/fotboll/osk/forum/4233.aspx/fotboll/osk/forum/4233.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2011-02-05 20:29
Nej nu skiter jag i detta tjöt, men Dejmon, vad var det du inte skrev (19:45)?

Jag blir bara snurrig, skiter i "debatten", nu blir det Pink Floyd på hög volym, jag är själv i huset och stormen pinar runt knuten och talgoxen är tyst ..

Heja Sport!
AIK Saywee
2011-02-05 20:16
Robben 82, hehe, jaa, det verkar så ???
AIK Saywee
2011-02-05 20:14
Dejmon, ditt 19:20.....
"Nu till saken: I grund och botten håller jag helt med dig,!!

... jag är lite förvirrad ...

misstolkar vi varandra i olika inlägg som hamnar lite "omlott"
Örebro Robben 82
2011-02-05 20:09
Hehe håller ni på än!
AIK Saywee
2011-02-05 19:58
Dejmon 19:45, jag vet att du inte skrev det, men jag skrev inte heller att du skrivit detta ...

Livet är lite för kort för att shabbla bort, jag vill oftast så länge jag orkar, ge mina medmänniskor positiva signaler, så är det bara :)

Vi tycker kanske lite olika, om vissa saker, inget konstigt med det, det är ju ett diskussionsforum och vi önskar väl, alla vi, med svartvit dress, att ÖSK snarast tar ett guld.

Att det under matcherna bör vara fokus på "fokus och ansvarstagande" från varje svartvit elegant är så himla rätt beskrivet!

Ha det bra, smaklig måltid!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 19:45
Saywee
Men det skrev jag inte heller :). Jag menade att jag inte tror att spelare låter sig påverkas speciellt negativt av andra spelares kritik eller gester. Detta då jag tror lagandan är god i ÖSK och att de som får sig en känga under match är medvetna om att det inte är elakt menat utan snarare en sporre. Jag kan givetvis ha fel med det är vad jag tror och resultatsmässigt verkar det även vara av godo att spelarna vågar kritisera varandra och påpeka vad de kan försöka göra bättre.

Ja man bör fösöka ha en så positiv stämmning som möjligt och kamratandan och respekten för varandra bör alltid vara att eftersträva men det ena utesluter väl inte det andra? Jag har sett spelare bli helt svarta i ögonen när de påpekar vad som bör has i åtanke under en match, för att sedan dagen efter sitta och skoja och skratta ihop över en kopp kaffe på stan. Under matcherna är det fokus och ansvarstagande som bör komma i första hand enligt mig.

Ska gå ut och äta nu så kommer inte finnas vid datorn på ett tag så hoppas jag vart tydlig nog nu. Ha en fortsatt trevlig kväll!
AIK Saywee
2011-02-05 19:39
Dejmon 19:20, jag är glad att du i grund och botten helt håller med mig :)

Ha en bra kväll, tror att jag gör som Toran, lämnar dator´n en stund :)
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-05 19:34
Det bästa med dagens match var enligt mig Wirtanens ytterforwardsspel. När han spelade i backlinjen såg han lite småvinglig och långsam i tanken ut. Men när han fick spela där uppe i anfallet tycker jag han visade att vårat i dagsläget bästa ytterforwardspar är Astvald och just Wirtanen, detta trots att Yasin visade många goda intentioner och Ibrahim visade en jäkla speed och inställning.

Tommys speed kommer verkligen till sin rätt där uppe i det tidiga djupledsspelet och han har faktiskt en riktigt hyfsad blick när han väljer vart åt han skickar in sina inspel. Det var förresten exakt så som målet kom till. En mycket fin tidig djupledsboll från Nordback på insidan av vänsterbacken och så blixtrar Tommy till från backens "döda vinkel" och är först på bollen innan han slår in den till Berger. Bra löpning, speed från Wirtanen som öppnar upp, bra långmacka från Nobbe på ytan och ett mycket bra inlägg. Mera sånt omställningsspel på yttrarna är vad jag önskar mig i år.

Vill att man ska ha en bra avvägning mellan tungt och snabbt. Ett noggrant och metodiskt men ändå snabbt och kreativt passningsspel som bygger upp långa tunga anfall och nöter ner motståndarna i vissa fall och ett exploderande omställningsspel med tidiga blixtsnabba bollar på yta bakom eller innanför ytterbackarna för våra yttrar att springa på och kontra sönder motståndarna i andra fall.

Vill aldrig se något något halvhjärtat mellanting utan jag önskar mig av tomten, tandfen och allt sånt att man tittar upp och letar den snabba omställningen så fort man erövrar bollen och finns inte den möjligheten så visar man istället tålamod och håller i bollen och är allmänt "triangelspelsmaskinella" och kreativa a la España.

Astvald är perfekt för ett sånt snabbt ytterspel fast bara på högersidan och Wirtanen gör sig också riktigt bra i den rollen men också han i princip bara till höger så jag hoppas att klubbens första prioritet på vänsterforwardsplatsen snart skriver på. Han ska visst vara speedig och "rivig".

KOM IGEN NU SPORT! VI VILL HA GULD!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 19:33
Kaj Spasmér
Ja Bedoya kan vara väl negativ i sitt kroppsspråk i många situationer. Det var till stora delar han jag syftade till i mitt stycke om "gamnackarna". Ale har en riktig vinnarskalle och jag tror även vi här måste ha i åtanke att han faktiskt kommer från en helt annan världsdel där det är en helt annan mentalitet i många sportsammanhang. Se på Basse och Berra, där var folk direkt mer förstående till vissa skillnader i spelstil, mentalitet, språkproblem och liknande men eftersom Ale kommer från en kultur som är så lik vå i övrigt tror jag inte man tänker på att detta antagligen är något han fått lära sig som det rätta sen födseln. I vissa fall går det helt klart väl långt kan jag hålla med om med dessa gester men i många fall tycker jag det även här är positivt att en person blir förbannad på sig själv över sin dåliga prestation. Bättre det än att vara likgiltig...

Det finns såklart både fördelar och nackdelar med starka ledartyper och dåliga förlorare. En typiskt "svensk" ledartyp som kihlen kan förvisso räcka gott och väl för att hålla laget "alert" men ibland behövs det nog lite mer "jävlarannama" a´la Barsom/Bedoya.. Det verkade fungera hyfsat bra med Ale på planen hela förra säsongen t.ex...
AIK Saywee
2011-02-05 19:32
Men, snälla Dejmon, jag har inte ett dugg svårt för att ta kritik, negativ eller positiv, det får jag ju uppleva dagligen, under alla mina år, det är inget konstigt med det, de gånger jag blir eftertänksam, är när jag blir hotad (av egna) ...

Fast klubbkänsla är något viktigt för mig, spelare, organisation, publik och fans och hur vi stöttar varandra under matcher, på plan, hemma eller borta, före och under match, allla tillsammans, det är viktigt för mig!

... och hur vi uppträder mot varandra som medmänniskor, inte så mycket i ord, utan i HANDLING!

Vill vi ge varandra positiva signaler eller vill vi signalera negativt?
Djurgården Toran
2011-02-05 19:23
Håller med Dejmon till punkt och pricka.

Med detta inlägg lämnar diskussionen och datorn!

Trevlig kväll!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 19:20
Saywee
Läs gärna detta inlägg med dessa rader i åtanke: Jag har haft samtal med de allra flesta spelare i laget då jag är bekant med flertalet samt har träffat dessa i princip dagligen då de gillar att fika och samtala i timmar på behagliga ställen efter träning/lunch. Jag vet att även du är en social person som säkert har fört diskussion med flertalet av spelarna. Du bör då vara medveten om att våra spelare har väldigt goda sociala kunskaper överlag och även fast deras humor kan te sig rätt brutal ibland så finns det en väldigt stark "vi" - känsla i vårt lag.

Nu till saken: I grund och botten håller jag helt med dig, i första hand bör man koncentrera sig på sig själv, men fotboll är ju en lagsport och vi har inte råd att ha spelare i laget som inte gör sitt bästa eller blir ofokuserade under längre perioder. Även de är ju bara människor och en tillsägelse i dessa fall behöver absolut inte alltid vara av negativ art, vilket jag är rätt säker på att de flesta i laget är medvetna om.

Du har rätt till din åsikt men jag vidhåller att ledartyper som manar på och ibland t.o.m säger till på skarpen är positivt och stärkande i allmänhet. Under förutsättningen att detta görs med goda intentioner och att relationen dessa spelare emellan är god i övrigt.

Även jag blir förbannad på läktaren och jag kan tänka mig att hela arenan hörde mig skrika "men kom igen nu för faaan ÖSK kämpa!!!" både en och två gånger idag men eftersom detta är nått jag gör av kärlek till klubben så är det inget jag skäms över eller bekymrar mig över ska "sänka" vissa spelare.
Örebro chilie
2011-02-05 19:14
staaf kommer nog försvinna. känns konstigt att spelare från div 2 kan komma och se otroligt mycket bättre ut än staaf som endå har spelat med laget i 2 år.

AIK Saywee
2011-02-05 19:13
Kaj, ditt inlägg 18:56 det är precis det jag försöker förklara!

Negativt kroppsspråk håller inte i längden .....
AIK Saywee
2011-02-05 19:09
Dejmon, japp, segrar är alltid roliga, men träningsmatcher är just något slags pussel inför den kommande säsongen.

Undrar vad Sixten kunde "läsa ut" av dagens sömnpiller ?

Dessutom hoppas jag att klubben inte har/får någon arbetsro i nuläget ;)
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-02-05 19:08
Blå Bergen Blues // Nej det var inte Ö-K jag spelade med ;)
Örebro Brinkewall
2011-02-05 19:06
Peking spelade 1-1 mot Åtvid idag. Har tyvärr inga stora detaljer kring matchen förutom att Åtvid tydligen var det bättre laget i första halvlek. 1 supporter omhändertagen för att ha kastat knallskott mot Åtvids målvakt. Bra där Pekiing...
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 18:59
Saywee
Tja det är väl alltid kul med seger. och stärker säkert spelarnas självförtroende samt ger klubben arbetsro, men för min del känns det viktigaste just nu att vi får alla bitar på plats och att Sixten i lugn och ro får utvärdera vad han har för material att jobba med och vad som behövs utvecklas lite extra. Jag litar på våra tränare. För ovanlighetens skull..

Fast klart det hade tagit på mig om det hade blivit en förlust, nu när jag var på plats, men det hade nog inte varit nån vidare långdragen sorgeprocess..
Örebro Aspen (Berra i ÖSK)
2011-02-05 18:57
Min syn på de våras prestationer
Bäst på plan:Michael Almebäck
Stack ut positivt: Emil Berger, Ahmed Yasin, Erik Nilsson,Patrik Haginge, Magnus Wikström,
Under isen:
Robin Staaf
Örebro Kaj Spasmér - Auri sacra fames
2011-02-05 18:56
Toran //Dejmon// Visst är det så. Mitt exempel var ju lite extremt. Så klart att man som spelare kan gestikulera till och till och med skälla lite som Alvbåge kan göra ibland har jag sett. Jag avsåg väl kanske mer en spelare som ständigt springer omkring med ett negativt kroppsspråk (vilket jag tyckte Bedoya gjorde i första). Jag tror det är viktigt att man skiljer dessa åt.

AIK Saywee
2011-02-05 18:56
Dejmon, var och en som deltager i spelet, skall koncentera sig på, att själva göra det bästa för laget, helt enkelt.

En spelare som har gjort ett dåligt "pass", försökt passa till en medspelare, som misslyckats, känner nog detta inom sig och blir mer eller mindre förtvivlad, och att detta förstärks inför publik och från den tilltänkta mottagaren, är inte en bra gest vare sig för publik, mot- eller medspelare, eller framförralt för den drabbade!

Kritiken kan man kanske sedan ta vid sidan om, eller, är man usel så blir man bänkad av Sixten, enkelt, det är hans jobb, Sixten´s alltså?
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 18:52
Just ja Anttonen verkar ha växt till sig lite under ledigheten.. Han har ju kämpat för att lägga på sig lite så det kanske kan ses som positivt. Även om han såklart ligger lite efter med träningen över lag.. Nordin var också på arenan och kollade (hörde jag från en vän) så han är nog igång snart igen.

Jag undrar om någon vet hur det ser ut med Kihlens träning i dagsläget samt Haddad's (och kanske även William A's)? Kör dessa med övriga laget och vilka övningar kan de delta i? Vet någon om det finns nån officiell "tidsplan" för när de är beräknade att vara i matchdugligt skick?
Djurgården Toran
2011-02-05 18:46
Ett sista tjat ang gester. Jag menar ungefär som Robben 82, jag tror att gestikulerande och kommentarer kan utveckla/förbättra spelet nästan lika mycket som Sixten vid sidan kan göra. Givetvis inte till någon överdrift. Jag tror dessutom inte att något vrede väcks när Alvbåge ryter till eller när Bedoya skriker ut sin bedrövelse. Jag har min åsikt ang. gester och kritik, jag måste erkänna att jag inte ser något negativt med att jag står fast vid den.

Det är möjligt att jag inte förstår dig, Saywee, till 100% men att tro att jag med avsikt försöker missförstå dig och ditt resonemang ger mig en besk eftersmak.

Forza ÖSK!
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 18:41
Jag är f.ö. av den åsikten att jag tycker det är skönt att vi har en del vinnarskallar i laget som hatar att förlora och manar på de andra spelarna när det går lite trögt. Givetvis ska de inte "sänka" en spelare men en rejäl tillsägelse tror jag kan behövas ibland.

Under matcher ska de vara så fokuserade att de inte tar åt sig känslomässigt av kritik och om de ändå gör det så har de antagligen inte spelat i lag som BKF iallafall! Jag tror och hoppas att våra spelare har bättre självförtroende i grunden än att låta sig påverkas negativt av kritik i denna form. Sen kan man givetvis vara lite "försiktigare" när det gäller nya spelare eller de som kanske har varit med om någon form av tragedi eller liknande men våra spelare är inga idioter så de vet nog bättre i dessa fall.

Vad jag däremot kan störa mig på är "gamnackesyndromet" som vissa visar upp med jämna mellanrum. Detta lär ju inte vara konstruktivt på nått sätt.. Visst kan man känna sig besviken om man slår bort flera passar i rad eller bränner ett bra läge men då är det bara att ta sig i kragen och sikta bättre nästa gång!
Örebro .-*Mackan*-.
2011-02-05 18:38
Trevligt med seger och skriver under på allt Dejmon redan författat. Yasin, och i viss mån Almebäck, tycker jag var våra bästa spelare denna match. Men överlag kändes det som ett sömnpiller och nog saknades det riktigt spets centralt i dag då Mål-Göran inte riktigt hiitade rätt.

När dessa bägger lag kan ställa upp med sina bästa elvor tror jag det kan bli en ritkigt trevlig match. Haddad, Gerzic, Touma och Barsom saknades i eftermiddags.
AIK Saywee
2011-02-05 18:35
BBB, exakt :)
AIK Saywee
2011-02-05 18:32
Dejmon, tackar för din "matchrapport", jag har hört ungeför detsamma ...

Kul med vinst och bra publiksiffra, men matchen i övrigt, tur att det inte delas ut poäng, eller?
Örebro Blå Bergen Blues
2011-02-05 18:27
Saywee// Bra/dålig ligger väl också i betraktarens ögon, men oops, om detta fick vi ju inte tjöta.. edit: ja, det var väl ungefär så du menade..
AIK Saywee
2011-02-05 18:27
Robben82, en tjöt till, om ditt exempel, sett ur en annan tilltänkt synvinkel,Yasin kanske försöker så gott han kan efter sin förmåga, men kanske är hårt bevakad eller uppvaktad. Att i denna stress slå den exakta serveringen till Nordin är inte alltid så himla lätt, det är ju 20 utespelare som ränner omkring på det gröna gräset, som flåsar och stressar i många situationer.

Det verkar ofta så mycket enklare från läktarplats.
Örebro Dejmon (AVGÅ N*!)
2011-02-05 18:26
Nästan så det känns överflödigt att värva en ny vänsterytter? En riktig skitmatch var det och ÖSK spelade inte alls bra men matchen gav ändå lite positiva vibbar.. Yasin är riktigt aktiv i spelet och slipar man lite på den diamanten tror jag nästan han kan överraska alla i år, med reservation för att jag endast sett denna match med han och att Syrianska spelade som ett div2-lag.. Ibland önskade jag att han skulle välja att utmana sin gubbe men vad man hört så är ju inte just det hans starkaste sida.. Det kanske kommer när tryggheten infinner sig mer..?

När alla våra spelare är krya och laget fått spela ihop sig lite mer tror jag mycket väl vi kan vara med och slåss om en fin placering även denna säsong. Bredden och talangen som finns i truppen imponerar! Tyvärr känns det inte vidare bra att jag känner mig något positiv i detta läge för det brukar alltid båda illa..

Härligt Berger för övrigt!
Annons: