/fotboll/osk/forum/3767.aspx/fotboll/osk/forum/3767.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Rulle1983
2011-06-24 19:21
Tycker inte sopm du Aspen...

Tycker Hagge var en av våra bättre i första i andra fanns inga alternativ att spela upp.. hans alternativ var att spela bakåt till mittback eller lyfta...

Finlandsfärjorna i mitten ville tyv är ingen ha boll vid fötterna....
Riktigt svårt att spela ett bra ytterbacksspel utan att kunna ta hjälp av de inre mittfältarna...

Sen hoppas jag Antonenn får speltid snart också... Men som Högerforward... Astvald är årets bergochdalbana!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 16:51
Både Wirtanen och Alvbåge konstaterade att man föll tillbaks efter drygt 20 minuter. Och att man inte klarade DIF höga press.
Tyckte att Haginge hade svårt med den höga pressen, uppspelen blev bara långa, höga och lite okontrollerade. Det var nog en plan från DIF som känner Haginge. Jag längtade efter Anttonen, hoppas han är 100% snart.
S/v intervju med Wirtanen var intressant på så sätt att den avslöjade de taktiska tankarna bakom "tre grisar" på mttfältet.
Låt oss få se piggare ben på söndag, inga tröttkörda gubbar. Pigga hungriga grabba.
Sedan verkar man behöva ett bättre tänk hur lagets ska disponeras. Ingen lilleput på centerpositionen, in med William. Annat är tjänstefel.
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-24 16:43
Hehe, det blev något strul i redaktionen så jag fick hoppa in. Har inte problem att skriva om dåliga matcher, det har skett några gånger redan.
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-24 14:41
Ska vi vara ärliga har Paulinho inte gjort någon glad varken på kanten eller centralt.

Det enda han har för sig är att han inte spelat mycket på kanten ännu. Men det är inte jätte värvningen som många trodde i vintras, iaf hittills.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-24 13:29
Grixx 23.38: Mycket, mycket bra skrivet!!
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 12:10
Nä nu bär det iväg och fira midsommar. Trevlig midsommar på er alla och sup bort minnet av förlusten ;0)
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 12:05
Aspen// Iden är inte helt vansinnig egentligen med tanke på hans snabbhet men det känns ändå som Wirtanen är lite för liten och vek för att passa som mittback. Men jag vet inte.
Örebro Lekiller
2011-06-24 12:04
Undrar om ÖSK planerar att släppa Sixten efter säsongen?

Verkar ju gå trögt med kontaktskrivandet.

Ja måste nog dock erkänna att jag kommer nog inte gråta blod om Sixten försvinner.

Visst, han skall ha en stor eloge för det arbete som han har lagt ner under sin tid i ÖSK. Men känns som om det kan vara rätt tid att söka en ny röst, han har ju nu också på allvar börjar visa upp en del brister i sin coachning.

Som någon skrev tidigare så är det väll en fråga om han snart inte börjat underprestera med den trupp han faktiskt har tillgodo, kanske är det så att resultaten faktiskt är en aning missvisande.

Men är självklart svårt att kritisera Sixten allt för mycket när ÖSK trots allt innan denna match låg på en 3:e plats i allsvenskan.

Men när ett lag så totalt kan falla ihop långa stunder i match efter match så måste det väll ligga något ansvar på tränaren eller??
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:32
Skulle det fungera att Wirtanen ersätter Micke som mittback?
Vi fortsätter med en speedkula bredvid Magnus. Han är van att spela försvarsspel. Det är väl huvudspelet där man inte sett så mycket.
Dessutom får Magnus ett syneerligen trevlig sällskap.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-24 11:21
Aspen//

Håller med dig där. Atashkadeh tycker jag är en mer naturlig ersättare till Haddad. Paulinho kämpar, men får inte mycket ut av det. På kanten får han mer boll än i mitten i anfallet.

jag skulle gärna se att Sixten testar den här anfalls trion:

Rama----Atashkadeh----Paulinho.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:20
Håller med Alvbåge
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:17
Ståplats är bäst //Tycker att en annan stor brist i startelvan var P2 som center. Har inte fungerat bra någon match.
Örebro Ståplats är bäst
2011-06-24 11:15
s&P//självklart är det bra att trots allt ligga på en sjätteplats och ha tätkänning på toppen när det varit så mycket omöbleringar i startelvan från match till match...och Djurgården hade väl sin vassaste elva igår så inte så märkligt att det belv förlust kanske.Och Nordins och Ales betydelse för lagets missfältsspel var ju ganska tydligt i går,största missen 6-10 gjorde med startelvan i går var att inte starta med Erik!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:14
Ska vi se Kihlens uttalande som att vissa spelare tycker dom får spela för tätt mellan matcherna.

" Lagspelet fungerade inte, vi fick det inte att sitta i hop och i första halvlek tvingades vi jobba mycket hårdare än vad vi egentligen behöver. Vi blev trötta och i andra halvlek blev laget blir för långt på grund av att vi inte orkade i stället".
Efter en så lång försässong måste man orka mer än en halvlek. Mycket tyder på att lagledningen använder den stor truppen för lite.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:09
kenya // då tycker vi olika
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:07
ÖSK KRILLE(Go For Gold) // Tycker att det var för lite energi i laget igår. Tror detta kan avhjälps med Yasin som vill prestera och har ett minst sagt stort självförtroende. Ersätter Astvald..Men jag tycker William ska gå före som center, lilleputten gör inte sig sjäv rättvis på centerpositionen.
Örebro Salt&Peppar
2011-06-24 11:03
Tycker faktiskt det trots allt är bra presterat med tanke på alla j-a skador denna säsong på nyckelspelare. Bedoya borta och ständiga proffsrykten och flyttar hit och dit. Sen 4 nya startspelare som inte kommit in i systemet och ändå ligger vi bra till.

Trist med förlust, men jag kan inte klaga för självklart är det viktiga spelare som är borta som gör skillnaden. Det märks.

Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-24 10:53
Sixten tog en chansning och startade med Wirtanen. En chansning som inte gick hem tyvärr. Enligt min mening så hade det varit bättre att starta med en mer naturligare innermitfältare, som tex Erik Nilsson, Per Johansson eller Emil Berger. Första halvlek var riktigt bra från ÖSK, men det tidiga målet i andra blev psykologiskt jobbigt tror jag.

Mot Mjällby får vi tillbaka vår kreatör Gerzic. Så då hoppas jag på att man kan få till en bättre offensiv.

Anledningen varför jag tog ut Yasin i min 11:a var att han kommer från ett poitivt landslagsuppdrag och kommer tillbaka till ÖSK med ett stort självförtroende, som Sixten kunde ha utnyttjat.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 10:51
"Det var ingen av oss tre som kunde axla Nordins roll utan vi var mer som tre grisar" ;0)

Tommy Wirtanen om gårdagens mittfält i ÖSK
Djurgården Koontz
2011-06-24 10:30
Första halvleken är den bästa jag har sett på väldigt länge i allsvenskan.

Glad midsommar!
Örebro kenya
2011-06-24 09:59
Aspen/// Även Djurgårdsspelarna uttalade sig i pressen om att ösk var det bättre laget i första. Så Sixten var knappast ensam om att tycka så.
Örebro One¨touch
2011-06-24 09:39
En sådan här match mot DIF har vi sett ett flertal ggr på hemmaplan denna säsong. Nu tycker jag iofs att första halvlek var en riktigt bra halvlek ifrån båda lagen och inte bara ett bortalag som låg på kontring.

Men ett sådant bollinnehav som ÖSK har, och sådana namnkunniga offensiva spelare som ÖSK har, så ska matchen i ärlighetens namn inte kunna sluta med förlust i så många fall.

Får ÖSK inte in bollen så ska vi åtminstone få med oss en pinne via oavgjort.

Nu är inte så fallet, och jag tycker att det som behöver justeras i laget främst är försvaret på kanterna.
Det har surrats om att våra yttrar inte är lika "inskolade" i det defensiva jobbet som Porokara och Astvald var, men jag tycker det defensiva spelet hos Haginge, Anttonen och Wowoah brister en del oxå.

Slutligen kan jag inte undra om Paulinho igentligen skulle varit en yngre variant av Kihlberg istället. En värvning i klass med "Paulinho-värvningen" fast en spelare som som handen i handsken kunde gått in i Kihlbergs position i laget.
Örebro ÖSK Fans
2011-06-24 08:25
när ska ni fatta här inne att Erik Nilsson aldrig kommer bli något!!! närkampsspel som en jävla kärring!!!

Hoppas dom avstår lön den här månaden..

Dom har det här som jobb och kan inte ens gå ut och kämpa på planen.

Bäst i går var Valdet som förövrigt har mer fotboll i sig än vad övriga spelare i ösk har tillsammans
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 08:18
Grixx// Att vissa saker kommer i repris är väl inget fel. Det beror troligen på att man uppfattar en svaghet eller brist som funnits hela tiden.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 08:13
Att många har negativ kritik (av en del kallat gnäll) beror nog inte på förlusten utan på den dåliga prestationen.
Sixtens bild av matchen : ". Vi hade ett bra go i laget och tillräckligt snabbt passningsspel. På det stora hela så kontrollerade vi första halvlek" stämmer inte med min uppfattning. Vid 1-0 målet sa jag fotboll är inte rättvist. I mina ögon vann DIF första halvlek. Att göra som NA intervjua tränare och spelare om deras syn på match och sedan inte göra en egen analys ger en bild av matchen som inte stämmer tycker jag.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 00:17
Magnus Perssons korta analys:

"Den väntade anstormningen i jakten på en kvittering från Örebro uteblev nästan helt i andra halvlek och ”MP” har analysen klar:

– Vi får dem att slå långa bollar från både mitt- och ytterbackar. De får aldrig in bollen centralt på oss och det är skillnaden mot i början av matchen."

Sett ur ett ÖSK perspektiv alltså: ÖSK klarade inte att spela igenom DIF:S presslinje. För det hade man behövt en bra passningspelare lågt i banan (Erik eller Kushi).
Benny Böckling
2011-06-24 00:08
Wikströms läge är inget man glömmer så lätt heller, fan vilket läge!
Örebro Fatcit
2011-06-24 00:02
Har Sjögren värvat fel spelare? Har Sixten fått spelare han inte vill ha till sin trupp?
Örebro Fatcit
2011-06-23 23:58
Vad är meningen med ett forum om vi inte ska diskutera?
AIK Saywee
2011-06-23 23:56
Grixx,
när det är positivt i klubben och går bra är det många som hissar
när det är negativt i klubben och går dåligt är det många som dissar
det är väl heller inget kolnstigt?Annons: