/fotboll/osk/forum/4746.aspx/fotboll/osk/forum/4746.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK KRILLE
2010-07-25 22:57
Vet inte vad jag ska tro om Gefles ekonomi?
Djurgården Toran
2010-07-25 21:53
Se länktipset för mer, färsk, info om Gefles ekonomi
Örebro Walter Gigena ☆☆☆
2010-07-25 21:49
Gefle är helt fenomenala på att kränga spelare dyrt som dom värvat billigt.

Jawo, Oremo, Gerndt mfl.

Skulle inte förvåna mig om dom senare skulle lyckas kränga Frempong för en galen summa.
Örebro ÖSK KRILLE
2010-07-25 21:08
Gefle är en av sveriges rikaste klubbarna i sverige. Så de har nog råd att köpa in spelare.
Djurgården Toran
2010-07-25 20:49
ÖSK-Karl//

Givetvis, man har inte råd att behålla sina spelare, vilka klubbar har det? Malmö möjligen. Gefle har inte råd att åka ur och fortsätter därför på samma sätt som man gjort. Gefles spel har i mina ögon utvecklats väldigt lite de senaste åren. Man har försökt spela in tekniska spelare som Lantto men de har svårt att bli ordinarie.

Pelle Olsson verkar skapa en grym gemenskap och trygghet. Han visar också prov på en väl utvecklad taktisk förmåga. Däremot så verkar han sakna visioner, Gefle är nöjda med att vara ett allsvenskt lag. Givetvis spelar ekonomin in där.

Edit: Jag kritiserar i grunden inte Gefles sätt att spela utan snarare svenskfotboll. De Gefle gör, med sin ansträngda ekonomi, är beundransvärt!
Djurgården Toran
2010-07-25 20:42
Erik Friberg är väl ändå mittfältare?
Duktig, men vårt mittfält är ju hyfsat överbefolkat redan. Säkert ganska dyr också.

Drugge: hyfsat duktig. Bra poängspelare. Försvinner dock ganska mycket hur matcher?
Tror han vill ta nästa steg. Utomlands eller en allsvensk toppklubb där han kan få bra lön och rejält med speltid.
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-25 20:41
Toran//

Gefles stora dilemma är väl att de måste sälja spelare för att överleva ekonomiskt. Gävle är ju inte så stort och Ishockeyn tar väl det mesta i sponsorintäkter och intresse. Sedan ligger väl Sandviken bara någon mil bort med sin Bandy.
Örebro abdel seidou
2010-07-25 20:40
Ämne: erik friberg i häcke....
Han är innermittfältare, men visst är han rätt så bra så det var ju hälften rätt iaf ;)
Örebro svartvitseger!
2010-07-25 20:37
erik friberg i häcken en bra innermittfältare värva!:)
Örebro abdel seidou
2010-07-25 20:35
Ytterligare angående det här med höger respektive vänster så tror jag väl att Wikström har lirat till vänster i varenda match sen Gefletiden eftersom Gefles flintskalliga lagkapten Thomas Hedlund (eller vad han nu hette) alltid spelade höger mittback.
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-25 20:34
abdel seidou//

Det var det jag var rädd för, just att det är svårt att byta en inkörd mittbacksposition. Hur tusan skall ÖSK då kunna täta ytan mellan Sammy och Wiken?
Djurgården Toran
2010-07-25 20:32
Ang. Gefle debatten.

Gefle är väl kanske det "svenskaste" laget i Allsvenskan med en jättebra organisation och tydliga roller. Däremot är det tekniska kunnandet ganska svagt.

Att ett lag som Gefle kan hålla sig kvar i Allsvenskan år in och år ut är i mina ögon ett svaghetstecken för Allsvenskan. Då menar jag inte Gävle som ort, geografisk spridning är ett måste för Allsvenskan, utan sättet Gefle spelar fotboll på.

I Allsvenskan finns det för få lag som klarar att spela ut ett lag som försvarar sig med hela laget, vilket Gefle gör. För detta krävs spelare som kan "göra sin gubbe" och ett högt passningstempo. I Allsvenskan är det egentligen bara, i mina ögon, Elfsborg, som dock ständigt misslyckas mot Gefle, som kan göra det regelbundet. Övriga lag satsar mer på att vinna på fasta situationer och att vinna kampen. Se Helsingborg som i år inte ens spelar nästan bäst fotboll, men man vinner kampen och spelar med en enorm geist. Man spelar otroligt inspirerande med en stenhård press, lagen i Sverige klarar inte att spela sig ur detta.

Det här med tydliga roller blir ju än tydligare när man tittar på spelare som värvats från Gefle. Oremo - Då: Supertalang som fick följa med på landslagets vinterturné.
Nu: Pendlar mellan bänken och startelvan i Djurgården.
A.Wikström - Då: Mittbacksjätte som tog över efter sin namne Magnus på ett imponerande sätt.
Nu: Hårt kritiserad i Elfsborg, oftast bänkad.
Jawo - Då: Förra årets Oremo, teknisk, kraftfull, målskytt.
Nu: Slagit rot på Elfsborgs bänk.

För att ta några exempel. Spelare som, när de spelat i Gelfe, setts som Allsvenska stjärnor blir bänkspelare i lag med ambitioner att spela en mer offensiv fotboll.

Ett klart oorganiserat inlägg kan sammanfattas med: Spelare för spelare är Gefle för dåliga för Allsvenskan, som lag är man på den nivå som krävs. Och i slutändan är ju fotboll en lagsport!

Cred till Gelfe som utnyttjar svagheterna i svensk fotboll!

Edit: Snacka om att slå in öppna dörrar... Jag har fått fram att svenskfotboll inte är tekniskt fulländad. Vilket inlägg i debatten!
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-25 20:30
abdel seidou//

Det var ju inte så svårtippat direkt. MFF avslutade förra året grymt starkt. Sedan med de resurser, publik o.s.v som de har så såg jag dem som givna svenska mästare. Helsingborg tror jag att jag hade som mittenlag. De har verkligen överraskat så här långt.
Örebro abdel seidou
2010-07-25 20:30
Man är nog väldigt inkörd. Så kände jag när jag spelade iaf. Att man har ett favorithåll som man känner sig snabbare i vändningen åt. Och om man är mest bekväm med att vända åt höger när man ska börja springa rakt bakåt så spelar man helst väster mittback så att man är snabb på att falla bakom den andre när han stöter.

Sen om man bortser från mina pinsamt dåliga meriter och erfarenheter som spelare och tänker på frågan utifrån våra elitgubbar så spelar dom ju alltid likadant väl? Alltid Almebäck som är den med sämst uppspel i backlinjen bredvid Anttonen som är den som har bäst uppspel och är skickligast med bollen.
Örebro Aspen
2010-07-25 20:29
Toran//Ytterligare en skillnad mellan Häcken och ÖSK är chefsförhandlaren (sportchefen) vid rekryteringar. Den person som ska övertala spelaren att välja rätt klubb.
Örebro kubajonte
2010-07-25 20:28
Det sämsta med att vara Öskare är att om man inte bor i örebro så är det näst intill omöjligt att få pubarna att dunka på Ösk matcherna :/ ... hade man vart lite rikare hade man kunnat tagit privat jeten till "Behrnabeu" och hem igen ;) men men ...

Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:24
ÖSK-Karl//Tänkte precis samma sak efter Ellos matchen!

Problemet är väl att Anttonen också lämnar ganska stora ytor bakom sig pga av sin offensivlusta. Men ytan mellan Wiken och Sammy är en riskzon kan man lugnt säga.
Örebro abdel seidou
2010-07-25 20:23
ÖSK-Karl//

Då har du nog tippat rätt vinnare. Helsingborg är ju inte alls så himla bra egentligen. Jag tror inte att gubbstruttarna (Lantz, Lindström, Andersson, Edman) kan bära hela laget och hålla i sina formtoppar en hel säsong och Gerndt är helt klart överreklamerad. Den killen har fått sina 15 minuter. Han dansade en halv säsong och sen blir det nog inte så mycket mer av det.

Malmö vinner nog tyvärr, med tanke på att vi alltid tappar när vi har chans att haka på där uppe. Fast imorgon blir det lite upp till bevis mot fjortislaget.
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-25 20:22
Funderade på en sak inför morgondagens match. Hur inkörd är man som mittback till vänster eller höger? Jag har själv aldrig spelat mittback. Tänker att det borde vara bättre att ha snabbe Almebäck bredvid Sammy för att kunna hjälpa honom.

Det lär ju främst vara där som Ellos kommer att anfalla och sist var ju Sammy rena rundningsmärket.
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:21
IFK skattefusk gått klart sämre än jag kunde drömma om. De har ändå haft en kontinutetsom topplag flera år. Likså så AIK trodde jag mer på. ÖSK gått bättre än jag trott. BP överaskat mig liksom Mjällby.

Nu är inte serien slut än men IFK lär knappast ta guldet.
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:19
Jag sparde undan mitt för att se hur det blev. Så här hade jag tippat:

1: IFK Göteborg
2: Elsfsborg
3: AIK
4: Kalmar
5: Malmö
6: Häcken
7: Örebro
8: Helsingborg
9: Djurgården
10: Gefle
11: Trelleborg
12: Gais
13: Mjällby
==============
14: Halmstad
==============
15: BP
16: Åtvidaberg

Några lag som svek där kanske ;) Hehe
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:18
ÖSK-Karl //Då har du tippat bättre än mig iaf
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-25 20:12
KvT//

Nej, har tyvärr inte kvar mitt tips. Det jag kommer ihåg är att jag hade MFF som segrare och AIK långt, långt ned.
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:10
Toran// Hehe - Nja det behöver du inte. ;)
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:06
Kronblom //Ja, vi är många som undrat hur länge Gelfe skall klara sig då man ständigt blir sönderköpta. Jag slutade tippa dem som nedflyttningskandidat i år för på något sätt tycks Pelle alltid trolla med knäna. De hittar ett par div 2 spelare som ersätter och som går in direkt och presterar. Samtidigt brukar någon annan som lirat lite skuggan plötsligt lyfta sig. Jag blir lika förvånad varje år att de inte åker ur.

Jag tippar som en kratta. AIK hade jag tippat topp 3 trots spelarfölusterna ;) Men jag får förmodligen rätt i att Åtvid åker.

Jag hoppas ni har kvar era tips vi visade här före AS och att ni publicerar dem efter säsongen (utan att editera ;)) så ska vi se vem som fick in flest träffar. ;) Jag ligger nog risigt till
Örebro ÖSK-Karl
2010-07-25 20:05
Toran//

Lustigt hur lika vi tänker, jag har Peter Gerhardsson som nr.1 och Kim Bergstrand som nr.2 gällande näste tränare ;)
Djurgården Toran
2010-07-25 20:03
Kurt von Traatt//
Är det nu jag ska be om ursäkt och komma tillbaka om 10 år? :(
Örebro Kurt von Traatt
2010-07-25 20:01
Toran // Du skriver ovanligt moget för att vara 19 år ;0)
Örebro Kubatown
2010-07-25 19:52
Jag tror nog att Drugge skulle få mindre speltid än i Trelleborg men få mer lön. Är nog bara han i Sverige som slår så fina passningar i djupet på anfallare. Drugge skulle behövas när Gerzic är trött,för han har ett bra skott också likt Gerzic. Bra poängsnitt också till skillnad från Gerzic. Kan hålla bort motståndare kan Drugge också då han är stark i kroppen. Hyffsad teknik också. Värva Ösk!
Vi behöver en offensiv mittältare då dom enda på bänken är orutinerade eller under snittet från startspelarna. Är Gerzic dessutom avstängd någon match tappar vi en dimention i spelet. Drugge om någon i truppen skulle kunna ersätta honom utan att laborera för mycket i startelvan som det annars varit om vi inte hade någon ersättare. Men det är OM han skulle skriva på för Ösk.
Örebro ÖSK KRILLE
2010-07-25 19:50
Jag tror Gefle måstes köpa in en en ersättare till Gerndt om de ska hålla sig kvar.
Annons: