/fotboll/osk/forum/3760.aspx/fotboll/osk/forum/3760.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Visionen
2011-06-25 09:20
Att ÖSK torska mot DIF har bara med DIFs fantastiska disciplin och ÖSKs taktiska misstag att göra. DIF satte en två-manna-press på bollhållare matchen igenom någonting som några av våra bollkära spelare (spelare på positioner som kräver mycket boll i vårt system) inte klarade av, Astvald, Wovven, Khilen och Hagge för att nämna några.
Hur hjälpte ÖSK DIF till segern?
Vid två-manna-press spel, tillämpar det bollhållande laget 1 max 2 bolltouch inte som bland de ovannämnda spelarna, stå och tappa bollen vid mittplan, på kanterna osv pga allt för långsamma beslut. För det "häftiga" med två-manna-press är att bollhållaren (om denne inte får iväg bollen snabbt nog) krymper sina ytor själv samtidigt som motståndaren gör det. Vilket (1+1) leder till att den bollhållande spelaren enbart får en bråkdel "bolltid" i jämförelse med vanliga zon- och stötförsvar.

Detta är i mitt tycke oroväckande att så pass bollskickliga spelare som vi ändå besitter inte kan hantera en sådan matchplan. Ute i Europa spelar dem flesta lagen just så som DIF gjorde i presspelet...

Men detta går väl hand i hand med diskussionen kring ÖSKs bristande passningsspel. Men passningsspelet är i högsta grad beroende av mottagande spelares rörlighet. Rörligheten var en bristvara mot DIF i andra men den var redan på nedgång efter straffmålet i första.

Men vi fick skåda ett fantastiskt ÖSK spel stundvis i första och om ni har möjligheten att se matchen i repris så märker ni hur väl vår rörlighet och vårt passningsspel (1-2 touch) fungerade i de momenten. Utmaningen är att få dessa moment att bli matchlånga!

Återigen När Nobbe och Kihlen är på plan samtidigt så spelas bollen 8 av 10 ggr från mitten i sidled vid omställningar och speluppbyggnader, något som i mitt tycke är likställt med tjänstefel. Kihlberg slog några fina pass under den perioden som var spelmässigt ÖSKs bästa under första men försvann sedan fullständigt. Jag ser inte Kihlberg som en startspelare i ÖSK av flera skäl, det bara måste finnas bättre alternativ bland alla spelare vi har som kan lira på den positionen som gynnar vårt spel mer. Kihlen saknar speeden, 4-3-3 systemets offensiva spelidé/spelförståelse, tekniken, är en bromskloss för våra ungdomars utveckling samt att jag ställer mig frågande angående Kihlbergs nivå, när han har en bra dag på jobbet är han riktigt bra men det börjar bli mer och mer sällan samt att hans bra stunder blir allt kortare och centrerade i någon fas utav matchen.

Låt Kihlen (född -73) sluta medan det fortfarande finns folk som står bakom honom, m.a.o låt Kihlen sluta (tilldela honom en annan roll i laget) medan han är på "topp". För allas skull. Spelare som Berger (-91), Nilsson (-89) och Abdulahi (-90, utlån) och eventuellt andra talanger misshandlas något fruktansvärt i mitt tycke. Visserligen måste chanserna tas när de kommer men samtidigt måste chanserna också komma för dessa spelare.

När Hagge spelar högerback är vår högerkant uddlös framåt oavsett vem som spelar där som ytter, om inte Patrik A håller så efterlyser jag en ny högerback som prio 1 i dagsläget. En starkt bidragande anledning till att vårt spel inte har lossnat än till 100%! Då vi behöver båda kanterna samt centrallinjen i anfallen!
Örebro Kraków
2011-06-25 08:09
Svartvitt forever: Är det där ett skämt? :)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-25 00:06
'den oumbärlige //

Jo, men Paulinho spelar på en position där han inte får mycket boll, men det är ju det han behöver! Antingen spela honom på vänster i anfallet eller spela honom på offensiv mittfältet. Då får han den mycket boll!
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-24 23:40
Det handlar inte om lärarna. Långt ifrån. Ingen skyller på Wirtanen eller Paulinho. Det är Sixtens fel som sätter dem där.
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-24 22:58
Skolan är inte som den ska vara, det hoppas jag kan ändras. Finns många skräckexempel jag har sett senaste året bara.
Örebro Rudeboi
2011-06-24 21:06
"Skulle det fungera att Wirtanen ersätter Micke som mittback?
Vi fortsätter med en speedkula bredvid Magnus. Han är van att spela försvarsspel. Det är väl huvudspelet där man inte sett så mycket.
Dessutom får Magnus ett syneerligen trevlig sällskap."

Väldigt intressant tanke där faktist, han har ju definitivt farten som almebäck har. Tror även han kommer växa med förtroende, så kanske inte vore så dumt och testa med han som mittback.

För övrig så satt jag och tänkte på Rama, vilken grym spelare han kommer bli så fort han får till avsluten. Han skjuter ju väldigt mycket det har vi sett, om bara 50% av hans skott gick på mål så skulle han börja ösa in mål. Han har ju allt annat, speed, teknik, vilja att utmana, osv. Det enda som saknas är målen och när dom kommer så blir han ostoppbar. Känner på mig att han kommer bli den där spelaren som kommer avgöra matcher som står och väger.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-24 20:55
Glad Midsommar på er alla svartvitta vänner :)!
Örebro Surnu
2011-06-24 20:25
En av anledningarna till att backlinjen svajar emellanåt tror jag är Alvbåges darriga spel, han verkar ha tvål i handskarna och släpper onödiga returer. Han är även ruggigt dålig på att plocka ner hörnor och inlägg, han kommer fel nästan varje gång. Jag kräver mycket mer av Alvbåge men tror dock att det är bättre att börja kolla efter en ny målis, tror helt enkelt inte att Alven håller måttet för ett topplag i allsvenskan.
Örebro Rulle1983
2011-06-24 19:21
Tycker inte sopm du Aspen...

Tycker Hagge var en av våra bättre i första i andra fanns inga alternativ att spela upp.. hans alternativ var att spela bakåt till mittback eller lyfta...

Finlandsfärjorna i mitten ville tyv är ingen ha boll vid fötterna....
Riktigt svårt att spela ett bra ytterbacksspel utan att kunna ta hjälp av de inre mittfältarna...

Sen hoppas jag Antonenn får speltid snart också... Men som Högerforward... Astvald är årets bergochdalbana!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 16:51
Både Wirtanen och Alvbåge konstaterade att man föll tillbaks efter drygt 20 minuter. Och att man inte klarade DIF höga press.
Tyckte att Haginge hade svårt med den höga pressen, uppspelen blev bara långa, höga och lite okontrollerade. Det var nog en plan från DIF som känner Haginge. Jag längtade efter Anttonen, hoppas han är 100% snart.
S/v intervju med Wirtanen var intressant på så sätt att den avslöjade de taktiska tankarna bakom "tre grisar" på mttfältet.
Låt oss få se piggare ben på söndag, inga tröttkörda gubbar. Pigga hungriga grabba.
Sedan verkar man behöva ett bättre tänk hur lagets ska disponeras. Ingen lilleput på centerpositionen, in med William. Annat är tjänstefel.
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-24 16:43
Hehe, det blev något strul i redaktionen så jag fick hoppa in. Har inte problem att skriva om dåliga matcher, det har skett några gånger redan.
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-24 14:41
Ska vi vara ärliga har Paulinho inte gjort någon glad varken på kanten eller centralt.

Det enda han har för sig är att han inte spelat mycket på kanten ännu. Men det är inte jätte värvningen som många trodde i vintras, iaf hittills.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-24 13:29
Grixx 23.38: Mycket, mycket bra skrivet!!
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 12:10
Nä nu bär det iväg och fira midsommar. Trevlig midsommar på er alla och sup bort minnet av förlusten ;0)
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 12:05
Aspen// Iden är inte helt vansinnig egentligen med tanke på hans snabbhet men det känns ändå som Wirtanen är lite för liten och vek för att passa som mittback. Men jag vet inte.
Örebro Lekiller
2011-06-24 12:04
Undrar om ÖSK planerar att släppa Sixten efter säsongen?

Verkar ju gå trögt med kontaktskrivandet.

Ja måste nog dock erkänna att jag kommer nog inte gråta blod om Sixten försvinner.

Visst, han skall ha en stor eloge för det arbete som han har lagt ner under sin tid i ÖSK. Men känns som om det kan vara rätt tid att söka en ny röst, han har ju nu också på allvar börjar visa upp en del brister i sin coachning.

Som någon skrev tidigare så är det väll en fråga om han snart inte börjat underprestera med den trupp han faktiskt har tillgodo, kanske är det så att resultaten faktiskt är en aning missvisande.

Men är självklart svårt att kritisera Sixten allt för mycket när ÖSK trots allt innan denna match låg på en 3:e plats i allsvenskan.

Men när ett lag så totalt kan falla ihop långa stunder i match efter match så måste det väll ligga något ansvar på tränaren eller??
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:32
Skulle det fungera att Wirtanen ersätter Micke som mittback?
Vi fortsätter med en speedkula bredvid Magnus. Han är van att spela försvarsspel. Det är väl huvudspelet där man inte sett så mycket.
Dessutom får Magnus ett syneerligen trevlig sällskap.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-24 11:21
Aspen//

Håller med dig där. Atashkadeh tycker jag är en mer naturlig ersättare till Haddad. Paulinho kämpar, men får inte mycket ut av det. På kanten får han mer boll än i mitten i anfallet.

jag skulle gärna se att Sixten testar den här anfalls trion:

Rama----Atashkadeh----Paulinho.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:20
Håller med Alvbåge
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:17
Ståplats är bäst //Tycker att en annan stor brist i startelvan var P2 som center. Har inte fungerat bra någon match.
Örebro Ståplats är bäst
2011-06-24 11:15
s&P//självklart är det bra att trots allt ligga på en sjätteplats och ha tätkänning på toppen när det varit så mycket omöbleringar i startelvan från match till match...och Djurgården hade väl sin vassaste elva igår så inte så märkligt att det belv förlust kanske.Och Nordins och Ales betydelse för lagets missfältsspel var ju ganska tydligt i går,största missen 6-10 gjorde med startelvan i går var att inte starta med Erik!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:14
Ska vi se Kihlens uttalande som att vissa spelare tycker dom får spela för tätt mellan matcherna.

" Lagspelet fungerade inte, vi fick det inte att sitta i hop och i första halvlek tvingades vi jobba mycket hårdare än vad vi egentligen behöver. Vi blev trötta och i andra halvlek blev laget blir för långt på grund av att vi inte orkade i stället".
Efter en så lång försässong måste man orka mer än en halvlek. Mycket tyder på att lagledningen använder den stor truppen för lite.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:09
kenya // då tycker vi olika
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-24 11:07
ÖSK KRILLE(Go For Gold) // Tycker att det var för lite energi i laget igår. Tror detta kan avhjälps med Yasin som vill prestera och har ett minst sagt stort självförtroende. Ersätter Astvald..Men jag tycker William ska gå före som center, lilleputten gör inte sig sjäv rättvis på centerpositionen.
Örebro Salt&Peppar
2011-06-24 11:03
Tycker faktiskt det trots allt är bra presterat med tanke på alla j-a skador denna säsong på nyckelspelare. Bedoya borta och ständiga proffsrykten och flyttar hit och dit. Sen 4 nya startspelare som inte kommit in i systemet och ändå ligger vi bra till.

Trist med förlust, men jag kan inte klaga för självklart är det viktiga spelare som är borta som gör skillnaden. Det märks.

Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-24 10:53
Sixten tog en chansning och startade med Wirtanen. En chansning som inte gick hem tyvärr. Enligt min mening så hade det varit bättre att starta med en mer naturligare innermitfältare, som tex Erik Nilsson, Per Johansson eller Emil Berger. Första halvlek var riktigt bra från ÖSK, men det tidiga målet i andra blev psykologiskt jobbigt tror jag.

Mot Mjällby får vi tillbaka vår kreatör Gerzic. Så då hoppas jag på att man kan få till en bättre offensiv.

Anledningen varför jag tog ut Yasin i min 11:a var att han kommer från ett poitivt landslagsuppdrag och kommer tillbaka till ÖSK med ett stort självförtroende, som Sixten kunde ha utnyttjat.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-24 10:51
"Det var ingen av oss tre som kunde axla Nordins roll utan vi var mer som tre grisar" ;0)

Tommy Wirtanen om gårdagens mittfält i ÖSK
Djurgården Koontz
2011-06-24 10:30
Första halvleken är den bästa jag har sett på väldigt länge i allsvenskan.

Glad midsommar!
Örebro kenya
2011-06-24 09:59
Aspen/// Även Djurgårdsspelarna uttalade sig i pressen om att ösk var det bättre laget i första. Så Sixten var knappast ensam om att tycka så.
Örebro One¨touch
2011-06-24 09:39
En sådan här match mot DIF har vi sett ett flertal ggr på hemmaplan denna säsong. Nu tycker jag iofs att första halvlek var en riktigt bra halvlek ifrån båda lagen och inte bara ett bortalag som låg på kontring.

Men ett sådant bollinnehav som ÖSK har, och sådana namnkunniga offensiva spelare som ÖSK har, så ska matchen i ärlighetens namn inte kunna sluta med förlust i så många fall.

Får ÖSK inte in bollen så ska vi åtminstone få med oss en pinne via oavgjort.

Nu är inte så fallet, och jag tycker att det som behöver justeras i laget främst är försvaret på kanterna.
Det har surrats om att våra yttrar inte är lika "inskolade" i det defensiva jobbet som Porokara och Astvald var, men jag tycker det defensiva spelet hos Haginge, Anttonen och Wowoah brister en del oxå.

Slutligen kan jag inte undra om Paulinho igentligen skulle varit en yngre variant av Kihlberg istället. En värvning i klass med "Paulinho-värvningen" fast en spelare som som handen i handsken kunde gått in i Kihlbergs position i laget.
Annons: