/fotboll/osk/forum/3931.aspx/fotboll/osk/forum/3931.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-04-26 14:21
"Svensk fotboll..." hehe@6-10

Förövrigt en bra intervju med Astvald.
Örebro Maski Hallonen
2011-04-26 14:14
" Helsingborg åkte till Behrn arena för att bryta en trend och gå upp i allsvensk serieledning.

Och jodå, det bjöd Örebro på.

Problemet med HIF:s anfallsspel?

Det fick tränaren Conny Karlsson lösa själv.

Vitsippor, motorcyklar och fullsatta uteserveringar är tre klassiska vårtecken. Två tecken på att sommaren är här kom på presskonferensen efter Örebro–Helsingborg i går: båda tränarna skyllde nämligen på värmen.

– Det var varmt och slitsamt för spelarna, inledde Conny Karlsson efter att han själv bett att få andas en minut, ÖSK:s pressrum ligger tre tuffa trappor upp.

– Värmen, upprepade Sixten Boström när han skulle förklara varför Örebro tappade matchen efter 1–0-målet i 52:a minuten.

Det var varmt, men var det SÅ varmt att det påverkade matchbild och utgång? Nja, det handlade nog mer om att båda lagen haft tre fajter på en vecka och det blev en sådan där match som ingen riktigt orkade ta ansvar för.

Gerzics stämpling vändningen
I första halvlek bytte lagen mest anfall med varandra även om Örebro hade lite lättare att spela sig förbi HIF:s mittfält än tvärtom. Det var tydligt att Ardian Gashi och May Mahlangu var i numerärt underläge mot Nordin Gerzic, Alejandro Bedoya och Magnus Kihlberg.

Till vänster hotade Valdet Rama men vände tyvärr alltid inåt i planen där han för eller senare fångades upp. Till höger hade Marcus Astvald inga problem att gasa förbi Christoffer Andersson på utsidan. Känslan efter första halvlek var att Örebro förr eller senare skulle hitta igenom.

Det dröjde till sju minuter in i andra: Astvald ryckte förbi Andersson, spelade snett inåt bakåt till Kushtrim Lushtaku (ersatte magmuskelskadade Andreas Haddad) som blev stående med bollen felvänd i straffområdet men släppte den vidare till en rättvänd Valdet Rama som satte bredsidan till och Pär Hansson var chanslös. Bollen på ett snöre mellan ÖSK:s tre anfallare.

Vad som sedan hände – att Örebro föll tillbaka och gav bort matchen – finns det många teorier kring.

Värmen och slitna spelare har vi redan nämnt.

– Det känns som att vi gav dom en poäng, men vi får skylla oss själva. Under vissa perioder slutade vi jobba som ett lag och ger dom möjlighet att komma in i matchen, sa ÖSK-målvakten Alvbåge.

Själv noterade jag Nordin Gerzics stämpling av Ardian Gashi med följden att Gashi blev fly förbannad och precis som mot IFK Göteborg drog han med sig lagkamraterna upp på tå med sitt utbrott.

Favorit i repris
Allra viktigast var nog ändå Conny Karlssons byte, han gjorde samma mot Syrianska och fick utdelning då också: ut med Erik Sundin, upp med Rasmus Jönsson och in med Rachid Bouaouzan till vänster.

– Då fick vi lite längre anfall och ett bättre passningsspel, sa Karlsson.

Kvitteringen kom efter ett samspel mellan just Bouaouzan och Jönsson och sedan avslutade May Mahlangu snyggt. Bouaouzan spelade därefter fram Jönsson till ett friläge och Mahlangu var nära att göra 2–1 på returen. Men 1–1 var de flesta HIF:are hyfsat tillfreds med, de bröt en sju matcher lång förlusttrend borta mot Örebro och gick samtidigt upp i allsvensk serieledning.

Jag förstår om Conny Karlsson var extra nöjd med sista halvtimmen och tror nog att Rasmus Jönsson startar på topp mot Häcken nästa söndag. Dels för att få längre anfall nu när mittfältet försvagas (Mahlangu avstängd efter onödig tredje varning, unge Johan Eiswohld kliver in), dels för att testa ett nytt sätt att få fart på Alexander Gerndt som var blek på nytt.

Å andra sidan: mot både Syrianska och Örebro har Gerndt avslutat matcherna med ett skott i kryssribban. Någon decimeter längre ner och vi hade knappast haft den här diskussionen.

”Svensk fotboll...”
Örebro har också saker att diskutera, till exempel hur man ska hantera värmen bättre om det nu verkligen var den som var problemet.

Säkerligen kommer båda lagen att diskutera AIK-Syrianska. Innan presskonferensen skulle börja frågade Sixten Boström hur det gått i övriga matcher. När vi berättade om smällarna i Södertälje skakade han på huvudet och muttrade med sin finska brytning:

– Svensk fotboll...

Robert Laul
"

Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-04-26 14:10
9884 i snitt på årets tre första hemmamatcher. Fantastiskt om det håller i sig!
Benny Böckling
2011-04-26 14:05
Astvald om matchen.
Örebro Krontorps
2011-04-26 14:02
Aftonbladet verkar lägga mer och mer material inne i PLUS, synd.
Laul skriver i rubriken att "ÖSK gav bort matchen".
Jag håller helt med , vi hade kontroll.
Nu har vi "gett bort matchen" båda gångerna som vi tappat poäng.
Gävlematchen var tydligen inte nån väckarklocka. Det kommer hända igen och är fan inte OK.
Om vi tröttnar, byt in nya ben omedelbart och om folk börjar bli nonchalanta se till att nån tar dom i kragen och styr upp.
Ska det vara så här så kommer man ju inte som åskådare kunna vara avspänd under nån match, det kan närsomhelst komma en dipp och motståndarna gör mål :(
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 13:53
'den oumbärlige//

Jäkligt sniket av Aftonblaskan att ta betalt för att få läsa en krönika!
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-26 13:44
Någon som har Aftonbladet Plus och kan kopiera Lauls krönika om matchen här?
Benny Böckling
2011-04-26 13:42
Tror ni att det blir någon satsning på cupen i år? (den svenska alltså)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 13:23
Bra beslut. Det var väl väntat kanske, men nu slipper ju vi honom. Bra för oss i alla fall.
Örebro Ståplats är bäst
2011-04-26 13:20
Banguras avstängning står fast trots allt...
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-04-26 13:01
Blir det många SvartVita hjältar som tar sig till Stockholm för AIK matchen? Kommer det laddas upp någonstans?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 12:59
Kl 16.00 i eftermiddag spelar ÖSK B - ÖSK U en träningsmatch på Behrn Arena. De som inte fått så mycket speltid i A-laget ska få spela i ÖSK B.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 12:40
Jag hoppas innerligt på en vinst mot AIK på måndag. Sedan får vi väl hoppas på en trevlig match och en trevlig och bra stämning på läktarna.
Örebro 'den oumbärlige
2011-04-26 12:33
Alltså, jag som kände att Allsvenskan som liga startade så bra, bra väder, bra planer (ja inte alla), ny arena i Kalmar, ett publiklag upp i Norrköping etc.,

Att AIK verkade gå bra var också en ljuspunkt för alla som inte vill se skandaler, seriöst hur ofta ser vi matcher avbrutna pga. publiken där andra fans än stockholmslagen är inblandade?

Nu kommer debatten ta fart igen i diverse morgonsoffor och debattprogram.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 12:29
kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth och Lagrell i pajkastning om vem som har ansvaret för skandalen igår.

Alla måste ta sitt ansvar enligt min mening!
Örebro Andy King
2011-04-26 12:13
Nu tar vi gnaget i nästa match. Tror dom överpresterat hittills. Dom får tre smällare av oss i form av mål från Nordin, Valdet och Kushtrim.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 11:57
Löjligt av Mahlangu att påstå att Bedoya filma. Är det nån som filmar så är det den där Sundin. Han ligger ju mer på marken än står upp under en match. Om han stog upp mer så kanske han skulle göra fler mål också.
AIK Saywee
2011-04-26 11:52
Om jag vill påverka en match, resultatmässigt, så tar jag med mig en raket och en bengal in, det är inte så svårt.

- Vill jag av någon anledning, ha ett spelaravbrott, så tänder jag en bengal.

- Vill jag av någon anledning, ha omspel eller poängavdrag så drar jag iväg en raket.

SKITENKELT!

PS, självklart har jag gömt mig bakom en äcklig motståndrardress i fall jag skulle upptäckas av kameror ellar andra spejare.

AIK Saywee
2011-04-26 11:48
Ettt annat problem är att problemen verkar växa i Örebro.

Jag vill gå på fotboll med mina barnbarn utan att våld skall förekomma, men det är bara en önskan.

Jag vill inte att ÖSK skall spela för tomma läktare pga läktarvåld och grov misshandel, vi får inte blunda för vad som händer på hemmaplan.
Örebro Fang
2011-04-26 11:39
Fick mig ett gott skratt av länken. Bedoya filma? Mahlangu ska vara glad att han inte fick rött för det där.

(ursäkta om den varit uppe tidigare, såg den inte iaf)
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-04-26 11:34
Ja att utesluta möjligheten att en match fortsätter från den tidpunkt den bröts är ju idioti. Har t.o.m. för mig att det var någon match för ett tag sedan som kunde upptas några dagar senare (p.g.a. regn har jag för mig). Men kan ha fel?

Undrar om den höga publiksiffran igår berodde just på att Heif (som jag alltid kommer kalla dem fr.o.m. nu :) betraktas som en lågriskmatch och att det är då föräldrar vågar ta med sina barn. Vidare att det är slut med höga publiksiffror på Stockholmsmatcher m.fl.

Satt själv och funderade på vilken match jag skulle välja att ta med mina knattar på.Örebro pemo
2011-04-26 11:30
Det skall bli intressant att lyssna på " o8-fotboll" i dag ( eller när det sänds ) De har ju förminskat bekymret med huliganer och bengaler. Vill alltid påskina att det är någon annans fel.
jag vidhåller att AIK skall spela utan publik och att inga bortafans på ståplats är välkomna. Jag vill gå på min egen hemmamatch utan att risker livet för att jag håller på ÖSK.

Många av mina kompisar är AIK:are, men vi kan "gnabbas" vänskapligt efter matcherna. Men när de där rakade typerna med muskler och "bomberjackor" kommer på fascistmarscher vill inte jag vara på samma gata.

Önskar nu att någon av 08-klubbarana ( gäller även Syrianska ) kan visa lite stake och säga ifrån. Samt att spelarna inte uppmuntrar dessa dumheter.

Men det är ju bara att läsa kommentarerna på Ekwalls blogg för att förstå hur totalt intelligentbefriade dessa supportrar är.

Skylla på domaren?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 11:26
Marta//

Problemet är väl att det pågår år efter år. Något måste göras. Det kan inte pågå utan att något händer. Det förstör svensk fotboll. Ingen vill ju gå om det här kommer fortsätta. Speciellt inte barnfamiljer. SvFF måste sätta ner foten någongång och visa att man inte acceptera sånt uppförande på svenska arenor.

Läste att AIK vill ha omspel. Det vore väl dumt? Då vinner ju huliganerna. Då kan ju huliganerna bryta en match om man ligger under och sedan få omspel.
Örebro Maski Hallonen
2011-04-26 11:24
TommyS //Härligt! Längtar till lite intrnationellt motstånd i solvärmen!
AIK Saywee
2011-04-26 11:18
Marta, 1970 var det en annan klubb som omhuldade en stor jätteklick (600 pers) i sin goa klack och jag tror fortfarande att "IFK" har flest personer dömda sedan den nyinstiftade huliganlagen trädde i kraft ...

Straffa inte oskyldiga!
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-04-26 11:13
Håller med om att det är fel sätt att straffa klubbar. Så många grisar som gömmer sig under klubb-emblemen. Grisar som egentligen inte bryr sig speciellt mycket om resultaten i matcherna. Ut med packet från arenor. Porta dem på livstid. Försöker de ta sig in, så inför dryyyyga böter.

Iband kan jag dock tycka att AIK är en klubb som varit lite omhuldande av de grisar som finns i de egna leden (både spelare/tränare och ledning). Hoppas och tror att detta är på väg att förändras.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 11:03
Marta//

Atashkadeh har kvalitéer som kommer komma fram med mer och mer speltid efter som. Han har ju själv sagt att han inte känner sig redo för en startplats än. Atashkadeh känns oerhört mogen och professionell.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-04-26 10:55
14-årig bollkalle blev brännskadad.

Ska någon behöva dö för att SvFF ska ta till starka åtgärder?
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-04-26 10:53
Krille/ Håller med! Han har helt klart intressanta egenskaper. Gäller att skynda långsamt med honom. Dessutom vill vi inte ha in honom i skada igen, så matcha honom sparsamt. Dock är rollen som mitt-9:a så avgörande för ÖSK:s sätt att spela fotboll. Svårt att inte få träna tillsammans med de yttrar som man ska spela match med i 20 minuter. Som en ytter kan man göra mer själv. I mitten är man så beroende av alla andra och de bollar som slås av dessa. Då gäller det att kunna tajma löpningar utifrån sina medspelare och att ens medspelare vet hur man vill löpa/var man finns i boxen.
Som spelare/egenskapsinnehavare så är han klockren som mitt-9:a i mitt tycke att se det. Men det måste få ta tid.
AIK Saywee
2011-04-26 10:52
Marta 10:42, detta känns underbart och helt riktigt, lås in fanskapet helst på livstid, straffa inte supportrar, medlemmar, spelare, klubbar pga enskilda fega idioters tilltag ....

... slänger in ett "förskrivet" inlägg och reser snart västerut ...

Huliganismen får inte ta över Allsvenskan, tabellen´s sportsliga resultat, glädjen under matchdagarna etc etc. får inte domineras av några få idioter, felaktiga domslut, eller av SvFF´s slipsknutar.

Huliganismen ”uppfanns” i Sverige 1970 av en klick från en klack på cirka 600 personer (det kanske var värre förr?), som hotade domare och skadade spelare, som bandagerades. Jädra uppfinning!

Jag är fortfarande helt övertygad om att man måste straffa de som motarbetar ”fotbolls-lagen”, det är viktigt att vi hittar och identifierar de fega svinen och att de får det straff de förtjänar …..

Straffa de som skall straffas, inga andra!
Annons: