/fotboll/osk/forum/3291.aspx/fotboll/osk/forum/3291.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro kenya
2011-11-02 13:25
GAIS tvingas sälja Wanderson.

Hur ser vår ekonomi ut? Sköter sig våra gubbar i den aspekten?

Ps. Helst inga "avgå ssss" svar utan bara rent ekonomiskt nu...
Örebro Marta (hane)
2011-11-02 13:16
Aspen/ Nu vet vi ju inte vem som skrivit insändaren. Men jag kan som sagt hålla med om att han inte är huvudproblemet. Däremot tror jag inte han var rätt man på rätt plats just när man ska vända utvecklingen i ett lag. Tror han riktade för mycket fokus på sådant som man inte kan påverka. Däremot tror jag säkert han är en mycket bra tränare.
Örebro Aspen
2011-11-02 12:49
Marta (hane) //Ingen är perfekt, som tur är. Världen stannar om det inte finns förbättringsmöjligheter. Hanteringen av talagerna är dålig inom ÖSK. Och det är INTE Juhlin som är huvudproblemet. Det börjar på S.

Talangerna ÄR ÖSK:s framtid. Det är bara att acceptera sin plats i näringskedjan eller att sänka ambitionerna. Har man sagt guld 2015 och ett stabilt topplag, måste man visa på en trovärdig väg dit. Det har man inte gjort ännu. T ex provspelare som blivit underkända av Ljungskile tyder inte på någon satsning mot AS-toppen. Mer på att vi köper billigt i stället för att utveckla ungdomen i närområdet.

Noterbart är också den långa insändaren i NA för några veckor sedan som jämförde Juhlins träningar med Sixtens. Jämförelsen var mest positiv för Juhlin.
Örebro Marta (hane)
2011-11-02 12:38
Aspen/ Fast Juhlin är nog inte felfri heller, t.ex. gällande att få spelarna att fokusera på rätt saker. Sedan kan jag absolut hålla med ang övrigt du skriver.
Örebro gatutsio
2011-11-02 12:38
förstår inte riktigt debatten om yasin här
hans status är knappast allsvensk än
ska vara med och lära och träna med a-truppen
ska han lånas ut så tror jag superettan ärför högt upp för att han ska få speltid
får hoppas han utveckling fortsätter så kanske han kan bli något framöver
Örebro Aspen
2011-11-02 12:30
Klart att spelare som Yasin ska ha speltid kontinuerligt !!!
Om det inte går i A-laget ska han lånas ut till annan klubb. Detta skulle redan varit klart när han skrev på avtalet med ÖSK.
Sedan åker ÖSK U ur serien och det sitter A-truppspelare på läktaren.
FAN VAD DÅLIGT
Att sedan Juhlin får foten är helt fel. Det är någon av S:en som ska ha foten.
AIK Saywee
2011-11-02 12:05
Jag hade knappast tänkt mig Yasin som back, han är en målfarlig bra egentränad kille som kunde försvara ÖSK genom anfallet ...

... vi har som du skriver, bison, inte haft balansen ...

... vi har balanserat på en skör tråd som siktade mot SE.

Det är dags att vakna nu ÖSK!
Örebro pemo
2011-11-02 12:05
Saywee// Nu skall jag sätta dig på prov. Är det något ÖSK av idag behöver så är det: " Äntligen en ny dag " Nynningen.
Örebro kenya
2011-11-02 12:03
Saywee / Var ungefär det jag skrev ja....

Fast är oerhört jämnt bland yttrarna och det behöver inte betyda frysbox.

Rama är alltid given ute till vänster och Pålle ute till höger (de gånger han inte får spela center) Bakom dessa två är det öppet.

Riski började ju grymt i matchen mot AIK och alla skrek efter att signa honom. Att han fick speltid är inget konstigt. Kushtrim har trots allt gjort poäng i flera av matcherna han spelat och Mackan A vet vi vad han kan när han är som bäst.

Så det är ju inte konstigt att Yasin och Ibrahim inte fått så mycket speltid. Vissa kan resonera att man ska ge de unga chansen osv. Men varken Kush eller Astvald är ju lastgamla och även de behöver all speltid de kan få.

Hade Yasin varit mittback eller center så hade han förmodligen startat minst ett par matcher.Återkommer väl återigen till det här med feldimensionerad trupp..
Örebro bison
2011-11-02 12:00
Att Sixten däremot spelar med Riski som ytter - där vi ju faktiskt har ett flertal "naturliga" alternativ det går mig förbi, det samma gäller den uteblivna rockaden mellan Hagge och Eidur.
Just när det gäller mittbacksparet tycker jag Sixten många gånger tagit konstiga beslut, Anntonen och Nordback när Berra fanns tillgänglig t.ex.
Örebro bison
2011-11-02 11:57
Givetvis har 6-10 ett stort ansvar, det är han som tar ut laget. Men att han tar ut en halvskadad Haginge som back i stället för Yasin eller Ibrahim eller Kalle tycker jag inte är så märkligt. Vad jag menar är att balansen i truppen har varit alldeles för skev under hela den här säsongen.
Haddad, William, Staaf, Kalle och Paulinho(?) konkurrerade om en plats. Jämför med de 2 mittbacksplatsenra där vi hade Almebäck, Wikström, Haginge och Nordback (?). Vi hade alltså fler spelare som konkurrerade om en central anfallsposition än om 2 mittbacksplatser, lägg därtill att man på förhand visste att Almebäck inte skulle spela säsongen ut.
AIK Saywee
2011-11-02 11:42
kenya,

efter Yasin´s landlagsuppdrag, hamnade han i Sixtens frysbox, jag har fortfarande inte förstått varför?!?!
AIK Saywee
2011-11-02 11:40
bison, 11:29,

tack, återigen håller jag med dig till viss del, det är alltså fel spelare i truppen, och Sixten har inget annat att göra vid uttagningar än att ta ut fel spelare.

Varför berättar han inte för Sjögren att vi måste byta ut alla dessa felaktiga spelare, så att vi får rätt spelare i laget?

ÖSK, är en enda stor jädra röra, ingen verkar veta vad de skall göra, ingen kubbkänsla, bara idividualister på och utanför plan och en massa prestige.

Skärpning, jag vill att man städar ordentligt och förbereder sig noggrant innan 2012 års allsvenska startar.
Örebro kenya
2011-11-02 11:32
Nej, vad jag vet har Yasin bara varit sjuk vid ett par tillfällen. Kändes faktiskt som han var på väg in i laget på allvar men när han sen kom hem från äventyret med landslaget så var han borta ur diskussionen. Vet faktiskt inte vad som hänt där. Tycker inte att han imponerat direkt men han har heller inte varit sämre än varken Astvald eller Kush.

Till och med Ibrahim som var långt från några minuter i startelvan har gått förbi Yasin. Skulle behövt se lite fler träningar för att komma med något bra svar..
Örebro bison
2011-11-02 11:32
Om Haglund lämnar Elfsborg så blir de farliga nästa år, då kanske de får in en tränare som kan ta vara på Elfsborgs kapacitet.

De kan få Sixten ;-)
AIK Saywee
2011-11-02 11:30
pemo,

The House Of The Rising Sun. The Animals!

Kanske ett bra förlslag på ett klubbhus för ÖSK?

Där gemenskap, lagkänsla och laganda kan byggas i framtiden ....
Örebro bison
2011-11-02 11:29
Gällande truppens storlek så är det ju uppenbart att en del bara rent administrativt har tillhört truppen. Boris, Skoglund m.fl. har ju aldrig för en endaste sekund i Sixtens värld varit aktuella för spel.
Det som Kenya och Aspen tar upp tycker jag är nog så viktigt, om vi har en trupp med 50 spelare men ingen mittback så finns det stor risk att det skulle skita sig kapitalt, det är alltså inte att det är för få spelare i truppen utan att det är fel spelare som är problemet.
AIK Saywee
2011-11-02 11:23
kenya,

ja det räcker ju inte med en trettiomannatrupp, när nästan två tredjedelar är skadade eller sjuka, den är nog lite synd om Sixten, som tvingas ta ut även en till stora delar sjuk elva.

Märkligt att Sjögren har köpt så många skadebenägna och ofta sjuka spelare, spelar ju inte så stor roll om vi har en 50-mannatrupp, för då finns det ju ännu fler som kan vara sjuka eller skadade.

Är detta bara ett fenomen som drabbat ÖSK, så kan man ju undra över att alla de andra 15 lagen har haft sådan tur i år ...

... förresten, Yasin har väl inte varit så sjuk eller skadad i år, fast å andra sidan tycker inte Sixten att han platsar, eller?
Örebro pemo
2011-11-02 11:18
Saywee//
The sun ain´t gone shine anymore. Walker Brothers
Örebro Aspen
2011-11-02 11:14
kenya // Heder åt Hagge som får skit från oss fans för att han spelar mindre bra trots skador och placerad på fel position.

Kritik åt SS för en felbalanserad trupp. Som flera här påpekade redan under förra transferfönstret.
Örebro kenya
2011-11-02 11:06
Saywee / Nej han blir ju så illa tvungen om vi ska få ihop en startleva. Haginge spelade väl med dubbla smärtstillande så sent som mot Trelleborg borta. Den matchen fick alla spelare som kunde stå på benen vara med i truppen. Tyvärr fanns inga fler defensiva spelare att tillgå så Hagge fick ta en kula för sportklubben trots sin fotskada.
AIK Saywee
2011-11-02 10:56
kenya,

det är möjligt att Nurme var skadad, men det brukar ju inte bekymra Sixten speciellt mycket, att spela med skadade eller sjuka spelare allttså?

Tja, då hade väl Rosen ha kunnat få chansen, det hade ju inte förändrat tabellpositionen eller cupäventyret på något sätt. Eller så hade vi slängt in en utespelare eller kört utan målvakt, typ 4 3 4, anfall är bästa försvar :)
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Täpp till hörnen på BEHRN ARENA)
2011-11-02 10:47
Petrovic har varit i Örebro
Örebro kenya
2011-11-02 10:47
Saywee/ Nurme var väl skadad sista två matcherna åtminstone?
AIK Saywee
2011-11-02 10:42
Optic, tackar,
men bison och jag har tidigare under förmiddagen "konstaterat" att det är så ...
AIK Saywee
2011-11-02 10:41
bison,

men Melicharec kanske inte är en lika stor risk i straffområdet som Alvbåge var avslutningsvis, när hans (Alvens) tankar var på pytt i panna med blåvitt?

Usch, vilken bedrövlig avslutning, varför fick inte Nurme chansen, han hade kanske inte lyckats bättre, men kanske inte heller sämre, dock tror jag att han hade haft ett hjärta för klubben, Nurme alltså.
Örebro Optic
2011-11-02 10:33
Mailade min åländske vän och fick följande svar :

Veikkaaja är en utpräglad sporttidning som håller koll på all möjlig sport i Finland. Har sitt säte i Helsingfors. Alltså ingen lokal skvallerblaska utan en seriös sporttidning.
AIK Saywee
2011-11-02 10:13
Idag finns det mycket ÖSK-läsning i pappers-NA

rubrikerna ..

"Panikvärvningar, ägg och luftslott - här är årets ..."
"Många minnen från stormig ÖSK-säsong"
"Finns inga garantier - men prognosen är god" (Anttonen skall operereras)
"ÖSK testar amerikansk back - som nobbats av Ljungskile"
AIK Saywee
2011-11-02 09:45
pemo, 23:11,

solen skiner alla dagar över vår planet, annars skulle vi på cirka 8 minuter bli djupfrysta.

Det är bara lite moln i vägen, en del dagar ...

Sunny, Boney M
Sun is shining, Bob Marley
Paper sun, Traffic (Steve Winwood)

Edit, handlar inte om fotboll, så jag bör göra ett tillägg. ville bara uppmuntra pemo lite, konstgräset växer ju inte oavsett det är sol eller ej, men det vore intressant att gräva upp lite för att se vilka hundar som ligger begravda inunder,

Fast detta verkar jättehemligt, för ingen vågar rota i skiten, med begravda hundar och munkavlar från Örebroporten.

Varken Alvbåge eller Örebroporten vågar komma med någon slags "information", fegar ur helt enkelt, det var väl något som var eller blev obekvämt i "frågan".

Tjöta
Örebro bison
2011-11-02 09:31
Jag litar på att den bristande informationen rörande scouting m.m beror på klubbens inställning till inofrmationsspridning, den så kallade CIA-modellen.

Alvbåge hade absolut kunnat skött det snyggare inget snack om det.

När vi ändå är inne på målvakter funderar jag över Melicharec som har nämnts här, är inte så övertygad om hans storhet, de matcher jag sett med Malmö var han en direkt risk i det egna straffområdet.
Nu ska jag tillägga att jag inte sett så många matcher med Malmö och kvalmatchen mot Zagreb kanske var undantaget som bekräftar regeln.
Annons: