/fotboll/osk/forum/3695.aspx/fotboll/osk/forum/3695.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 13:34
Grixx // Det är sant att våra spelarlöner under ett år kan bli en miljon. Men två ersättare under ett år hamnar väl också på en miljon? Och då tror jag inte att vi får två landslagspelare. Kostnaden finns ju där ändå men med andra spelare. Därtill bortser du vad ev det kunna ge extra i transfer.

Kommer inte ihåg om det var du som refererade till svarta handens blogg tidigare. Men där anges det också att det är dyrare i förlängningen att värva ersättare än att höja en spelares lön och förlänga dess kontrakt. Man får dessutom inte glömma att räkna in de kostnader för de aktiviteter att införskaffa ersättare kostar.

Kontentan av mitt resonemang är att Bedoya och Almebäck var så pass säkra kort. Tillräckligt säkra att våga ta ett år extra på deras kontrakt. Och även om ingen av dem sålts skulle de vara en resurs ytterliggare en säsong för ÖSK och vi hade haft lite mindre turbulens runt spelares kontrakt i år (vilket vi inte heller vet hur det påverkat klubbens prestation).
Örebro ÖSK Fans
2011-07-12 13:20
kanske kan knyta till oss Daniel Nordmark som får sparsamt med speltid i Elfsborg.
Duktig mittfältare med bra arbetsförmåga och passningsspel..
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-12 13:18
pemo//

Nu måste du ha missuppfattat mig, jag vill inte ha hit någon oavsett meriter, tvärtom. Det jag undrade var vilka meriter Sixten o Sjögren hade när de anställdes och det verkar de ju inte haft några? Inte mer än att Sixten var en fd.sparkad tränare o att Sjögren varit lovande spelare någon gång i ÖSK.
Örebro Grixx
2011-07-12 13:13
Pille-Riin Pöllu// Två spelarlöner under 1 år blir lätt en miljon minus för arbetsgivaren.

Om det sedan går att sätta likamedtecken med vad agenter förhandlat och sagt vid bordet och vad som sägs lite rumphugget i en intervju är extremt tveksamt.

Det gäller givetvis både klubbsidan som spelarsidan.

Om det förs samtal till och från under ett halvår så är det lite naivt att kontentan sammanfattas i någon mening vad parterna diskuterat.

...men envar tar lämpliga citat för att få vatten på sin kvarn och stödja sin åsikt. Både du, jag och andra i forumet;-)
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-12 12:38
Pille-Riin Pöllu//

Jo det är trist, men efter som att Rama har så pass kort kontrakt och om man vill ha så mycket pengar som möjligt, så är det ju bra om han säljs senast nästa sommar. Annars sitter ÖSK i samma sitts som man gör/gjorde nu med Almebäck, Gerzic, Alvbåge och Bedoya.

Alternativt att Sjögren förlänger kontraktet med Rama efter den här säsongen med ett år till.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 12:28
ÖSK KRILLE// Det tror inte jag heller. Bara tråkigt att vi får ha honom så kort tid
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 12:27
Jag tror jag börja hålla med ÖSK-Karl. Tror att Pelle Olsson skulle passa i ÖSK. Han kan skapa resurser anpassat efter budget och scoutar dessutom väl.

Kanske dags för Pelle att höja lönen och byta arbetsgivare? T
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-12 12:27
Pille-Riin Pöllu//

En försäljning nästa sommar är inte omöjlig om Rama forsätter att prestera.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 12:22
ÖSK KRILLE//Ja du skrev att han var en av de bästa. Sorry. Läste fel i hastigheten. Håller med om att Rama kan bli en bra export. Men då måste han säljas redan nästa säsong då Sjögren tecknade kort kontrakt (2,5 år) med honom
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 12:09
Grixx // I det läget just då när Bedoya & Almebäck just kommit tror jag absolut inte ÖSK behövts höja lönen så väsentligt att signat 4 istället för 3 år och det har jag mycket svårt att tro skulle äventyra klubben ekonomi. Jag tycker inte alls det finns något försvar för något annat men förstår att man inte bör/vill teckna långa kontrakt med osäkra spelare.

Almebäck var MYCKET väl provad i 6 månader och tog en ordinarie plats direkt. När det var dax att förhandla signade Sjögren 2,5 års kontrakt med honom.

Almebäck sa innan han stack, fritt ur minnet "För mig fanns ingen annan klubb än ÖSK. De hade ju gett mig chansen och jag hade nog skrivit ett längre kontrakt om de velat i det läget"

Bedoya sa också att klubben hade kunnat signat längre om de velat. Och även Bedoya var väl scoutad. Både i matcher i USA såväl som i provspel i ÖSK. Därefter hade ÖSK ett helt år på sig till att avgöra hans talang. Om inte Taler & Sjögren trots allt klarade det på den tiden skall de inte syssla med scouting.

Jag kommer aldrig att ha någon annan uppfattning än att det var jävligt klantigt av ÖSK med dessa två spelare. Det krävs två för en tango men det var Sjögren som inte ville bjuda upp dessa till dans.


Som tillägg kan nämnas att Gerzic mer eller mindre tvingades hota Sjögren till förhandslingsbordet efter han slagit igenom i ÖSK. Han ville likt "Ellosmodellen" omförhandla kontraktet efter prestation och Nordin och hans agent fick tjata skallen av sig för att få till en kontraktsförlängning. Det slutade med att kräva att bli såld för att Sjögren skulle komma springande med portföljen.

Däremot försvarar jag att man inledde med kortare/svagare kontrakt med Gerzic när han kom eftersom man inte visste säkert hur det skulle slå ut och med tanke på hans tidigare historia i ÖSK.

Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 11:57
Aspen// Nordback och Kilen får väl gå på sprutor för att orka ;)
STEFANO!
2011-07-12 11:44
Vet nog hur det går Thomaz// Men med lite mer förttroende från tränaren hade det kanske gått bättre, sen har vi det här med hans skador också som verkar hålla i sig!
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-12 11:42
14, 17, 21, 24, 31, 7 och däremellan 28, 4.
Detta är matchdagarna för ÖSK den närmaste månaden. 28 och 4 gäller om man går vidare i EL.
Kommer vi att orka med det hårda programmet?
IFK Göteborg Thomaz76
2011-07-12 11:34
Hur går det för William nuförtiden? Succé?
Örebro pemo
2011-07-12 10:49
Bona fides // tack för ditt svar.
Betyder det att Bedoya inte är så het på transfermarknaden eftersom han är kvar?
Vad det gäller Alvbåge och Nordin så tror jag själv att deras chanser att gå vidare är som Bosman. m.a.o, de spelar kvar i klubben året ut i alla fall.

Och så en liten ironisk fråga tillÖSK-Karl: Du som vill ha hit en ny tränare, oavsett meriter eller så, varför inte slå ett slag för Axel Kjäll i BKF. Han är ju obesegrad ännu så länge....;)
Örebro Bona fides
2011-07-12 10:22
pemo,
Rätten att köpa spelare är fördröjt med en månad. Möjligheterna att lämna klubben har funnits i 12 dagar nu.
Örebro pemo
2011-07-12 10:04
Kan någon förklara det här med "fönstret"? Det "öppnar" i augusti säger en del, men hur kan då GAIS sälja Mårtensson och HIF sälja Nilsson nu ( Vi sålde ju också ) Betyder det att det bara är svenska klubbar som kan köpa spelare i augusti? Betyder det också att Bedoya och Nordin är ointressanta eftersom de inte gått redan? Eller är det div media som är snabbt ute med de andra namnen?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-07-12 08:40
Pille-Riin Pöllu//

Jag skrev inte att Rama var den bästa, utan en av den bästa ÖSK-spelaren hittils den här säsongen. Jag håller med dig om att Bedoya är den absolut bästa ÖSK-spelaren hittills den här säsongen. Rama, Bedoya och Haddad(tills han skadade sig) tycker jag har varit de som levererat så här långt.

Gerzic har inte alls varit i samma form som förra säsongen tyvärr. Det har nog sina skäl, bla att han var sjukt större delen av försäsongen, plus att han var skadad i början av allsvenskan och var borta i 4(?) matcher. Men jag hoppas att han är på gång nu.
Örebro Grixx
2011-07-12 08:32
P-RP//..och med ev högre lön. Samtidigt är lagets totala årslönekostnad i det läget kontraktet skrivs baserat på att ÖSK inte ska gå back. Totalkostnaden av bundna kontrakt får inte överstigas av några som ska få kontrakt på några år till. Ibland så går det ibland är det för stort vågspel.

...och vem som slår finns ingen absolut kunskap om. Man har förhoppningar och feeling för många.Någon tror man extra på, året efter så har någon annan som man nyss skrivet med exploderat till en fantastisk spelare. Den spelaren är inte lika benägen att skriva nytt samtidigt som ekonomin för oss inte räcker.

..men läget är att sakta men säkert är vi på väg att bli något att räkna med i svensk fotboll. Vi har fått bättre och bättre spelare i laget och jämfört med åren innan Sixten OCH Alec minns vi alla hur frustrerad man var över det extremt dåliga passningspelet där bollar i kortpass gick 2-3 meter fel.

En tränare med offensiv rugby fotboll, en annan tränare som fick kommunens felskötta matta och därmed laget emot sig och Mr Walker som hade snyggare spel men lite som nu, inte kom in i målområdet. Ingen fick konkret ordning på passningarna.

Sixten, Alec och Eija kan vara de som löste den eviga knuten och tog seriöst tag i problemet....och det fortsätts jobba med det.Just nu utan Alec men visst finns det möjligheter att han någon gång dyker upp i klubben igen.
Benny Böckling Avgå Sixten!!!
2011-07-12 08:10
Någon som vet hur länge Anttonen är borta?
Örebro DaSa
2011-07-12 08:04
såg slutet av elfsborgs matcheb tillsammans med en guligan nere i dubai. jag tyckte det såg rätt så bra ut tills elfsborg gjorde 2-0, kan vi behålla det spelet så kommer det nog lossna. vill inte se ngn panikåtgärd som att sparka sixten än det känns som hans fel. det är nu han får betala för att han inte spelat in fler spelare tidigare. sen så hoppas jag att tommy gjort sin sista match, varför står han innanför mållinjen och täcker?!:)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 02:47
Ishizaki efter vinsten:

"– Jag dribblar förbi både ytterbacken och mittbacken, sen fintar jag och spelar in en gång och då kom Haginge in mot första stolpen, så jag försöker istället spela in den mot Hult som stod snett bakom. Haginge läser den bollen så den touchar hans klack och går in i mål, säger Stefan Ishizaki och tillägger:

– Hade han inte läst bollen så hade Hult rakat in den."

Haginges fel?

Efter andra målet:

"– Jag skulle byta då men jag fick slå hörnan ändå. Jag tänkte at vi skulle ta en kort variant. Jag fintade förbi både Paulihno och Gerzic lätt och sedan kunde jag välja och vraka
Han valde att spela Oskar Hiljemark, som satte 2–0."


Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 01:06
kribba // AIK verkar dock lite osäkra runt Pavey. Ett år bara vill de ge honom (läste jag för typ en månad sedan. Det kan ju ha ändrats). Men en sådan spelare behöver varje lag.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-12 01:05
den oumbärlige // Säga vad man vill om jänkare men de har en jävla vinnarmentalitet. Vad jag förstår var den amerikanske mittbacken som var här och tränade mycket intressant. Vi får hoppas att ÖSK kan knyta an honom nästa säsong.

Men frågan är om ÖSK i nuläget har råd att sälja Bedoya?

Och vilken fantastisk utveckling killen haft? Från college till ÖSK till bäste i ÖSK (och tycker man inte det så iaf en av de viktigaste) och till USA:s landslag. Nu proffsaktuell. Och det på tre säsonger. Almebäck har ju haft en liknande utveckling men han var ju åtminstone skolad i svensk fotboll.

Det mest sura för räven är ju att både Bedoya och Almebäck förmodligen hade accepterat ett 4-års kontrakt enligt dem själva. Men som Sjögren förklarat sig. "Det krävs två för en tango". Fast jag har alltid trott att han avsåg spelarnas motvillighet till kontrakt längre än tre år...
Örebro 'den oumbärlige
2011-07-12 00:48
Håller med om att Bedoya är viktigast i ÖSK. Trots smällen senast och ett tjurigt humör visade han mycket vilja och inställning.

Så idag går Alé före, men med tanke på kontraktssituationen och potentialen med Rama kan han bli ÖSK:s bästa export hittills.

Jag hade alltid trott att Almebäck skulle bli vår superexport men det gick ju inte vägen, även om man hade möjligheter att sälja honom för större summor tidigare.

Ledningen trodde att man med årets trupp kunde gå för en guldstrid och valde av den anledningen att avvakta med försäljningar om inte budet var väldigt sockrat.
AIK kribba
2011-07-12 00:39
Ser att ni snackar om Pavey här...förstår att ni gör det,det är en spelare som har en inställning som få har...och som alltid ger järnet,och som jag tycker håller bra i allsvenskan dessutom...ett typiskt brittiskt rivjärn som kanske inte har tekniken men en jäkla inställning och hjärta...han vill jag att vi behåller..
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-11 23:55
ÖSK KRILLE/// Så mellan Bedoya och Rama väljer du Rama? Skulle jag inte göra. Bedoya är i nuläget bäste spelare i ÖSK som jag ser det
Örebro "ÖSK-Karl (Axén kom hem)
2011-07-11 22:54
Nu har vi 9 poäng upp till EL-målet, 5 poäng ner till kvalplats, det har varit ruggigt ett bra tag, tur lagen bakom oss går så dåligt, men sakta men säkert kommer de nämre. Vilka spelare lämnar oss under fönstret, vilka kan vi få?

Måtte vår ledning agera, för det var länge sedan man såg sitt kära ÖSK spela så illa, gäller även matcherna som underligt nog gett oss 20 poäng.
Örebro Hahne
2011-07-11 22:36
Men man måste juh kunna chansa lite .... dock även fixa samarbete med ngn superettan klubb.

Men scouting måste juh vara prio för en klubb som vill hålla långsiktigt även om en undgdomsakademi även måste hållla bra klass... men många spelare värvas juh ändå in!
Örebro Grixx
2011-07-11 22:27
Hahne// Scouterna är personer med olika kopplingar till ÖSK, det är inga heltidsanställda proffs.

Talanger hittar man skitlätt men av hundra talanger blir det en stjärna. Där har du problemet.
Annons: