/fotboll/osk/forum/3409.aspx/fotboll/osk/forum/3409.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Miroslav kuba
2011-09-24 16:23
Mjällby vann mot Elfsborg. Fortsätter resulaten gå fel väg för ÖSK så kan vi bli indragna i nedflytningskamp. mardrömresultat denna omgång Mjällby-Elfsborg 1 , Halmstad-Syrianska 2, Norrköping-Häcken 1, Djurgården-Göteborg 1 och Trelleborg-Örebro 1. Isof skulle tabellen se ut så här med tre matcher kvar. 11.Norrköping 33 p
12..Örebro 32p
13.Mjällby 31p
14.Syrianska 27p
15.Trelleborg 27p
16.Halmstad 14p
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-09-24 16:16
Örebro!
2011-09-24 16:14
ÖHK går aldrig på konken! Man växer på alla sätt och man har kloka killar överallt så sluta tro, hoppas på det Godzilla! Man är snart i elitserien och folket kommer till sporten som ger underhållning!
Örebro Godzilla Hårddisksson
2011-09-24 16:02
ÖSK-Karl: det har jag aldrig skrivit. Vart har du fått det ifrån? Den enda jag sagt är att klubben sköts rätt illa. ÖIK är en väl en kånkad förening? Jag tror att ÖHK snart också är det. Därav likhetstecknet. Sluta fåna dig.
Örebro!
2011-09-24 15:30
Grattis HIF till det fantastiska guldet i en sådan bra liga som allsvenskan! Elfsborg tar sista chansen! Not, man kan inte spela fotboll! Sämsta jag sett, inte bara ÖSK som är kass i den här ligan!

Göra sig av med Fahlander som gör satsningen möjlig och tar hit stjärnorna! Den var bra!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-09-24 15:22
ÖSK Karl/ Håller med om Fahlander! Visst låter han kanske känslorna ibland ta över för mycket med man saknar ändå någon sådan personlighet bland ÖSK, som även i media vågar säga vad man tycker.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2011-09-24 15:14
Saywee//

Jag är inget pokerproffs, men tror det finns en (eller flera?) händer som slår SSSS med kung ;)

Godzilla/
Var det du som hade insyn i Ishockeyn (trots att du inte visste att ÖIK är en egen förening). Tror det var du som skrev att du hade insyn och att om det bara vore möjligt skulle de (ÖHK) vilja göra sig av med Fahlander. Det är nog det mest kvalificerade skitsnack (skriveri) jag sett på detta forum.

Förutom det tycker jag det är kul med en kille som Fahlander som med sådan inlevelese när han var ordförande vrålade ut sina känslor i den gamla bunkern. Det skulle jag vilja se i ÖSK just nu, en ordförande eller sporchef som slår näven i bordet.

Förövrigt skall det bli kul att göra allt för att heja fram Indianerna till SM-guld i finalen!
Örebro Aspen
2011-09-24 14:12
Det är möjligt att Sjögren och Sixten har lite olkia uppfattning om Eidur: (från 4 aug)

- Vi ser Eidur som ett tillskott som går in direkt och konkurrerar om en mittbacksplats. ........ Vi kommer vidare försöka få honom spelklar till matchen redan på söndag mot Häcken, säger Lennart Sjörgen.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2011-09-24 13:53
Schella/ Alvbåge
Örebro Schella
2011-09-24 13:34
förslag på förstamålvakt nästa år?
Örebro Conjuration
2011-09-24 13:31
Idag kan HBK bli 100% klar för nedflyttning till S1, var det någon här som trodde det innan säsongen började?
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-09-24 12:54
Självklart måste man ge talanger chansen. Jag är ivrig förespråkare av egen talangutveckling och tycker det är för många importer i allsvenskan, ja ända ned i lägre divisoner. En majoritet av dessa importer håller inte en särskild hög klass och tillför inte svensk fotboll något. Men det är bekvämt att värva in för lagen.

Jag har tidigare varit kritisk mot Sixten (och kan vara det än i dag)för att hans "kontinutetsprincip" som jag tycker undergräver konkurrensen och leder till talangslöseri på lång sikt.

Men man måste också avväga när det är läge att släppa in en talang och hur redo spelaren är och andra parametrar som tabellplacering, press osv.

Vad jag menade var att Eidur inte var redo för situationen. Han kommer trots allt direkt ifrån något som kan jämföras med svenska div 1. Han är inte redo fysiskt för allsvenskan heller kan jag tycka. Dessutom behöver han tid för att lära sig svensk fotboll i allmänhet och ÖSK:s i synnerhet.

Jag tror Eidur har alla förutsättningar att bli en jättebra mittback på sikt.Men kom ihåg Berra som trots allt hade kommit längre i utvecklingen, spelat nästan en hel säsong som ordinarie mittback ändå inte dög senare när det knep. Då kastade Sixten in Anttonen eller Nordback som mittback. Berras säsong 3 först började han få tillbaka lite förtroenden från Sixten och var tredjealternativ.


Ok, nog tjatat om Eidur vs Syrianska nu för min del ;)

Ps - Gissa att jag saknar Berra. Nu när motståndarna allt oftare tvingar ÖSK börja om nedifrån hade hans uppspel varit guld värd
SvenskaFans SirPrize
2011-09-24 12:51
Matchboll från landskamp.
Trevlig helg. : )
Örebro Aspen
2011-09-24 12:04
Svartvitt forever //Tror att vi missar spelare har att göra med entrepenörskap (se möjligheter och ta risker) där är ÖSK dåliga genom sportchefen och tränarens personligheter. I den ekonomiska vågskålen är vi starkare genom kamrer Karlsson.
Sedan tycker jag att en bra scouting måste omfatta att se spelare kontinuerligt i sin nuvarande miljö vilket har fördelar mot provträningar. Avståndet till Köping el dyl är inte så långt
Örebro Aspen
2011-09-24 11:59
Artwork //Jag tror det är bra att Alven bloggar. Man måste variera innehållet på sina dagar.
Det finns en grupp spelare som sitter mycket på fiket Java och surfar på mobilen UTAN att prata med varandra. Det tror jag är en mycket sämre sysselsätning och även en dålig kosthållning. Tycker mej se Java-ringar runt magen åtminstående på en spelare.
Nobbes modell med studier parallellt med fotbollen gör säkert att man kan koppla bort fotbollen och kommer mer laddad till nästa träning.
Örebro Svartvitt forever
2011-09-24 11:54
Sekt. E 10:47//
Vad jag menar är just detta: Vi hade chansen på båda Bangurorna. Mohamed blev skadad, man fullföljde inte men AIK högg snabbt. Resten är historia. Teteh spelade 5 mil bort och agenten försökte förgäves intressera ÖSK för honom. AIK högg snabbt och resten är historia. AIK har förstärkt sin kassa med +40 miljoner (medan vi har fått cirka tio sammanlagt för två landslagsmässiga spelare).

Jag menar inte alls att vi som supportrar ska kunna bedöma Kamaras kvalitet, det trodde jag framgick, utan att det är upp till sportchef/tränare/ledning. Som Eyravallen skriver så har man nöjt sig med två träningsdagar som grund för den bedömningen och verkar därefter inte ha gjort något för att få "första tjing" på honom.

Likheterna med Bangurorna är alltför stora för att man inte ska känna att det liksom är tredje gången gillt om man även har bedömt Kamara fel. Jag menar inte att någon har kristallkula på kansliet. Men mot bakgrund av lex Bangura x 2 borde man väl vara särskilt noga med att se till att man inte låter ännu en guldklimp glida mellan fingrarna. För gör man det, ja, då menar jag faktiskt att vi talar om tjänstefel.

Sen har jag gått och undrat om man resonerade som så att Mohamed och Teteh helt enkelt inte passade in i Sixtens 4-3-3, och att man tänker likadant med Kamara. Även i så fall tycker jag att man driver en spelidé in absurdum.
Örebro Aspen
2011-09-24 11:52
DaSa //Många bra tankar. Dom skulle kunna kompletteras med en fundering av ÖSK:s positionering i näringskjedjan:
1. ska vi köpa talanger och utveckla dom, sälja och med vinsten köpa spets
2. ska vi köpa färdiga spelare och skippa utveckling av talanger
3. hur ska man få pengar till att köpa färdiga spelare och talanger

Vad är ett mått på talangutveckling:
antal från ÖSK U till A-truppen,
antal från ÖSK U i matchtrupp resp startelva
Örebro Artwork
2011-09-24 11:49
En tankeställare!
Örebro DaSa
2011-09-24 11:32
Tycker om att spekulera om hur truppen kommer att se ut i framtiden så här kommer min aktuella truppförhoppning:) Eftersom jag tror att ÖSK enda chans att vinna guldet är kontinuitet med tränare och spelare så färgas min förhoppning lite av det, t.ex. så skulle jag nog hellre sett en ny målis då det känns som Alven kräver lite för mycket cash i förhållande till hans klass.

Mv: Alven, Nurme/Rosen (kvittar vem, ta den som är trevligast:))

Hb: Anttonen, Hagge
Mitt: Wiken, nyförvärv, Eidur, Wiktorsson
Vb: Wovven, Wiktorsson

Def. mitt: Berger, Denis, Per J
MItt mitt: Riski, Ari Skulason
Off mitt: Nordin, Paulinho

Hy: Astvald, Kushstrim
Target: Haddad, William, Holmberg
Vy: Rama, Yasin, Ibrahim

Kommentarer: Jag tycker inte att vi skall värva ngn back-up till Haddad förens han eventeullt blir skadad igen. Det är en viktig position men om vi har tre spelare på den positionen som är friska så kommer ngn bli missnöjd. Sen antar jag att Holmberg inte kommer bli helt nöjd om han blir fjärde valet, nej satsa på talangerna Holmberg och William.

Tycker även att Denis skall lånas ut till en SE-klubb under våren för att få mera speltid. Även Ibrahim, Holmberg och/eller Yasin borde spela i en SE-klubb under våren. Degen?!

Eftersom vi kommer att slippa lönekostnader för Kihlen, Nobbe, Nilsson, Wirtanen, Boris, Staaf, Simon så borde vi kunna få in en riktigt bra mittback + Ari + Wiktorsson. Vilket jag tycker skulle ge en starkare (mer spets) än denna säsong.
Örebro pemo
2011-09-24 11:21
Läs Pelle Bloms krönika i dagens NA
Många bra sanningar där.

Och som motbevis på Pelles kunnande kommer en uppställning mot TFF
Alven
Hagge - Eidur - Wiken - Sammy
Riski - Nordin - Nordback
Astvald - Pälle - Valdet

om nu "alla" är friska och krya. Vilket vore ett under i dagens ÖSK.
Örebro DaSa
2011-09-24 11:17
Enligt Sjögren var det riktigt nära med en etablerad europeisk mittback precis innan fönstret stängde så jag tror att värningen av Eidur är en framtidssatsning. Sen kan jag hålla med om att det skulle nog vara bättre att spela in Eidur på mittbacken med Wiken då Hagge inte känns så bekväm där. Tycker han ofta gör felaktiga beslut om han skall tjonga upp bollen eller om han skall köra en kortpass.

Men eftersom en etablerad mittback var nära i somras så kan vi utgå från att det kommer in en under vintern samt förhoppningvis även Wiktorsson från Degen. Sen är det bara att hålla tummarna att Anttonen blir frisk, om inte så tycker jag att Hagge är ett helt okey alternativ där. Sen kan man diskutera om man skall värva in en ung lovande vänsterback som tar över efter Wovven till säsongen 2013 eller om vi skall avvakta tills efter nästa säsong och då ta in en "färdig" vänsterback. Jag tycker nog det senare då jag vill att vi fokuserar på att få kontinuitet till nästa säsong. Får vi det så kan Sixten förhoppningvis börja jobba på alternativa spelsystem, för tillfället så läggs all energi på att spela in nya spelare (skulle jag gissa eftersom jag inte har ngn insiderinfo).
Örebro Sekt. E
2011-09-24 10:47
Svartvitt forever// Hur menar du att det är rimligt att man som supporter ska kunna få möjlighet att bedöma någons kapacitet när man vet utfallet, men att det är tjänstefel av en sportchef att inte kunna sia om utfallet?
Örebro Ösk-groda
2011-09-24 10:43
Nu ska jag gå ut i det fina vädret en stund .......kanske ska hålla ögonen öppna efter försvarsspelare he he
Örebro Ösk-groda
2011-09-24 10:41
Aspen
Jag har ingen aning om hur Heif gör.....har inte tänkt i dom banorna ens.......
Nu är det ju som det är för stunden/i år............får se hur det ser ut till nästa år men att köpa in något mer på backsidan behövs ju...............
Örebro Grixx
2011-09-24 10:38
D. McGrain// ;-)
Örebro Aspen
2011-09-24 10:37
D. McGrain //Jag tycker att Sixten gjorde rätt i att spela Eidur MEN man måste fundera hur. Det är ju uppenbart att sättet att slussa in honom inte var optimalt.
Det är väl ett diskussionsforum, inte en megafon för SoS?
Örebro Aspen
2011-09-24 10:34
Från Eyravallen.com:
ÖSK (U) har inte lagt ut någon information om hur truppen som reser till Göteborg ser ut. Frågeteckenen gäller bland annat Ahemd Yasin och Josef Ibrahim som så här långt mest uppmärksammats i de här sammanhangen genom att inte var tillgängliga när det drar ihop sig till match.
Örebro D. McGrain
2011-09-24 10:32
Spela talangerna krävs det ofta, sen när Sixten gör det (Eidur) så gör han fel som spelar talanger...Inte lätt att tillfredsställa vissa på forumet... ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen
2011-09-24 10:30
Ösk-groda //Det är det långsiktiga jobbet/tänket jag saknar. Almebäcks ersättare borde påbörjats detaljplanering för redan sent hösten 2010. Då man kunde se tilltänkta i riktiga seriematcher, provspelen ger ju begränsad information. Jämför hur HeIF jobbar.
Men kan ju varit så att SoS bedömde att Haginge var en fullgod ersättare.
Örebro Ösk-groda
2011-09-24 10:16
Aspen
Det kanske hade varit smartare å köpt/lånat in en rutinerad mittback, som är några år äldre........som är "lättare" att slänga in dirket som mittback........tror att Eidur kan bli bra.
Annons: