/fotboll/osk/forum/4397.aspx/fotboll/osk/forum/4397.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Fatcit
2010-11-28 22:44
IFK No1// Varför?

- De spelare en offensivare och roligare fotboll, säger Atashkadeh till Sportsday.se
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-28 22:28
IFK No1//

Varför skulle Almebäck gå till er? Ett mittenlag i AS som dessutom inte får spela i Europa.

Dessutom har Almebäck vissa problem med luftvägarna, inte så smart då att flytta till en smogstad och med sådant bedrövlig väder, samt leråker till hemmaplan, eller hur?
IFK Göteborg IFK No1
2010-11-28 22:23
Almebäck, kom till Blåvitt !!
Örebro zxcv
2010-11-28 22:15
AIKs ekonomi verkar ju fungera som rena pyramidspelet, snart rasar korthuset.
Örebro Fatcit
2010-11-28 21:47
Måste även länka till några hängivna fans till Mårtensson... Häftigt! =)
Örebro Fatcit
2010-11-28 21:19
Johan Mårtensson får svårt att gå till IFK... Tror inte att Mild kommer att fixa honom till klubben.

Även om vi värvat några talanger så är det inte ett bevis på att vi satsar. Jag drömmer nu om att vi förlänger med Bedoya och Nordin 1 år (säljer efter nästa säsong) och värvar Mårtensson samt Anselmo.

Nordin, Bedoya och Mårtensson på mittfältet nästa år!!! Jag får rysningar... =)
Örebro Svartvitt forever
2010-11-28 21:12
Är helt och hållet med på att spelare som inte vill förlänga med ett år kvar ska bänkas. Det ska inte gå att "låtsas förhandla" och samtidigt bara vänta ut kontraktstiden, som i Ronis fall.
Det går inte att bygga ett guldlag samtidigt som man blöder ekonomiskt genom dyrt inköpta spelare som går gratis, inte heller genom att uteslutande värva bosmanspelare.
Örebro Grohl
2010-11-28 21:00
Jag litar helt och hållet på uppgifterna att Ibrahim är klar för ÖSK och drar därför igång och firar redan nu!
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-28 19:44
Vad gäller löner så är det väl bara att titta på Norge, där krävs ju iofs inte elitlicens, men många klubbar har ju enorma skulder. En tickande bomb. Gissar att övriga klubbar försökt haka på Rosenborg. Men de har ju gott om pengar, mycket tack vare sina framgångar i CL.
Örebro Fatcit
2010-11-28 19:31
Blå Bergen Blues// Jag är med på det =) Ville bara påpeka nackdelen med externa pengar i spelarkontrakt osv.

ÖSK-Karl// Djurgården, Hammarby och Helsingborg är ytterligare tre tydliga exempel! Tänkte inte på att Hammarby även höjer lönerna för SE... intressant!

Sätt AIK i ett avsnitt av lyxfällan... Påminner nämligen om ett par nyligen som betalade av räntan på lån med telefonlån, som i sin tur avbetalades med telefonlån som i sin tur.......

När det inte längre går att täcka upp räntekostnaderna med något nytt lån blir det KK och då är det inte en liten summa man är skyldig!
Örebro Blå Bergen Blues
2010-11-28 19:13
Fatcit// Ett påpekande bara. Elitlicensen sätter ett antal krav på klubbarna, med största vikt på att det egna kapitalet i föreningen inte får vara negativt. Man kan aldrig låna sig till ett förbättrat eget kapital. Det är enbart genom att göra ett positivt ekonomiskt resultat alternativt genom att genomföra nyemission (ungefär: ägartillskott) som det egna kapitalet kan förbättras.
Örebro Steiger
2010-11-28 19:09
ÖSK-Karl//

Svaga ledningar finns det gått om tyvärr.

Med tanke på Bajen så är det inte bara i Allsvenskan heller. Det verkar som en konkurs är det enda sättet att få folk att vakna till för faktum är att vi betalar höga proffslöner i Allsvenskan till spelare som inte mäktar med ens mediokert motstånd i Europacup spel. Något måste göras.

De 6 milj är ju bara spekulation men OM det är sant är jag glad att det inte blev något.( jag vet att jag såg siffran i något officiellt sammanhang men hittar det inte nu, så ta den med en nypa salt..)
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-28 19:07
Krontorps//

Nej, men vi lider ju ändå indirekt av de skenande lönekostnaderna. Svårt att locka färdiga spelare som tjänar mer än det dubbla i många andra klubbar.

Fatcit/
Tror du har rätt i mycket du skriver om AIK. Helsingborg är ju inte mycket bättre de heller. Djurgården värvar på med lånade pengar och även Hammarby är väl nära kk?
Örebro Krontorps
2010-11-28 18:35
//ÖSK-Karl
Men ÖSK har ju inga skenande lönekostnader, snarare tvärtom (för låga) enligt många.
Sen tycker jag också att man borde bli lite hårdare i hanteringen av spelare med utgående kontrakt. Vill man sitta ut sitt kontrakt så ska det kännas också.

Örebro Schella
2010-11-28 18:21
ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK) // jag skulle inte säga nej till robert åhman.persson
Örebro Fatcit
2010-11-28 18:07
LAGRELLS FEL! att lönerna har ökat i AS.

Att några klubbar, exempelvis AIK, är nära konkurs men ändå klarar elitlicensen på lånade pengar är fan skandal. Att de sedan trissar upp lönerna med just lånade pengar gör att Örebro och andra klubbar måste riskera sin ekonomi för tillgodose de högre krav som Spelarna sätter på respektive klubb!

AIK kommer att bli som Irland och då kommer vi andra klubbar att få betala!
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-28 18:01
Stieger//

Håller helt med om att den situationen inte skall behövas. Men med en "svag" klubbledning vilket inte ÖSK är ensamma att ha så skenar ju lönekostnaden. Det är få spelare i AS som är värda sina löner, flera av dessa spelar nog i ÖSK som alltså är värda sina löner).

Man kan inte annat än tycka synd om t.ex TFF som fick släppa Drugge som bosman, eller HBK med Anselmo.

AIK är ju rena skräckexemplet med högsta spelarlönerna i AS. Är det någon mer än Bangura vi vill se därifrån i ÖSK? Jag tror de går i KK inom 2 år.

Fortfarande kan jag inte tro att man erbjöd Astrit hela kassan. Snacka om lotteri.

Örebro DaSa
2010-11-28 17:56
ÖSK-Karl/ Håller med dig angående kontraktsstrategin att bänka dem när de har ett år kvar. Tycker också att man skall vara tydlig mot spelaren när han värvas att det är det som gäller.

Brus-Nilsson/ Säger inte så mycket när du skriver att han är bättre än Porokara:)
Örebro Brus-Nilsson
2010-11-28 17:49
DaSa//
Jag har bara sett honom 1 gång i sommar, mor Syrianska Kerburan. Han hoppade in i 2:a halvlek.....snabb och teknisk. Jag bedömer honom som en vänsteranfallare/mittfältare och anser honom absolut inte sämre än Porokara.
Örebro Steiger
2010-11-28 17:48
ÖSK-Karl AVGÅ SS//

I sak håller jag med dig. Klavertrampet var att basunera ut flerårigt kontrakt på Astrit när det inte var så, utan endast en option. Cabrera-affären är i sig hårresande,,

När det gäller 6 milj så var uppgiften att ÖSK och Malmö låg på samma nivå och att MFF lagt sig på 6 milj. Obekräftat i och för sig, men i så fall var det bra att dessa pengar aldrig lades på en bänkspelare.

Jag håller med dig i övrigt, även om jag inte är lika krass när det gäller spelare som har ett år kvar. Med smartare kontraktsupplägg och en mer aktiv ledning skall inte den situationen uppstå.
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-11-28 17:30
Jag kan bara inte tro på att ÖSK skulle ha erbjudit Astrit 6 miljoner, varifrån kommer den siffran? Verkar vansinnigt att tömma kassan på en spelare som inte orkar 90 minuter. Att MFF erbjudit 6 miljoner är väl mer rimligt.

Däremot tycker jag fortfarande att det var oerhört klantigt av Sjögren att gå ut med långtidskontrakt rakt i fejan på oss fans. Exakt samma sak med Olsen.

Men det värsta var att skicka Porokara ensam med den kända skurken till Israel.

Spelare som inte förlänger 1 år när de bara har 1 år kvar tycker jag skall placeras på läktaren av samtliga AS-klubbar. Om de inte blir sålda under vinterfönstret så klart. Bara att skriva in en klausul hur mycket pengar klubbarna skall ha för att släppa dem utanför Sverige.

Aldrig att Porokara och Bedoya riskerar sina landslagsplatser. Samma sak med andra, de vet mycket väl att de inte är så heta efter 1 år på läktaren.

Klubbarna måste sätta ned foten mot den skenande lönesättningen och att de väntar ut att bli bosman.
Örebro DaSa
2010-11-28 16:50
Uhlan/ Grymt om det stämmer!

Ngn som kan beskriva honom som spelare?! Vad jag har förstått så är han en teknisk mittfältare. Men passar han bäst på en kant eller centralt i en Nordin roll?!
Örebro Rudolf Blodstrupmoen (Värva alla)
2010-11-28 16:21
Uhlan// Fyfan vad bra!! :D :D
Örebro Uhlan
2010-11-28 16:19
Imorgon kommer sportklubben presentera en ny spelare, Josef Ibrahim !!
Örebro Steiger
2010-11-28 15:51
Fatcit//

Klart att man ifrågasätta Astrit. Jämför med t,ex Astvald så är han inte komplett som spelare som honom på långa vägar, trots att de är i samma ålder.

Återigen. I elva matcher, varav tre var från start, levererade han ett spelmål och ett straffmål. Straffen var han snabb att rycka åt sig trots att han inte var ordinarie straffläggare.

Var i ligger storheten i detta?

I samma elva matcher hoppade Per Johanssson in ett par gånger och levererade ett mål på färre spelade minuter än Astrit. Han hoppade dock inte runt, snodde straffar och hojtade med fansen för att sen lämna klubben. Dessutom har han en bättre grundfysik.

Astrit kan bli en riktigt bra fotbollspelare OM han lär sig att göra jobbet ordentligt. Då menar jag träning, träning och åter träning. Det verkar dessvärre inte vara Astrits styrka. Att bara gå på talang räcker en bit men absolut inte hela vägen.

Jag står fast vid att han är bättre på att marknadsföra sig själv än att spela fotboll. I det ljuset har han ju fått jackpot.

Så i fallet Astrit klagar jag faktiskt inte på Sjögren. & Co. Jag hävdar att de gjorde rätt. Samt att Astrit fått ett bra avtal med IFK Norrköping.

Alla nöjda och glada (utom Pekingfans i slutet av året då de inser vad de köpt..)
Örebro Rudolf Blodstrupmoen (Värva alla)
2010-11-28 15:50
Mechelen ratar Basse. Återstår att se om han blir kvar i sportklubben.
Örebro Fatcit
2010-11-28 14:35
Nu har jag inte skrivit på ett tag så jag tar igen det nu... För er som inte orkar läsa så kan ni hoppa över allt till sista raden! =)

Min känsla är att Astrit varit populär här i Ösk. Även efter hans val om att lämna. Kritiken har istället gått till sportcheferna.

Vissa har dock kritiserat Astrit för att "kyssa klubbmärket" och sedan lämna för en stor rival!

Men TJENA! Kritiken mot sportcheferna är befogad då de framför allt har ljugit för oss supportrar och hävdat att man har ett långtidskontrakt med Astrit.

Dock anser jag att all kritik mot Astrit är obefogad! Han spelade BARA 13 matcher för oss. Han levererade mål och blev uppskattad av fansen, något han verkligen uppskattade och visade detta tillbaks genom sång och dans. När sedan sportcheferna och Sixten inte kan garantera att någon på mittfältet lämnar till nästa säsong ger sig IFK in i bilden med ett STORT kontraktsförslag. Detta i en klubb där han har större chans att få spela!

Som jag ser det är nog William en bättre spelare på sikt. Kanske inte redan idag men kanske imorgon. Astrit saknade speeden, vilket är den fysiskt svåraste saken att träna upp (efter längden ha ha)... William har det, men saknar A-lags matcher. Dock behöver nog William ett år på sig...

IFK åker ur och alla är glada!
Örebro Brinkewall
2010-11-28 13:32
Efter att ha sett Ekwall vs Lundh så är jag övertygad om att det enbart var pengarna som fick Astrit att välja Peking. Rätt kul att se hur svarslös han var när de påpekade om att Peking inte ens har en tränare...

Rätt glädjande också att höra att han inte anser ÖSK vara illa ute nu när några spelare lämnat, utan han säger att klubben säkerligen kommer värva några riktigt bra spelare. Även om spelare i klubben inte vet allt, så har de säkert lite koll på vad som händer på värvningsfronten och vad för spelare som varit/är aktuella.
Örebro Steiger
2010-11-28 13:22
DaSa//

Jag lägger inte så stor vikt vid vad Astrit sa i intervjun ang ÖSK. Jag ser det som en efterhandskonstruktion för att berättiga sin transfer, inget annat.

Örebro Steiger
2010-11-28 13:20
barabbas//

Jag har alltid varit kritisk till Astrit och har aldrig förstått hypen runt honom. Ta bort målen mot Elfsborg och han blir högst ordinär. Men visst kan han bli bra i framtiden..

Jag är dock glad över att ÖSK inte la flera miljoner på honom redan från första dagen. Jag lägger hellre de pengarna på att försöka förlänga Nordins och Bedoyas kontrakt.
Annons: