/fotboll/osk/forum/4363.aspx/fotboll/osk/forum/4363.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2010-12-15 22:27
Om Nordin är så allmänintressant i en "sparkafotbollförening" så borde journalisterna på regionens största dagstidning vara av ännu större allmänintresse. Dagstidningen som ska vara så seriösa, ansvarsfulla och förse och med vår dagliga dos av samhällsinformation som gör att vi blir insiktfulla medborgare.

Därför får vi nu alla vara på tårna och berätta om vi ser någon NA-journalist som gör något snedsteg för det är verkligenav allmänintresse ;-)
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-12-15 22:24
cellblock//

Jag vill inte uttrycka mig riktigt lika kraftigt som dig, men ett steroidtest på vakterna skulle vara på sin plats, då menar jag inte bara i Örebro.
Örebro Storm_90
2010-12-15 22:19
Saywee//
Hahah:D Är ledesen men kan faktsikt inte låta bli att skratta när du säger att man inte ska döma någon efter vad som står i media, men vad brukar du göra när ÖSKare varit i slagsmål?:)
Inget illa menat tyckte bara det var lite småkul!
Örebro Fatcit
2010-12-15 22:17
All publicitet är bra publicitet, ni vet! =)

Jag väljer istället att se det som att Ösk lever, spelarna backar inte för någon, Nordins likheter med Arnor är många och till å med Zlatan får stå åt sidan i media!

Nästa helg tycker jag att Almebäck ska åka till Gävle och bränna bocken!

Slogan 2011 "Vakna media, det är ett nytt ÖSK!"
Örebro Grohl
2010-12-15 22:17
Nordin blev utkastad från frimis, jag har blivit utkastad från frimis. 80% av mina vänner har blivit utkastade från frimis. Det går inte att ha något annat än en nochig attityd till detta.

sen att det blir uppförstorat är ju trist, men jag tror faktiskt helt ärligt att risken för att någon bryr sig är liten. Alla vet hur vakter är och Nordin är ju extremt tydlig med vad som hände i artikeln, dessutom går han ut med det själv. Dagens hjälte!
Örebro Dejmon (pessimist) avgå alla!
2010-12-15 22:11
zxcv
1. På vilket sett skulle Nordin gått över gränsen? Vad för gräns?

2. Alkohol bör i största möjliga mån undvikas för en elitidrottare såklart och det är nog de allra flesta medvetna om, även Nordin. Det finns inget vi ska ha överseénde för enligt min mening. Nordin ansvarar över sitt eget liv och han tar hand om sig själv väl.

3. Efterdyningarna av detta kan skada ÖSK på många olika vis. Det första har redan skett. Folk (inte alla men en är för många i detta fall) som inte vet exakt vad som hänt tar för givet att myndighetspersoner alltid har rätt och således är Nordin att ses som en suput och en bråkmakare hädanefter. Nordin som person är starkt sammankopplad med ÖSK som klubb. Hur bilden av han som förebild för tusentals ungdomar runt om påverkas är väl oklart, men påverkas kommer den göra.

Vad som kanske är mest intressant/nervöst för mig som inbiten supporter är hur Nordins inställning till staden, fansen och även klubben (beroende på hur man nu agerar) påverkas. Det är 10milj-kr's frågan..
AIK Saywee
2010-12-15 22:10
MrCrowly, jag tog inte åt mig, jag bara skrev så, för att det kändes som att andra kunde tro att detta var riktat mot mig ....

Krontorps, just exakt, jag har själv åsikter utan att ha varit på plats ...
... men att döma människor efter vad man läst i vinklade media, nej, nej.

Grixx, ja, NA har taskig timing, som ofta!
Örebro den oumbärlige
2010-12-15 22:04
NA slår på med stora trumman. Denna händelse är något många hört eller känt till men det är klart att NA gör allt för att skapa en riksnyhet. Uppmanar alla här till att bojkotta lokaltidningen.
Örebro Grixx
2010-12-15 22:00
Tycker att det var helt onödigt att ta upp detta NU av NA. Är det så att någon örebrokändis BLIR dömd kan man kanske ta och skriva om det men inte förrän då.

Skulle allt rinna ut i sanden som rasistattacken gjorde, så är man på NA ytterligare en gång FÖR TIDIGT ute och har inget på fötterna. Det är ju inget allmänintresse om någon är oskyldig. NU måste man kanske ut och dementera och göra en pudel.

Jag säger inte att Nordin är oskyldig utan att NA bara är ute efter att GÖRA nyheter och gömmer sig bakom dravel om allmänintresse.

I morse försökte de med att "bombmannen" var ute efter NA och slog på stort...men riksmedia hakade inte på, nu blev det Nordin istället och jackpott!!!
Örebro ÖSK KRILLE (Signa Per)
2010-12-15 21:57
Laul ger sin åsikt om Nordin.
Örebro MrCrowly
2010-12-15 21:48
Saywee 19:47 // Nej du har inte sagt cyniskt, varför tog du åt dig?

ÖSK-Karl 19:53// så jag kan säga att nån e dum i huvudet om han inte har samma åsikt som mig och åberopa åsiktsfrihet?

Nu skriver jag nog inte mer här iår...

God Jul och Gott Nytt år.
Örebro cellblock
2010-12-15 21:40
Frimis vakterna är dryga fittor som går på steroider :) Inte oväntat.
Örebro Krontorps
2010-12-15 21:39
Nog måste man kunna få ha en åsikt utan att ha varit på plats. Man väljer vad man tror på.
Det finns ju dom som har åsikter om lagledningens behandling av olika spelare utan att vara på plats i laget.
AIK Saywee
2010-12-15 21:19
Efter ett telefonsamtal vill jag nog påstå att det kan ha varit så, att vakterna gick över gränsen?

Själv vet jag inte, eftersom jag inte var där!

Men vad NA skriver, det kan jag ha synpunkter på och funderingar över ....
AIK Saywee
2010-12-15 21:08
Eftersom jag inte var på Frimis under den aktulla natten och detaljerat såg vad som hände och dessutom inte hört alla parters egna uppleveelser, så kan jag helt enkelt inte döma vad som faktiskt hänt.

Däremot kan jag ha synpunkter på media och funderingar kring vad de har för djupliggande syfte med sådana här "nyheter".

Men inte säljer de lösnummer, nej nej .... det hände väl kanske under det gamla 1900-talet ;)
Örebro Rojas Veritas Palí
2010-12-15 21:08
SvartVitt fortsätter att övertyga !, Nyss vann PAOK borta mot Dinamo Zagreb :)
Örebro Nikki Sixx
2010-12-15 21:02
Bra där zxcv. Skriver under på rubbet!
AIK Saywee
2010-12-15 21:00
zxcv, var du också där?
Örebro zxcv
2010-12-15 20:52
Vi kan konstatera följande:

Gick Nordin över gränsen - Ja
Kan vi ha överseende? - ja, så länge det inte sker under säsong
Är Nordin fortfarande en bra förebild - Ja
Skadar detta ÖSK? - Nej
Ska Nordin ha böter av klubben? - Nej
Gjorde NA rätt - Ja, bättre än att skapa spekulationer

Case closed för min del :-)
Örebro Rudolf Blodstrupmoen (Värva alla)
2010-12-15 20:47
Dasa// där ser man. Jag som trodde "Chris" var kontraktslös. Men det kanske inte kostar några miljoner att köpa loss honom från han klubb?
AIK Saywee
2010-12-15 20:45
Vad vi än läser, vet vi inte vad som har hänt, om vi inte var där ...

... vad har vi för rätt att döma?
AIK Saywee
2010-12-15 20:42
Självklart är Uddling mer intresserad av att inte "svika läsare", än att svärta en svartvit spelare och dess familj, money talks...

... jag slutar nog aldrig förvånas.
Örebro S E
2010-12-15 20:42
Tråkigt för Nordin, det här var ju inte precis vad han behövde. Han är redan den 27-åriga debutanten(!) enligt tidningarna. Redan där är han på minus i media och hos landslagsledningen.

Så hur vänder man något så negativt till något positivt: Knyta näven i fickan och göra den bästa landskampen man kan göra.

Kämpa Nordin!
Örebro Kaj Spasmér (Rädda hajen)
2010-12-15 20:37
Här kokar det i grytan!

" Mickee? " har naturligvis rätt. Nordin är en publik person och NA gör bedömningen att det har ett allmänt intresse. Då kan man, med hänvisninsg till det, avslöja namnet. Och blir man "nedbrottad" och bortsläpad i handbojor av vakter och polis inför sådär 400 vittnen så går snacket blixtsnabbt. NA fick säkert ett sms direkt.

Man kan inte se namn på personer som gripits misstänkta. Endast kön och ålder. Först vid häktesförhandling/allmänt åtal släpps namnet.

Så här fungerar media idag och kommer att fortsätta att fungera. Jag kan tycka synd att det publicerats men det kommer det att göras alla dagar veckan om våra "kändisar" ställer till med saker. NA (eller någon annan nyhetstidning) kommer trycka på avtryckaren direkt! Det är (eller har iaf blivit) deras jobb vad vi än tycker.

Enda sättet att inte hamna där är att publika personer ser till att inte hamna i dylika situationer. Att kompisar går in direkt och går emellan.

Jag känner inte Nordin personligen men jag har både familjemedlemmar och släkt som gör det och till hans försvar kan jag säga att jag genom dem fått veta att Nordin generellt är mycket mycket skötsam ute och försiktig med alkohol. Shit happens.
AIK Saywee
2010-12-15 20:35
Undrar om vaktens namn är intressant?

Jag vet att NA jiddrar!
Örebro ÖSK-Karl AVGÅ SS (SJÖGREN/SKÖLDMARK)
2010-12-15 20:30
Har redan fått svar av Uddling:

"Tack för din synpunkt.

ÖSK-spelarna tillhör de mest offentliga idrottarna vi har i NA:s spridningsområde. Om redaktionen får in en konkret rapport om att lagets stjärnspelare omhändertagits på en offentlig plats och får en polisanmälan där det står att han är misstänkt för hot och våld mot tjänsteman så är det en händelse som vi journalistiskt måste ta oss an.
I annat fall sviker vi vårt uppdrag mot flertalet av våra läsare att hålla dem upplysta om vad som händer kring ÖSK – såväl positivt som negativa saker.

Om vi hade skrivit ”ÖSK-stjärna” hade några andra spelare i truppen blivit misstänkliggjorda.

Grova brottslingar namnges också i NA. Så sent som den gångna helgen fanns ett helt uppslag över namngivna, livstidsdömda fångar som begär tidsbegränsat straff.

Namngivningen hänger alltså inte samman med ett eventuellt brotts art utan mer vad som kan anses vara allmänintressant alternativt vad en offentlig person får räkna med att omnämnas med.

Jag är medveten om att detta inte gillas av alla. Men det är inget skäl för att inte skriva om en händelse.

Hälsar
Anders Uddling"
Örebro DaSa
2010-12-15 20:29
Tydligen har Kristinn provtränat med Werder Bremen tidigare. Han skrev även under ett 2-års kontrakt i början av 2010.
Benny Böckling
2010-12-15 20:28
Meddelandet
Örebro Marta (hane) (Bevara Berra ÖSK:isk)
2010-12-15 20:15
Och nu försöker man smolka hans landslagsdebut med. Visserligen är han en offentlig person på det sätt att han spelar i ett allsvenskt fotbollslag, men han är inte dömd, så jag tycker det är otroligt svagt av NA. Och att vidare dra igång ett drev mot honom är ju bara pinsamt. Tog lång tid innan man gick ut med namn när det gällde Jidsjö om jag inte har fel för mig. Var först när han var dömd, om jag inte missminner mig.
Örebro Marquis de Sade
2010-12-15 20:14
Ett dystert försök, hemvändaren. Men nu är det så att man skrev om det när rättegången var.

Det var rätt långt efter händelsen.

Syftet är ju naturligtvis att smutskasta ÖSK, allt annat är kvalificerat skitsnack. Man kan inte motiver att han är ett dåligt föredömme genom att basunera ut det på första sidan, när väldigt få vet om det innan.
When the shit hit the fan.
Annons: