/fotboll/osk/forum/4192.aspx/fotboll/osk/forum/4192.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Maski Hallonen
2011-02-17 13:25
Jag filosoferade igår om att kanske ÖSK borde satsa på Lushtaku (istället för Rami), om han gör en bra insats mot Häcken as well för att möjligen frigöra ekonomiska resurser för en centertank till då jag tycker det ser oroväckande ut tunt ut bakom Haddad.

I dagens pappersbilaga av NA har det ett ganska stort uppslag om Rami, Lushtaku och med Sixtens tankar runt det. Enligt Sixten kan Rami användas på alla tre fowardpositioner och det sätter ett nytt ljus på läget tycker jag. Då jag bara sett Rami som ytterforward (pga att jag inte känner till spelaren egentligen).

Då skulle problematiken kunna lösas genom att köpa båda. Men ÖSK måste göra något åt sin trupp som skulle landa på närmare 30 spelare. Och det utan att ha en reservlagsserie.

Frågan är om inte ÖSK då borde försöka få till en utlåning av ett par spelare till SE. Tror det bara är av godo för spelarens utveckling. Erik tycker jag har varit klart bättre t ex nu än innan han gick till Ljungskile.

Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:22
Henry då är vi rätt överens då för jag gillar Staaf men är också av åsikten att man inte bör förlänga med honom om han inte höjer sig nu på slutet. Då bör man istället för att knyta upp honom och riskera att han går skadad en hel kontraktstid till ge någon annan chansen. Men så länge han är kvar kommer jag stå upp för honom även om jag inte skulle vara främmande för idén att låna ut honom fram till sommaren och låna in en ny andrefoward, också till sommaren så att William inte behöver känna någon stress i sin rehabilitering att han måste slå igenom snabbt.
Örebro Grohl
2011-02-17 13:19
Jag tänker iaf konstatera att Paulinho vore en enormt bra värvning, sen tänker jag även konstatera att detta är Silly Season och genom åren har jag läst vad som känns som hundratals inlägg om spelare som är 99% klara.

Det finns folk här på SF som vet vad som händer i ÖSK, men dessa personer har en tendens att hålla käften när det verkligen gäller. Därför får vi aldrig reda på t.ex. Haddad eller förra Paulinho förrens det är klart.
Örebro Henry Fiat
2011-02-17 13:15
Abdel seidou/

Jag håller med dig i ditt inlägg 13.03. Han står under kontrakt och när alla anfallare är friska så är han antagligen sist rankad av sixten utav de centrala anfallarna. Det jag menar är inte att Ösk ska frysa ut han eller behandla han dåligt, gäller supportrarna med. En god truppsämja gynnar nog alla. Det jag tycker är att William ska vara andra alternativet bakom Haddad o sen när Staafs kontrakt går ut så är det bara önska han lycka till i sin fortsatta karriär.

Staaf är ju ingen ungdom längre så utvecklas så mycket mer kommer han nog inte göra, ett alternativ är väl Ösk ungdom? angående mina rykten så vet jag att de kan ses som just lösa rykten då jag inte har gjort många inlägg på forumet o sen att de bara är andrahandskällor som jag tagit del av. Men om man ska vara realist o se på Staafs utvecklingskurva så kanske det inte ligger någon osanning i dessa rykten. Jag kan hålla med att han verkar ha en näsa för mål o kanske skulle kunna vara en så kallad supersub men lata spelare kan skapa osämja i en trupp.
Örebro Blagmeister
2011-02-17 13:03
'den oumbärlige/ Haha fyfan vad blind jag är! Men det är ju klockrent, match imorgon alltså :)
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2011-02-17 13:03
Henry Fiat 11:59 ; Jag hoppas att du inte tog åt dig för jag ser ju att varken du eller någon annan hackar på honom nu. Jag tycker ni för en saklig diskussion om saker som helt klart ingår i arbetsbeskrivningen för en professionell idrottsman. Inlägget var ett svar på Saywees funderande om huruvida Staaf är på väg att bli en ny hackkyckling. Jag bara spann vidare på vad man i så fall kan dra för slutsatser om slagstyrkan hos startelvan vid ett sånt scenario. Sorry om jag var otydlig med det.

Jag håller så klart med er i sak om att ifall "ryktena" om träningsovilja o.s.v skulle stämma så är det svårt att ha sympati för killen. Men jag utgår alltid utifrån vad jag VET (vilket i fallet Staaf i dagsläget inte är någonting alls) så därför har jag ingen åsikt om just den här saken, mer än att jag i dagsläget utgår i från att det är skadorna och inget annat som hämmat hans anpassning till högre träningsmängd och matchtempo.

Sen huruvida han bör tillhöra truppen eller inte är en helt annan sak och kan diskuteras ur olika synvinklar (och det finns också delade meningar om det i klubbledningen). Alla ser ju att han inte riktig platsar från start och kanske egentligen inte heller som matchvinnande joker när allt låser sig och spelet inte fungerar. MEN för mig och många andra bevisade han 2008 att han duger gott och väl som komplementsspelare som kan komma in och avlasta i slutet när motståndarna är tröttkörda, eller som potentiell matchvinnare med hjälp av sin målnäsa i matcher där ÖSK redan har initiativet och greppet men inte lyckas sätta spiken i kistan. Dessa egenskaper räcker gott och väl om man snackar en tredjeforward. Man kan liksom inte lägga hur mycket pengar som helst på en komplementsspelare, prioriteringen kan inte se ut så.

Hur man ställer sig i frågan om ifall Staaf ska vara kvar i truppen eller bytas ut mot en bättre och dyrare spelare blir alltså beroende av om man ser honom som andra- eller tredjeforward då ÖSK troligtvis aldrigmed nuvarande omsättning kommer ha lyxen att ha tre spelare som kan gå in och vara toppspelare på centerplatsen. Till detta resonemang kan tilläggas att William A inte är hitplockad för att ruttna bort på bänken eller utanför matchtruppen utan han är tilltänkt att få speltid redan i år. Så bra anser man honom vara.

Prioriteringen handlar alltså om huruvida man tycker att det bästa alternativet är att låta Staaf duga som tredjeforward eller om man ska prioritera en ny dyr spelare som "snor" platsen i truppen som andreforward från William och kanske gör att man inte har råd att värva förstavalet som vänsterforward eller förstörka i sommar vid typ skada på Alvbåge eller nått sånt.

Alltså valet står mellan Staaf eller ett bättre alternativ till priset av ett mindre utrymme lönebudgeten för andra spelare samt med bieffekten att man får en missnöjd "supertalang" som nyss kommit hit med löfte om att man ska satsa på honom redan i år och som finner sig bortprioriterad innan serien ens hunnit dra igång. Frågorna blir: Vad skulle det sända för signaler och hur skulle det på lång sikt påverka framtida rekrytering av unga spelare? Samt hur skulle det på kort sikt påverka ÖSK om vi inte efter förlängning med Alvbåge, nysignande av vänsterytter samt mer satsade pengar på forwardsplatsen inte har råd att täcka upp en målvaktsskada i sommar eller får ett ja tack till förlängning från Nordin, Bedoya eller Mike men inte har råd...?
Örebro Pozniak
2011-02-17 13:01
Många här inne kan få äta upp sina ord inom snart. Hur som helst går vi mot en intressana spelare på ingång.
AIK Saywee
2011-02-17 12:58
Manny 12:52, OK, det var en förklaring, kanske gäller i ditt fall, men det finns säkert fler "anledningar" för andra ...?
Örebro 'den oumbärlige
2011-02-17 12:53
Blagmeister, synfel? ;) kolla till höger om ditt inlägg. Match imorgon alltså, kl 18.00. Mot Häcken. Även matchen som är Kushtrims sista chans - varför man nu formulerar det så?
Örebro Manny
2011-02-17 12:52
För man inte har kvar sin gamla användare, och det gamla nicket således var taget. ;)
AIK Saywee
2011-02-17 12:50
Varför byter man nic?
Örebro Karlssson
2011-02-17 12:50
Är det någon som vet ifall Lennart har inlett kontraktsförhandlingar med Sixten? Det borde vara på tiden. Jag har hyllat Sixten många gånger och jag anser fortfarande idag att han är den största anledningen till att vi är där vi är idag. Det han har gjort med ÖSK är strålande och han förtjänar mer beröm av oss fans, tycker jag. Saywee, kan du inte snickra ihop en hyllningsramsa? Du är ju hyfsat fyndig...;) dock vet jag inte om du tycker Sixten är värd en.
Örebro Blagmeister
2011-02-17 12:49
Någon som har koll på när det är dags för nästa träningsmatch?
Örebro Manny
2011-02-17 12:47
Dubbel
Örebro Manny
2011-02-17 12:47
Det var längesedan jag var medlem, och startade därför en ny användare. Inget mer med det, folk får bemöta hur dom vill. Låt det inte bli någon infekterad diskussion om det bara.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-02-17 12:47
Vi sågar inte Manny. Vi ifrågasätter hans uttalande genom att vara lite silly, denna silly season.
Örebro Pozniak
2011-02-17 12:43
Intressant att ni sågar manny. Säger inte mer än så, skrev på forumet på häromdagen att man sågar inte folk utan anledning.
Örebro Engångsgrill
2011-02-17 12:39
oroT // Han sa ju att han varit medlem länge men nu har ett nytt nick? Men det är inte det jag menar. Jag menar att man ska bemöta folk med respekt och inte "driva".
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-02-17 12:36
Grillen //

Hade ryktet varit seriöst hade det väl varit mer seriöst att posta det under sitt vanliga nick?
Örebro Engångsgrill
2011-02-17 12:35
oroT // Då kan man ju välja att kommentera det med en seriös kommentar eller inte kommentera alls.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-02-17 12:35
Förövrigt ska det bli väldigt intressant med matchen imorgon. Framförallt Haddad och Kushi ska bli väldigt intressanta att se mot lite mer kvalificerat motstånd.

Hur tror ni ÖSK välja att göra, spela ett relativt ordinarie lag eller rotera?
Örebro Engångsgrill
2011-02-17 12:34
Detta är ju ett seriöst forum där vi huvudsakligen pratar om ÖSK. Och när någon nämner att en namngiven spelare är på väg till ÖSK så drar ni upp namn som Messi och Zlatan, det är väl inte så seriöst?
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-02-17 12:32
Grillen //

Du måste ju ändå förstå våran skepsism när någon i sitt första inlägg droppar en bomb som Paulinho. Hade det varit en signatur som varit med och härjat förr hade uttalandet haft och fått en helt annan betydelse.
Örebro ÖSK KRILLE (Ge oss en bomb)
2011-02-17 12:31
Här kommer bomben...........................Ronaldinho!
Örebro widemarsh
2011-02-17 12:30
rirobban// Jag håller med, Staaf är en bra spelare för superettan/botten i allsvenskan. Men inte för ett topplag i AS. Verkar vara en trevlig kille dock.
Örebro widemarsh
2011-02-17 12:27
Paulinho vore en väldigt stor värvning för att vara ÖSK, även om jag har svårt att tro på det. Man blir alltid misstänksam när ett nick lämnar ett sånt här rykte i sitt första inlägg.

Men ÖSK får gärna överraska mig! Jag skulle bli nöjd med Rama dock, eller Kushi,
AIK Saywee
2011-02-17 12:26
Om jag har hört att Messi är på väg till ÖSK så skriver jag om det, sedan om ryktet är galet kan jag väl inte rå för ... återkommer i "ärendet"
Örebro ÖSK-Karl (Aldrig guld med SS)
2011-02-17 12:25
den Oumbärlige//

Nejdå, jag har kvar mitt nick och läser här nästan dagligen, har inte haft några synpunkter och inget att komma med bara.

En liten reflektion är att vi ser ut att få ett spännande lag, men var kommer alla pengar ifrån till denna jättetrupp? Kanske är det så att man kallt räknar med att sälja ett par spelare i sommar?
Örebro rirobban
2011-02-17 12:25
Staaf är inte en spelare för ett guldjagande ÖSK!
Örebro Engångsgrill
2011-02-17 12:24
Karlssson // Rama skulle vara en grym värvning men även Paulinho. Kushi skulle jag vilja ha till ÖSK om ingen av dom andra värvningarna skulle gå igenom. Skulle nog allra helst vilja ha en etablerad spelare och Kushi men då tycker jag att man sätter talangerna lite åt sidan och truppen är ganska stor nu.
Annons: