/fotboll/osk/forum/3385.aspx/fotboll/osk/forum/3385.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Deviation
2011-10-06 13:49
Mr.Milton:

Lägg ner! Han har ju hela sin släkt i Göteborg, vad är det att gnälla över?
Örebro 'den oumbärlige
2011-10-06 13:38
Tråkigt att alvbåge lämnar!! men skoj för han då IFK verkar satsa hårt inför nästa år. ÖSK kommer inte bli så mkt bättre nästa år... någon som verkligen tror att vi ska sluta 3 eller bättre 2012? Man får vara realistisk... vi kan nog ta en mittenplats, men våra glansdagar är över. vi har inte organisationen som Elfsborg och vi har tappat 3 av 4 nyckelspelare den här säsongen enbart. Tänk att Rama t.ex. måste säljas nästa sommar, om de inte ska bli äppelskrutt.
Örebro Mr. Milton
2011-10-06 13:34
Om inte Sixten bänkar (på läktaren) JUDAS är det direkt tjänstefel.
Örebro Mr. Milton
2011-10-06 13:32
Alvbåge = JUDAS

Så jävla besviken på den grabben.
Örebro #7
2011-10-06 13:32
Gorre// Att flera spelare gått som bosman de senaste åren är olyckligt men det är snarare ett tecken på bristande kompetens i styrelsen än brist på klubbhjärta hos spelarna. Almebäck, Bedoya mfl har sagt flertalet gånger att de gärna hade kritat på längre kontrakt med ÖSK men att det var försent att förhandla om något nytt när det endast återstod några månader av det gamla kontraktet och flera utländska klubbar knackade på dörren. Alvbåges situation är jag inte jätteinsatt i, men det verkade vara två parter kring förhandlingsbordet som enades om ett gemensamt avslut. ÖSK har i alla tider varit helt värdelösa på att behålla eller sälja sina bästa spelare. Jag ser två orsaker till detta; 1. Ingen genomgående framtidsvision... Vem vill harva i mitten när man kan kriga om guld ? (slutet av 90- och början av 2000-talet) 2. Den ansträngda ekonomin som inte tillåter höga löner , oavsett spelare. Där tycker jag att man kan kika på Elfsborg och Helsingborg. Sveriges bästa lönesystem finns nog i Elfsborg ... Krita på ett kortare kontrakt, spelar du bra så får du högre lön (och samtidigt ett längre kontrakt). På så vis riskerar man inte att tappa sina spelare när det endast återstår ett halvår på kontraktet. Unga spelare kräver dessutom tålamod, det tar inte ett år innan man blommar ut, men klubben måste visa i ett tidigt skede att man tror på spelaren , om han är värd det dvs. Kanske börjar styrelsen förstå vad det handlar om i o m nya kontrakt för gerzic , astvald och Tränarna Hur som..Jag skyller inte allt på styrelsen (bara lite)... Men man kan inte sätta upp en målsättning om guld 2015 om man inte visar spelartruppen att man tror på dem. Sen blir även jag besviken när jag ser spelare dra dit pengarna klingar. Men å andra sidan ser jag hellre ett mediokert lag i allsvenskan än ett konkurshotat lag som tvångsdegraderas till superettan pga den småländske djävulen och har en spelartruppen med alldeles för höga löneposter.. dessvärre brukar mediokra lag med okej ekonomi ha en tendens att åka ner till S1 ändå (heja Halmstad).... Så vad ska man göra? Ond cirkel, dags att bryta den Sjögren och Co! reserverar mig för eventuella felstavningar, meningsuppbyggnader eller hets mot djävulen (den riktiga alltså, kan inte vara kul att jämföras med den falska). Sitter med min iphone och då kan det lätt bli galet !! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bulten i Boo
2011-10-06 13:26
”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv efter valv oändligt.
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.”

- Vackert, och bara det värt ett Nobelpris!
Örebro K.Carlos
2011-10-06 13:19
Jag förstår spelare som går som bosman för att kunna ta ett till steg i karriären (tex Porokara), men att gå till IFK Göteborg är ju bara patetiskt. Dra åt helvete Alvbåge.
Örebro Lekiller
2011-10-06 13:11
Om Dahlin är kvar i Götet nästa säsong får nog Alvbåge det tufft.

Fast de har ju gjort det förut, bänkat en ung lovande och satsat på en gammal räv. Då var det Bengt Andersson/Alvbåge och nu Alvbåge/Dahlin.

Kanske John hoppas på att de tänker på samma sätt nu?

Ja skulle nog välja Dahlin alla dagar i veckan. John har gjort någon super säsong.
Örebro Deviation
2011-10-06 13:07
Kämpa på och tappa in orken för om.... Men hörni, sura inte ihop nu. Det ordnar sig, det gör det ju alltid. Så här är fotbollen på den nivån. Sandqvist blir fina fisken, och lille Alvbåge kommer må prima i Götet...men på bänken.
Helsingborg gorre
2011-10-06 12:47
#7, Rättelse: Klubbhjärta existerar inte i Örebro. Hur många har inte gått som bosman de senaste åren från ÖSK?
Örebro Svartvitt forever
2011-10-06 12:39
Ser gärna en kompromiss: Ge Nurme förtroende de två ganska betydelselösa seriematcherna men låt Alven ta avsked med att bli hjälte i cupen. Tror inte Nurme är mogen för en cupfinal.
Örebro Aspen
2011-10-06 12:15
Det värsta med Alvbåge flytten är de signaler det sänder till andra spelare.

Ösk är inte det man satsar på i första hand. Synd, undrar om Sixten har någon lyskraft kvar. Troligen inte bland unga talanger.
Örebro gatutsio
2011-10-06 12:09
vi ska absolut spela med bästa laget
finns placeringspengar att strida om i allsvenskan
sen kan vi inte klandra alvbåge heller
han har gjort mycket gott för klubben
att vara fotbollspelare är som ett vanligt jobb idag
man är sig själv närmast
Örebro #7
2011-10-06 12:08
Pemo //

Jag håller delvis med, men om man skulle göra som du säger så kan väl Nurme stå alla matcher. Annars är det väl ingen vits med att ha en matchotränad keeper mellan stolparna i en viktig cupsemi.
Enligt Sjögren är väl Nurme given på bänken till nästa år, frågan är bara hur han ställer sig till det. Det är ju vida känt att de är på jakt efter en ny rutinerad målis iaf.
Örebro Fang
2011-10-06 12:03
Vore väl inte fel att ge Nurme en chans att visa vad han duger till nu när Alvbåge ändå inte ska vara kvar. Det tycker jag inte för att jag på något sätt skulle vara arg eller besviken på John utan mest för att jag tycker Nurme förtjänar en chans och det är väl nu eller aldrig.

Men jag tror inte det händer. Och egentligen är det väl skitsamma så länge de vinner.
Örebro pemo
2011-10-06 11:57
#7//

Jo, visst är han bäst, men matcherna mot KFF och MFF "betyder" ju inget egentligen. Vi kan väl bara som bäst bli 8 och som sämst 13. Dels kunde Alven få ladda upp batterierna till cup-semin, samtidigt som Nurme får en chans att visa upp sig. Om han nu är aktuell för nästa år. Och det har jag ingen aning om.
Örebro Ståplats är bäst
2011-10-06 11:55
Klart Alven ska stå resterande matcher och själv är jag inte särskilt lack på honom,tycker faktiskt han varit ganska blek denna säsong liksom övriga i ÖSK.de där superrädningarna man sett honom gör under tidigare år har lyst med sin frånvaro och han har ju faktiskt släppt in en del skitmål också...tror faktiskt ÖSK kan få tag i en mycket bättre målis!
Örebro widemarsh
2011-10-06 11:50
In med Nurme i slutet på allsvenskan så han får visa vad han går för.
Alven har tankarna på annat håll, och har antagligen haft det ett tag. Har inte gjort någon bra säsong, har räddat dom lätta skotten och inte så mycket mer.

Tack för tiden i ÖSK, John. Hoppas du misslyckas i IFK!
AIK Saywee
2011-10-06 11:29
KCMarten, 11:05,

instämmer!
Örebro #7
2011-10-06 11:24
Pemo //
Alvbåge ska stå resterande matcher...vi har ingen bättre på bänken. Sixten skulle dessutom aldrig peta någon som kritat på för en annan klubb, se bara på Porokara, Bedoya och almebäck. Sen är det väl en annan femma om han märker att de inte är fokuserade på sin uppgift, men spelar man fotboll på en professionell nivå så ska det inte vara några problem tycker man.
Örebro ernot
2011-10-06 11:23
inget klart med Sandqvist!
Örebro pemo
2011-10-06 11:19
Oerhört tråkigt att Alven försvinner. Då består ju ÖSK snart av en tråkig grå massa, där ingen sticker ut på något vis. Men, som någon skrev, en lika bra målvakt kan vi säkert få fram. Bara det inte blir Sandqvist.

Angående framtid och Crespo. Tänk om några av våra unga yttrar plötsligt stiger fram i vinter och slår igennom på bästa tänkbara vis nästa säsong. Då kanske vi också kan sälja för flera miljoner. Sanolikheten för Yasin och Ibrahim är väl ganska stor att någon av de lyckas. Kalle kanske också blir ett stjärnskott.

Vi ska inte haka upp oss på att en kille från Sierra Leone hellre vill spela i AIK.
Ibland känns vårt "lillebrorskomplex" ganska påtagligt. Alla anddra lyckas, men inte vi. Själv ser jag Berger som vår nästa stora export. Han verkar ha det temprament som passar bra "på landet"
Nu har jag bara sett honom spela och hört intervjuer i TV, men får en känsla av att han är lite småtrulig. Låter spelet visa istället för att snacka. kommer säkert att utdela ett antal blåmärken i nästa års allsvenska.

Så ge inte upp alla ÖSK:are. Det finns chanser för vanliga "svensson-snorungar" från närkesslätten att lyckas också.

MEN, vem står de resterande matcherna?
Örebro Marta (hane)
2011-10-06 11:18
Lägg ner Judas nu... Om ÖSK valde att satsa krutet på Nordin så måste väl Alvbåge få välja att flytta på sig. Det enda vi kan kräva av honom är att han ska vara proffesionell in i kaklet.
Örebro #7
2011-10-06 11:18
"Enligt mig finns det bara tre spelare i dagen startelva som gjort sig förtjänta av att kyssa klubbmärket och det är Nordback, Antonnen samt Gerzic!"

KCMarten//
Nu ska vi inte ta i så vi spricker va? De spelare som du nämnde i ditt inlägg har på ett eller annat sätt försökt gå nån annanstans utan att egentligen lyckas...De har inte stannat i Örebro pga "klubbhjärta" utan bara för att de inte fått napp. Det är bara att inse att klubbhjärta inte existerar i dagens fotboll....Det finns självfallet undantag i vissa länder och lag, men generellt sätt så är det en utopi.
Ang. Alvbåge så tycker jag att han har gjort så mycket för Örebro som stad och ÖSK som klubb så det skulle kännas fel att klanka ner på honom. Han har sagt att var sak har sin tid och att han vill försöka sig på ett Europa-äventyr innan han slår sig till ro i Sverige, så hans val av ny klubb känns sådär...Men samtidigt, han är göteborgare och en hängiven IFKare...så att han väljer IFK kanske tyder på att han följer hjärtat. Sen att han går dit igen efter att de behandlat honom som de har gjort de senaste gångerna är lite roligt...
Sammanfattningsvis...Alvbåge kommer för alltid vara kung i mina ögon, som person, fotbollsspelare och som en stark profil i ÖSK. Vi har mycket att tacka honom för, men nu kanske det är dags att gå skilda vägar.
Örebro Brinkewall
2011-10-06 11:17
Jag tror Alvbåge kommer ge järnet i de sista matcherna och föra ÖSK så långt fram i tabell och cup som möjligt. Det är bara löjligt att tro att han inte vill försöka vinna en titel med klubben!

Det är egentligen inget kontroversiellt att han lämnar heller. Ibland behöver man nya utmaningar, och det behöver nödvändigtvis inte innebära att man byter upp sig...

Örebro oroT (Berra - Le lion Indomptable)
2011-10-06 11:15
Då är läkarundersökningen gjord nu alltså. Trodde han skulle presenteras förra veckan för IFK men men.

Med tanke på Alvens år så ser jag ingen anledning till att gråta heller. Ska bli väldigt spännande att se vad som vaktar buren nästa år, en mur eller ett såll :)
Örebro ernot
2011-10-06 11:12
gör inte så mycket att han drar, men dålig stil att förklara sin kärlek o dra såfort han får lite mer pengar! Judas!
Örebro Aspen
2011-10-06 11:12
Nurme in i målet resten av matcherna. Låt matcherna i AS visa om han håller för cupen. För det är ju cupen som är viktigast !!!

Heja Örebro !!
Örebro svartvitseger!
2011-10-06 11:10
Alvbåge är bara en Judas!!
Örebro KCMarten
2011-10-06 11:07
En sak till..

Låt Nurme stå de resterande matcherna om Alvbåge blir klar för Blåvitt.
Hellre en motiverad målvakt som vill visa att han kan ta förstaplatsen, än en mentalt utskjuten Alvbåge som knappast kommer gå "all in" i närkamperna med risk för att skada sig.

Nurme kommer göra ett bättre jobb.
Annons: