/fotboll/osk/forum/3952.aspx/fotboll/osk/forum/3952.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-20 10:57
Nordahl vill se kvickare ÖSK-uppspel.
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-04-20 10:54
Pemo/ "Vi som vart med en stund" Avd. att inte backa upp sina åsikter med statistik? :)

Själv tycker jag att en målsättning måste vara föränderlig utifrån vad som händer. Klockrent att man justerade sin målsättning förra året med några matcher kvar för att inte tappa spänningen på bågen.

Givet att tyskarna ska slicka kanter. Men tycker samtidigt att någon måste kunna gå i djupet (som Mackan gör ibland), alt kan vika av inåt i banan med bollen (Detta gjorde dock Lushtaku oftare ju längre matchen gick, men utan att exempelvis Wowwen kom på överlappning på yttersidan, vilket gjorde att det blev trångt och han fastnade eller fick slå en pass bakåt i banan.) Här kommer vi alla ggr bli bättre när spelarna lär sig varandra.

I annat fall måste kanske mittfältarna kunna överraska med en löpning när yttrarna skapar ytor med sina positioner?
Häcken shiva
2011-04-20 10:47
Ok, tack för svaren. Det var vad man ville höra ;-) Väl mött imorgon i alla fall, det blir nog en jävligt tuff o spännande match som kan sluta precis hur som helst.
Örebro go_osk
2011-04-20 10:43
shiva//

Spelklar bör han vara, men knappast i speldugligt skick.
Örebro Lekiller
2011-04-20 10:41
shiva/

Paulinho är spelklar men ej i spelform.
Örebro Lekiller
2011-04-20 10:40
Är lite intressant det där med om man verkligen skall spela med Kilen på hemma plan i en match där man lär få föra spelet.

Kanske är bättre att dra ner Nordin och sätta in ytterligare en offensiv mittfältare, ev. dra in Rama på mitten och spela både Kustrim och Astvald.

Hoppas att Sixten kommer försöka utnyttja i år att han har en bredare trupp.

Skulle vara kul också att få se ungtupparna få lite speltid.

Häcken shiva
2011-04-20 10:39
Hej på er!
Kanske redan har varit uppe här, ursäkta isf. Men kommer Paulinho att vara spelklar mot oss imorgon?
Öreskå - 66
2011-04-20 10:38
36 timmar sedan debaclet på Behrn Arena. Jag har nu lugnat ned mig tillräckligt för att våga skriva. Jag har läst vad många skrivit och scrollat en del, och sett de olika "insikterna".
Först av allt; Grattis Gefle till en oväntad seger. Ni gör en bra match efter era förutsättningar.
Ösk, däremot gör inte en bra match efter sina förutsättningar. Alvbåge står och sover. Haginge är en säkerhetsrisk bakåt och totalt ofarlig framåt. Almebäck var mentalt på landslagsuppdrag, för han var inte på BA och spelade mot Gefle. En dålig match av mäster-Wikström. Och Wowoah lämnade gator på kant, 2mål bakåt där också.
Kihlberg såg det ut som att jag hade sprungit i kapp, han ska inte vara spelförande. Bedoya vilken otur för honom att USA’s förbundskapten var på BA och granskade honom just den här matchen. Men han var den som var minst dålig i ÖSK i alla fall. Gerzic måste ha fått en släng av galopperande virus, för han var direkt trög i steget.
Rama och Lushtaku har en del att lära sig om att spela ytter i en 4-3-3 uppställning. Haddad stångade sig blå på Gefles backar. Och Sixten står som en orörlig mumin på sidlinjen, att inte göra byten i mittfältet före 85minuten är snudd på tjänstefel. Enkelt sagt, en skitmatch av ÖSK. Bryt ihop och kom igen. Låt Häcken betala för era synder mot Gefle.

ÖSK bör fortsätta med 4-3-3, har man strävat mot ett sådant spel i 3år så ska man fortsätta och inte ändra efter en skitmatch. Men att byta ut spelare som inte fungerar under en match, bör Sixten göra ändå…
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-04-20 09:39
Skola om Nordin till defensiv mitt att ta över Khilens roll, lite a'la Källström.

---------------Alven---------------
---Anton----Alme----Wiken---Samuel---
---------------Nordin---------------
--------Bedoya--Nilsson----------
-----Lush-----------------Rama-----
--------------Haddad---------------


När Pålle#2 kommer i fas så ser jag gärna honom istället för Nilsson, alternativt när Bedoya dragit på hans plats.
Khilen måste iaf bytas ut, han stoppar upp spelet hela tiden =/

Edit: Skrev dit Astvald av bara farten men tycker Lush har gjort det bra och ska starta fnv.
Örebro affeman
2011-04-20 08:24
Det här med att Kihlberg spelar långsamt. Han har väl aldrig varit någon speedkula direkt. Problemet i Gefle matchen var väll att så pass mycket boll gick igenom Kihlen på mitten istället för ut på kanterna eller på Gerzic i mitten. Kihlens roll är ju inte att agera spelfördelare utan att stänga ytor och erövra boll för att sedan kunna slå en enklare passning. Även om han vid få tillfällen slår fina krossar ut mot hörnflaggorna. Tycker dock vi bör prova en mer spelande defensiv mitt mot lag som vi ska slå och köra Kihlen mot tuffare motstånd. På så sätt kör vi inte slut på Kihlen heller med tanke på hans skador.
Örebro Kraków
2011-04-20 04:33
gnipek: Vi hatar inte er för Astrit, vi ogillar Astrit för det Han gjort, inget annat. För min del önskar jag Astrit all olycka som denna fotbollsvärld kan ge.
Häcken Poysson
2011-04-20 02:16
Såg precis Paulinho presentationen på youtube. Hoppas ni inser vilken anfallare ni har fått. Kanske inte den största lagspelaren, men det är inte många som har Paulinhos teknik eller kyliga avslutningsförmåga här i allsvenskan...kan inte förstå att han fortfarande är kvar i allsvenskan...
Örebro deportivista
2011-04-20 01:52
Ironsikt nog så tyckte jag egentligen att ÖSK:s första 60 minuter mot Gefle var bättre än mot Syrianska (jag såg inte matchen mot blävitt). Det som stör mig är att man inte var bättre på att täppa till efter Bedoyas 2-1 - med kvarten kvar och ledning så ska det inte finnas sådana ytor för Gefle...

Att det blev 2-3 var mindre konstigt - ÖSK gick för seger och Berggren/Lantto utnyttjade det.
Örebro Karlssson
2011-04-20 00:46
Jag skulle gärna se Nordin i Khilens position mot Häcken och sedan sätta in Nilsson på Nordins. Tror väldigt mycket på Nilsson och vill att han ska få mycket speltid i år. Gerzic tror jag skulle klara av Khilens position utan problem. Då får vi två skickliga passningsspelare på mittfältet och förhoppningsvis resulterar det i ett bättre spel.
gnipek
2011-04-19 23:48
Gefle är äckligt effektiva och skittråkiga att möta, men de gör det bra.
Det kan ingen ta ifrån dem.
Örebro TIC-TAC
2011-04-19 23:33
Många åsikter att byta system, men när vi äntligen har bra trupp så är det väl bättre att byta ut spelare som visa dålig form i 3 matcher. Hoppas även 6-10 har utvecklats och använder hela truppen och inte spelar med halvskadade eller spelare ur form. Särskilt på mittenfinns det många som så någon visar väl bra form på träning och kan ges en chans. Kan ju inte bli sämre än sist.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-19 23:29
@Fang Håller med. Mångt och mycket finns finns öppna förklaringar till.

Anfallet fungerar inte = Ny anfallstrio eller i alla fall 2/3 ny.

Nordin i dålig form = ur slag under vintern pga. sjukdom

Ytterbackarna inte offensiva = Inget samarbete med ytteranfallare har etablerats ännu + Anttonen borta.

Kihlberg spelar segt = Möjligtvis ålderstecken?

Det är egentligen bara på den sista punkten som det inte kan bli bättre på.

Vi har inte spelat bra ännu, vi har haft flyt som vunnit i de två inledande matcherna för inte har vi dominerat dem. Mot Gefle kunde vi fått med oss resultatet också genom lite mer hårt och defensivt spel, den får Sixten ta på sig. Att han inte såg på spelarna att de inte orkade hålla upp spelet, det var för svängigt efter 2-1, det ska det inte vara mot Gefle hemma. Boström borde ha förberett byten, t.ex. Wirtanen in på kanten och Nordback i Kihlberg eller Nordins ställe. Han förlorade tränarkampen helt klart. Har iofs alltid haft problem med att förändra matchbilder.

Vi får hoppas att anfallet lyckas hitta mer samarbete i Göteborg. Åtminstone att mittfältet kan springa igång dem med fina djupledspassningar och löpningar in i straffområdet.

Jag skulle i detta nu vara nöjd över oavgjort mot Häcken.
Örebro Fang
2011-04-19 23:19
Visst kan man få ihop några spännande 4-4-2 uppställningar men för ganska exakt ett år sedan lät det ungefär på samma sätt här inne och vi vet ju hur den säsongen slutade.

Vissa här är lite väl hårda. Visst var det förjävligt det som hände igår och spelet i någon utav matcherna har inte varit speciellt bra så här långt men det finns väl förklaringar till det. Sen finns det naturligtvis inga ursäkter till att släppa in tre mål hemma mot Gefle men såna matcher har alla lag nån gång och låt oss hoppas att det stannar vid en den här säsongen.

Tycker man ska ge laget lite tid. Det kommer ta tid innan den nya trion längst fram kommer in i det. Det är ju inte bara dem själva som ska anpassa sig utan hela laget måste lära känna dem och det är inget man gör på ett par matcher. Och inte blir situationen bättre utav att Gerzic är i den form han är i men där har vi ju också en förklaring.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-19 23:19
Sixten har bytt speluppställning en gång på 3 år eller vad det är. Jag tror inte en förlust mot Gefle ändrar något. Men det är inte bara det faktum att anfallet inte har något vidare samarbete utan mittfältet förmår inte både vinna boll och fylla på.

Det har varit tok för många bolltapp på mitten. En konsekvens av detta (samt att Anttonen är borta) har gjort att ytterbackarna inte vågar ta steget ut lika ofta - vilket skulle lämna mittförsvaret helt ensamma vid kontringar.
Örebro Bastard on Parade
2011-04-19 23:13
Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!) //

Jag vet inte om det vore katastrof att gå över till 4-4-2. Som det är just nu är det på tok för tomt i offensivt straffområde och samspelet mellan ytterback och ytterforward fungerar inte riktigt vare sig offensivt eller defensivt. Nu när det matchas så tätt så tycker inte jag det skulle vara fel att gå ned på 4-4-2 på bortaplan mot Häcken för att täta till lite mer på kanterna, men också ha folk i boxen. Det är ju dessutom en formation som alla spelare är bekanta med.

Sedan ska man så klart inte byta formation så fort det går dåligt i några enstaka matcher, men jag säger bara att det inte behöver vara fel att justera till en enstaka match för att det låst sig. Jag tycker det saknas taktiska alternativ. Vi är för enkla att läsa av.

Jag tycker för övrigt att vi har riktigt bra spelarmaterial för 4-4-2. Förmodligen även enklare att ersätta Bedoya i en 4-4-2 uppställning samtidigt som vi väl får ut maximalt av truppen sett till de offensiva positionerna om vi kan ha Rama, Lushtaku/Astvald, Haddad och Paulinho/William på planen.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-19 23:11
Varför ska man slösa Bedoyas bollvinnaregenskaper i anfallet? Då är det bättre slänga in Rama på topp och köra Lushtaku på kanten. Eller varför inte Atashkadeh på topp.

Hur som helst passar inte dagens trupp för 4-4-2, visst går det men det finns inte lika många alternativ då samtidigt som vi inte kan använda våra 11 bästa spelare.
Örebro kubajonte
2011-04-19 23:00
Bedrövlig ösk vecka , eller ja nu överdriver jag lite Pålle2 kommer ju sen ,,,,men men något måste hända...Saknar Anttonen så grymt mycket = ( Haginge är useless framåt
gnipek
2011-04-19 22:42
Ni är många som hatar oss för Astrit, men det gör ej ni riktiga ÖSK-fans.
Ni gick på en mina men ni kommer tillhöra toppen, det vet era riktiga supportrar.
Nackdelen med framgång är att man får för många framgångs-domedagssupportrar.
Jag VET att vi har en mycket sämre trupp än er, men jag har stött "Peking" i ökenettan under alla år och är nöjd om vi kommer typ 12:a, det är inte era framgångsupportrar.
Fortsätt stötta ert lag det måste vara vägen till framgång, samt alla kan inte bli ett Barcelona.
Glädjen är när laget i ens hjärta vinner....oavsett division.
Väl mött.
Jag upplevde vårat senaste guld 1989 och tror faktiskt aldrig jag kommer uppleva det igen, men älskar mitt IFK ändå...oavsett division.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-19 20:17
GAIS är riktigt heta. 2-1 nu mot DIF.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-19 20:12
Basse har gjort mål för GAIS ikväll :). Lite sen där haha. Den bjuder jag på.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-19 20:08
Förresten har Erik Edman skadat sig och blir borta minst 2 matcher sa man. Enklare match för antingen Lushtaku eller Astvald.

@Lekiller

Vi har värvat rollspelare senaste 2 åren. Visst kan Lushtaku och Rama spela på yttermittfält men jag ser inte dem som rena två-vägsmittfältare. I en sådan roll passar Astvald bättre enligt mig då.

Sen är t.om. våra ytterbackar väldigt väl anpassade för detta spelsystem. Vi har heller inte en självklar 2:a forward, Atashkadeh är nog inte redo för en ordinariestartplats i 30 matcher. Sen blir ett innermittfält med Bedoya och Nordin för offensivt balanserat, då måste någon av dem bort - och det är inte alls bra - båda är för bra för att bänkas.
Örebro Lekiller
2011-04-19 19:59
'den oumbärlige//

Värvat för det?

Kushtrim och Rama är ju ganska så tydligt mer vana vid vanliga ytter roller, så att de skulle vara special värvade för att klara av att spela 4-3-3 vet jag inte om jag kan hålla med om.

Spel skickliga mittfältare, (Nordin, Pauhlino) klarar ju så klart av att spela i andra roller.

Men jag menar inte att man skall börja spela mer defensivt, utan försöka få in 2 forwards på plan samtidigt. Skulle vara mumma att få se Haddad och William på topp samtidigt. Tror att det kan bli kanon!
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-19 19:53
Lekiller, jag vet faktiskt inte. Det känns som att det bästa är att ha en tydlig spelidé och inte byta hela tiden alá Djurgården eller AIK. Vi har ju också tagit oss i toppen med detta spelsystem och detta lär inte ändras (spelsystemet alltså) för än Sixten drar.

Det är inte säkert då heller att man byter. ÖSK kanske helst vill behålla systemet och värvar tränare utifrån det. Vi har ju värvat till ett 4-3-3 senaste två åren och en ändring kräver kanske vissa ändringar i spelartruppen.
Örebro Lekiller
2011-04-19 19:46
Har varit ifrån början och kommer att fortsätta vara ytterst tveksam till att köra men en ensam forward uppe på topp.

Blir för lite mål!

Grymt svår roll att ha också.
Örebro Bonaventure Maruti
2011-04-19 19:43
Basse gör mål mot Djurgården, kul för han! Jag önskar honom all lycka, en favorit när han spelade i våra vackra dress :)
Annons: