/fotboll/osk/forum/3630.aspx/fotboll/osk/forum/3630.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KCMarten
2011-07-26 00:18
Bison //'

Fahlander har stoppat in egna pengar i Örebro HK.

Hästsvansen lekte bort andras utan att satsa egna.

Det är rätt stor skillnad.
Örebro KCMarten
2011-07-26 00:15
Bison //

Guara gjorde 5 mål på en halv säsong som nr 9. Den första halvan stod Kim Olsen för och han gjorde som startspelare bara 3 mål förra säsongen, så jo det är godkänt på en halv säsong. Det är mer än vad någon mäktat med i år t.ex.

Om inte Astrit hade varit bra nog att peta någon i år så måste han haft mycket flyt med sin mål förra året och då framstår ju tredjeplatsen som ännu mer turartad.

Astrit gjorde sina 5 mål som inhoppare på en halv säsong. Det är lika många som Nordin som startspelare lyckades med på en hel säsong. Jag är rätt övertygad om att den Astrit vi idag ser i Norrköping hade vänt ut och in på de flesta mittfält tillsammans med Nordin.

Läget hade varit annorlunda och vi kanske inte hade värvat likadant om Astrit hade varit kvar. Vi hade haft en bättre beredskap inför Bedoyaförsäljningen.
Örebro bison
2011-07-26 00:14
Aspen// Håller med dig om att tonen här på forumet hårdnat, och man måste kunna kritisera spelare och tränare utan att bli påhoppad för det, med detta sagt finns det ibland fog för att kalla det hat, inte helt ovanligt står det ''finnjäveln" måste bort o.s.v. i inlägg, det känns ju knappast varken konstruktivt eller respektfullt.
AIK Saywee
2011-07-26 00:12
do, himla svår omröstning, men mycket intressant!

Vilket är bäst för Bedoya,?
eller för ÖSK under säsongen, eller i framtiden?
eller för fansen och sponsorerna?
eller för bänknötarna?
eller eleganterna som sitter på läktarna?
eller för mig som en vanlig supporter?

FRÅGOR FRÅGOR FRÅGOR?
Örebro MrCrowly
2011-07-26 00:10
Saywee// du brukar ju tjata om att sixten inte kan kommunicera med spelarna,
så man kan ju få uppfattning av att du sitter i omklädningsrumet... För hur
kan du annars veta att han inte kan kommunicera med dom?
Örebro Fatcit
2011-07-26 00:09
Fan vad jag hatar TV4!!!
Örebro bison
2011-07-26 00:09
Har inte ÖSK redan provat på en Fahlander-typ?

Hästsvansen kanske nån av er minns.
Örebro Aspen - välkommen Anttonen
2011-07-26 00:09
'den oumbärlige // jag planerar en resa till Gävle. Men när man läsr t ex pemo eller Grixx funderar jag om det är något att lägga tid på.
Att bli kallad Sixten-hatare för att man tycker han ska bytas ut. Det är för mycket. Sätter man en etta i spelarbetyg hatar man då spelaren? Jag hatar inte musiker som jag tycker spelar dåligt.

Jag ogillar Er starkt som klistrar sådan epitet på andra. Ni driver fram en hatstämning som inte finns!!!
Ni tycks inte förstå att en klubb fungerar som ett lag. Och där Sixten BARA är en pusselbit, om än viktig. Passar pusselbiten inte in så ersätts den med en som passar. Det är inte heller EN person förtjänst för framgång eller bakslag. MEN funkar det inte så MÅSTE något göras, förändring är det naturliga. För allas bästa.
Det är viktigt att människor behandlas med respekt. Det försöker jag och flera andra kritiker göra.
För mej är utvecklingen av talanger centralt. Kan konstatera att här har ÖSK stora brister i dag, därför vll jag ha in en ny kraft. Sixten har på medlemsmöte direkt uttalats sig att hans struntar i kopplingen med ÖSK U. Klubben har nu beslutat satsa mer på talangutveckling och då passar inte pusselbiten Sixten in.
Örebro KCMarten
2011-07-26 00:05
Pemo, m.fl //

Hur skall ÖSK ha råd med att förlänga Sixtens kontrakt om man inte lyckas få stöd av sponsorerna?

Örebro bison
2011-07-26 00:04
KCMarten// Vem skulle Astrit petat på mitten?
Jag skulle gärna ha haft Guara i laget, men är 5 mål som nr 9 verkligen godkänt? Pauinho är en bra spelare men jag måste säga att jag förstår det beslutet han passade inte perfekt i den roll som han i så fall var aktuell för.
Då måste jag säga att en mycket större miss är bristen på backar i truppen.
Också lätt att vara efterklok nu när Haddad varit skadad stora delar av säsongen att man borde ha haft inte en (William) utan 2 fullgoda ersättare för honom.
AIK Saywee
2011-07-26 00:02
pemo, du behöver inte be om ursäkt, för jag sitter inte i något omklädningsrum, (vilken löjlig tanke från dig?).

Kom med något konstruktivt istället för att tjöta om Sixten´s förträfflighet, han vill ju inte vara kvar i klubben (tror jag), eller väntar han på de stora pengarna vid förlängning, hans hjärta för ÖSK är ju noll, 0000000000000!

Pengar pengar pengar ....

VAKNA!
Örebro 'den oumbärlige
2011-07-25 23:59
Ny omröstning på löpet!
Länktips: www.svartvitt.nu
AIK Saywee
2011-07-25 23:56
Under "Sixtens ledning" finns det ytterligare "starka krafter" som mobbats bort från vår klubb ...
Örebro KCMarten
2011-07-25 23:54
När det gäller 3.e platsen så glömmer många ett par viktiga detaljer.

I februari förra året dök en försenad julklapp ner hos ÖSK i form av Paulinho Guara. Hans klubb ville låna ut honom för att få matchträning och Bajen och ÖIS spelade inte i Allsvenskan, så ÖSK tog in honom. Han var en lojal lagspelare som när han fick chansen bidrog starkt med 5 mål förra säsongen.

Inför den här säsongen fick ÖSK frågan om vi ville signa honom, men Sixten sa nej. Han var inte tillräckligt bra. Synd tycker jag eftersom det hade varit kanon att ha honom i laget med tanke på skadeläget. Tänk att ha haft Guara att slänga in när Haddad blev skadad? Starkt jobbat, Sixten.

En anna detalj gällande 3:e platsen var en 20 årig yngling som ville starta om karriären efter en skadedrabbad period i England. Astrit imponerade på provspelet förra sommaren och gjorde succé direkt med ett mål mot Elfsborg borta i sista minuten vilket betydde en pinne då. Astrit gjorde 5 mål förra säsongen precis som P. Guara

Tyvärr slarvades han bort i ett kontrakt där man fegat och gett partnerna möjlighet att bryta kontraktet efter säsongen, vilket Astrit gjorde eftersom han fick ett bättre kontrakt med Norrköping. Starkt jobbat Sjögren.

Astrit och Paulinho gjorde tillsammans tio mål förra säsongen vilket motsvarar 25% av hela säsongens målskörd. Det är väl få som säger emot att de bidrog till tredje platsen. Båda billiga och lite av en skänk från ovan och definitivt inget planerat drag av vår "demontränare".

Tvärtom har vår demontränare och sportchef lyckats slarva bort målgörarna till 10 av de 40 mål som gjordes förra året och Sixten har inte lyckats med att få in någon annan som har tagit deras plats i målprotokollet.

Sixten vår bästa tränare? *Knappast. Precis som snittet kommer visa efter säsongen och som det gör idag med ALLA matcher han coachat inräknat så är på sin höjd en i mängden.

Då med den bästa truppen vi haft på drygt 10 år.
Örebro pemo
2011-07-25 23:52
Nu är du nästan larvig Saywee. Det vi inte gör är att stämma upp i den tradiga " Bort med Sixten-kören" , men jag har så pass mycket erfarenhet av ledarskap, grupp och teambuilding att jag inte häver ur mig tvärsäkra saker om vad som sker i en sluten grupp om jag inte befinner mig i.

Men du sitter kanske med i omklädningsrummet och vet vad som händer och sägs? I så fall ber jag om ursäkt.
AIK Saywee
2011-07-25 23:43
sogen, har du dyslexi, ber jag verkligen om ursäkt, för det har jag inte uppmärksammat i dina inlägg tidigare, verkligen förlåt, jag skäms lite, men kunde inte veta detta, omöjligt, FÖRLÅT från hela mitt hjärta!

Grixx och pemo, bara kör på, Sixten är kung, SIxten-älskare ;)

Sweet little sixteen ;)

ÖSK kommer i andra hand, spelar ingen roll, vilken placering det blir, Sixten är oantastbar!

FORZA SIXTEN!
Örebro 'den oumbärlige
2011-07-25 23:38
Några som tänkt åka upp till Gävle på söndag? Nästan lika viktig match som senast, om inte viktigare. Resan är väl dock lite lång (?) för er i Örebro kanske.

Brukar ändå bli en 20-50 personer i bortaklacken ungefär.
Örebro pemo
2011-07-25 23:12
Grixx// Tack för dina inlägg. Håller med dig i det mesta.
Men det största(?) felet med klubben ( eller fotbollsförbundet ) är väl att det inte finns en bra reservserie att låta de unga få matchning i. ÖSK-u är alldeles för dåliga bakåt och för långt ner i systemet för att fungera som alternativ.

Sen hoppas jag för allt i världen att det inte kommer in någon djä-a direktör med mycket pengar som tror sig veta hur man skall spela fotboll.

Sen en liten försiktig fråga till er "Sixten-hatare". Vad gör Zetterlund nu? Tränar han något lag i någon lägre serie. Han var ju en som mobbades bort från ÖSK och där förlorade vi återigen en stark kraft. Eller hur var det nu?
Örebro Sogen
2011-07-25 23:12
dig saywee jag syftar på dig. nej jag är inte full men jag har svårigheter att stava (dyslexi). mitt inlägg var inte menat att vara konstruktivt det var menat att säga vad jag tycker med 1 inlägg och det har jag gjort nu så tänker inte säga dig något mer nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Conjuration
2011-07-25 23:10
En anfallare? Då håller jag tummarna för min surrealistiska drömvärvning av Joe Sise från HBK! ;)
Örebro Grixx
2011-07-25 23:00
Saywee, 21:47// Du frågade och jag svarade;-)
Årets AS är inte slut och resultatmässigt liger vi inte alls där vi hoppades. Vissa lägger all eller stor del av skulden på tränaren som i 3 år varit riktigt bra.
Jag säger som tidigare att jag ser flera anledningar.

Kommunikationen som du nämner är upp till spelarna att bedömma. Allt som tidigare sagts har från spelarhåll har låtit positivt. Givetvis går det alltid att hitta någon som kan tycka något annat någon gång men det förtar inte att det talas om att spelarna är nöjda.

Vet du något om att Sixten är dålig på den fronten gentemot spelarna? Tror du bara så är det lite för vagt för att bygga allvarlig kritik.

Jag förmodar att även en tränare har olika nivåer på diverse färdigheter. Vissa sidor är kanske oerhört starka gentemot andra. Talar man sedan om ett långsiktigt arbete så omöjliggörs det givetvis om man kör vindflöjelanställningar i en klubb. Det betyder givetvis inte att man sitter för evigt och att man inte kan kritiseras.

Två matcher hit eller dit hade placerat oss i en helt annan sits och det är väldigt lite. Många matcher utan vinst, visst men innan så var vi ett av de formstarkaste lagen glöm inte det. Vi har ju faktiskt införskaffat poäng tidigare under säsongen.

Saywee,22:20// Hmm...jag tyckte att jag sa att jag inte var nöjd med placeringen. Jag har inte sagt att Sixten är lysande och aldrig gjort fel. Däremot har jag protesterat mot sixtendrevet när det varit direkt felaktiga "sanningar" troenden osv som delgetts forumet.

Att många haft stora förhoppningar på årets säsong är förståeligt men är ju inget annat än en prognos. Att man alltid hoppas på högre placering än vad man uppnår har varit legio, till förra året. Lite hybris och det gick så långt att det var guld som gällde till och med. Det fanns många som sa annat också.

Det jag brukar kommentera år efter år är det gamla vanliga att det är små marginaler. En vinst och en oavgjort och plötsligt så slutar man på en riktigt bra placering...men det är så det är i fotbollen, små marginaler. Att man får alla matcher med sig händer sällan men det är det som gäller om man ska nå toppen. Det är svårt, rent av extremt svårt att nå dit.
AIK Saywee
2011-07-25 23:00
Sogen, vem syftar du på?

Kom med något konstruktivt, för ditt senaste inlägg var inte i närheten av något konstruktivt, eller?

Kom igen sogen, skriv vad som måste hända, eller är du nöjd, eller retar du bara upp dig på mina eller andras evinnerliga inlägg?

På vilket sätt kan ÖSK prestera bättre, det är det enda som intresserar mig för tillfället....

jag vill inte anmärka på din fylletext, men det är en ganska konstig svenska ibland ... ooops i did it ...
Örebro Karlssson
2011-07-25 22:46
Då är vi tydligen ute efter en anfallare också, uppger NA som tydligen fått reda på det av Lennart Sjögren.
Örebro Sogen
2011-07-25 22:43
Jag anser att Sixten, Sjögren och Sköldmark inte har gjort sitt jobb i år, jag vill inte ha dom kvar. MEN nu börjar verkligen tröttna på satsers tjat, sida upp å sida ner skriver han samma sak om å om igen. inget konstruktivt geler egna värderingar bara massa svammel. Jag frågar mig hur en vuxen man (över50?) dels kan bete sig på det sättet Och här tid att skriva inlägg hela hälla tiden?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2011-07-25 22:20
Snälla Grixx, förstå mig lite, om jag sitter med armarna i kors och är nöjd, med en tiondeplacering, efter arton omgångar, är jag inte en riktig förväntansfull supporter, dessutom med vetskapen om den stora fantastiska trupp som Sjögren fixade under sillasäsongen och med denne lysande tränare som aldrig har gjort något fel, samt med en försäljningsansvarig som bara kostar pengar.

Jag hade förväntningar när talgoxen tutade, är det så himla konstigt?

Heja SPORT!
AIK Saywee
2011-07-25 21:57
Grixx, Sixtens första tre år med ÖSK är OK, det tror jag de flesta på detta forum förstår, men årets satsning, kommunikation och resultat gör att jag vågar mig på att kritisera lite försiktigt ...
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-25 21:56
Tyckte det var mer uselt att bara klara en pinne mot Halmstad och att Mjällby efter 156 förluster i rad naturligtvis fick ett avbrott mot ÖSK och en seger för att sedan fortsätta förlora. Att så totalt tappa matchen mot GAIS sved också.

När det gäller hemmamatcherna tycker jag faktiskt förlusten mot Kalmar sved mer än mot Gefle. Trots det vansinnigt sjuka bollövertaget (70-75%) lyckas man alltså inte förvalta det och knappt skapa avslut. Det är jävligt svagt.

Hemmamatchen mot Sarajevo, där man egentligen slarvade bort avancemanget i E:L, svider också.

Men under alla år med Sixten har man alltid haft svackor. De berömda 0-3 0-3 0-3 har alltid kommit. Men i år har svackan varit längre. Delvis måste man dock skylla på skadeläget. Eller kanske tom ganska mycket. Å andra sidan är truppen delvis felbalanserad. Lägg därtill kontraktsturbulensen som mer än en gång tagit bort fokusen från fotbollen. Jag vill också skylla delvis tidigare svackor (dock inte i år kanske) på att Sixten vägra byta spelare ur form.

Precis som ett lag har svackor har också enskilda spelare svackor.
Örebro Pille-Riin Pöllu
2011-07-25 21:50
Halmstad torskade igen i västkutsderbyt. Därmed har man bara en seger (konstigt att den inte kom emot Örebro) på 17 försök.

Än så länge har tränarbytet i Halmstad inte gett någon effekt. Det sk spanska spåret man intog före säsongen har visat sig varit ett fatalt misstag.
Örebro Grixx
2011-07-25 21:22
Saywee// Om Sixtens resultat i AS med klubben under föregående 3 år så finns väl ingen som inte håller med om att det varit en framgång.

Nu säger väl den illvillige att Alec var med första året och det stämmer, det var det sämsta året. Den illvillige säger då att det var sämre spelare, ok ok ok det finns väl alltid något att haka upp sig på;-)

Undrar vad framtiden kommer att säga?

I början av 2000 så talades det en hel del om hur usel Dala hade varit. I dag mer om vad han uppnådde. De flesta tränare blir väl någon gång fockad och det oavsett hur bra de är.

Vissa år går det bra vissa år inte. Vissa år är vissa spelare bra nästa år usla/sämre.

I våras var det uselt att förlora mot bottenlaget Gefle som sedan var ett toppenlag. Ett lags tränare som vissa tyckte att vi skulle lära av. Nu är de på dekis igen. Ska vi fortfarande lära av dom eller....;-)

Det vore fantastiskt om man skulle kunna planera in en placering i AS, i år ska vi bli 3:a....och så är det klart & fixat.

En fot från Iron-Mike och en fot från Hagge ändrade troligen slutresultatet i två matcher. Undrar vad som hänt om de varit skadade just de matcherna. Kanske hade vi legat på 4:e plats då. Resultatmässigt helt ok. Så jäkla små marginaler är det att man blir svettig i knävecken.
AIK Saywee
2011-07-25 21:21
MrCrowly, intressanta funderingar om AIK och AIK´s tränare och om AIK´s Guld och att AIK lyckades :)

Fast jag tror att Walker började bygga en positiv fotboll i ÖSK, för att haka på ditt inlägg ...
Annons: