/fotboll/osk/forum/3758.aspx/fotboll/osk/forum/3758.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2011-06-27 12:50
019_Örebro, kan bara instämma, till 100%
Örebro 019_Örebro
2011-06-27 12:46
sixten måste förbättra spelet. så fort vi släpper in ett mål sjunker hela lagmoralen och spelet ser ännu sämre och väldigt stereotypt ut.

räknar med att axén som sitter på utgående kontrakt kommer hit efter denna säsong, men frågan är om han vill gå tillbaka till ett sämre lag???
AIK Saywee
2011-06-27 12:28
pemo, 12:05, även stämningen i laget kanske behöver förbättras, vem fixar detta i så fall, på bästa sätt, för att nå framgångar?
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-27 12:23
Intressant artikel om mittback.
Undrar just hur läget kring Ales vara eller icke vara till hösten ser ut. Kand et vara så att agent/ÖSK förhandlat under cupen och det enda som saknas är Ales samtycke sista personliga villkor saknas.

Eller har man velat vänta för att se hur Ale presterat under cupen?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 12:20
The Swedisch defender Michael Almebäck was presented to the Belgian press. Iron Mike is his nickname.

Intervju med Almebäck på Club Brügges hemsida.
Örebro pemo
2011-06-27 12:05
Larsen ja, det var ju också en härlig strateg.

Man skall ju inte sprida orättvisa rykten, men det snackades ju tidigare om att Kihlen inte passade Nordin. Att det kanske var lite "tuppfäktning" där om vem som är kung. Kan det ha något att göra med att Nordin inte tar det sista klivet och blir den naturliga ledaren i laget? Han har ju alla förutsättningar att bli det.
Eller håller de äldre i laget hårt på rollerna och inte låter en "yngling" som Nordin ta för mycket plats?
AIK Saywee
2011-06-27 12:01
Ståplats är bäst, detta är riktigt intressant tycker jag, detta med "rekordjämn", för det har ju liksom två sidor.

I och med att den är rekordjämn, för det är den, så är det inte långt mellan medaljplats och kvalplats, vilket innebär att man snabbt (3 matcher), kan klättra eller rasa ordentligt.

Det är i cirka 10 lag som slåss om medaljplatserna, i nuläget, vilket gör det lite svårt för vårt kära ÖSK, när det finns så många frågetecken historiskt 2011 och i framtiden 2011, detta möjliga guldår.

Våren har varit upp och ned, de senaste tre har varit bedrövliga. Almebäck lämnar och har inte ersatts, vad som händer med Bedoya, som tyvärr inte har spelat på ett tag i ÖSK vet vi inte, Alven vacklar, men har ju en massa annat att pyssla med, än att visa pondus i målet. Skador på fel spelare i en stor trupp med talanger som inte får spela.En tränare som vi inte har en aning om vad han tänker. Det är så förbaskat rörigt, finns liksom ingen stabilitet, lugn eller ro, det är oro i ÖSK-leden.

I dagsläget ser det inte jätteljust ut, ursäkta detta inlägg från optimisten Saywee, men jag håller nog på att bli mer realistisk?

Men jag hoppas, det vet ni, alltid :)

Heja SPORT
Örebro Ståplats är bäst
2011-06-27 11:37
pemo//visst minns man Hasse Holmqvist även om man inte heller behöver gå så pass långt bak i tiden,man hade ju även Larsen som var bra på att få lagspelare att höja sig.Nobbe och Kihlen har inte den förmågan och det har visat sig hur viktigt det är att ha en pådrivare i laget.Sen är det ju baksidan med att ha en så pass bra säsong som man hade 2010 är att spelare får ögonen på sig från proffsklubbarna,inget märkvärdigt att Mike valde att inte förlänga och Ale valt samma väg.Själv ser jag stora möjligheter att fixa topp 3 då Allsvenskan är rekordjämn,när ÖSK slog Gais och Norrköping gjorde man ju ett jättekliv i tabellen...
AIK Saywee
2011-06-27 11:37
pemo, kul tanke, jag funderar lite, kanske inte nästa år, men kanske om fem år, med lite envishet kanske man kan få rätt i någon match i framtiden ;)

Vi fans vet inte hur Sixten resonerar, för han vill helst inte kommunicera!

FORZA MOSANDER :)
Örebro Rulle1983
2011-06-27 11:29
Kanske ett riktigt långskott... men sitter och funderar på tänkbara innermittfältare... deet har visats nu att utan Bedoya har vi inget mittfältsspel överhuvudtaget... och än värre när Nordin var Borta...

Kevin Walker och Gabriel Özkan kanske kan göra en "Almebäck" bli kvitt sina skade bekymmer och blomma ut på riktigt...
om en av de 2 skulle göra det skulle jag bli otroligt nöjd...
Örebro Gummianka
2011-06-27 11:28
Inga fler uppställningar med defensivt mittfält tack. ÖSK släpper in mål i varenda match ändå så satsa på ett rörligt mittfält som stödjer anfallet istället. H-e vad besviken man är just nu!!!!!
Örebro pemo
2011-06-27 11:26
Utan någon baktanke, men tänk på Dahlberg i Gefle som spelade flera år utan att göra mål, men PO hade förtroende för honom och nu har han avgjort två viktiga matcher ( AIK och IFK G )
Tänk om Sixten resonerar på samma vis med Nordback och Kihlen. Någon dag skall de lyckas tillsammans. Om inte i år, så kanske nästa. :) ;)
AIK Saywee
2011-06-27 11:00
Marta 08:52, ibland får indianen i mig en känsla av det jag ser och hör, dvs upplever. Andra sinnen för den totala upplevelsen, t.ex. lukten av och smaken på guld, börjar släppa lite beträffande serien, men finns faktiskt kvar avseende cupen.

En illavarslande känsla av Sixten´s oförmåga att ta ut bästa lag, coacha rätt och motivera spelarna hade jag faktiskt under tidig vår, av någon anledning.

Inte att det skulle ske i alla matcher, men kanske lite för ofta, han verkar mentalt vara på väg bort från klubben ...

Liknande olustkänsla hade jag beträffande Bedoya´s medverkan i den dära cupen, när jag kände att han, som den bästa, stabila, uppoffrande, outtröttlige utespelare, inte skulle spela för ÖSK under flera matcher.

Kul dock för Bedoya, men tråkigt för mig.
AIK Saywee
2011-06-27 10:39
Tabellfunderingar kommer jag att ha, när halva AS är spelad, dvs att resultaten efter omgång 15 kan beskådas i tabellform.

Om alla lag behåller formen och tur och otur fortfarande gäller, så blir det väl enklast att behålla samma tabellplacering efter 30 omgångar, det är bara att fördubbla samtliga siffror i tabellen?

Hemska tanke, nej vi måste ha en formidabel hösthalva!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 10:36
I Yasin och Ibra har vi oslipade diamanter, som behöver speltid. De kan bli riktigt bra. Tillsammans med Atashkadeh så är de helt klart en av de största talangerna i ÖSK på mycket länge.
AIK Saywee
2011-06-27 10:33
Drar till Halland i morgon, missar alltså matchen mot slaktargänget (?) från Sarajevo :(

Men jag kommer att åskåda dubbelmötena mot Elfsborg live :)

Heja SPORT!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 10:26
Pille-Riin Pöllu//

Jo jag har också höga förhoppningar. Jag tycker vi har en trupp för att kunna vara med i guldstriden, men med tanke på att Haddad har skadad större delar av säsongen. Samt att Nordin har varit sjuk stora delar av försäsongen plus att han varit borta några matcher på grund av skada. Lägg där till Bedoya som varit borta på landslagsuppdrag med USA. Hur många skador hade vi förra säsongen? Knappt några, i alla fall inte på nyckelspelare. Förra säsongen hade vi en viss kontinuitet i laget. Trotts att vi har en bredare trupp den här säsongen så betyder våra nyckelspelare en hel del för vårat spel.

Nu får vi tillbaka Bedoya och det kommer betyda endel för vårat spel, speciellt när Bedoya kommer hit med ett självförtroende ut över det vanliga. Nordin och Bedoya kompletterar varandra bra.

Sedan får vi hoppas på att Haddad snart är tillbaka, för han behövs. Så länge tycker jag att Atashkadeh ska ta centerrollen så länge. För han har gjort det bra hittills tycker jag.


Örebro pemo
2011-06-27 10:26
OK. Låt mig då förtydliga lite. Det som t.ex ÖSK-Karl skriver om Sixten är så fyllt med hat att inte ens Sarah Palin kommer i närheten när hon spyr på Obama.
Han kallas inte bara för "finndjävel" han är inte ens värd att gå på samma planet.

Sen det där med bred trupp? Vad var det vi fick egentligen till oss i år?
Haddad? En skadebenägen topplirare som vi inte visst något om
Ibrhim och Yasin? Två unga killar från div 1. Tror någon att man kan gå direkt in i startelvan i allsvenskan från bänken två divisioner lägre ner?
William? Se Haddad, bortsett från att han är en talang, men hitintills inte varit hel en hel säsong.
Waldet och Kushtrim? Två oskrivna kort från den tyska ligan, som inte heller spelat allt för många matcher i den högsta serien. Dessutom får man väl ta i beräkningen att Kushtrim faktiskt bara är 21 år

Så här i efterhand vet vi att Waldet är (blir) en hit. Haddad skadad(!) igen, William blir bra om han får träna på i samma takt. Samma sak med Forwardkillarna.
osv. MEN, det var ju inga av nyförvärven som direkt gick in i truppen och tog tag i taktpinnen.

Paulinho? Tja, av det jag sett så klarar han inte av vårt spelsystem eller så klarar inte ÖSK av hans spelsätt. Någonting är det som inte stämmer i alla fall.
Han vill kanske inte ens vara här, utan försöker bara spela till sig ett annat kontrakt.

Men om vi jämför med Gefle, som höll på att åka ur förra året och släppte in bollar lika lätt som ÖSK-Karls skriver "finndjävel" , så har de samma tränare nu som då.
Dvs, han har fått tid att räta upp det som gick fel.
Jag tror dessutom att styrkan finns i lagspelet.

Hos oss har det bara snackats om vilken klubb som Nordin skall gå till, när försvinner Ale , Alven proffs, skriva på, skriva på eller inte. satsa eller inte.
Det känns som om klubben helt plötsligt består av en antal individer som spelar mer för sig själv än tar skitjobbet för laget.

finns en viss likhet med MFF och alla deras talanger som skall ut i europa så fort de slår en passningrätt. Och var ligger de i serien?

Nä, jag vill se en Hasse Holmqvist-typ i laget ( för er som minns ) Han var inte alltid överens med tränaren, men tog ansvar för sina beslut och kunde pusha på lagkamraterna. Trodde att Nordin skulle bli den, men han känns fortfarande lite för osäker på sin ställning i truppen.

Sorry, långt igen.
Örebro widemarsh
2011-06-27 10:10
Bedoya
Johansson-Gerzic

...skulle vara ett intressant mittfält!
Även om Gerzic var väldigt dålig igår. Hur i h-vete kan NA ge honom en 3:a i betyg?
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-27 10:04
Fast förmodligen kommer Per inte att starta i.o.m Bedoya kommer tillbaka (antar jag). Iofs skulle Bedoya eller Gerzic kunna ta den defensiva platsen och det skulle öppna för Per. Men det tror jag inte kommer att hända.

// ÖSK KRILLE// Nej det är sant. ÖSK har inte uttryckligen satt SM guld som mål i år (även om plats 1 ingår i topp 5). Det är vi fans som har/hade höga förhoppningar på denna trupp.
STEFANO!
2011-06-27 09:34
Finns nog ingen som hatar Sixten men frustrationen över laguttagningar och byten mm är lite för mycket just nu! Men nu knyter man näven och vinner några matcher och är med i toppen igen! Eller hur Sixten?
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-27 09:26
Pers utlåning förändrar väl egentligen ingenting? Har man nu fått upp ögonen för hur fint han kan prestera så är det väl bara att häva utlåningen. Kan inte tänka mig att ÖSK utfäst några löften om hur många matcher han SKA lånas ut...
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-27 09:18
Bör upprepas:

"Första tecknet på en idiot är en person som gör samma sak om och om igen och förväntar sig ett annat resultat "(A. Einstein)
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-27 09:15
Notera att vi lånat ut Per J till Forward !!!
ÖSK har tydligen INTE tänkt ge honom speltid !!
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-06-27 09:15
Känns som att Sixtens melodi är att försöka bygga bort våra svagheter istället för att bygga på våra styrkor. I mångt är Khilberg/Nordbacks abbonerande på mittfältet ett tecken på det, det har svajat rejält bakåt och Sixten försöker motverka detta med två defensiva mittfältare för att säkra upp.
Istället för att stabilisera försvaret känns det snarare som att denna taktik förbryllar spelarna och det blir knas i positionsspelet.

Finns det någon som har koll på hur målen mot oss gjorts när vi spelat med Nobbe/Khilen? Den spontana känslan är att flertalet mål har gjorts från en position strax framför backlinjen, den position Nobbe och/eller Khilen ska täcka upp. Kanske bara är en känsla men likförbannat så tappar vi allt vad mittfält heter med dessa två på mittfältet.

Samma sak händer varje gång dessa två spelas samtidigt, får mig att fundera kring ett känt citat....

"Första tecknet på en idiot är en person som gör samma sak om och om igen och förväntar sig ett annat resultat "(A. Einstein)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-27 08:59
Många av oss drömmer om guld och så också jag, men sanningen är ju den att ÖSK själva har ju inte gått ut och sagt att det är guld som är målsättningen utan topp 3. Det är långt ifrån kört. Då vi har 3 poäng upp till 3:e platsen och 4 poäng upp till 2:a platsen. Vissligen har Elfsborg en match mindre spelad. Om Elfsborg vinner idag så har vi 4 poäng till 3:e platsen och 6 poäng till andra platsen. Nu har vi dessutom ett dubbelmöte med Elfsborg och full pott där så är vi ifatt.

Men då krävs det att Sixten vågar mer i sina laguttagningar. Att han vågar ge de yngre mittfältarna speltid också. För hoppningsvis så har Per Johansson visat Sixten att han ska starta mot Elfsborg.

Jag skriker inte efter Sixtens avgång, men det jag vill se är att Sixten vågar ge våra unga spelare chansen att visa att de vill vara med.

Jag vill se möjligheterna istället för problemen. Jag kommer stå och heja fram mitt kära ÖSK i vått och tort, i glädje och i sorg i med och motgång. Om jag så ska så själv på Behrn Arena!

Forza svartvitt!
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-27 08:52
Pille 00:39/ Håller med Saywee: Du sätter huvudet på spiken. Kanske är inte Sixten en coach som ska förfoga över en så bred och fin trupp som vi har nu. Han vill nöta på och vinna framgång med förtroende. Men det tankesättet blir snett med en sådan trupp som vi har nu. Och aldrig, precis som du antyder, har en spelare tagit en startplats baserat på vad den presterat på träning (i alla fall inte vad jag kan påminna mig), utan detta har uteslutande berott på skador. Så var kommer den här träningstanken in, att han tar ut bästa lag utifrån vad han ser på träning?

Vet att du Saywee redan i vintras/våras uttryckte vissa tvivel kring Sixtens förmåga att matcha och få ut det bästa av en stor (dyr?) trupp. Du verkar ha fått rätt, och kanske borde vi som följt Sixten ha förstått det med...

Du fick även rätt om den gyllene cupen och Ales frånfall. Bra siat! Och någon ytterligare miljon (eller vad han kan ha höjt sitt värde i USA), känns nu obetydliga. En miljon utan värde!

Jag spolar dock inte ner guldet än. Jag vägrar. Har ju satt 1000 spänn på dem. :) Snart är Ale tillbaka (han är inte såld än) och likaså Haddad. Med en inhoppande William som kan ändra matchbild genom djupledsspel och en Pålle som ökar form och kan alternera ytterposition med offensiv mittfältsroll, samt en Per som redan verkar inväxt i mittfältstriangeln kan det ff bli en fin fortsättning på säsongen. Men jag håller med... ljuset är inte lika starkt längre.
Örebro Svartvitt forever
2011-06-27 07:57
En del hävdar att Sixten vet något om spelartruppen som vi inte vet. Visst, han tränar dem nästan dagligen och borde känna deras styrkor och svagheter utan och innan. Men vad hjälper det när det är i matcherna poängen ska tas och då det är uppenbart för alla vad som fungerar och inte.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-27 07:38
Jag tror inte det i första hand förlusten man reagerar negativt på utan det är den usla prestationen.
Varför ska jag stanna i stan två extra dagar för att se Elfsborg, i stället för att flytta ut på landet. När det är uppenbart att laget inte presterar som det kan.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-27 07:32
pemo //Det är väl ganska uppenbart att Gefles insatser år efter år till stor del beror på Pelle. Med en enligt alla experter medioker trupp sätter han ihop ett lag med en fungerande spelide år efter år. Det är klart att tränaren har en stor betydelse.
Annons: