/fotboll/osk/forum/3508.aspx/fotboll/osk/forum/3508.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro omega
2011-08-23 23:05
Vilken match av mff.
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-23 22:59
Fy fan vilken märklig intervju med Rikard Norling efter matchen :).
Örebro Skåne ÖSKare
2011-08-23 22:39
Fy fan va synd för Malmö. Dom förtjänade att gå vidare. Dynamo kan tacka målisen för avancemanget. Malmö borde vunnit med 5-0 i andra!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-23 22:38
Cred till Malmö. Bra kämpat!
Örebro Marta (hane)
2011-08-23 22:16
Otroligt trista toner från en del här.. Varför ironisera och tråka med varandra.. Denna sida ska väl inte funktionera som energiläckage, utan som en tankeutredare. Kan ni inte tända till. Gillar ni inte inlägg/tycker de håller för låg nivå, strunta i att bemöt dem och allra minst... Bemöt dem inte i samma höjd som de skickades...
Örebro Grixx
2011-08-23 22:16
Några verkar tro att förlustnollan aldrig skulle spräckas. Vi spelade ut ett lag som varit riktigt bra...som vi varit. Tyvärr kom det två slumpmål och slumpmål eller skitmål var precis vad de var. Sixtens uttalande om att vi var klena framåt var en perfekt analys.

För övrigt var vi helt överlägsna...men klena i målchanserna. Inget problem att ta förlusten, irriterande då vi borde vunnit klart. Klart jobbigare om vi varit utspelade.

Tillslagsträningen går väldigt mycket ut på att bollarna går dit de ska. Inte spec för att bara hörnor eller frisparkar ska gå in. Det verkar i vart fall ha resulterat i bra passningspel...eller också är det något annat som gett passningsspelet. Såg man damlandslaget så kunde man oftast se tydliga likheter i ett välsmort passningspel.

Det skulle vara riktigt kul om det blir ytterligare fart på bollen. Staaf är värd lite fler chanser.

Att gnälla över att Ale är borta som Na och vissa gör är lite besynnerligt. De sista matcherna när det gått riktigt riktigt bra så har han ju haft en mer def uppgift och inte alls haft de löpningarna som brukar vara hans signum. Är vi så senila och historielösa att vi inte ens minnns 1-3 matcher tillbaka:-)
Örebro Sigge
2011-08-23 21:33
Sixten är ingen demontränare (Förstår din ironi ösk-karl) men han har spelarnas förtroende och utåt sett så är dom ju nöjda med hans sätt att träna laget. Tror nog dom har en sundare bedömmning av honom än alla vi supportrar som inte har den inblicken i föreningen.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-08-23 21:28
Godzilla//

Jag menar hemmaplan, 1-0 o Totten stod o rullade hem bollarne till S-G Larsson och man njöt av segerns söttma. Det tar jag hellre än spelet mot Mjällby igår och 0-2, men du kanske tycker annorlunda? På den tiden var det ju även bra med oavgjort på bortaplan.

Hur som helst så har ÖSK varit kassa på att stänga matcher med ledning i år, varför vet jag inte, men det är frustrerande.

Sedan att man kan gå hem så fort ÖSK hamnar i underläge är ännu mer frustrerande. Men om vi höjer demontränarens lön ytterliggare, så han blir bäst betald i AS kanske han fixar den tråkiga biten?
Örebro Sigge
2011-08-23 21:25
Tycker ösk ska låta dom yngre spelarna få chansen. Varför ska vi värva dyrt? Har ju redan en bred trupp och det har visat sej på slutet att det finns mkt talang i truppen. Satsa pengarna på att skriva nya kontrakt med Alvbåge mfl istället för dyra nyförvärv.
Örebro Krontorps
2011-08-23 21:22
ÖSK Fans //
Eidur är väl tänkt som ersättare till Almebäck eller?
Annars känns det som center är det viktigaste att ta in. Tror tyvärr att Atashkade är lite för skadebenägen även om han är på väg tillbaka nu.
Örebro ÖSK Fans
2011-08-23 21:16
inget nytt på värvningsfronten. Tycker det är pinsamt dåligt av Örebro att inte agera när vi har tappat Almebäck, Bedoya och Haddad. Dom tar hit massa ruttna testspelare som inte är bättre än ungdoms spelarna.Bra spelare kostar men det fattar inte ÖSK
Örebro Harry Cripps
2011-08-23 21:04
Snacka om att det är dagen efter känsla. Vi kan sitta här och analysera laguppställning,taktiska mönster och byten in absurdum. Glöder det inte i ögonen på spelarna vinner man inga matcher. Ta en kille som Grahn. Vi må tycka att han beter sig som en idiot och bua ut honom. Han har väl farit runt i europa och spelat fotboll i 10-15 år och borde vara mätt på det här och glassa lite och lyfta en skaplig lön, men icke, djävlar vad han vill vinna fotbollsmatcher. Våra mittfältare har inte varit någonstans, men gamle Grahn, han käkar våra killar till frukost om dom inte ger ALLT! Berger var superb. Han gör sin första match från start och dominerar mittfältet. Från och med nästa år kan han vara vårt nya nav.
Snacket bland min ÖSK kompisar präglas av just besvikelse. Vi fans ger ju allt rent känslomässigt, så varför kan spelarna inte oxå ge järnet. jag skulle skämmas om jag inte gav allt i t.e.x hemjobbet. Fasen, igår satt vi ju 6000 st och såg hur många av spelarna bara glassade omkring. Nej jag hoppas på lite mer stake nu, för annars blir jag jävligt besviken.
Örebro hemvändarn
2011-08-23 20:25
Som helhet så är jag ju inte nöjd med säsongen. Jag tycker att spelarna vek ner sig när det gick tungt. Det var många avgörande spelare + en tränare som nog hade huvudet på annat håll i perioder och det märktes. Detta är en situation som borde undvikits ifrån ledningens håll. Vet vi att två nyckelspelare kommer att försvinna och ytterliggare två står och väger samt att tränare kan försvinna så borde detta hanterats tidigare. Visst krävs det delar av motparten också men i en konkurrensutsatt branch som fotboll måste dessa risker minimeras. Det var ju också så att jag inför säsongen underskattade betydelsen av de utgående kontrakten. När så situationen uppdagades förändrades mina förväntningar på sportklubbens placering för året.

Detta i kombination med att ÖSK ändå skapade en del, släppte till väldigt få chanser samt Bergers insats gör att jag ändå inte ser senaste matchen som en katastrof. Vinst eller förlust är inte det ända som avgör även om det är den viktigaste biten.

Vad det gäller frågan på vad ÖSK skulle gjort annorlunda taktiskt tycker jag att jag redan svarat på denna. Fler djupledslöpningar ifrån mittfältet. Medan Berger hämtade och fördelade boll borde Nordback tagit djupledslöpningar a la Bedoya. De tillfällen yttrarna går in i plan och ytterbackarna fyller på på kanten borde också kunna bli fler när man dominerar spelet så pass.
Örebro Bulten i Boo
2011-08-23 20:17
Tror också att ÖSK-Karl drömmer sig tillbaka till tider som egentligen aldrig existerat. Det närmaste man kanske kan komma är 1965 då det var så att när ÖSK gjorde första målet i matchen så fick man alltd minst oavgjort...
Örebro DaSa
2011-08-23 20:17
Nu har jag bestämt hur ÖSK mittfält skall se ut säsongen 2012, det skall föryngras, förbättras och inte ge Sixten ngt alternativ att spela Nobbe;)

Def.mitt alt1: Berger, äntligen får vi ytterligare en dimension i vårt mittfältsspel. Skiter i om han är ung och saknar erfarenhet, kan MFF och IFK släppa fram unga talanger så kan väl vi. Pekalski är väl jämnårig med Berger!?
Def.mitt alt2: Denis, om vi skulle ha Nobbe på denna plats så skulle han säkert få spela på både Denis och Bergers bekostnad. Om Denis skulle bli tredje/fjärde alternativet ytterligare en säsong så lär han försvinna och ÖSK försämrar ytterligare sitt rykte om att ta hand om talanger.

Bedoya-rollen alt1: Skulason/Riku. Värva ngn av dem.
Bedoya-rollen alt2: Paulinho
Bedoya-rollen alt3: Per J

Nordin-rollen alt1: Nordin:)
Nordin-rollen alt2: Paulinho, behövs inte Pålle på mittfältsplatserna så skall han spela ytter tillsammans med Valdet.
Bedoya-rollen alt3: Per J


Så good bye: Kihlen, Nobbe, Skoglund och Erik N. Lägg deras lönepost på Skulason/Riku och resten på en grym vänsterback. Sen tror jag även att Eidur skulle fixa om den defensiva mittfältsrollen om Berger och Denis skulle vara borta.
Örebro munken
2011-08-23 19:57
Håller helt med GH. Kan inte minnas att vår tidigare tjongbollstaktik någonsin lett fram till några framgångar. Visst gick vi bra i mitten av 90-talet men det berodde snarare på en grym offensiv med Arnor i spetsen än ett destruktivt spelsätt. Tror vi nu har betydligt enklare att locka till oss nya bra spelare/unga talanger jämfört med tidigare iom att vårat rykte som tråklag äntligen dött ut.
Örebro ÖSK Fans
2011-08-23 19:49
har ruski raskiprick börjat träna än???

Värva skulason!
Örebro ÖSK KRILLE(Go For Gold)
2011-08-23 19:39
Franz Flääsklepp//

Haha! Ja man kan ju undra :).
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-08-23 19:24
Var sportexpressens betygsättare full eller?
Örebro Bulten i Boo
2011-08-23 18:56
ÖSK-Karl// Någon ÅFF:are då kan jag tänka! "Kaggen" eller nån annan!?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-08-23 18:44
Bulten: haha,visserligen men visst är den underbar att dra till med! :)
Örebro Bulten i Boo
2011-08-23 18:41
Suck, fick se denna nu, se länken. Vad sägs om LÅ-liga?
Örebro 100år
2011-08-23 18:39
@ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)

Håller med dig att de fasta situationerna är bedrövliga. Men vi är knappast själva om det fenomenet. Varje lag i Allsvenskan verkar nämligen ha samma problem. Spelare med känsligt tillslag spelar inte i Allsvenskan!
Örebro Bulten i Boo
2011-08-23 18:38
Godzilla// När du skriver det, när du nämner "otur" så kan jag bara inte låta bli att citera Esk:s eminenta krönika från söndagens DN: "Tur och otur är förlorarens fåfänga förklaring som vinnaren inte behöver bry sig om"

Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-08-23 18:31
ÖSK-Karl: tycker du har en rätt trist syn på fotboll. Och när någonsin har man känt sig trygg vid ÖSK-ledning med en balja? 1948? När vi lirade dödgrävarfotboll under delar av 90-talet och 00-talet (främst på bortaplan) förlorade vi ändå konstant så jag förstår inte riktigt charmen med att lira destruktivt. ÖSK har ändå aldrig varit särskilt bra på det.

Saywee: jodå,ibland kan det vara något som endast stavas otur. Mjällby hade tur.
Vi hade otur. Precis som Peter Swärdh konstaterade efter matchen så gick laget på knäna sista kvarten och hade de inte fått sitt jävla skitmål till 0-2 hade vi vänt och vunnit. Är hyfsat övertygad om saken.
Örebro Bulten i Boo
2011-08-23 18:29
ÖS-Karl// Intressant. Jag har också tänkt på det sedan igår och jag tror också att det var Sixtens direktiv till spelarna, för det sköts väldigt friskt igår. Och det passar än bättre med Staaf som nr 9 eftersom han är en typisk "hugger på returer"-spelare. Men Asper var duktig och styrde returerna till ytor där inga ÖSK-are fanns. Asper hade en stor del i Mjällbys seger igår.
Örebro 100år
2011-08-23 18:29
@Saywee
Jag står bakom alla dina inlägg :)
AIK Saywee
2011-08-23 18:19
bison 17:55 i vilket inlägg skrev han detta, för då är ju han och jag överens enligt min rangordning?
AIK Saywee
2011-08-23 18:15
bison, Sixtens laguttagning och coacning kanske var godkänd,det har jag skrivit tidigare, men taktiken var inte helt lyckad, elller spelidén. Det kanske dock inte är Sixten´s ansvar, utan det kanske är Uppfinnarjocke som sköter den grejen?
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-08-23 18:06
BB//

Några skribenter här vet att jag ofta går på matcherna med en kille som både vunnit SM-guld och spelat stora matcher i Europa. Hans svar på hur man dyrkar upp ett "handbollsförsvar" är mängder med skott utifrån och killar som hugger som kobror på returerna.

Sedan är han minst lika trött som mig på denna tillslagstränare, våra fasta är ju numera ofarliga. Lära sig skjuta säger han att om man inte har det i blodet så skall det ske i unga år. Kan du det inte när du är 25 så är det som att lära en gammal hund sitta. Skicka ned henne till ÖSK-U, nu sätter hon bara myror i huvudet på våra äldre spelare.
Annons: