/fotboll/osk/forum/3434.aspx/fotboll/osk/forum/3434.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2011-09-19 14:57
pemo, eller ELO´s "Moment in paradise"

Vi skall ha det dära djävla kuppenguldet :)
Örebro Svartvitt forever
2011-09-19 14:54
Ur NA:
"- ÖSK var väldigt intresserade av Mohamed, men Sixten Boström ville se honom i träning först för att godkänna övergången. Sixten och ÖSK var på plats i Borås, och såg honom spela mot Norrby, men Mohamed blev skadad och ÖSK fick åka hem utan honom i bilen.
- Hade Mohamed inte blivit skadad i den matchen hade han med all säkerhet spelat i ÖSK, säger Patrick Mörk.
Istället hamnade Mohamed Bangura i AIK och nyligen såldes han vidare till skotska Celtic för, enligt uppgift, 23 miljoner.
Mörk försökte även sälja in Teteh Bangura till ÖSK förra året. Teteh spelade då i Köpings FF.
Teteh spelade bara 30 minuter från Behrn arena och jag pushade på hela förra hösten. Men ÖSK spelade en tackmatch mot Köping för Johannes Skoglund och Teteh var rätt iskall i den matchen. Jag tror ÖSK avskrev honom då, säger Mörk."

Svårt att inte få exem när man läser detta, när man samtidigt betänker att AIK har gjort 55 miljoner på dessa två. Avskrev man Teteh efter en tackmatch med KFF utan att följa upp honom mer? Samma fingertoppskänsla med Mohamed, verkar det som. Varför var det så viktigt att se honom i träning, då man redan sett honom i match?
Örebro pemo
2011-09-19 14:47
Jag vet att man inte skall bry sig, men ÖSK-spelarna fick genomgående bättre betyg i Expressen idag jämfört med de mot AIK. Och då var vi ju betydligt bättre mot AIK. Ser man fotboll så olika?

Saywee// men efter cup-guldet kör vi The Turles " Happy together "
AIK Saywee
2011-09-19 14:14
widemarsch,
men jag trodde faktiskt mer på ståplatsfansens engagemang och intresse för ÖSK, i förhållande till sittplatspublikens. Det är oroande om Kubanernas intresse för klubben är så klen att den avtar med tabellplaceringarna :(

Själv ser jag så många matcher jag kan, hemma som borta oavsett tabellplacering, den spelar liksom ingen roll för mig, jag vill se fotboll live!

... svik inte nu, när stödet behövs!

Heja SPORT!
AIK Saywee
2011-09-19 14:07
Kiss Härenstam,
du får gärna förtydliga varför bortaklackens storlek, en enstaka match, betyder mer är sponsorernas pengar, "som är lätta att byta ut"?

För långsiktigt kan jag inte förstå detta, inte ens kortsiktigt kan jag förstå detta resonemang.

ÖSK behöver både stor hemmaklack och en stor bortaklack och publik och sponsorer etc etc

Varifrån skall spelarna och klubbens anställda annars få sina löner ifrån?
Örebro widemarsh
2011-09-19 14:04
Butterix// Sittplats var halvfylld igår, och ståplats var halvfylld likaså. Finns medgångssupportrar på alla sektioner, tyvärr.
IFK Göteborg Royboytoy
2011-09-19 14:01
1) ÖSK har hittills använt 29 spelare i allsvenskan 2011.
Som alla vet, det finns till och med forskning bakom, leder kontinuitet till framgång.

Gilla de där ur artikeln.

Titta hur många spelare vi har, speciellt på anfallsidan..

Vi kommer gå i ekonomisk konkurs..
AIK Saywee
2011-09-19 13:59
FF,
idag verkar jag hugga på allt, du har helt rätt, så borde det vara angående lättläsligheter av spelsystem och idéer, men det smyger oftast in en fundering från mig.

Tränaren kanske har ett spelarmaterial som kan vara lovande efter hans egna idé, men är de feltränade och utan att orka en hel match, så blir det svårt ändå :(

Dessutom måste spelidén var väl förankrad hos spelarna och i organisationen i övrigt.

Taktik är som du skriver en mycket viktig del i förberedelser och med en bred trupp ger det möjligheter till stora förändringar i halvtid eller under pågående match.

Men, jag vet inte hur bra Sixten är på taktik, ingen aning, för jag sitter alldeles för långt ifrån båset och bevittnar inga träningar och vet inte hur han tänker, eller coachar, så det kan jag helt enkelt inte, inte ens gisssa ???
Örebro 'den oumbärlige
2011-09-19 13:59
jag vill ha Joe Sise till ÖSK nästa säsong när HBK åkt ut.
Örebro Butterix
2011-09-19 13:54
"sanna" supportrar på bortaplan men inte på hemmaplan? om det är de 30 som höll igång i klacken igår så blir nog inte stödet så stort.

köp souvernirer för pengarna i stället för att lägga dem på bärs före match. det tjänar ösk på och så gör de pengarna lite nytta i stället för att hamna i våt form i någon blomrabatt.
Örebro Kiss Härenstam
2011-09-19 13:49
De flesta av dem kommer iallafall att vara i Södertälje på onsdag medan du sitter hemma i soffan. Det betyder så oerhört mycket mer än dina sponsorpengar, som för övrigt är väldigt lätta att byta ut.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-09-19 13:48
Jag tror alla lag i AS har läst varandras spelsystem relativt väl. Det gäller bara att göra det bättre än motståndaren + smyga in lite taktik. Och som grädde på moset hela tiden detaljutveckla systemet. ÖSK måste väl kunna IFK Göteborgs spelsystem lika bra som de kan vårt.

Sen är det en annan sak om tränaren har spelarmaterial till det spelsystem och spelide denne vill att laget ska spela efter.
AIK Saywee
2011-09-19 13:48
zxcv, även din "älva" är intressant, men naturligtvis inte mot Syrianska, eftersom jag ser dina tydliga asterixer och kommentarer.

Det viktigaste i nuläget är att vi bygger en bra trupp för 2012, att klubben tar ett realistiskt mål, att vi slipper 15 skador och att gräset blir bättre och att publiken kommer åter och att Kubanerna inte stannar av i sin tillväxt, samt att sponsorerna vågar tro på framtiden ytterligare ett år och att Sixten slutar stå med armarna i kors.

Heja SPORT!
Örebro zxcv
2011-09-19 13:29
--------------------Alven--------------
Anttonen----Wiken--Sigur---Wowen*
Rama-----Berger--Gerzic-----Paulinho
--------------Haddad--Staaf*-----------

Nurme
Astvald
Per
Haginge*
Yashin
Kushi
Nordback*

Enligt mig det bästa vi kan ställa upp med vad det gäller våra egna spelare i truppen minus skador och avstängningar..
*= måste bytas ut snarast.
4-3-3 fungerade förra säsongen men iår, utan Haddad är så systemet så äckligt sönderläst. byt
AIK Saywee
2011-09-19 13:04
Farsen,
Lasse har många intressanta funderingar i det du länkade, flera kanse till och med är hämtade från vårt levande forum?

"Som alla vet, det finns till och med forskning bakom, leder kontinuitet till framgång"

Detta är dock något jag hakar upp mig på, för "kontinuitet" har vi ju fått genom förlängningar av de tongivande aktörerna, Sixten och Nordin med flera ...

... och Sjögren och Sköldmark, samt Styrelsen, etc som väl fortfarande är kvar, och Alven kommer att förlänga när löneökningen är ok, så detta fattar jag inte riktigt ....?

Två tongivande spelare har sålts (Almebäck och Bedoya, för de ville bort) smart av försäljningsavsvarige (pengamässigt alltså) ...

... och ett lån , samt två nyförvärv har klivit in bland eleganterna, varav två kanske har lång inskolningstid.

Vilken jädra röra det är .....
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-09-19 13:01
Lite oroväckande att Sammy uttrycker att laget är för dåligt tränade (fysiskt). Är det Thomas A som får ta den pucken?

När det gäller Pålle, Kushi och spelare som kom in lite senare tycker jag inte det är en ursäkt för att vara i dålig fysiskt skick. Man har dessutom haft flera månader på sig att träna upp fysiken.

Sammy som jag förövrigt anser kom undan med klart godkänt betyg spelmässigt igår. Däremot kastar han nog lite spjut i radhuset i pappers NA idag när han kritiserar markeringsspelet.
AIK Saywee
2011-09-19 12:49
Attans vad svårt det är att vara konstruktiv en sådan här dag, när man inte har en möjlighet att påverka framtidens kunstruktivitet, eller vet, den egentliga bakgunden till gårdagens fiasko, mot gnällgänget i fusklaget.

För beträffante gnäll, finns det ju inget allsvenskt lag, som har så många gnälliga spelare i sin trupp, (tja kanske Elfsborg skulle platsa i spelarnas gnälliga, gnäll-liga?).

Gnällbältet har faktiskt flyttat till den före detta "Fotbollens huvudstad," där Häcken och GAIS regerar, eller finns åtminstone västerut, det har jag fått erfara under årets möten med andra fans ;) men det har jag kanske redan tjötat om?

Alla spelare i IFK heter Gnäll !!!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-09-19 12:35
Bra krönika.
AIK Saywee
2011-09-19 12:27
Tänker fortfarande på Berra och visst kunde han slå så fina crossbollar med rätt adress över större delen av det konstiga gräset :)

Igår tyckte jag nog att Berger lyckades med flera sådana fina bollar, mycket bra jobbat (i övrigt också), han var bäst utan protest, i svartvita laget förstås :)

FORZA BERGER!
Örebro Butterix
2011-09-19 12:25
klas: nu får du svar på din fråga. nej, jag ställer mig inte där.

kan du svara på min fråga nu var de tagit vägen? de brukar ju farmhålla sig själva som de enda sanna supportrarna eftersom de deltar i den ljudliga manifestationen på arenan. men skall man inte vara på plats även i motgång om man är "sann"? verkar bara 20% som verkligen är det. betydligt mer välbesatt på sittplats.
Örebro Aspen
2011-09-19 12:24
Det är nog problem för truppen att hitta motivation. Borde vara ett fall för tränaren.Tror Sixten behöver hjälp med att motivera spelarna. Kan inte någon från styrelsen rycka in och sätta fart på gubbarna.
Kan det också varit så att för många skadade spelare har under längre tid placerats i startelvan? Träningsrapporterna har under lång tid rappoirterat frånvaro el joggning på Paulinho och Rama med dom har ändå funnits i startelvan (p har försvunnit på slutet). Är vi i själva verket 10 man på plan?
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-09-19 12:23
Karl // PM! :)
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-09-19 12:20
Saywee //
Mina tankar precis! Han hade en hel del otur, med sin storlek så hade motståndarna ganska enkelt att få frisparkarna med sig, men det är "skönhetsfläckar" som enkelt borde gå att jobba bort. Men känseln i hans högerdojja, späntsen och hans längd i kombination med ett väldigt gott öga för spelet så tror jag han hade kunnat bli en riktig succe.

Vad han än gör så håller jag tummarna för honom, en helt fantastiskt sympatisk människa!
AIK Saywee
2011-09-19 12:19
Godzilla, ja succé är precis vad som behövs :)

Heja SPORT!
AIK Saywee
2011-09-19 12:17
Kiss Härenstam,
Butterix kanske har årsabonnemang på sittplats, som trogen ÖSK-supporter, varför skall han då stå ? Inte vet jag?

Jag är också oroad liksom han, men har full förståelse för att publiken och kubanerna minskar i antal :(

Hemskt tråkigt, när man alltid hoppas på det omvända!
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-09-19 12:12
Crespo...jag tror det blir succé.
AIK Saywee
2011-09-19 12:11
oroT, jag är överens med dig, Berra´s längd och otroliga spänst hade varit en tillgång idag, då han säkert hade mognat och reparerat de ungdomliga misstagen. Tänk att även kunna ha honom i boxen sista minutrarna, när vi jagar poäng, ingen målvakt kunde nå högre med sina armar än Berras skalle, en lojal kille som slarvades bort :(

Jag kan ibland tycka synd om Haginge som måste kämpa i backmitten, det känns inte stabilt för mig som åskådare och jag vet inte hur lycklig/ängslig han blir/är på den positionen, han är ju en högerback!
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-09-19 12:11
oroT (Berra - Le lion Indomptable) //

När du skrev att du satt bredvid en i Spelarinvest som var irriterad över der som skedde med Berra o Basse förstår jag vem du menar. Undrar om han börjat prata med Sixten igen?
AIK Saywee
2011-09-19 12:03
pemo//
Efter matchen kan vi ju förhhoppningsvis slippa spela "Don´t let me be misunderstod"

(Eric Burdon´s underbara låt på en konsert i Lugano 2006, fantastisk mix av blues och reggae)


... men "Keep on running" verkar mycket bra i inledningen :)
Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-09-19 12:02
Saywee & Farsen // Jag vidhåller att bortslarvandet av Berra är den värsta miss ÖSK gjort hittills på 2000-talet.
Usch, blir förbannad av att bara tänka på det! :)
Annons: