/fotboll/osk/forum/438.aspx/fotboll/osk/forum/438.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK ÖSK-Saywee
2016-11-29 12:11
Jag tror på en riktig fönsterbomb, nu när ÖSK's ekonomi är rekordstark.
Örebro Brandao
2016-11-29 11:32
Kan det bli en riktig bomb i det här fönstret tro?
Örebro Sunnanlid (2013)
2016-11-29 09:56
@Danne Sahlins Skalle:


Och iochmed att han anklagar Lundh för att ragga köpare till sin bok så gör han exakt samma sak själv. En äkta hycklare slutar aldrig förneka sig.
Örebro Ö.S.K Krille
2016-11-29 09:42
En intervju med Astrits agent.
Örebro Benny Böckling
2016-11-29 07:41
Sämre villkor än i Gefle jo jag tackar ja...
Örebro Danne Sahlins Skalle
2016-11-29 00:59
Och så ytterligare en länk gällande Lagrells kommande bok. Tänker av princip inte köpa den men det skall bli intressant att höra om hur han kommer försöka motivera vår tvångsnedflyttning. Han tar själv upp det i reportaget vilket bör innebära att det är en av flera saker (Friends Arena en annan) som han kommer behöva lägga tillrätta i efterhand.

Framtiden kommer att döma honom.
Örebro Danne Sahlins Skalle
2016-11-29 00:52
Länk gällande visitering/bengaler/böter osv.

Det yttersta beviset för att vi inte bedöms rättvist.

Örebro Nicknamn i ribban
2016-11-28 23:57
Nu är ju en yttermittfältare inte direkt det vi kanske behöver, men om man ändå ska göra ett försök på Bertilsson kan man ju inte komma med skambud. Jag skulle vilja tro att han skulle få en fet sign-on om han skrev på, men ändå, en Gefle-topplön måste vi ju kunna betala halva startelvan, minst.
Örebro Danne Sahlins Skalle
2016-11-28 23:52
@Bengt-Erik Gårdefors mustasch:


Nja jag är nog mer inne på Madagaskar i så fall. Varför inte Kung Julien på topp :) Är det förresten någon som ser likheter mellan honom och Astrit? Jag gör det definitivt, och det säger jag med värme. Jag älskar båda karaktärerna.

Angående avdelningen icke fotbollsrelaterade inlägg. Kunde dock inte låta bli :)
Örebro Danne Sahlins Skalle
2016-11-28 23:45
Minns kanske fel men har för mig att Bertilsson likt många andra "Degerförsare" inte hyste sådär jättevarma känslor för vår kära Sportklubb.

Kan dock minnas fel och det påverkar egentligen inte uppgifterna gällande lönen och det ev. budet från oss. Stämmer det verkar det uppriktigt sagt konstigt. Har dock numera stort förtroende för Sköldmark sedan han slog sig i lag med Simon så det blir säkerligen bra.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2016-11-28 23:40
Sköldmark och kompani kanske kalkylerar med att kunna få bättre spelare och/eller bättre villkor för klubben om de väntar. Omöjligt att sitta i baksätet och ha åsikter om en sådan beräkning isf. De borde ju dock ha en hyfsad uppfattning av totalt antal spelare på marknaden per position, i relation till tidigare år. För några år sen berättade Sköldmark att de fick upp till 500 tips i veckan från agenter, så de behöver knappast läsa här för att få inspiration (och vi här är väl inte så inspirerade i nuläget). Det luktar grisen i säcken från Afrika på topp, tycker jag. Kan bli kanon eller kalkon eller mitt emellan. Ekvatorialguinea, någon?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Örebro-Hjärta
2016-11-28 23:16
@Hitta avslut!!:


Hahaha, det var ett bra nick! ;)

Kul om det stämmer att ÖSK äntligen har bra ekonomi!! Det är inget vi är bortskämda med. Kanske Bertilsson trivs i Norrland?!
Örebro Hitta avslut!!
2016-11-28 22:49
Örebro-Hjärta

Vad menar du?

Som om det skulle krävas en bra ekonomi för att åtminstone kunna erbjuda Bertilsson det han tjänade i Gefle?
Äh löjligt! Det är ju inte Viktor Claesson och 150k/m vi pratar om...

Bertilssons Geflelön, det ska bli mitt nya nick :)
Örebro Örebro-Hjärta
2016-11-28 22:47
@Chris P. Bacon:


Ok, det låter ju lovande!
Örebro Chris P. Bacon
2016-11-28 22:45
@Örebro-Hjärta:
"ÖSK:s ekonomi är rekordstark och när vi nu inleder arbetet med att komponera truppen inför 2017 står vi starkt rustade" Citat Alexander Axén, från brevet om att förnya medlemskapet i ÖSK.
Örebro Örebro-Hjärta
2016-11-28 20:22
@Hitta avslut!!:
Finns väl inte någonting som talar för att ÖSK skulle ha speciellt bra ekonomi. Mängder med säsongskort såldes ju mycket billigt och sista hemmamatcherna hade väl bara de närmast sörjande som publik. Numera är det ju inte direkt enkelt att hitta sponsorer heller, flera av dem vräker ju in pengar till Ishockeyn. Det skulle behövas en huvudsponsor som lägger in minst 10 miljoner per år.
Örebro Jonas r
2016-11-28 20:14
[QUOTE=Restalundsv]Om vi ska vara ett etablerat topplag är det skamligt att erbjuda sämre kontrakt än bottenlaget Gävle. Öfk är nykomling de ska vi också kunna erbjuda bättre kontrakt än [/QUOTE] Lugna ner er litegrann. Johan är en grym spelare men kanske inte den spelartypen vi behöver. Maic, ayaz, afred och omoh kan spela ytter varför lägga pengar ytterligare en bättre ge en hög lön till en back eller anfallare. Asså det är som att vissa här bara väntar på att få hitta saker att klaga på.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2016-11-28 20:10
[QUOTE=Restalundsv]Om vi ska vara ett etablerat topplag är det skamligt att erbjuda sämre kontrakt än bottenlaget Gävle. Öfk är nykomling de ska vi också kunna erbjuda bättre kontrakt än [/QUOTE]
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2016-11-28 19:58
Ang Astrit! Skönt att inga andra i AS kniper han iallafall
Är han öppen för att stanna i ÖSK?

– Hundra procent. Örebro är ett jätteduktigt lag med bra tränare, bra sportchef, bra sammanhållning i laget. I Sverige är det förmodligen bara ÖSK han kommer att representera, säger Miro Jaganjac till Fotbolltransfers.com.
Örebro Brandao
2016-11-28 19:21
Verkar helt sjukt...

Vi skulle ju öka spelarbudgeten i år enligt Simon ..

Nu är det fan dags att någon uttalar sig om läget i klubben!

Hur går det med Astrit,RÅP,Moberg,Björnqvist och Ring tex!?
Örebro Restalundsv
2016-11-28 18:58
@Hitta avslut!!:


Om vi ska vara ett etablerat topplag är det skamligt att erbjuda sämre kontrakt än bottenlaget Gävle. Öfk är nykomling de ska vi också kunna erbjuda bättre kontrakt än
Örebro Hitta avslut!!
2016-11-28 18:42
Saxat från fotbollskanalen :


"Johan Bertilsson till Östersund är en spännande värvning. Sjutton poäng (åtta mål och nio assist) i Gefle som åkte ur allsvenskan är väldigt bra gjort.
Konstigt att det inte fanns så många hetare alternativ för honom. Vet att Örebro ville ha honom men att deras kontraktsförslag var sämre än vad han hade i Gefle."

Utan att veta vad Bertilsson tjänade i Gefle så blir jag frustrerad när jag läser sånt här. Är det inte på gränsen till löjligt om ÖSK erbjöd en av seriens poängstarkaste spelare ett SÄMRE kontrakt än det han då hade? Är det så illa alltså?

Jag försöker alltid att vara sansad gällande förslag om nyförvärv. Ligga lågt. Inte tro att t ex Jordan Larsson är en rimlig förstärkning eller att John Chibuike (van med lönecheckar från Häcken, Rosenborg och AIK) kanske är att tänka på. Att vi missade Johan Bertilsson kändes lite surt. Men då tänkte jag att ÖFK nog "öppnade plånkan" rejält. Nu känns det mer bissart. Erbjuda en lägre lön till en spelare som gjort en drömsäsong. I f##king Gefle?!

...allt är förlåtet om det nu är så att Bertilsson satt på 170k eller liknande i Gefle.
...allt är även förlåtet om Sköldpaddan landar Jordan. Eller Chibuike.

Oavsett så är det på tiden att ÖSK släpper lite info om läget! Eller hur?
Örebro Danne Sahlins Skalle
2016-11-28 18:27
@Nicknamn i ribban:
Tack för info. Jag kan vara fel ute men nog har vi fått böter pga. bengalbränning(ar)? Oavsett så känns bedömningen godtycklig. Vem övervakar att arrangören följer regelverket och fattar beslut om arrangören vidtagit nödvändiga åtgärder? Polisen eller matchdelegaten? För att kunna göra den bedömningen bör minst fyra kontrollanter krävas på plats (kanske ytterligare fler på de stora arenorna) ca två timma innan match. Tvivlar på att så sker och då är vi där igen. Ett gäng glada amatörer (läs SVFF) kan i lugn och ro och utan insikt fatta beslut som passar dem. Då är det bättre att det antingen släpps helt fritt eller att varje tänd bengal rendera böter antingen för arrangören eller möjligen bortalaget om det sker på dennes sektion. Kommer bedömning in i bilden finns det som sagt alltid utrymme för godtycke vilket utnyttjas maximal av de glada amatörerna. Rätta mig gärna om jag har fel då ovan text är antaganden från min sida.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-11-28 17:47
Regelverket gällande bengalbränningar fungerar så att om arrangören följer det uppsatta regelverket så finns det ingenting att bötfälla.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Danne Sahlins Skalle
2016-11-28 16:44
Fortsätter mina något klagande inlägg. Lovar dock att det skall bli bättre när novembermörkret ersätts av vårsol :)

Att Stockholmsklubbarna helt har klarat sig utan böter trots otaliga bengalbränningar under året är inget annat än en praktskandal. Nu kan jag inte reglementet på mina fem fingrar men detta visar bara hur SVFF gång efter annan gynnar vissa klubbar. Jag förutsätter att Simon & Co gör en skarp skrivelse gällande detta och begär förtydliganden från SVFF.

Jag ser ingen anledning till varför vi skall sitta tyst och tigande och vara den snälla kusin från landet när SVFF är så uppenbart korrupt.

Jag svingar nu vilt men enligt mig borde vi för länge sedan ha stämt SVFF på uteblivna intäkter gällande den felaktiga tvångsdegraderingen. Att styrande inom ÖSK svalt denna skandal och inte i efterhand begärt upprättelse och skadestånd i mångmiljonklassen är för mig mycket irriterande. Att SVFF är både korrupt och inkompetent har ganska klart framkommit de senaste åren och att då bara acceptera deras lagvidriga beslut är inte acceptabelt. Med rätt förarbetet anser jag att det borde gå att stämma SVFF dels för att få upprättelse men också för att få in pengar i kassan.

Inser att jag är ganska ensam om denna åsikt men faktum är inte vad folk i allmänhet anser utan vad lagen säger. Fotboll är inte längre någon fritidsaktivitet som ett gäng amatörer kan sitta och stifta egna lagar kring utan dessa affärer följer samhällets övriga lagar. Vi hade vid beslutet Sveriges ledande skattejurister på vår sida, trots detta dömde SVFF till sin egen fördel. Det är ungefär som att AIK skulle få döma sina egna fotbollsmatcher under nästkommande säsong.

Oavsett så har jag nu fåt ur mig en hel del frustration och nu känns det genast bättre :)
Örebro Restalundsv
2016-11-28 16:04
Dajje och wiktorsson kör ett pass ihop på ökk nu, kan det vara så att dajje är
Påväg till degen eller tvärtom. Ne skämtåsido vore kul att höra lite transfer rykten nu...
AIK ÖSK-Saywee
2016-11-28 13:28
Undrar om de träffade några hamburgare?
Örebro Nicknamn i ribban
2016-11-28 11:20
"Kontoret" har väl varit i Hamburg under veckan? Simon såg jag på bild, Sköldmark kanske också var med?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-11-28 08:38
@Danne Sahlins Skalle:
Tror jag läste att man fick eller fick "låna" 11-12 mille av kommunen bara för ett par månader sedan. Alltså in i det sista har man fått pengar. HIF är verkligen en kommundopad-klubb och håller med om allt du skriver. Vet att man klarade sig, till skillnad mot Örebro, när kommunen trixade med låneavtalet för ett antal år sedan.
Örebro BK Fåfängan
2016-11-27 22:12
Har för mig att kontraktförlängningarna på Rinne och Astrit förra året blev klara strax före jul och Almebäck kom ju i början av året, så med tanke på det ligger de säkert i fas. Men känns som att det var tydligare med vilka som inte erbjöds förlängning. Någon som kommer ihåg?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Annons: