltid jobbet hem.

Naturligtvis saknar man en spelare typ Wiken. Då hade nog varken 1-0 eller 2-0 kommit till.

Såg att Oscar och Ring fick en 1:a av expressen. Undrar just om de sett matchen? Oscar kunde knappast göra något på målen. I övrigt tycker jag han skötte sig riktigt bra. Ring gjorde väl inga fler misstag än övriga spelare? Dessutom hade han ett riktigt bra inlägg till första målet.
Nä, det kändes betydligt bättre med Ring än Lorentzon.

Fast, Djurgården var inte bra i går. Efter 2-0 så tappade de ju allt. Bara tur att ÖSK var så dåliga i sina avslut.
Örebro Minatankar
2016-10-03 12:40
@pemo:


Håller med om punkt 2.och delvis punkt 1. Almebäck har ändå några ggr stuckit iväg som i fornstora dagar.

När det gäller punkt 3 så söker Oscar också ofta Astrit som tyvärr inte utnyttjar sin längd och vinner flertaget av höjdduellerna. Han kanske gör det 1-2 ggr av 5 och RÅP 2-3 när de möter långa motståndare. Vi behöver helst en spelare i varje lagdel som vinner 3-4 av 5 nickdueller, som t ex Magnus Wikström gjorde.

Håller helt med dig vad gäller Na:s betygssättning. Om en spelare gör ett mål får han ofta en 4:a medans om någon missar defensivt så att det blir mål i baken får han ofta en 2:a. Alla kan missa eller lyckas i ett enskilt matchmoment. Jag tycker att betygssättningen i större utsträckning ska bygga på vad spelaren presterat under hela matchen.

Om Na sätter en siffra som skiljer sig med en poäng från vad de flesta anser, så tycker jag det är ok. Men när det skiljer två poäng så ser man på fotboll på olika sätt. Enda fördelen med sådana meningsskiljaktigheter är att de skapar underlag för debatt :-)

Självklart lägger du, jag och alla andra som gör anspråk på att inte vara framgångssupportrar energi på ÖSK även när det går lite sämre :-)
Örebro Pedretti
2016-10-03 12:35
"I stället åkte mittbacken Erik Moberg på en ny, tung hjärnskakning, den tredje på två år, och låg utslagen i spelarbussen med frossa och illamående efter förlusten på Tele2 arena. "

Aj aj aj. Då får vi väl se hur det blir framöver. Om Brendan kommer få starta eller om Ekstrand-Hamrén får spela.
Örebro Minatankar
2016-10-03 12:26
@Misterister:


Delar din syn både på Almebäck och DG. Den senare saknar jag och har också skrivit det tidigare. Men som de flesta vet är det många faktorer som påverkar var spelarna hamnar och ibland faller dessa inte samman.

Jag hoppas också att Omoh kan löpa lite längre sträckor även på tvären för att få motsvarande passningar som DG fick av Astrit. Som det är nu stickar han iväg först när han redan fått bollen.
Örebro Misterister
2016-10-03 11:46
Minatankar.
Jag håller med dig. Almebäck gör sig bäst med högt stående backar, så som vi spelade under Sixtens tid. Nu tycks ju Axéns spelidé mer bygga på lågt försvarsspel med omställningar. Tyvärr har det ju inte fungerat så bra på sista tiden. Jag tror att DG med sin snabbhet var lite av nyckeln till de tidigare framgångarna. Vi får hoppas på att Omoh kan ta den rollen i framtiden?
Örebro pemo
2016-10-03 11:15
Minatankar // för att skapa lite debatt tänker jag gå emot dig lite. 1. Snabbe Almebäck?? Har du sett den snabbheten sen han kom tillbaka till Sverige? Vill påstå att Dajje är betydligt snabbare. Däremot använder han kroppen och trycker till , men eftersom han har tappat lite i snabbhet, så kommer han oftast lite snett. 2. Astrit och Besara är samma typ av spelare. De spelar med små marginaler och stor teknik. Tex så har de aldrig dragit en tåfjutt vid målchans utan lägger den alltid till rätta med ett extra tillslag. Hade Besara dragit en tåpaj i går så hade kvitteringen varit klockren. Alltså, som mitt förra inlägg, vi har kanske någon bollkladdare för mycket. Men, kunde Nordin ändra sig, så finns det väl hopp för dessa också. 3. Oscar följer givna instruktioner på utsparkarna. Alltså alltid ut mot RÅP på vänsterkanten ( i alla fall i 90% ) Att han boxar ut bollen är nog något han fick lära sig i England. Jag tycker det är bättre än att fumla med händerna vid tuffa inlägg. som du ser, ibland har vi lite olika synset på matcherna. Fast att såga spelarna som de gjorde i NA.se tycker jag inte är OK. Visst, första 20 minuterna stod laget och sov, men att ge Broberg 1:a och Besara 2:a för att de två missade vid varsin markering tycker jag är hårt. Skulle NA vara konsekventa i sin bedömning så skulle väl alla få ettor i betyg. Det är ju lika klantigt av de offensiva spelarna som missar mållägen som att backlinjen inte fick någon hjälp i början av matchen. Till slut. Sen kan man ju undra varför jag lägger ner energi och passion för ett fotbollslag? Som en mogen man borde jag se och konstatera att just nu är laget inte i balans.
Örebro Minatankar
2016-10-03 09:44
Man kan ju försvara sig på flera olika sätt. Högt upp, zonmässigt, punktmarkering, lågt osv. Alla system har jag bara en aning om eftersom jag aldrig gått någon tränarkurs. Däremot har jag en klar uppfattning om vilken typ av försvar vi behöver för att snabbe Almebäck ska kunna användas på bästa sätt och det handlar om att ha ett högt spelande försvar där motståndare ofta springer offside och där Almebäck löper ikapp dem om de ändå rinner igenom. Försvarar vi oss inte på detta sätt skulle jag hellre vilja ha en "Berisha" som innerback med sin tuffhet. Jag är fan av Almebäck och hoppas att man framöver ska använda sig mer av hans stora styrka i stället för att han ska stå i en mur nära egna målet och tillsammans med de övriga skymma Oscar och ge möjlighet till skott. Och så vill jag att framför allt Astrit och Besara anstränger sig fullt ut för att ta bollen ifrån motståndarna eller blockera deras uppspelsmöjligheter, precis som Sköld gör. Som det nu är försvarar vi oss fullt ut bara med åtta utespelare. Det är minst en för lite och sätter försvaret på onödiga prov. När det gäller Oscar vill jag se honom undvika onödiga utboxningar och rikta sina utsparkar bättre.
Örebro BK Fåfängan
2016-10-03 09:35
Tycker ändå att det såg rätt bra ut under stora delar av matchen. Usel inledning, men sedan fanns viljan och till skillnad från vårens match mot Djurgården kom vi runt, mellan lagdelarna, och hade flera vassa avslut. Kan ta en förlust om det ser ut som det gjorde stora delar igår. Klart mycket bättre än slappheten mot Sundsvall och Gefle.
Örebro Hitta avslut!!
2016-10-03 08:21
@Minatankar:


Precis så Minatankar.

Jag förstår också frustrationen, men är ändå väldigt less på alla dessa inlägg om att "skicka spelare", "byt tränare", vd:n etc...

Så kom gärna med konstruktiva förslag på nytt, eller om vill köra vidare på nuvarande.

Jag skulle vilja använda Valgardsson och Nordmarks löner till att värva in Tom Pettersson. Förlänga med alla andra samt få in en forward med en tydlig spetskvalite. Exempelvis nickspecialist. Det vore fint!

Dock har jag inget namn. Någon ny Crespo kanske?
Örebro Minatankar
2016-10-03 07:31
@Hitta avslut!!:


Bra frågor. Upplever att det är ganska många som vill spola spelare, tränare, övriga anställda och styrelse när laget förlorar. några matcher. Nästan alla spelare har man velat bli av med när de spelat dåligt.

Jag skulle också gärna vilja veta vilka spelare man vill ha, vilka tränare man vill ha, vilken vd man vill ha, vilken styrelse man vill ha och hur man ska få tag i de pengar man då behöver.

Det som förundrar mig mest är alla de som kritiserar, inte har egna förslag och inte går in som medlemmar eller i styrelseuppdrag och själva tar ansvar utan vill att andra ska fixa allt.

Kan förstå frustration men efterfrågar konstruktiva förslag. Att sitta i ett sjunkande skepp och skrika att "nu sjunker vi", "byt kapten" och "det går åt h-vete", räddar ingen.

Jag upplever att ÖSK som klubb har tagit flera viktiga steg framåt jämfört med när det verkligen gick dåligt och vi hamnade i Superettan. Vet av erfarenhet att det inte är lätt att ta sig till toppen av något när det är stor konkurrens och man är den mindre utmanaren. De som med hårt arbete ändå tar sig dit vet också att det är tufft att ligga kvar där. Det gäller därför att ha realistiska förväntningar och ändå se de många positiva saker som görs och som över tid leder till framgång.

Vi har fortfarande nio lag efter oss i tabellen och "bara" sex poäng upp till fjärdeplatsen för de som väljer att vara fortsatt optimistiska. Sex poäng motsvarar två vinster för ÖSK och två förluster för IFK Göteborg...Senaste matchen förlorade IFK mot Kalrmar...Örebro Hitta avslut!!
2016-10-03 06:47
Fy bubblan,

Vilka ytterbackar vill du ha in? Vill du ersätta Jansson som förstemålvakt?
Är det nån annan position du vill se ändringar på?

Centralt mittfält?
Forwards?
Ledarsidan?

Motivera gärna lite...
Örebro Fy bubblan
2016-10-03 05:17
Wow, läste att vi bara vunnit 3 av de 16 senaste matcherna (tack gode gud för Falkenberg).
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-10-02 21:28
aah 4-0 målet AIK gör på Peking. Vilken läckerhet
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-10-02 21:01
@1908:
Mitt inlägg som jag tänkte är nästan en karbonkopia av vad du skrev. Tänkte precis samma sak om Brendan och tycker han kan få chansen sista matcherna. Vet inte riktigt hur han är i huvudspelet men han är betydligt bättre än Moberg med fötterna. Läste någonstans att Moberg i slutändan fått ett kontraktsförslag. Jag vet inte vad vinsten är att plocka hit en kille från USA och sätta honom på bänken i tre säsonger. Låt Brendan få chansen nu Alec. Apropå Moberg tycker jag han ska ha minst gult (snudd på rött) när han stormar in med dobbarna före och högt vid kollisionen med Isaksson. Hade Isaksson fått dessa över revbenen han hade nog inte spelat fotboll under närmaste tiden. Jansson tycket jag reagerade försent på distansskottet, han kan dock ha varit skymd möjligen. Känns också som han är rätt borta många ggr på nickar. Sköld är ett eget kapitel. Av vad jag sett så här långt så tycker jag ett av hans största problem är tajmingen. Han kommer väldigt väldigt ofta en meter fel eller en sekund för långsamt på bollen i boxen. Vet inte hur många ggr jag sett bollen svepa förbi och han kommer farande alldeles försent Missade tyvärr första halvlek men gillade ändå vad ÖSK presterade i andra. Äntligen lite mer tempo i passningsspelet, så som jag har gnällt på diesel-tempot passningsspelet. Och än bättre blev det när Ayaz kom in med ett snabbare spel med liet mer raka linjer. Han var en riktig injektion. Tycker Sema gör det bra också. Nordin var riktigt riktigt bra av det jag såg i andra halvlek utom en sekvens på slutet när han tappade boll några ggr. Men fram till dess tycket jag han dominerade på mitten av den halvleken jag såg. Tycker precis som dig att en tyngre 9:a och med spänst i luften borde vara högsta prio till nästa säsong. Vill också ha in en slugger på mitten också som komplement till RÅP främst. Nordmark behövs inte nästa säsong eftersom vi har så många som kan gå in i mitten om det skulle behövas. Vi behöver komplettera med andra spelartyper i detta lag tycker jag
Örebro Fy bubblan
2016-10-02 21:01
Fasen vad jag saknar Rinne.
Fyra nya ytterbackar vore fint.
Känns som att spelare med utgående kontrakt blir sämre och sämre (RÅP, Dajje. Ring och Moberg). Kommer inte sörja dem om de försvinner.
Örebro 1908
2016-10-02 20:30
Jag hoppas Brendan får chansen nu tillsammans med Almebäck. Känns mycket tydligare i rollfördelningen. En som sköter uppspelen och som har en bra fot i Brendan och en som städar där bak i Almebäck. Kändes mycket stabilare med Brendan som markerade sina motståndare på ett bra sätt och vi kunde vinna tillbaka bollen flera gånger än med Moberg. Moberg tycker jag har tappat i det mesta tyvärr. Man kan ju undra var det bra huvudspelet tagit vägen defensivt.

Jansson får fortsatt chansen i brist på bra alternativ. Stabil och tar det han ska, men inte mycket mer. Gör en del taffliga ingripanden där han släpper en del konstiga returer och inlägg som han boxar istället för att greppa och då äga sitt straffområde. Nu sprider han mest osäkerhet.

Jag hoppas verkligen vi värvar något tyngre där framme till nästa år. Sköld duger mest åt att springa och stressa. Som anfallare måste man kräva mer. Nu har jag sagt det. Naiv som man är kan man kanske inte kräva mer än en bra spelare som endast är bra i Superettan. Sköld har ju inte imponerat vare sig i Åtvidaberg eller Göteborg. Tror inte han kommer bli någon succé, han har ju inte visat något av det hittills och har inte några spetskvalitéer.

Broberg sägs ju ha brutit kontraktet. Man kan ju undra hur smart det var med det spel han visat efter skadan.
Örebro Asbjörn#10
2016-10-02 20:23
Det är klart att man är ruskigt besviken efter dagens match. Vi kommer helt snett på det och är rejält under isen första halvtimmen. Den perioden av matchen förstår jag att folk spyr galla över.

Efter det tar vi faktiskt över matchen fullständigt under en period. En period som så småningom olyckligtvis resulterar i ett otagbart långskott i baken.

Även om sista halvtimmen sedan är något jämnare så har vi enligt mig fortfarande tillräckligt stort spelövertag för att få med oss minst en poäng.

Om jag ska vara ärlig så tycker jag Besara tidigare nästan har fått lite för stora hyllningar. Han har gjort en del mål såklart men inte nått den kvaliteten i spelet som man såg förra våren i Bajen.

Idag gör han enligt mig sin bästa match spelmässigt hittills. En lågoddsare är dock att han av NA, där han fått 4 i betyg i matcherna när han gjort mål, inte kommer landa på mer än 2 idag...

Kul att se Ayaz ordentligt för första gången också. Har fått lite Josef Ibrahim-vibbar tidigare av honom av sina korta inhopp samt träningar i somras men med sin insats idag tycker jag han visar att vi där har något spännande att se framåt nästa år!
Örebro Snö
2016-10-02 20:21
Ja de klart de e Janssons fel, alla insläppta sedan i sommras är Janssons fel:) vi har ju kanon anfallare, kanon mittfältare,kanon backar och en tränare som verkligen tränat lag som verkligen vunnit något, så de e uppenbart de e Janssons fel:) pussokram på er alla
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Nicknamn i ribban
2016-10-02 20:14
@pemo Det är väl klart att det är Oscars fel. Han har ju faktiskt gjort 1 dålig match sen uppehållet och varit direkt ansvarig för att vi släpper till så många lägen. (Kan innehålla spår av sarkasm)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Walter Gigena ☆☆☆
2016-10-02 20:08
Almebäcks brytning i 90' var åtminstone en fröjd att skåda.

Skönt att Heif är så ruttna för tillfället annars hade man varit orolig för kvalplatsen. Kalmar kommer gneta till sig 0-1 första 5 och spela på resultat resterande 85 + tillägg.

Kul för Holmberg att komma ner på jorden också.
Annons: