/fotboll/osk/forum/3357.aspx/fotboll/osk/forum/3357.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro #7
2011-10-16 14:30
Salt&peppar//

Kort och gott (snarare väldigt bittert) : Han menar att dagens ÖSK saknar den där känslan av lagsammanhållning och lagspel som förde dem till en tredjeplats förra året. Laget bestod då av spelare som visste hur LAGET skulle spela, offensivt, defensivt och allt annat..typ. Han menade också att det finns spelare i dagens ÖSK som är nöjda med att peta in ett mål då och då men som struntar helt i positionsspelet, eller som inte förstår sig på det / vill inte förstå sig på det. I dagens ÖSK finns det också för många spelare som hade en "fri" roll och som inte spelade för lagets bästa. Förra året hade vi en spelare, Nordin, som hade en sådan roll..och det räcker gott. I dagens ÖSK finns det 4-5 spelare som spelar för sig själva ist.... Han avslutade med att säga att han var orolig för dagens ÖSK och att det måste ske någon sorts förändring innan det går åt skogen.

Sammanfattningsvis kan man säga att han sa precis allt det vi har sagt under hela året. Riktigt trist att höra det, men det är dagens sanning.
AIK Saywee
2011-10-16 14:27
Jag gör allt jag kan för att inte skriva "vartannat inlägg" eller råka ut för en trippel :(

Det finns mycket jag kunde delge er om, redan nu och som jag har synpunkter på, men skall nog försöka ta det mesta intressanta via PM, till forumvänner jag litar på. Så håll kollen uppe i "PM-rutan".

Har nämligen så svårt för, när så kallade forum-moderatorer kommer in och skriver vad som skall skrivas eller vad som inte skall skrivas. (Att scrolla en sida om man vill undvika något frekvent nic som man inte gillar, tar ju inte många sekunder, så det kan väl inte vara alltför jobbigt, eller?)

Fast å andra sidan får jag skylla mig själv lite, för jag har så svårt att släppa min spontanitet och mina impulser, men jag skall försöka sålla bort det ovidkommande tramset.

Sillagrejerna tar jag nog kommande säsong via PM, så slipper några bli irriterade.

Heja SPORT!
Pozniak is back
2011-10-16 14:24
Haha saywee vi tycker alla om dig men det börjar bli så fjantigt när du håller på så här 2-3 gånger i månaden att du ska lämna forumet. Jag vill gärna se dig kvar men bestäm dig, blir svårt att ta dig seriöst när du ska "lämna" o kommer tillbaka efter 24 timmar, ta Inte dig själv på så stort allvar och ignorera de som kritiserar dig. Du vet att jag inte menar något illa med detta. Men gör slag i sak ifall du lämnar forumet.
Örebro Salt&Peppar
2011-10-16 14:21
Någon som kan återge vad Kihlen säger i dagens pappers-NA?
Örebro 'den oumbärlige
2011-10-16 14:16
Någon som vet vad som gäller för lag på samma plats i tabellen, är det målskillnad eller inbördes möten som avgör?

t.ex. för kvalspel: om Peking och Syrianska har samma poäng efter omgång 30, är det målskillnad som bestämmer vilket lag som får plats 14 (kvalspel) eller inbördes möten?

Länka gärna till officiella regler.
Örebro Aspen
2011-10-16 14:12
Vad kan göras bättre???
Örebro omega
2011-10-16 14:10
Fruktansvärt uselt att torska med 4-1 mot ett mediokert lag som Kalmar. NU MÅSTE det rensas ut bland alla medelmåttor som finns i truppen så vi slipper skämma ut oss nästa år tabellmässigt. Att gå från europaspel och 3dje plats till botten på 1 år är fan skamligt!

Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-10-16 13:54
Fatcit //Hammarbys och DIF:s forum kan jag garantera att det gnälls oerhört mycket mer (och råare) i motgång än här inne. Att närkingar är gnälliga är bara en myt
Örebro Fatcit
2011-10-16 13:51
Jag anser att en bra tränare är en tränare som får ut allt ur varje enskild spelare. En tränare som får en grupp av människor från världens alla håll och kulturer att kämpa för varandra som bröder. En tränare som erkänner sina brister.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-10-16 13:50
Bulten i Boo// inte snarare Borde man " " än i banan? på vara
Örebro Fatcit
2011-10-16 13:22
Jag är så trött på forumskribenter som gnäller över att vi gnäller.

Det måste vara hänvisningen till gnälliga Närkingar som i själva verket är närkingskt gnäll... Eller så är det mitt gnäll över dessa!

Men en sak vet jag.... Det gnälls minst lika mycket i andra klubbar.
AIK Saywee
2011-10-16 13:12
Grixx, 09:01,

jag brukar inte läsa mina inlägg, bara skriver, älskar helt enkelt inte att se mina tankar i tryck.

Läser andras inlägg i stället och funderar vidare, som vanligast.
Örebro Bulten i Boo
2011-10-16 13:07
Franz// Borde man inte snarare vara på än " i " banan?
Örebro Kiss Härenstam
2011-10-16 12:53
Vi kan sluta prata om cupguld. Vi torskar mot Heif med minst 3 bollar.
Örebro Franz Flääsklepp (Auri sacra fames)
2011-10-16 12:48
Man tycker ju att en tränare borde lära sina spelare positionsspelets regler. Men det kanske är enklare sagt än gjort. Men det känns lite konstigt att ha spelat en hel säsong men ändå inte fatta hur man ska ligga i banan.

Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-16 12:29
Grixx//

Ok, då vet jag. Tack.
Örebro Bulten i Boo
2011-10-16 12:28
ÖSK-Karl// "Ett rekord bör ju ändå vara slaget, inte kan väl någonsin ÖSK tagit ledningen i så många matcher o ändå förlorat? Det har väl du koll på BiP?" Vem är "BiP"? ;-)
Men, det är klart, din kompis Apsen kallade ju dig "ÖKS-Karl, så i dessa dagar vet man aldrig vem som åkallar vem...
Örebro Grixx
2011-10-16 12:27
Krille// Många av de nya spelarna är för dåliga i positionsspelet.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-16 12:08
Jag har inte NA:s papperstidningen. Vad är det Kihlen har sagt?
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-16 11:31
Hoppas Sixten spelar med lite ungdomar och reserver mot Malmö nästa söndag. Men det är väl för mycket begärt. Låt de småskadade spelarna vila och satsa allt på att ta sig till cup-finalen.
Örebro pemo
2011-10-16 11:15
Saywee och ÖSK-Karl//
Mitt mantra i natt om spelare som skadats/floppat var inte tänkt som en ursäkt utan mer som en påminnelse om det jubel som fanns på forumet i vintras när dessa namn var uppe på tapeten.

Återigen, jag har ingen insikt i organisationen eller hur spelarna sköter sig på fritiden. Jag ser bara matcher "live" i Örebro och på TV om jag har rätt kanal.

Därför bedömmer jag spelarna som jag ser. Och då är t.ex en sådan som Nordback väldigt saknad när han inte spelar, men blir gärna spottad på när han är på planen.

När man seddan läser Kihlens uttalande i dagens pappers-NA så undrar jag lite om han är missnöjd med sin egen speltid, eller om är obarmhärtigt ärlig.

I bland tror jag på det senare, då många av dagens talanger ( gäller inte bara ÖSK ) är väldigt egoistiska och sätter "jaget före laget "
Har man då en målsättning på " topp tre " måste man också vara beredd på att jobba för det. Men, som Rydström skriver, att tro att någon går ut på en plan och inte gör sitt bästa är bara skitsnack. Däremot så är inte alltid benen och huvudet med i samklang.

Jag blir väldigt glad om vi vinner cupen, men det förlåter inte den dåliga placeringen i årets serie. Trots stor trupp med 29 olika startspelare.

Men, " there´s no dark side of the moon. It´s just dark. "
Örebro Grixx
2011-10-16 09:58
Apropå Ottenby och Saywee`s talgoxe så tycker att det är vår tur att ha lite flax snart. Cupen ligger nära i tid och rent matematiskt så är vi nära ett guld där....men mentalt och spelmässigt så är vi inte speciellt nära.

Så lite flax skulle lätta upp inför nästa år.

Samspelet och chanserna fanns under våren och försommaren...farten hemma var lite nerdragen pga av mattan men var ändå inte så pjåkigt. Gårdagens match var ok till en början och en bit in men sedan föll spelet på ett sätt det inte gjort tidigare i år. Kanske pga att vi inte har något stort att sträva mot längre i AS. Ingen bra placering eller kvalstreck att bekämpa. Väntar laget på nästa år eller bidar tiden inför cupen?

Även om spelet inte varit som förra året så har vi nästan alltid haft ett stort spelövertag men chanserna har varit sjukt få. Kan påminna till viss del hur det var med Walker. Då vi inte heller kunde skapa chanser. För övrigt så var väl spelet inte så likt, mer fart och djupled men sämre passningsspel.

Vi brukade för några år sedan påpeka för andra lag att högt bollinnehav inte var lika med vinst, utan det viktiga var att göra mål vilket vi gjorde med vårt kontringsspel. Nu är vi där själva.

Vi är som ett klart sämre Elfsborg. De skapar dock bra med chanser....men förlorar en hel del matcher trots stort bollinnehav.

Tror hela ÖSK är osäkert och misströstar vilket påverkar allt agerande på plan och många nya spelare som inte bär på förra årets framgång.

Kontinuiteten som bla jag tuggat tidigare år om och där jag blivit kölhalad ett par gånger är viktig för samspelet. Många spelare har funnits i år och man har då kunnat ändra och peta och variera och fått ett "härligt" osamspelt lag i sökandet att få igång anfallet.

.....jag tror mycket på nästa år och att man drar de rätta slutsaterna...och att man hittar ett recept när motståndarna spelar hårt man man eller med hög press mot oss. Det börjar även kännas som om att vårt passningspel börjar glömmas bort. Fler och fler höjdbollar dyker upp. Måhända är det tänkt att de ska vara motåtgärder för det jag nämnde nyss men det blir oftast kontraproduktivt då spelarna inte ligger på världsklassnivå.

Disciplin men med spelglädje behövs.

Framåt svartvita laget!!!!
Örebro Aspen
2011-10-16 09:17
D. McGrain //Du är lite lik Sixten när det gäller "sjukdomsinsikt". Nu kommer även Kihlen ut ur omklädningsrummet och säger att det är åt helvete. T.o.m Tomas Nordahl säger att han kände sig mobbad tidigt i våras när han insåg att förväntningarna var för högt stälda inför denna säsong. Det finns nog en och annan kritiker här som känner det samma.
Ju längre tiden går och mer kommer upp till ytan framgår att ÖKS-Karl är den som tidigast och bäst har formulerat problemen och föreslagit åtgärder.

Alla ÖSKare blir säkert glada vid ett cupguld. Men att ta ett cupguld som intäkt att allt är fri och fröjd är tjänstefel inför nästa år.
Sedan vill jag inte lasta Sixten för alla problemen. Även "Panama"-Sjögren har stora problem att organisera det sportsliga inkl talangverksamheten.
Örebro Deviation
2011-10-16 09:14
Svartvitt forever:

Exakt...Juholt och Boström...:-)
Det är Von Rosens pokal!
2011-10-16 08:20
Fyfan vad skönt att hockeyn är igång och att man slipper se denna skitfotboll, looser-mentaliteten tog vi tillbaka denna säsong, man kan bara hoppas att vi gör oss av med Sixten nu i vinter.

Egentligen så kanske vi har varit såhär usla förra säsongen också bara att andra lag underpresterade enormt och vi hade lite flyt..spelartruppen är ju nästan identisk.
Örebro Farside
2011-10-16 07:52
saywee du ska ingenstans! du ska vara kvar här på forumet och skriva av dig. vi är många som anser det som trevlig , uppiggande läsning. och snart är det riktig silly season , det är alltid kul. nästa säsong kan inte bli sämre än denna iaf! skriv på nu målis!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Deviation
2011-10-16 07:39
Så olika man kan se på samma match...

Sixten:

- Vi gör en rätt bra första halvlek men tappar vårt djupledsspel när Kalmar krymper ytorna för oss. När det står 3-1 i paus känns det som matchen är avgjord och i andra halvlek är Kalmar lite piggare än oss.

Valdet Rama:

- Vi började ju så bra. Men efter deras 1-1-mål slutade vi spela fotboll. Jag vet inte varför.
Örebro Deviation
2011-10-16 07:35
" - Kalmar kanske i så fall tror det blir en lätt match, säger Sixten Boström."....

Sånt här gör mig jävligt förbannad...han saknar totalt sjukdomsinsikt. Vilken värld lever karln i?
Örebro D. McGrain
2011-10-16 07:22
Ha ha ha...vilka underbara inlägg. Stor humor att läsa vissa inlägg som är en smula bittra, negativa och tveksamma till vissa personer i ÖSK. Hur ska dessa reagera om ÖSK tar cupen och sin första pokal i klubbens historia - med 6-10 som tränare? Fortsätt roa mig iaf två år till.. ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Svartvitt forever
2011-10-16 06:31
Saywee, du får inte lämna, du är faktiskt den som mer än någon annan gör att det här forumet lever!

Läser Uddlings krönika att Stahre var på väg hit i somras men att styrelsen inte kunde enas. Inte utan att man känner sig lite bitter. Ser gärna en handuppräckning här på forumet om de fattade rätt beslut.
Annons: