/fotboll/osk/forum/3529.aspx/fotboll/osk/forum/3529.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-18 10:56
Jag ser helst att ÖSK lägger pengarna på fortsatt talangjakt och sedan förstärka på ledarsidan med ytterliggare en tränare som kan jobba mer individuellt med dem. Lite som Elfsborg gjort. Tillslagstränaren kan vi avveckla däremot. Den enda som jag tycker placerar sina skott rätt är Pålle. Tittar alltid upp. Placerar alltid (kolla målet mot Gefle och kontringen senare i samma match när Hugosson får fläka sig). Och det har han knappast lärt sig i ÖSK
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-18 10:53
ÖSK KRILLE// Du menar väl tvärt om? Att Sixten anser de yngre inte hålla för AS?
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-18 10:53
Jag tycka att ÖSK ska lägga lite mer energi på att få hit en central anfallare inför hösten än en mittfältare. Varför inte spela Paulinho brevid Gerzic? Paulinho tycker jag har varit mycket bättre som offensiv mittfältare än som anfallare.
Örebro roxxorz
2011-08-18 10:51
Nu har vi ändå lite pengar, skulle vara bra att kompletera truppen där det är tunnt, dessa är spelare jag gärna skulle vilja se i ösk redan i höst:
Christopher wiktorsson
Eddie hernandez
Ari skulasson
Emil salomonsson
Örebro Bulten i Boo
2011-08-18 10:49
KRILLE// Är nog bara en del av ett de facto sunt maktspel mellan olika roller i en klubb. Tränare "ska" ju inte vilja sälja och om det nu ändå säljs så "ska" det ersättas med en spelare av samma kaliber. Vem skulle gilla en tränare som sa: " - Det är helt ok att bli av med viktiga spelare, mig gör det inget..". Ansvariga för andra delar av klubben har ett annat perspektiv beroende på roller och ansvar.
Örebro glorysportklubben!
2011-08-18 10:47
nån som har varit nere på träningen o kollat zlatan? och hur går det för våran egen islänning?
Örebro TommyS
2011-08-18 10:36
Bland de ideer som lyfts fram på forumet om hur pengarna för Almebäck (ÖSK)och Bedoya (Spelarinvetst) ska användas skulle jag vilja sortera ut dessa alternativ (vissa av dem kan kombineras):
1. Köp en my mittback nu eller senast i vinter, gärna Wiktorsson
2. Köp en ny ytterback nu eller senast i vinter, kan vara Garza.
3. Ersätt Bedoya på studs, gärna Skulason.
4. Ta tid på er att hitta en bra mittfältare till nästa säsong.
5. Låna in en riktigt bra center för hösten.
6. Köp en center som kan gå in i laget och växa in i laget.
7. Sockra kontrakterbjudandet till Alvbåge.
8. Förläng med Per J.
9. Dela ut till Spelarinvest.
10. Hamstra till vintern.

Jag skulle gärna se en kombination av 1, 4, 5, 7 och 8. ÖSK har jobbat bättre när de jobbat långsiktigt, paniklån eller köp har sällan fallit väl ut även om Halilovic är ett lysande undantag.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-18 10:34
Undrar hur kommunikationen är mellan Sjögren och Sixten? Så sent som igår sa Sjögren att ersättare till Bedoya finns i den befintliga truppen. Medan Sixten, idag är orolg för att Bedoya lämnar och vill förstärka. Alltså måste Sixten anse att de yngre mittfältarna inte håller för allsvenskan.
Örebro KCMarten
2011-08-18 10:31
oroT (Berra - Le lion Indomptable)

Jag kan gärna vara en Ja-sägare, så länge det handlar om att gynna ÖSK :-))

Forza Svartvitt!!
Örebro Kung Kobra
2011-08-18 10:07
Att Wowoah lyckas få fram ett par pass gör inte att han förtjänar en plats i DN-elvan. Övriga tidningars bedömare satte också betydligt lägre betyg. Det stora problemet är att han ständigt ligger fel i positionsspelet. Det är inte utan anledning som de flesta motståndare koncentrerar sina anfall på hans kant. Kolla gärna sekvenserna i 60:e och 61:a minuten i Djurgårdsmatchen. Inte någon allsvensk kvalitet på insatserna där... Varför inte skriva kontrakt med Greg Garza? Behovet att stärka upp försvaret är överhängande och jag har svårt att tro att han skulle vara ett sämre alternativ än det nuvarande på vänsterbacken.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-18 09:58
Däremot gillar jag inte Sixtens ovilja att plocka ersättare nedifrån i befintlig trupp. Han anser att Bedoya genast skall ersättas utifrån med en lika bra spelare.

Fast Bedoya när han kom hade inte samma kvalitet som idag, även om han var bra. Men Sixten vill inte låta en ny talang göra samma resa.

Sixten - Banta truppen till 22 spelare nästa år!
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-08-18 09:57
Andra klubbar som har ännu större problem än ÖSK med sina spelare.. ;)

Se länken.
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-08-18 09:55
KCMarten // Typisk ja-sägare! ;p
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-08-18 09:55
Håller med dig TommyS.

Känns också väldigt svårt att jämföra Samme och P.J trots att dom har samma roll med på varsin kant(iaf haft senaste matcherna).
Det är två väldigt skiljda spelartyper och båda har gjort ett fantastiskt jobb, på sitt sätt.

Det jag kan tycka är synd är att Almebäck försvann, hans speed var väldigt nyttig att ha för att täcka upp Sammy, som ju har vissa bitar i defensiven som inte är optimala...

Rama kommer spela i en Tysk eller Fransk topklubb inom 2år.
Örebro KCMarten
2011-08-18 09:53
.. men jag erkänner också Sammys kvalitéer i uppspelen.

(märkligt vad jag håller med alla idag..)
Örebro KCMarten
2011-08-18 09:50
go_osk (Spela Per J från start) , Bulten //

Lätt att missa i skuggan när vår lysande stjärna Nordin Gerzic lyser så klart :-)

Men jag håller med om att Rama var uttropstecknet vid sidan av Nordin i Djurgårdsmatchen. Jag håller dessutom också Per J före Sammy som klippa i backlinjen.
Örebro TommyS
2011-08-18 09:39
Sammy har fått låga betyg hela säsongen och det har kännts som om han har svårt att få ihop kommunikationen med Rama. Nu har Rama kommit in i spelet och det gör det lättare för Sammy. Sadan han kom tillbaka har han spelat nästan varje match och i år har han spelat varje minut i allsvenskan, alltid på samma plats. Det ger kontinuitet och Samuel ska ha mycket cred för att han byggt upp sin kropp för att klara 90 min 1-2 ggr per vecka i en hel säsong utan att skadas eller bli alltför sliten eller alltför ofta avstängd. Jag håller med om att han fortfarande inte ligger helt rätt i försvarsposition, särskilt vid fasta, men Samuel är nyttig, mycket nyttig, för ÖSK. Och han vet hur det känns att vinna SM-guld.
Örebro Bulten i Boo
2011-08-18 09:06
KCMarten, go_osk// Måste haft grus i ögonen då isf på morgonkvisten. Tidningen kvar hemma, så jag kan inte kolla. Kanske var han petad just i min tidning, den gode Rama ;-)
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-18 09:03
Bulten i Boo // Ja, ibland undrar man om betygsättarna inte riktigt kan namnen på spelarna eller om de sett samma match.

Jag har tidigare tillhört en av S.W fränaste kritiker framförallt när han varit inne i sina "nonchalanta" perioder och ofta legat fel defensivt.

Idag förstår jag bättre Sixten (förmodliga) motivering med att trots allt spela med S.W och det handlar nautligtvis inte om hans defensiva kvaliteter utan om han förmåga att hålla i bollen och bidrag till speluppbyggnaden. ÖSK har ju som en av sina uppspelsvägar att gå via kanten upp. Den enda som kunde konkurrera med honom om det i backlinjen var Anttonen.

När Anttonen försvann och Haginge spelade där fanns det egentligen ingen annan som kan slå uppspel med kvalitet än SW.

För dem som tvivlar: Kolla NA-Videobilderna på Wowoas uppspel på Rama i förspelet till 1-0 målet mot DIF senast. Klockren! Kvalitet!


Örebro go_osk (Spela Per J från start)
2011-08-18 08:55
KCMarten//

Härligt. Rama är enligt mitt tycke veckans ÖSK:are!
Örebro Gummianka
2011-08-18 08:54
Konstigt utspel av Sixten. Om vi förstärker med en anfallare kan väl Paulhino göra ett utmärkt jobb som offensiv mittfältare (om han vrider tillbaks triangeln). Defensiva mittfältare finns väl flera stycken förutom Kihlen och Nobbe? Men Paulhino kanske är mkt skadad vad vet jag..
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-18 08:52
Tekniska spelare läser jag ofta säga "Ja, jag skulle passa i Spanien eller Italien" Fysiska eller löpstarka spelare: "Jag jag skulle passa i en brittisk liga.

Tänk, jag tycker precis tvärt om? Skulle inte Bedoya egentligen bättre passa i en liga beståeende av hårgeletunga strandraggare?

Som manager skulle jag hellre vilja ha en spelare som har en profil som skiljer sig från "de vanliga" i laget
STEFANO!
2011-08-18 08:52
Hade väl varit bättre om Sixten sagt typ" Vi har en stark trupp och kommer klara det här bra" Hade sänt rätt signaler! Övertygad att man gör det utan Bedoya!
Örebro KCMarten
2011-08-18 08:49
go_osk (Spela Per J från start) //

Jodå, Rama blev uttagen i DN elvan som en av tre anfallare.
Så vi hade tre spelare med i DN elvan den här gången.
Örebro go_osk (Spela Per J från start)
2011-08-18 08:20
Bulten i Boo//

Konstigt att inte Rama blev uttagen. Han hade en mycket stor del i segern.
Örebro Kraków (bye bye 6-10)
2011-08-18 07:57
Deviation: Jo men, får du inte plats i 2:an på Östermalm kanske det är bra att försöka hitta någon annan lägenhet?
Örebro Deviation
2011-08-18 07:51
What's the grej med Guidetti? Först signa ett kontrakt med en storklubb och sedan direkt bli utlånad till nåt annat lag som han får välja själv?
Det är lite som att få ett förstahandskontrakt på en 2:a i Lärkstan (Östermalm) och sedan fundera på om man ändå inte borde hyra sig en 1:a i Rissne och bo där.
Örebro Guldtass
2011-08-18 07:38
Hoppas verkligen att Bedoya lyckas i kiltarnas & säckpipornas land. Tror skotska ligan kommer att pass evighetsmaskinen Bedoya ganska bra.

Dom 4,5 milj SKr som ÖSK fick får vi vara nöjda men med en bitter eftersmak, då grabben är värd så mycket mer. Bedoya ville inget hellre än att komma till en större klubb & liga. Det var, med all säkerhet, ett krav för att han ska fortsätta spela i amerikanska landslaget.
Jag förstår Bedoya, att han vägrade skriva ett längre kontrakt med ÖSK. Det är ingen utanför norden som lyfter på ögonbrynen för att någon spelar i allsvenskan. Ska Bedoya fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och vara landslagsaktuell behöver han få chansen att spela med bättre spelare, spela mot bättre motstånd samt i en bättre liga som har större uppmärksamhet.

Synd bara att Rangers inte fick någon konkurrens av andra lag, istället fick de själva köpslå med ÖSK. Det var Rangers som hade de bästa trumfkorten.
Örebro Bulten i Boo
2011-08-18 07:25
Såväl Wowoah (vad ska hans belackare säga denna gång?) och Gerzic är med i veckans DN-lag enligt papperstidningen. Inte nog med det, Nordin utsedd till "veckans DN-stjärna"! Lite intressant, för de flesta här i likhet med Tony Gustafsson som var bisittare på Canal+ var nog överens om att ÖSK:s försvar var starkare på höger- än på vänstersidan i söndags. Därmed inte sagt att Wowoah var dålig.
Örebro Valderinho
2011-08-18 01:36
Det bästa med Skulason är att han är så mångsidig, han är bra på det mesta. Skulle passa fint på mittfältet bredvid Nordin ;)
Annons: