/fotboll/osk/forum/4348.aspx/fotboll/osk/forum/4348.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2010-12-22 11:22
Fatcit 11:00, jag kan faktiskt hålla med dig, i den delen, att ÖSK och andra klubbar och faktiskt även andra mediebevakade verksamheter, kanske är dåliga att uttnyttja media på ett smart sätt.

Detta använde jag själv dock i början av 1990-talet, genom att proaktivt föregå media, det är inte speciellt svårt, man vet oftast om vilket skit de vill rota i, det är ganska enkelt, exempelvis att i vissa fall, lämna en pressrelease, om något obekvämt, svart på vitt, och vill de förvanska texten så är det deras "ansvar".

Det största problemet, enligt mig" är att NA (Uddling) ville döma Nordin, som en annan människa, än den han faktiskt är, sådant sårar honom sjävl, hans familj, mig, svartvita fans och en hel del andra ...

... dessutom har ju nästan alla, även inblandade parter, utom Uddling förstått att det var ett MISSFÖRSTÅND!

Jag hade önskat att Nordin motanmält vakterna och att NA granskat hur krogvakter agerar, för där finns det nog mycket av scoop och nyhetsvärde att frossa i, tyvärr ...
Örebro Fatcit
2010-12-22 11:18
Det här har kanske varit uppe för diskussion här... men jag måste ändå säga att jag fortfarande är förbannad över hur SVFF agerade när de degraderade Ösk!

Kommer antagligen att vara det tills något annat lag behandlas på samma sätt!
Örebro pemo
2010-12-22 11:15
Utan att vet, så kan jag bara spekulera i Nordin-fallet. Jag tror att han åkte på en kyss av Jante-lagen. Utgår ifrån att vakterna kände igen honom. I stället för att plocka honom åt sidan och försöka lugna ner det hela, såg de sin chans att inte "särbehandla" någon. Det funkar ju oftast så i Sverige, att om du är en "kändis" så skall du tyglas lite extra hårt. - Tro inte att du är något -
Ser viss paralell med småstaden Arboga då hockeylaget låg i allsvenskan.
Det hände väl ibland att dessa herrar besökte den lokala krogen. Då fanns det vissa vakter som verkligen ville visa att alla behandlades lika.

Nog ältat om detta. Nu vill jag se ett nyförvärv som levererar direkt, utan medföljande skada. Samt att Anttonen tar sitt förnuft till fånga och stannar kvar. Kihlen får väl vara med och bära lite vattenflaskor.
God jul på er alla forumskribenter/läsare.

Örebro Fatcit
2010-12-22 11:08
Dejmon// Absolut och även jag har varit med om detta vid ett flertal tillfällen...

Det var därför jag hänvisade till vad Lennart sa i artikeln och inte i intervjun! Men med tanke på allt som Kihlen fick med exempelvis...

- Det blir fotboll nästa år, det kan du skriva. Men jag tänker inte kommentera hur det går med kontraktsförhandlingarna.

... så får iaf jag uppfattningen om att Lennart ytterligare en gång har avböjt media att kommentera ytterligare.

Eftersom vi inte vet sanningen så ska jag inte älta detta, utan istället bara klargöra min ståndpunkt om att det här är viktigt!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 11:07
Förresten ska dom kanske byta matchtröja på gamle Kronblom till en gulsvart.. En mindre skandal tycker jag!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 11:05
Saywee
Haha. Nej att producera nya "Svartvitingar" är ju aldrig fel, men jag tror nog min svenska dam skulle bli ganska besviken på mig om jag nappade på länkens erbjudande och åkte till Ryssland för att hitta en ny att "avla" med. ;)

Vet faktiskt inte alls vem som tog beslutet om Kronblom men det var väldigt tyst om det ända fram tills det var dags. Örebroporten har antagligen fattat detta beslut i samråd med ÖSK's ledning. Eftersom Örebroporten är kommunalt tycker jag gott man kunde frågat om invånarnas åsikt. Även ÖSK borde nog tagit upp detta med iallafall medlemarna.. Fast det kanske man gjorde på mötet sist?
Örebro Fatcit
2010-12-22 11:00
Marquis de Sade//

Jag håller med dig helt! Tyvärr är det så...

Men ÖSK är inte ensamma om att bli svartmålade i media, av samma media som brukar skriva bra saker! Problemet är hur klubbarna ska förhålla sig till dessa? Jag anser att ÖSK och många klubbar är för dåliga att utnyttja media!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 10:55
Fatcit
Kan man med säkerhet veta vad för citat FD väljer att publicera då? Kanske Sjögren sa just detta med FD ansåg att det inte var relevant för artikeln?

Jag har vid några tillfällen varit närvarande när det samtalats mellan spelare och media över telefon och ett samtal på 5-10 minuter resulterar oftast inte i mer än några meningar som citeras så jag har lite svårt att uttala mig negativt i detta fall. Även om det mycket väl kan vara så att Sjögren inte alls haft i åtanke att framhäva det du påpekar.

Du har givetvis rätt i att det bör lyftas fram så mycket positiva saker kring klubben som möjligt när tillfälle ges.
AIK Saywee
2010-12-22 10:47
Dejmon 10:30, jag skall i alla fall komma med ett utlåtande om "portalen" och jag liksom du, saknar faktiskt Kronblom.

Åkte förbi (Orvar Bergmarks Plats) häromkvällen, det är faktiskt "tomt", örebroarna fick aldrig deltaga i beslutet, eller fick vi? Skattepengar eller inte, men några har beslutat att Kronblom skall flytta lite söderut ...

Tveka inte, gift dig mig "ryskan" och skaffa lite små söta svartvita fans :)

Nej, nu får vi nog snart PM´a varandra, men så här i julstöket, är man lite förändrad till sinnet och inte helt fokuserad, eller präktig i skriverierna.

Men att försöka öka medlemsantalet i ÖSK kan väl aldrig vara fel?
Örebro Fatcit
2010-12-22 10:40
Dejmon// Läs artikeln en gång till med detta i åtanke...

Grunden i PR är att utnyttja de tillfällen som ges! Varför inte berätta om vilken kanon säsong Kihlen har gjort? Hur hans rutin och spelförståelse är ovärderlig utbildning för lagets yngre spelare. Eller, varför inte berätta hur Berger, Dennis eller Erik har utvecklats mycket på Kihlens position.

Lennart kommentar i artikeln:
- Vi har haft möten och båda parter är positiva till att förlänga.
Sedan får vi se hur det går.
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 10:30
Saywee
Såg det senare, läste lite för snabbt. Om du går förbi där idag och har kameran med dig är det nog fler än jag som skulle uppskatta bild på verket.. Tror tyvärr jag kommer bli besviken för jag gillade Kronblom..

Osäker på om jag kommer gifta mig öht men om så sker blir det antagligen i rådhuset eller på en sandstrand nånstans :)

Fatcit
Sjögren dementerar uppgifterna. Sannolikheten är nog ganska stor att det är nån agent som tipsat om ÖSK's "intresse" sen har det formulerats om till ett konkret bud. Men vem vet.. Öis forum spekulerar om en summa på uppemot 2 miljoner men det finns ju inte på världskartan. Möjligen har ÖSK erbjudit max (!) en mille och förklarat för ÖIS vad som händer om man inte får kontroll på skenande utgifter.. ;)
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 10:25
Saywee
Han menar att ÖSK, i princip, får skylla sig själva att det blivit sån stor sak av det hela eftersom de själva valt att inte kommentera händelsen. Uddling är givetvis besviken eftersom han tycker det är ett riktigt scoop och då anser han att ÖSK "måste" kommentera saken. Vad han säkerligen är fullt medveten om är att iom att ÖSK väljer att inte "kasta bränsle på elden" så kommer också detta drev mot Nordin trappas ned snabbare. Därför väljer han att skriva en dålig gnällkrönika, som tyvärr även den givetvis får många "klick"då den berör ÖSK och Nordin, för att ha nått att spinna vidare på. ÖSK agerar helt korrekt i detta fall, enligt mig.

Att han framhäver sina 20 år i branchen är enbart för att förtydliga att han har rätt i sina beslut vad gäller vad som ska publiceras.

Uddling är och har alltid varit ett stort skämt!

"Halva läktaren gjorde apljud och det kastades in massvis med bananer mot mig" "Rasistattack på BA!" "Edwin Phiri utsatt för massiva kränkningar av ÖSK-publiken!"

Pajas!

Förresten läste ditt inlägg lite noggrannare och det blev alltså ingen utvärdering av "portalen"?
Örebro Fatcit
2010-12-22 10:23
Santos till ÖSK? Hur mycket kostar han i sånt fall?
Örebro Marquis de Sade
2010-12-22 10:15
Fatcit// Till viss del kan jag iofs även förstå ÖSK. NA vinklar ju gärna nyheter för att framtälla ÖSK och ÖSKsupportrar som dåliga. För någon månad sedan var det en företagare som låg i skattetvist. NA hade "ÖSKsponsor i skattetvist" på förstasidan. Att blanda in ÖSK där är helt irrelevant, och framställer ÖSK som dåliga förebilder - medan man kräver att de ska vara bra förebilder.
Nästan lite münchausen by proxy...
AIK Saywee
2010-12-22 10:14
Dejmon, nej jag missade ju både kamerköp och portalen. Idag skall jag dock kolla "portalen".

Kommer du att gifta dig i Ryssland eller hemma i Sverige?
Örebro Jebus
2010-12-22 10:11
Jag håller på att ladda ner filen nu, så alla som håller på snälla seeda länge.
Jag har den uppe så länge som folk håller på
AIK Saywee
2010-12-22 10:11
Här kommer ett inlägg till, när jag ändå håller på.

Igår hade jag skrivit ett inlägg, som handlade typ, om NA, Uddling och Nordin, sparade det i word eftersom jag såg att debatten avtog och ville inte älta vidare, men eftersom det åter är lite på tapeten kommer min wordtext oklippt idag i stället ...

"I pappers-NA (som jag nyligen serverats) orkade jag bara läsa inledningen av Uddlings uddlösa försvarsskriverier.

rubriken
"Gerzic-fallet ger eko av ÖSK´s tomrum"
...vad menar han EGENTLIGEN(!) med detta?

inledningen
"Jag vet att jag är en pajas."
... så långt rätt?

fortsätter ...
"För det har Nordin Gerzic sagt i sportbladet"
.... fel, man "säger" inget i ett sportblad, man tolkas ju och någon styrd journalist vinklar eller förvränger eller i bästa fall återger vad som sagts?

När jag kommer till delen om självberömmelse, börjar jag tröttna ...
"Jag har (fet stil) i dagarna ägnat 20 år av mitt liv åt journalistik på NA."

Nu är det slutläst, har vi en ny minilagrell som inte tycker om ÖSK och som inte kan pyssla med något som för framtiden mot ljusare stunder?

Jag förstår ibland att man måste skriva om en del obekväma och destruktiva saker, eftersom de som gottar sig i jämmer och elände mår bra då, men för tusan NA, skärpning, vi vill ha goda nyheter, i alla fall några sådana ....

Vill nu, helt enkelt inte läsa mer i julstöket, för jag tappar framtidstro, när lokal media inte kan bidraga på ett bra och ärligt sätt, till den eviga kampen för ett svartvitt guld!

Man märker tydligt i inledningen att han erkänner att han haft fel men vill ta upp kampen mot ÖSK och Nordin, eller?

Forza Nordin och heja SPORT!"
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 10:11
Jebus
Om du har en bra uppkoppling så snälla seeda ett tag efter du fått ner den! Jag kör mobilt.. :'(
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 10:09
Saywee
Godmorgon!

Fotade du "portalen"?

Är den okej som ersättare Kronblom?
Örebro Jebus
2010-12-22 10:08
Dejmon (AVGÅ N*!)
Det funkade nu, tack
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 10:05
Jebus
Du kanske behöver ta bort /DaSa i slutet? Jag blev hänvisad till en sida där man hittade en rysk fru :D

Snälla seeda lite ni som redan laddat ner!
AIK Saywee
2010-12-22 10:03
Godmorgon mina svartvita vänner och även andra ...

Igår gick jag upp till den vackra stadens city i den sibisriska kylan, för att bland övriga sysslomål, göra fyra saker, inget blev av, men en massa andra.

- köpa en ny mobil, min gamla har hoppat ner i gatan så många gånger, men nu måste batteriet laddas varannan timme

- kolla i Slottsparken hur "portalen" ser ut, den som skall byta plats med gamla fina Kronblomstatyn vid Orvar Bergmarks Plats.

- besöka ÖSK´s-julshop i Krämaren

- kopa en bauta-raket till kvällens firande 23:38, fanns inga som sålde sådana :(

... men nu har det ialla fall vänt, jag riktigt känner att jordaxeln börjar vrida mot ALLSVENSK PREMIÄR etc etc :))

PS eller kan det kallas PF//
Peking, Kan och andra kineser, allt som skrivs av edra fans, tar jag med en nypa salt, det är jag ganska van vid - så "sjuk" är jag inte ... ännu ... att jag inte förstår sådant ;)
Örebro Fatcit (feta-citat)
2010-12-22 10:00
Håller delvis med motgångssupporten. Att NA skriver om händelsen är inget nytt. Det handlar inte om att skada ÖSK i den bemärkelsen. Utan snarare att Tillfredsrälla den nya generationen läsare. S.k. skvaller nyheter är det läsarna vill ha och kräver av NA att leverera. Likaså gör alla andra lokaltidningar!

Det är en naiv tanke att tro att NA enbart ska stå för positiv rapportering av ÖSK. Någon hänvisade till att GT (tror personen menade GP) alltid skriver positivt om IFK och gör bra marknadsföring för laget inför derbyn bl.a. Detta är delvis sant. Det har alltid funnits mycke positivt att berätta. Men klubben och framförallt spelarna är duktiga på att inte visa upp dåliga sidor utåt också.

Jag gillar verkligen inte att NA gick ut med namnet. Finns inte en ända rimlig förklaring till detta agerande! Där gick man över gränsen till SE & HÖR!

Men ÖSK måste tänka på NA som en hund som måste få Något att gnaga på. NA måste täcka upp ett nyhetsbehov hos läsarna som handlar om ösk, så är det! Stänger Lennart sig som en mussla börjar NA att hitta andra saker och spekulera etc, likt en hund tuggar på soffan. Så snälla ÖSK lär er grunden i PR, och se till att mata Sveriges media med positiva ÖSK nyheter. Ta inte för givet att det sker automatiskt!
Örebro Rudolf Blodstrupmoen (Värva alla)
2010-12-22 09:57
Jag får ta tillbaka mitt förra inlägg. Tror jag blandade ihop Santos med Afonso Alves.
Örebro Jebus
2010-12-22 09:56
Nån som vet hur man gör med adressen, den finns inte när man skriver in den. eller är det jag som gör fel
Örebro Jebus
2010-12-22 09:50
: Dejmon (AVGÅ N*!)
Nu såg jag tack
Örebro Rudolf Blodstrupmoen (Värva alla)
2010-12-22 09:49
Måste säga att jag blir bra förvånad när jag läser FK:s artikel om Santos. Han var riktigt bra när han lirade med Pålle i Öis i mitten av förra decenniet. Men dom senaste åren har väl kantats av skador och han har inte kunnat leva upp till förväntningarna. Ska man värva honom så måste man vara nästintill 100 procent säker på att han inte har några efterhängsna skadeproblem fortfarande.
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 09:48
Jebus
Nästan högst upp på sidan till höger har du en ikon där det står pm, profil, namn och liknande.
Örebro Jebus
2010-12-22 09:44
Hur kollar man om man har fått pm
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2010-12-22 09:36
Fatcit (feta-citat)
Vad har den som intervjuvades gjort för fel menar du? Orkar inte läsa artikeln igen men jag fick uppfattningen att det snarare är så att FD har lagt ut en totalt värdelös artikel..

Tillägg: Kollade artikeln. Rätt intetsägande ja men förstår fortfarande inte riktigt kritiken du har..

Ang. Khilen tycker jag det är bra att man förhandlar om ett år till. Däremot känns Nordback tyvärr rätt överflödig just nu.

Uddling är f.ö. en pajas! Heja Nordin!
Annons: