/fotboll/osk/forum/3735.aspx/fotboll/osk/forum/3735.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro 'den oumbärlige
2011-06-29 21:52
Funderar på om man ska åka till Elfsborgsmatchen. Det får bli ett sent beslut.

Blir det över 7.000 tro?
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-29 21:49
Pille o ÖSK-Karl// 62 mål 1994 om jag minns rätt. Rekord för 14-lagsallsvenskan tror jag tillsammans med djurgårn det år de avslutade med 8-0 eller nåt sånt mot elfsborg...
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-29 21:47
Sigge//

Du har så rätt, hur kunde jag glömma Dan Sahlin, sagolik spelare, kunde ta hand om bollen vid mittplan och bara vandra upp o kruta in den. Han vann väl också skytteligan i AS som enda ÖSK:spelare genom tiderna?
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-29 21:44
Hertig_Karl //

Enbart nyfiken, du skrev att du gillade Sixten från dag ett, varför? Vad hände då? Själv minns jag inte. För på fullt allvar kan det inte berott på någon intervju, för i princip hör man ju bara ochoch?
Örebro Sigge
2011-06-29 21:44
Dan Sahlin var inte så dålig han heller.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-29 21:42
När Jingblad och Johan Paulsson härjade gjordes det också mycket mål.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-29 21:21
ÖSK-Karl// 1994 gjorde ÖSK mål i samtliga matcher. Ett "rekord" som står sig än i dag om jag inte är ute och cyklar.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-29 21:18
Bulten//Jag håller med dig att det var på gamla tiden den föreställningen växte fram i sin grund. Även om Zetterlunds fotboll inte alltid var den roligaste så plockade den poäng. Inte Dalas heller när stjärnorna försvann. Med Jingblad fick man dock hålla i hatten även om han fick dämpa offensiven efter ett tag eftersom laget släppte in för många mål. Och det är nog som du säger att stämpeln kom tidigare även om jag kan tycka att den tråkfotbollen ruskades till liv emellanåt även senare.

Kul när man försöker "forska" fram motsatsen men finner att ryktet var befogat hehe =))

En annan aspekt är ju att andra lag periodvis spelat lika tråkigt utan att få tråkstämpel på samma sätt. T ex Kalmar ett par säsonger före guldet var ju oerhört tråkiga att se matcher med. Hammarby gick ut öppet och kritiserade det men fick ta tillbaka det och mer eller mindre be om ursäkt. Något jag aldrig förstod varför. Tycker man så så tycker man ju så.
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-29 21:14
BBB//

Ja, du har så rätt. -68 hade vi faktiskt ett guldlag och tråkigare tränare än Lundin har säkert aldrig ÖSK haft.

Vad jag egentligen menade med förra inlägget att jag personligen hellre ser ÖSK vinna med ett 1-0 med dödgrävarfotboll på BA i jämförelse med att få stryk med 2-3 genom att spela gladfotboll.

Tråkigt det du skriver om att vi gjort så få mål i maratontabellen, men då kan man ju faktiskt förstå våra belackare mer. Själv hade jag ingen aning om att det var så illa. Har för mig att ÖSK -94 slog rekord i gjorda mål snittat på antal matcher i AS?

Min teori om det försvarsinriktade ÖSK historiskt sett faller tyvärr tillbaks mycket på Orvar Bergmark, som hade som filosofi att hålla tätt bakåt i första hand. Men som sagt, hellre vinner jag matchen mot t.ex Ellos med 1-0 på en enda halvchans i jämförelse med att det är gladfotboll som slutar 5-5. Kanske till stora delar beror på att jag inte bryr mig om vad fans i övriga landet tycker om ÖSK.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-29 20:49
Pille// Jag pratar ( = skriver) egentligen om "tiden innan degraderingen" 1978. När vi sen kom tillbaka efter tio år i dödsskuggan (79-88) var det ju som ett topplag. I nittiotalstabellen var vi tvåa efter IFK G och jag kan tänka mig att vi också låg högt upp vad gällde gjorda mål under den perioden. Jingblad-åren i början av millenniet kan ju inte heller rubriceras som "tråkiga". Jag var iaf nöjd med Jingans (ibland tok-) offensiv, kommer aldrig glömma t ex Elfsborg hemma -01. Något många av oss dock just precis vill glömma är Lundin-åren. Så, då gör vi det, vi glömmer dem. Men svårt är det, för Lundins skugga fanns med och skuggade ÖSK ända in på våren -08.

Nej, stämpeln som "0-0-Örebro" fick vi innan -79. Vi uppfattades som ett tråkigt, defensivt, snålspelande lag vilket vi faktiskt till stora delar var. Tyvärr finns inget annat lag ovanför och runtom ÖSK i marathontabellen med färre gjorda mål än oss. I snitt per match alltså. Jag kollade upp det för några år sedan i syfte att slå hål på myten om vårt tråkiga lag, men när jag fann just detta faktum la' jag ner hela projektet! Vi är faktiskt ett av allsvenskans absolut tråkigaste lag om man nu mäter "tråkighet" i snitt antal gjorda mål per match (många mål = roligt lag, få mål = tråkigt lag), iaf om man ser till typ, säg topp 20 i marathontabellen. Min tes är dock att denna tråkighetsstämpel förvärvade vi främst under tiden fram till någon gång under sjuttiotalet. Helt berättigat dessutom. Vi var djävligt tråkiga fram tills dess med några få år, t ex -68 som undantag. Efter återkomsten -89 har vi bara varit tråkiga lite ibland, som under Lundin-åren (jag väljer att helt o hållet "glömma" största delen av åttiotalet). Fortsatt "grundforskning" är dock befogad!
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-29 20:29
Bultas// Jag har ju mina teorier om "tråkiga ÖSK" som jag mer tror beror på defensiv inställning, bristfälligt passningsspel, avsaknad av tekniska offensiva profiler, lågt sjunkande lag som spelar långt. Ett lag med köttmur och som retsamt nog lyckade toffla in en boll på det enda anfallet laget hade alternativt klarade en pinne.

Beskrivning ovan är kanske lite tillspetsad men det såg ungefärligen ut så i många säsonger med någon undantagssäsong ibland, ingen rök utan eld. Då talar vi mest bortamatch och det är ju då utomstående fått tillfälle att se ÖSK. En sämre version av Gefle. Tom under Sixtens första 2 säsonger kunde det se ut så i många bortamatcher.

Det är ju detta Sixten ändrat på och det måste man nog erkänna hur Sixten-fientlig man än är. Men Man får inte heller glömma föreningens bidrag (styrelse och anställda, sponsorer etc) som stöttat och dragit åt samma håll och skapat förutsättningarna för att kunna bedriva en sådan fotboll.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-29 20:21
Ja vad säger ni?
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-29 20:19
Kom hem Kuba/ Skön läsning... men ett års avstängning är ju bara larvigt... Inför livstid nu!

Hertig/ Japp, men Gawwe måste vart upptagen hos dig :)
Örebro Hertig_Karl
2011-06-29 20:11
Marta/
Magnum Classic stämmer bra=) Fick du också en?
Örebro Kom hem Kuba
2011-06-29 20:00
Tack för det.
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-29 19:59
ÖSK-Karl// Undrar om ÖSK var bättre förr på att "stänga matcher". Handlar nog mer om myt än verklighet. Och att "borta gällde ju 0-0". En myt och ett förtal vilket vi fått brottas med i år efter år. Det finns många närkingar som deltar i att sprida den myten (om oss som ett 0-0-lag alltså). Så här skriver t ex Håkan Nesser i "PiccadillyCircus ligger inte i Kumla" (sid 98): "Jag lyssnade på Sportextra mellan två och fyra förstås; ÖSK spelade 0-0, det gjorde man i två matcher av tre på den här tiden...".

Saken är den att handlingen i boken utspelar sig år 1967, ett år då ÖSK inte spelade EN ENDA 0-0-match i allsvenskan!! Håkan, hur kan du delta i detta förtal!?!?

Myten om "0-0-Örebro" kan möjligtvis ha sitt ursprung i 1965 års allsvenska då ÖSK spelade 13 oavgjorda matcher av 22 (vann fem och förlorade fyra). "Oavgjorda Örebro" kallades vi då. Dock var bara tre av dessa 0-0-matcher.

Det var bättre förr?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-06-29 19:55
ÖSK-Karl: ÖSK under Stefan Lundin där man var tvungen att be om ursäkt för varenda tagen poäng vill jag inte tillbaka till. Därför: fortsätt på den inslagna vägen med en offensiv fotboll.
Örebro Marta (hane) (PM:a mig allt du vet, om allt!!!)
2011-06-29 19:52
Hertig Karl/ Var det möjligtvis Magnus Classic?
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-29 19:48
Aspen// ok, tack för svar. Kände att jag inte riktigt orkade läsa utan mest bara ögna. Vet ju hur det brukar va'. Men givetvis dumt av mig att ha förutfattade meningar. "Ett bättre jobb" vill vi väl alla lite till mans göra. Det är få förunnat att lyckas tillfullo.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-06-29 19:38
Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)// Det har inte varit särskilt många rop på att Sixten ska avgå utan mer att han ska göra ett bättre jobb. Läs mer istället för att gissa
Örebro Bertil "Bulten" i Boo (violer till mor)
2011-06-29 18:31
Håller med om Gawelin, men han var ju alldeles för mycket och för ofta skadad för att liksom ta det där sista steget. En annan som kunde ha blivit riktigt, riktigt stor är Lennart Sjögren (skämtar inte). Läser på Wikipedia att han gjorde exakt 100 matcher för ÖSK i div 1 och allsvenskan mellan -88 och -94. Snitt tretton matcher per år och det håller inte riktigt.
Har fö inte varit inne här i princip sedan innan Mjällby-matchen, men har bara kunnat gissa mig till hur svadorna osat här kring "finndjäveln" (som Pemo bekräftande skrev om här i nåt av de få inlägg jag läst från de senaste dagarna), etc. Det har väl varit "avgå" hit och "avgå" dit kan jag tänka!? Rätta mig om jag har fel. Orkar inte scrolla mig bakåt. Är det nån som kan tänka sig en större världskatastrof än den att ÖSK förlorar två allsvenska matcher på raken? Skulle då väl vara om det blir två raka nollor till mot Elfsborg då förstås? Rimligtvis är det något som är mänskligheten mer illa än de båda världskrigen tillsammans?
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-29 18:28
När vi ändå talar om gamla tider, tänk vad ÖSK då stängde hemmamatcherna (borta gällde ju 0-0). Om vanligtsvis Nordahl eller Mossberg gjorde 1-0, kanske på en straff vi fått av Tore Lennarstsson, då var i princip segern bärjad. Totten stod på mittplan och rullade hem bollen till S-G Larsson som då fick ta upp den med händerna.

Säkert skulle många idag tycka det var trist, men vad nöjd man var på vägen hem, istället för att förlora med 2-3 mot Gefle eller 1-2 mot Djurgården.

Det jag alltid saknade var en rejäl klack, men nu har vi det med Kubanerna, att andra ute i Sverige tyckte vi var fotbollsmördare, vad gör det? Det är poängen som räknas!
Örebro Hertig_Karl
2011-06-29 17:56
Lustigt att Gawelin kom på tal i forumet just idag. Har inte sett han sedan han lade av, men idag dök han upp och bjöd på glass på min arbetsplats=) Trevlig kille det där!
Örebro Grixx
2011-06-29 17:29
Har ju tänkt att sålla mina inlägg men några kan ju slinka igenom.
Har någon kommenterat de här inlägget på Eriks sida?
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-06-29 17:27
Pille-Riin Pöllu//

Du har bra minne, ja Per Gawelin är jag övertygad om skulle blivit ÖSK:s största proffsförsäljning någonsin, om han fått vara hel. Dessutom hade han väl redan någon A-landskamp? Minns hur han dominerade mittfältet trots att han hade för ont för att träna, tragiskt.

Men de absolut bästa spelarna jag sett i ÖSK genom åren med egna ögon är S-G Larsson o Thomas Nordahl. Även Leif Ericsson var oerhört bra.

Sedan har ju Arnor, Judas Jonsson, Hasse Holmqvist, Kuba m.fl imponerat. Men som sagt de tre första håller jag högst av de jag kunnat bedömma.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-29 17:18
0REBR0 //Kan så vara. Jag menar inte att han tycker något annat. Utan att det bara är känsligt att uttala sig negativt. Och att han så klart var glad. Men att det i slutändan för det mesta är svårt att dra slutsatser baserat på vad spelare säger i TV-intervjuer. Vissa säger att Sixten är bäst. Spelare som lämnat antyder något annat.
Örebro 0REBR0
2011-06-29 17:13
Pille-Riin Pöllu//

Han har ju inte heller blivit intervjuad innan han fick chansen, så han har väl inte haft nån jättemöjlighet att, hylla träningarna innan han fått chansen...
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-06-29 17:07
Någon som minns dessa spelare?
Nikola Budalic
Anton Dedaj
Léonardo Guerra
Georgi Kyosev
Eduardo Pincelli

Gjorde väl inga större avtryck i ÖSK direkt.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-06-29 16:45
pemo // Å andra sidan säger de ju så just för att de fått chansen. Inte direkt läge att säga "Det var fan på tiden". Han är ju i det läget så oerhört tacksam. Ingen har ju hört honom kliva fram och hyllat träningen före det. Samtidigt gnäller spelare som inte fick chansen alls på tränaren och tycker han är kass. Vad som är objektivt och sant är ju så oerhört svårt att veta. Dessutom kan ju en tränare ändra sig beroende omständigheterna och skador.
Örebro Salt&Peppar
2011-06-29 16:36
Marta//

Gawwe tyckte jag var rätt skapligt överskattad. Då tycker jag vi hade alldeles för höga tankar kring vissa av våra egna stjärnor, en del som vi ville och hoppades vara större stjärnor och talanger än vad de var.
Annons: