/fotboll/osk/forum/3892.aspx/fotboll/osk/forum/3892.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Ståplats är bäst
2011-05-15 11:56
Malmö har ju inte varit i närheten av det "guldspel"de visade upp i höstas...vet dock inte om det betyder så mycket eftersom ÖSK har så märkbart svårt mot Malmö,en pinne känns i skrivande stund som godkänt men slänger ändå till med en "skrällvinst"!
Örebro Svartvitt forever
2011-05-15 11:53
Lascaux//
Har också grävt ner mig lite efter förlusten senast. Utan Haddad och Nordin är det svårt att tro på poäng idag. Dock, skulle vi ta poäng så har vändningen börjat. Skulle vi mot all förmodan åka hem med tre poäng har vändningen definitvt kommit.
Paulinho blir bättre för varje match, och kan ställa till det för MFF-försvaret idag.
Malmö FF Chicko (Sikki Sakka)
2011-05-15 11:47
1-1 idag tro? Formsvaga lag som möts. Men hur har mff's spel varit senaste tre matcherna? Jag menar.. mot kalmar var vi ju inte direkt dåliga, vi borde gjort 3-4 mål minst. 2 i ribban, en straffsituation (?), en som smekte stolpen, ett par tätt tätt utanför m.m. Kalmar hade två chanser och gör två mål. Otrevligt tråkigt.

På nåt sätt känns det ändå som att spelet sitter där bättre och bättre. Vi kör på 1-1.
Örebro Kraków
2011-05-15 11:42
Hero: Nu skrev han att man skulle ta det som skrivs i media med en nypa salt, vilket jag personligen anser vara klokt. Vad är fel med det?
Örebro Lascaux
2011-05-15 11:32
Har varit ovanligt oaktiv på forumet den senaste tiden. Har grävt ner mig lite efter den senaste tidens usla resultat, FY! Har för övrigt skaffat en jycke som tar mycket tid, svartvit teckning på den! ¨Ser fram emot matchen idag, men tror förlustsviten fortsätter. 2-1.
Örebro Bonaventure Maruti
2011-05-15 11:27
Inspektör Smack// Du skriver nästan mer i det här forumet en vad jag gör. Är du smyg ÖSK.are?
STEFANO!
2011-05-15 10:40
Inspektör Smack/ Är vi?? Då får man gratta HIF till guldet redan då! Hur går det för ditt Bajen då??
Örebro Hero
2011-05-15 10:33
Jag agerar oftast ubåt här men tycker att nicket Dejmon bör ta sig en funderare över vad han/hon skriver i frågorna kring läktarvåld och allmänt stök kring och på arenorna. Att nicket Dejmon umgås eller har kontakt med "buset" antyder han/hon ofta. Ständigt hitta Dejmon försvar och så fort en debatt blossar upp är Dejmon där och hittar förmildrande omständigheter och förklaringar till "busets" agerande. Till Dejmons försvar ska sägas att det alltid förs resonemang med en saklig ton.

Jag tycker att det vore snyggt att på forumet ha en nolltollerans mot just pro argumenterande i frågor rörande "buset".

Om jag slåss och skadar upplevelsen för andra på olika evenmang så är jag på fel plats och gör fel saker. Det samma borde gälla förklaringar runt just "buset". Det finns nämligen aldrig en legitim förklarlig till "buset" PUNKT.
Örebro Erkan
2011-05-15 08:47
Kul att inspektörn kommer in här o höjer sin stämma....Hammarby?? De spelar väl inte ens i Allsvenskan? :-)

Förstår ni har det tufft, mittenlag i superettan kan inte va kul, haha. Förstår ni tycker det är tråkigt att inte få leka med de stora killarna, men å andra sidan får ni ju möta motståndare ni ev. har en chans mot nu iaf :-)

Örebro Conjuration
2011-05-14 22:28
Inspektör Smack//

Hellre avhängda från guldstriden i Allsvenskan än att slåss för sin överlevnad i Superettan ;)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 19:26
Miroslav kuba//

Ja, 0-0 var ju ett gångbart resultat på slutet av 80 och början av 90-talet. Igentligen tippade jag 0-2, men tippningsfunktionen var paj, så det blev 0-0 istället. Det är ju inget orimligt resultat det heller :).
Örebro Ropesin (7-0 mot Helsingborg)
2011-05-14 18:44
Inspektör// Det var ni redan innan första omgången av allsvenskan, snacka om pinsamt...
Hammarby Inspektör Smack
2011-05-14 18:33
Ni är avhängda från guldstriden.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-05-14 18:26
Miroslav kuba// Ja, noterar när jag tittar i Christer Blohm-boken att ÖSK och MFF mellan 890917 och 910922 spelade sex raka 0-0-matcher i allsvenskan/mästerskapsserien. Rekord?
Örebro Miroslav kuba
2011-05-14 17:15
ÖSK KRILLE Ser att du tippat 0-0 mot MFF ett resultat som får mig att minnas tebax till 90-talet var väl då ÖSK och MFF spelade typ 0-0 minst 5år i rad. En ny sån period längtar man ju tebax till nu eftersom vi har så otroligt tufft mot MFF. Mitt tips är nästan bara med hjärtat denna gång. även om man har lite förhoppnigar med Gerciz och Haddad tebax i laget.
Benny Böckling
2011-05-14 17:11
Kommer bli torsk imorn, inget talar för något annat.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 17:00
Jag tycker bara att man ska tänka efter både en eller två gånger innan man trycker på skicka knappen. Jag vill i alla fall inte att nått av mina inlägg ska uppfattas som kränkande eller att någon ska ta illa upp av vad jag skriver här på forumet. Om någon mot all förmodan skulle ta illa upp. Så får ni säga till, för det är aldrig min mening. Jag vill bara ha en sansad konversation här på forumet. Utan att folk ska bli ledsna eller på annat sätt känna sig dålig.

Peace, love and understanding! :)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 16:40
Igår var idag imorgon//

Tack :).


Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 16:10
Dejmon//

Okej, då var han väl känd. Då blir det lite lättare. Men som du skriver, så är det svårare när det är några fler som är portade.

Örebro Dejmon
2011-05-14 15:58
ÖSK KRILLE(Go For Gold)
Jag vet att killen på olika sätt tagit sig in på vallen/ba/ladan ända sen han var liten så omöjligt är det väl inte men en kille som har hängt på dessa arrangemang regelbundet i såpass många år är ju inte direkt osynlig skulle jag tippa på. Skillnad på lag som har 20-30 personer med tillträdesförbud, som vissa i Allsvenskan vad jag förstått har och Örebro som har några pers om året.

Men man får inte ha foton eller liknande på arenor så DIF tog upp i nån artikel här för ett tag sen att i många fall är dessa förbud verkningslösa för dom kan inte hålla koll på alla.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 15:16
Jag undrar bara hur man ska ha kontroll över de som är portade från arenorna? Hur lätt/svårt är det att ta sig in på en arena när man är portad?
Örebro "ÖSK-Karl (Tack Anttonen)
2011-05-14 15:00
Dejmon//

Håller helt med dig om ditt inlägg 13:35. Det är så givet att skiten slängdes in från den läktare som AIK bär ansvaret för.

Vill de slippa böter mm i fortsättningen så måste klubben AIK se till att ha fler vakter ibland buset, alternativt köpa polistjänster som står där. Nästa gång lär de inte komma så billigt undan. Då måste SvFF ta i med poängavdrag. Det är ju skrämmande att linjedomaren fortfarande är halvdöv och att bollkallen fick brännskador. Så vi snackar inte om några vanliga påsksmällar.
Örebro Dejmon
2011-05-14 13:58
Sen det här med misshandeln på västra. Först skulle det alltså ha varit en större grupp som misshandlat en ensam kille med stampar i huvudet för att denna sagt ifrån om rasistiska ramsor. Nu är det alltså två som har slagit på fyra st för att dessa ska ha haft synpunkter på gruppen, vad nu det var för synpunkter, och om deras användande av ord med "rasistiska undertoner", vad nu det är.

Från Na: "– De fyra som blev misshandlade hade synpunkter på en viss grupp i klacken och det de skrek med rasistiska undertoner. När de sa ifrån fick de helt enkelt stryk av de misstänkta, förklarar Persson"

Jag tycker det är sjukt att vissa kan vara så säkra på att allt som står i Na är hela sanningen i detta fall medan man ska va försiktig med att uttala sig om annat man hört ryktesvägen. Även om det i grund och botten är helt fel att utöva våld på en läktare kanske det finns en annan sida av mynten..

På vilket sätt sa till exempel dessa ifrån när de skulle ha hört dessa ord från en grupp "kända huliganer" som vissa säger? Med lugn stämma? Med hot om våld? Kanske med fysiska angrepp?

Vad var det egentligen för "rasistiska ramsor"/"rasistiska ord"/"ord med rasistiska undertoner" som sjöngs på läktaren ni som vet?

Hur som kan man ju konstatera att händelsen är väldigt tråkig men nått säger mig fortfarande att "vanliga supportrar" knappast behöver känna nån oro för att gå på matcher i Örebro. Och att mina åsikter skiljer sig markant med mångas här.
Örebro Dejmon
2011-05-14 13:35
Har egentligen ingen lust att ge mig in i denna debatt för jag tycker den är så fruktansvärt tråkig och uttjatad men måste nog tyvärr göra det ändå nu för mina åsikter skiljer sig väsentligt från vissa andras här.

Det som hände på södertäljes läktare och bakgrunden till att vissa verkar vilja skifta fokus hela tiden i den frågan..

Istället för att se på saken logiskt försöka försvara bort det med att säga saker som :

Att bangern som träffade domaren måste kommit från sfc-sidan då han höll sig om vänster öra efter smällen på fotomatrialet.

När det sedan på aftonbladet kommer upp en videosekvens (filmad av en från aik-sektionen mitt emot) som visar bangerns färd de sista 10 meterna så visar ju tydligen vinkeln att den bara måste kommit från utsidan av arenan. Nämligen hörnet mellan sfcs och aiks fans. Alltså sfcs fel eftersom det då handlar om dålig säkerhet på arenan.

När så fysikexperter (?) går ut och säger att ett föremål som kastas i den hastigheten och den sträckan faktiskt inte kan studsa tillbaka efter nedslag, fara in i reklamskylten bakom den punkten och sedan ut på mattan igen (vilket tydligen ska synas på denna eller annan film från händelsen) kan det ju lika bra vara någon supporter till ett annat lag som smygit sig in i aiks klack och kastat just denna smällare, hur ologiskt detta än må låta, och de andra 18 (?) som kastades från olika håll mot planen och sfc fans var ju inte så farliga ändå eller om dom nu ändå skulle anses som farliga så måste det ju vara så att infiltratörer kastat dessa. Från andra lags supportrar på aiks sektioner = sfcs fel igen.

Och aikklacken som är så snäll skulle givetvis inte ha några synpunkter på att undercover difare, som ingen känner igen, börjar kasta bangers mot domaren utan istället visar det sig att de där jäkla difarna lyckats infiltrerat varenda en av aiks sektioner på dessa två läktare! Givetvis sfcs fel! Usel arena!

Alternativt kan ju just den första kastats av någon som stod bakom (!) aiks ena läktare. Alltså en färdsträcka på 60 meter eller vadå? Att även detta skulle vara sfcs fel råder det väl ingen tvekan om.

Hursom kan det absolut inte vara aiks fans som bär ansvaret. Detta är åsikter som inte bara råttornas fans vill att folk ska tro är sanning utan även flera ledande i klubben sår fast vid dessa uppgifter med näbbar och klor (trots uppenbara korrigeringar vid flertalet tillfällen), bl.a. deras säkerhetschef.

Givetvis ska matchen återupptas säger vissa för att några få personer ska ju inte kunna påverka utgången på detta sätt. Vissa menar tom att matchen bör spelas om helt. Detta alltså för att det inte ska vara "huliganerna" som vinner. Kan verkligen inte förstå hur ni kommit fram till denna slutsats. För mig "vinner huliganerna" ju om matchen spelas om.

Även om matchen skulle återupptas så som den såg ut skulle ju förutsättningarna bli helt annorlunda och risken att några skulle sätta detta i system när laget har en dålig dag eller tända en bengal när laget behöver en time-out lär ju va överhängande. Så konstigt tycker jag det resoneras.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 12:57
"ÖSK-Karl //

Jag antar att de skickar PM för att inte bli spärrade, som de antagligen skulle om de skrev samma saker här på forumet. Det var någon här på forumet som blev arg för mitt svar till dig 20:19 igår. Han skrev att svaret var oseriöst. Sedan en massa annat om jag inte tänker tar upp på forumet.

Edit: Saken är den att PM:et var så aggressivt skrivet.
Örebro "ÖSK-Karl (Tack Anttonen)
2011-05-14 12:51
ÖSK KRILLE//

Ofattbart, är det någon på detta forum som är diplomatisk så är det du, detta är samma sak som med läktarvåldet, låt inte de onda krafterna vinna. Så se nu till att stanna kvar. Skicka iväg "idiot-pm" du får till red. så de blir spärrade.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 12:41
Maski Hallonen//

Vad bra. Hoppas vi slipper sådana hemska incidenter i fortsättningen.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-05-14 12:35
Funderar på att dra mig tillbaka ett tag från detta forum. Vissa här på svartvitts forum verkar ju bli förbannade och skickar arga PM till mig för att jag har en åsikt på forumet som jag (enligt PM skrivaren) inte får ha. Jag begär inte att alla ska gilla det jag skriver här, men jag tänker inte ta en massa skit för att jag har en åsikt om saker och ting. Om ni ska skriva PM till mig, så gör det på ett sansat sätt i fortsättningen så är ni snälla.

Förlåt för mitt OT.
Örebro Maski Hallonen
2011-05-14 12:32
Avstängning ett år för snubben som misshandlade "sina egna" på ÖSK matchen
Örebro Maski Hallonen
2011-05-14 12:27
Det var jag som drog upp Haginge nu. Människor i min omgivning är oerhört negativa till honom. I matchen mot Kalmar var hela gänget otroligt kritikska och menade att han inte kunde slå en passning rätt och att han helt saknar fotbollsfötter. Jag försvarade honom med att hans nästintill felfria defensiv hitintills kompenserar för mycket och undrade varför de inte hade någon som helst kritik till t ex Almebäck som indirekt orsakade Kalmars vinstmål eller Wikströms "Silja-beteende" när han enkelt gjordes bort i momentet då målet slogs in.

Man kan ju leka härförare hur mycket som helst och göra grandiosa löpningar som Almebäck men det är ju skitsamma om man sedan ger bort en boll som man har full kontroll över och som motståndaren sedan vinner matchen på.
Annons: