/fotboll/osk/forum/3299.aspx/fotboll/osk/forum/3299.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Valderinho
2011-10-30 19:11
Bra blandning av både kvalité och vinnarskallar, kan inte annat än gilla ;)
Örebro D. McGrain
2011-10-30 19:11
Många är bittra och besvikna även jag. Men katastrofteorierna som flödar är löjliga. Sixten är en utb. och kompetent tränare - det kan väl alla hålla med om. (Utom ÖSK-Karl och andra 6-10 hatare...) Att sen vilja ha en annan m annat spelsystem är en smaksak. Men det är väl hur enkelt (?) som helst att förstå att om man tappar en landslagsman och ersätter med Haginge +landslagsman och in med Riski samt ersätter Haddad med....ingen (el. Staaf) så rasar man i tabellen. Lägg till formsvackor (Alvbåge m.fl) så är det inte svårt förstå ÖSK i år. Visst finns det förbättringar att önska av den bästa styrelse ÖSK någonsin haft (ekonomi balans, rekord i sponsorer, värvningarna sista åren - och ja, det finns floppar men få) Självklart ska allt och alla utvärderas men att tro allt är åt helvete är trams. Klubben utv. hela tiden, vissa tycker för långsamt. Men någon domedag väntar inte. Och jag ser fram emot nästa säsong med eller utan Sixten- och styrelsehatare samt katastrofanhängarna. Kanske t o m ÖSK-Karl dyker upp av misstag...? ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK Fans
2011-10-30 18:49
valderinho

vad sägs om osiako grahn theorin sebastian andersson och erdin demir
Örebro Valderinho
2011-10-30 18:46
kenya// Håller med, lägg pengar på honom! Det kommer betala sig ordentligt!
Örebro kenya
2011-10-30 18:36
Sebastian Andersson i Äff ska vi ha.
Örebro Bonaventure Maruti
2011-10-30 18:31
Ett nyförvärv klar för nästa säsong iallafall, en fulltränad Paulinho! Tycker han sett bra ut dom sista matcherna, får hoppas att han slipper skador på försäsongen så har vi en hel del sparkapital där.

Forza svartvitt!
Örebro go_osk (Spela Per J från start)
2011-10-30 18:31
Barsom tar sitt ansvar i Syrianska.
Örebro Svartvit sen barnsben !
2011-10-30 18:03
Saywee// Får Sixten en trupp spikad innan nyår så tycker jag med all rätt att vi kan vara besvikna om vi inte är med och slåss om en Europaplats nästa år. Kan vi sen konstatera att det verkar bero på omotiverade spelare, ja, då har du i alla fall vunnit över mig på din sida. Nå'nting har ju uppenbarligen varit väldigt fel i år, men man kan peka ut lite för många "problemområden" för att med säkerhet kunna härleda "roten" till Sixten. Är det någon som vet hur Kihlen går vidare ? Kan han möjligen tillföra något i en ledarroll vid sidan av plan - eller brände han sina broar med kritiken han lämnade tidigare om inställningen hos de yngre ?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2011-10-30 17:59
Konstruktivitet, är något som saknats nästan hela säsongen 2011, från tränare, spelare, styrelse, forumfans med flera ...

Grixx, det är nog bra bra att ta en timeout, eller liknande ...
AIK Saywee
2011-10-30 17:50
Jag skyller inte allt elände på "honom" eller Sixten, men han, Sixten alltså, är ju faktiskt en av ÖSK´s "viktigaste" aktörer, eller?

Han (Sixten) måste bli bättre, på flera "områden", mycket bättre, annars önskar att en ny klubbledning och styrelse, jobbar för att vara förberedda och snabbt kan genomföra ett tränarbyte, innan Superettan kan tänkas bli ett faktum.

Våren 2012 har han sin "sista" chans att bevisa att han är en tränare, är vi inte topp fem innan sommarlovet, sitter han löst?
Örebro ÖSK Fans
2011-10-30 17:40
ÖSK KRILLE

Tobias Grahn skulle passa ÖSK perfekt...jag tror även han skulle sätta fart på Nordin.

jag kanske är idiot men jag hoppas på osiako och Grahn i ösk 2012
Örebro Grixx
2011-10-30 17:28
När jag läser inläggen i dag så ser jag att det inte är läge att försöka analysera lite djupare ,diskutera och vara konstruktiv.

Totalt meningslöst så jag skiter i att skriva på några veckor.
Örebro 'den oumbärlige
2011-10-30 17:23
lires//

Kontrakt gör inte att klubbar äger spelarna. Samma sätt som Bedoya kunde åka till Skottland eller samma sätt som Sobralense blev klar för IFK, eller Santos för Helsingborg. Spelarna får ju göra det på sin fria tid, klubbarna kan inte styra det.
Örebro Lekiller
2011-10-30 17:14
Känns som att ÖSK ligger fel i fas i det mesta.

Har även hört att man tvekar att förlänga med Rama eftersom det kostar lika mycket att värva en ny spelare som att förlänga Ramas kontrakt med sign on och sådant.

Det faktum att de liksom vet vad de får av Rama och att värva nytt alltid är lite utav en chansning verkar Sjögren och gänget inte bry sig om.

Låter som ett riktigt konstigt resonemang.
Örebro lires
2011-10-30 17:13
hur kan en allsvensk klubb skicka iväg målvakten när denne fortfarande står under kontrakt och låta han åka iväg till sin nya klubb och presenteras där. det är för mig obegripligt.

värva 11 nya spelare i morgon, plocka in en ny tränare som får minst lika mycket ansvar som sixten. sedan så kanske vi kan hamna topp-11 nästa år. inte fy skam.
AIK Saywee
2011-10-30 17:09
Ja, förlängningen med Sixten är faktiskt en märklig gåta, som "tyvärr" inte är Sixtens fel. De som förlängde med Sixten, behövde väl inte haft så förbaskat bråttom i semestertider. Självklart skulle även jag skrivit på ett guldkantat upplägg i två år. Men vilka är/var de som snickrade ihop upplägget?

Jädra stressade tomtar, ville väl fara på semester, efter fester, på fjärde våningen?

Har för mig att Stahre slarvades bort och vet (!) dessutom att Axén under försommaren inte var främmande för att träna ÖSK inom en "snar framtid" om någon hörde av sig ....

Jädra schabbel, så kan man inte sköta en proffsig allsvensk klubb!

Jag önskar förnyelse i mitt kära ÖSK, så är det bara.

Önskar alltså, helt enkelt, ett mycket bättre ÖSK, redan 2012!

Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-30 17:05
ÖSK får väl anställa någon som bara har till uppgift att kommunicera med spelare. Efter som att Sixten har så svårt att göra det.
Redax
2011-10-30 16:59
I kväll kommer den förhoppningsvis upp, den nya designen. Håll utkik!
Örebro Svartvit sen barnsben !
2011-10-30 16:58
Aspen/ Kan hålla med om att det finns mycket för Sixten att bevisa, men jag tycker inte vi kan skylla _allt_ elände på honom och Sixten. Tror den envise finnen brinner av revanschlusta under det till synes oberörda yttre som han visar upp. Ge honom en spikad trupp innan nyår, kryddad med "rätt" personligheter så är jag övertygad om att vi gör ett bättre resultat nästa år. Skulle vi uppleva en likadan skitsäsong som 2011 trots det så är jag den första att erkänna att jag hade fel (och du rätt).
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KCMarten
2011-10-30 16:52
Jag som trodde att tränare hade rollen som härförare..

widemarsh //

2008 så gick klubben träskgång fram till sommaren då Olsen, Alvbåge kom in och bassombeng kom tillbaka från en skada, Den hösten gjorde laget en rejäl uppryckning och landade på en 7:e plats.

Inför 2009 stack Axén, som många ansåg var en stark bidragande orsak till framgången. Han ersattes av Rikard Nilsson 2009 och förväntningarna var höga.
Den 6:e plats man nådde 2009 betraktades som en mniss och Rikard Nillsson ersattes av Mosander inför 2010.

Jag anser att signalerna fanns redan då och det var många som kritiserade Sixtens oförmåga att kommunicera redan då.

Eftersom vi tog en 3:e plats förra året så började Sixten plötsligt tokhyllas av vissa trots att de orovarslande tecknen som visade sig redan 2009 fanns kvar.

2011 rasade laget fullständigt ihop.

Därför anser jag att ÖSK är i en fallande trend under Sixtens ledning. Detta utifrån spelarnas attityd, inställningen, Avsaknaden av fysisk styrka som visar sig i många tappade ledningar i slutet av matcherna, samt Sixtens oförmåga att kommunicera.

Jag har själv varit fram och tillbaka när det gäller Sixten men är nu fullt ut övertygad om att han måste bytas ut. Samtidigt är det naturligtvis inte bara Sixtens fel alltihop. Som många skrivit bör hela organisationen få en ordentlig uppryckning, Styrelsen bör ta sitt ansvar inför situationen och ställa ordentliga krav på klubbledningen. Vissa personer bör nog bytas ut.

Men, men.. Som vanligt agerar man försent. resultaten dippar under våren och Sixten kan ev få sparken till sommaren. Då säljs förmodligen Rama och Paulinho på deras egna begäran och någon Flood/Bruno värvning kommer in. Vi får en paniklösning i tränarfrågan och vi slutar till sist på 13:e plats utan ekonomiska möjligheter att göra något åt situationen eftersom Sixten fortfarande får lön och alla sponsorer dragit över till hockeyn..

Tillbaka till träsket alltså.

Örebro Svartvit sen barnsben !
2011-10-30 16:42
ÖSK Krille/ De härförare jag kan komma på är nog tyvärr inte så realistiska värvningar för stunden. Hoppas att Taaler och övriga i scout-teamet har bättre koll på ev spelare i närområdet. Den klassiska härföraren ska enligt mig inte behöva briljera med fotbollsmagi, men såklart hålla någorlunda klass. Nämner någon Gattuso, Mascherano eller Mild så går väl inte tankarna till smörpassar eller känsliga vänsterfötter direkt, men ändå har det gått rätt bra för dessa. Kanske kan vi plocka någon med rätt attityd och inställning från en närliggande klubb ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen
2011-10-30 16:41
Svartvit sen barnsben ! // Varför ska ÖSK ställa lägre krav på tränaren än andra AS-klubbar gör men betala högre lön? Tänker på hur både MFF och HeIF snott runt med startelvan, inga ursäkter från tränarna där.

Våran trupp höjdes till skyarna före säsongen, nu håller den inte AS-klass.
Vad har hänt? Det jag vet är att dom tränat på under en säsong under ledning av Sixten.
Två centrala spelare har försvunnit, men det var enligt plan (om än betalningen inte var vad vi hoppas på).

Två skadebenägna spelare värvades, dom fortsatte vara skadebenägna, suprise?
Ett superförvärv (Paulinio) blev känt och anslöt under våren. Han fick inte spela på en position där han tidigare gjort sig känd. En mittback som skulle gå direkt in i startelvan värvades men han hittade inte sin position. En mittfältare lånade men han hittade inte heller till mittfältet utan hanmade i anfallet.
Glömde grabben från Panama, vad hände med honomn? Hittade inte ut på planen.

Vem har skapat denna röra? Jo, S med assistans av S. Saknar att dessa två tar sitt ansvar och slutar att klaga. Jämför med Conny K i HeIF (fem nya i startelvan under sommaren) och Norling i MFF (som får spela varannan dag och byter 10 maan i startelan mellan matcherna).
Nä, SS tycker Ni ska visa ansvar och jävla annamma
Örebro Bulten i Boo
2011-10-30 16:31
Oj, nu trampade man visst "han med det omogna nicknamet" på tårna. Själv kan han tydligen helt skamlöst skrika (ska jag tala om för dig att stora bokstäver i internet-sammanhang betyder att man "skriker") ut vilka otidigheter som helst mot andra människor här, men själv får han såååå ont i tårna av ett litet påpekande.

Vad finns det för anledning att tro att jag inte vet vad google är för något?

Jag är absolut inte någon "forumpolis". Går nog i ide nu (kryper in i bo som vi säger i Boo), men blir mer än gärna väckt av minst tre-fyra bomber innan april (men allra helst denna sida av årsskiftet)...!
AIK Saywee
2011-10-30 16:18
Svartvit sen barnsben, ja vi är nog "relativt överens" och hoppas på en betydligt bättre framtid, redan 2012.

... men då måste det städas både här och där ...

För nu börjar vi "snart" om guldbyggget, med samme envisa (?) två tränare och många nya spelare i en enda röra, det kommer att ta tid, så vi får nog stilla oss i minst 5 år till, kanske 10 eller mer? Kontinuitet typ!
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2011-10-30 16:15
Jag håller med om att ÖSK behöver en härförare. Har ni förslag på härförare som är realistiska för ÖSK skulle kunna väva?
Örebro Svartvit sen barnsben !
2011-10-30 16:05
Saywee/ Skönt att vi i alla fall är överens om härförarens vara eller icke vara. Hoppas och tror att Nordins insats på planen denna säsong blir en kort, otrevlig parentes i en annars lång och framgångsrik ÖSK-karriär. Vi får inte glömma att hans uppbyggnadsträning inför denna säsong stördes av sjukdom. Men det återstår väl att se om jag har rätt magkänsla för honom eller ej. Det absolut viktigaste är att alla spelare som drar på sig den svartvita skruden nästa år gör det med stolthet och är villiga att underordna sig "laget". Mot upprättelse 2012 !
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2011-10-30 15:56
Svartvit sen barnsben !

Det är inte bara lätt att ropa efter storstädning, det behövs verkligen. Årets fiasko resultatmässigt är bara en tydlig signal att det finns flera fel. Dessa fel har även förekommit tidigare år, men då har vi haft turen med lite mera stolpe in och så. Sådant kan vi kanske inte hoppas på i all framtid?

En härförare, där är vi helt överens, för det finns inga härförare i klubben, de som försöker kommunicera via båset är inte tillräckligt bra. Vi behöver en härförare, det har jag saknat ända sedan den tidens Abgar lånades för att fixa allsvenskt kontrakt till ÖSK.

Långtidskontrakt med Nordin, är det positivt, han verkar redan lutat sig tillbaka och slöar till ibland, trots mycket bra lön och bonus. Är det positivt, tja möjligtvis för Nordin?
Örebro Svartvit sen barnsben !
2011-10-30 15:46
Efter en sån här fiaskosäsong är det lätt att ropa efter storstädning i både trupp, tränar-/ledarstab och styrelserum. Personligen är jag dock av den uppfattningen att jag uppskattar om vi ger Sixten & Mosander (minst) en säsong till att visa vad de går för. Kan vi få truppen mer eller mindre spikad innan nyår så tror jag vi eliminerat en av de största orsakerna till årets debacle. Tror dessutom, som jag skrivit tidigare, att det är av största vikt att vi får in en HÄRFÖRARE i laget, det är av mindre betydelse om denne någon sen är back, mittfältare eller anfallare. Är för dåligt insatt i hur styrelsen verkligen sköter/skött sin uppgift utan kan bara döma utifrån årets resultat - och det kan de knappast vara nöjda med. De är troligtvis intelligenta varelser och kommer säkert göra en grundlig utvärdering av vad som gick snett i år. Skulle det då vara så att fel människor sitter på en del platser så hoppas och tror jag att dessa har tillräckligt stort ÖSK-hjärta för att inse detta och ställa sina platser till förfogande. Ska vi avslutningsvis nämna något positivt om denna säsong så är det att vi fått en långkontrakt med Nordin som vi kan fortsätta bygga laget runt. Dessutom undvek vi (kval till) Superettan, tror vi spelmässigt var närmre än många vågat inse. Nu knyter vi nävarna och kämpar för upprättelse 2012 !
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2011-10-30 15:30
BiB, har du blivit forumpolis ;)

Njaej, det kanske du inte har, men haka inte upp dig för mycket på sådant som skrivs, det är bättre att vara glad och skrålla vidare :)

Apropå detta med samsupna ryggdunkare, så var det kanske lite hårt skrivet, men det ligger en verklighet bakom denna förtvivlan, för det är väl inget nyhet vad som sker på 4:e våningen, sådant kan man enkelt känna i utandningsluften och i beteendet i övrigt.

Bryr man sig om sin klubb, letar man ofta efter ständiga förbättringar och vill få bort sådant som inte fungerar, eller vill åtminstone förändra dumheterna till det bättre.

Jag önskar ettt bättre ÖSK 2012!
Örebro Schella
2011-10-30 15:19
plocka in Tony Gustavsson!
Annons: