/fotboll/osk/forum/3165.aspx/fotboll/osk/forum/3165.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro D´Artagnan
2012-01-03 08:01
Att vissa Nick på forumet får tokspel när man nämer ordet i****y tror jag beror på att inläggen INTE handlar om i***y utan om ledarskap.
Det är extra känsligt nu med Nordin ev övergång till IFKG. Vad har ÖSK skrivit på för klasuler i 5 års avtalet? Varför lämnar centrala spelare klubben?
Jag skulle vilja se en omedelbar förstärkning av sportchefsrollen med kompetens att både sälja ÖSK till spelare och att skriva avtal. Detta borde kunna ordnas snabbt på konsultbasis med resurser i Örebro och som kan klubben.
Örebro Dejmon
2012-01-03 07:52
Anstalten. Det var Nordin själv som begärde ett så långt kontrakt och ÖSK som tvekade vad gäller det ekonomiska vill jag minnas. Detta enligt Nordin själv. Han har själv även varit tydlig med att OM han ska lämna ÖSK ska klubben och han själv ha ordentligt betalt. Om ab's uppgifter stämmer är det ju den största affären i ösk's historia så Nordin själv har helt klart stått fast vid det han sagt enl mig.
Örebro D´Artagnan
2012-01-03 07:51
Nordin är under kontrakt 4-5 år framåt i tiden. ÖSK hade kunnat vägrat IFKG att ta kontakt med Nordin om inte friköpningsklasul fanns.
Troligt är alltså att IFKG har kontaktat Sjögren med beskedet att man är beredda att betala friköpningssumman. Och på det sättet kunnat börja förhandla med Nordin.
Affären mellan klubbarna är troligen enkel. Återstår affären mellan Nordin och IFKG som pågår nu.
Vi får se hur det går. Hoppas det går snabbt annars blir tränningsstarten för ÖSK underlig med Nordin svettandes för IFKG. Svårt för Sixten att börja införa förbättringar (hemska tanke) i spelsystemet med en ev spion i truppen.
Att affärern började rulla nu kan bero på att Nordmark började bestämma sig för HIF för några veckor sedan.
Örebro Mr. Milton
2012-01-03 07:50
Släpper vi Gerzic till Skattefusk slutar jag stödja ÖSK både via mitt företag men också som åskådare. Det finns inget alternativ.
Örebro Dejmon
2012-01-03 07:48
länkar frn mob nu så vet inte om det blir rätt men enligt aftonlögnen handlar det om 8.5 milj. Läste bara snabbt men det verkar inte vara tal om nått fast pris eftersom de tidigare tydligen skulle begärt 10m av Malmö.
Örebro Bulten i Boo
2012-01-03 07:41
.Anstalten.// Det är väl inga som helst problem att se det ur Nordins perspektiv, tvärtom, han blir ju av med nackdelarna och kvar finns bara fördelarna. Det var inte det som var min fråga, eller? Jag skriver själv gärna ett femårskontrakt med ÖSK som ger mig 75 tkr/mån i fem år. Frågan är vad ÖSK skulle ha incitament att göra det?
Örebro .Anstalten.
2012-01-03 07:36
Bulten

Vänd på det och se det ur Nordins perspektiv istället, varför skulle han skriva på ett femårskontrakt om det INTE fanns en klausul för att köpa loss honom? Om nu hans dröm någon gång är att gå ut i Europa och det inte finns någon sådan klausul försvårar det antagligen ÖSKs chanser att signa honom så länge. Sen har jag inte sett någon bekräftad klausulsumma vilket innebär att den lika gärna kan vara på 5 miljoner som 20.

Det känns som att många här inne gör en höna av en fjäder i det här fallet - samtidigt kanske Sjögren kunnat göra ett annat ordval än det som gjorts..

Örebro Bulten i Boo
2012-01-03 07:23
Jag skriver det igen, vad skulle ÖSK ha för incitament att i ett femårskontrakt med Nordin ha en klausul på en (låg) maxsumma för den klubb som vill köpa loss honom? Ni som skriver att så är fallet, förklara gärna!

Så här ser jag kortfattat på det vad gäller fördelar/nackdelar för klubb/spelare kring långa kontrakt:

Fördel för klubben: Kan planera mer långsiktigt kring nyckelspelare då risken att förlora dem som Bosman minskar. Ökar möjligheten att få ordentligt betalt om spelaren likväl lockas till annan klubb
Nackdel för klubben: Risk att bli sittande med (höga) lönekostnader i många år om spelarens spelkvalitet sjunker (kanske så drastiskt att han inte längre tillför klubben något), se t ex Rami Shaaban i Hammarby.
Fördel för spelaren: Långsiktig inkomsttrygghet. Psykologiskt stärkande (klubben tror på mig)
Nackdel för spelaren: Kan hindra honom från att ta ytterligare ett kliv i karriären när han är mogen för det, dvs andra klubbar köper hellre Bosman-spelare framför att lösa från dyra kontrakt.

Genom en klausul om en (relativt) låg maxsumma vid övergång till annan klubb skulle då klubben, i detta fall ÖSK slänga bort alla fördelar med långtidskontrakt och bli sittande med enbart nackdelarna. Som sagt, berätta och förklara gärna vad ÖSK skulle ha för incitament att försätta sig i den situationen!
Örebro Svartvitt forever
2012-01-03 06:20
kenya 02:56//

Ja du, Kenya, för ett år sen hade ÖSK en helt annan attraktionskraft: lilla silver, ett lag på uppgång, Europaspel, fönster utåt övriga Europa. Jag tror inte vi kunde erbjuda så mycket mer pengar då, utan det var ovanstående faktorer som avgjorde, både för Paulinho och Rama.

Det är därför spelare efter spelare som vi jagat nu väljer andra klubbar istället.
Örebro Dejmon
2012-01-03 05:20
Vilka trovärdiga källor är det som bekräftat att det finns en "fast-pris"klausul i Nordins kontrakt?

Ja Sjögren är inte stans bästa förhandlare, hockeyn är på uppgång och gör att det antagligen blir mer konkurrens om sponsorpengar, Sixten och Lasse är helt odugliga som aktiva coacher och trivseln bland spelare i ÖSK är obefintlig. Fan har varit aktiv på detta forum i typ 10 år, aldrig har det vart så mkt termosgnäll som nu och då har vi ändå bland de bästa resultaten i mannaminne (sportsligt som ekonomiskt) de senaste åren. Nej allt är givetvis inte perfekt men man kan ju tro att detta forum blivit kuppat av degenbönder eller liknande som bara är ute efter att sabba. Over and out.
Örebro kenya
2012-01-03 02:56
Ang. Labinot Harbuzi. Man ska aldrig säga aldrig. Paulinho var ju en ganska sjuk värvning egentligen, ryktades vara en av allsvenskans bäst betalda och så går han till ÖSK. Hur fan hade vi råd och lyckades konkurrera ut en massa andra klubbar där egentligen?

Ang. Gerzic. Hoppas precis som Mackan att han stannar. Men det känns rent spontant att det endast är upp till han själv. IFK kan säkert betala det som krävs för att ÖSK ska vara tvungna att släppa. Hur Nordin resonerar vet jag inte. Just för tillfället så är IFK ett betydligt mer attraktivt lag än ÖSK och om hans kvinna pushar på för en flytt så blir det kanske svårt att stå emot.

Får vi några mille in på kontot kanske vi kan göra en ny Paulinho eller Rama värvning. Det jag framför allt tycker är tråkigt är att det är en Örebroare som försvinner.
Oddevold *Mackan*
2012-01-03 01:53
Tycker personligen det inte gör nåt om det snacks lite hockey här,. jag gillar både ÖSK och ÖIK (jo, för miig är de fortfarande ÖIK). Kul att de värvar en sån meriterad spelare.

Jag hoppas verkligen att Nordin stannar, dels för att jag tycker han har unika egenskapar, dels för att jag tycker han är en kanonperson och dels beroende på vårt mittfältsläge just nu.

Är helt säker på att Sjögren & Co har några fina mittfältskort att slita fram ur rockärmen. Är fortfarande osäker på Grahn men om Gerzic försvinner så ser jag gärna att Grahn värvas, på rent fotbollsmässiga grunder. Men för varje dag som går känns det som att våra mittfältsförvärv som kommer att komma blir icke-nordiska lösningar. Något som kan vara både positivt och negativt så klart.

Av de namn Hahne nämner känns några intressanta. Gjorde inte Koroma ett rätt bra jobb som def mitt i Trelleborg? Peter Nyström vet jag att han är lång, men är han en skicklig fotbollsspealre också? Hoppas mest på Osiako men han är väl redan förlorad? :)
Örebro 'D.O.
2012-01-03 01:34
kardinal Richelieus// Ja, bl.a. Hur som helst är det inte taget ur luften, det var poängen :)
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-03 01:29
Grodan //Priset är väl fastställt i en klausul
Örebro Grodan
2012-01-03 01:23
Om Sjögren var smart hade han sagt att Nordin Gerzic inte var till salu, oavsett om han är det eller inte. Det handlar om förhandlingstaktik. Nu har Lennart istället offentligt sagt att en affär är möjlig, vilket troligtvis leder till ett lägre pris på Nordin. Säger man däremot att att han inte är till salu blir priset nästan garanterat högre.
Örebro foppa!
2012-01-03 00:53
kardinal Richelieus >> Bra skrivet, håller med helt och hållet!

Detta funkar ju i t.ex. både AIK och Djurgården. Men i Örebro verkar det vara populärt att "hata" den sporten man inte tycker mest om...
Örebro ÖSK Fans
2012-01-03 00:40
Idag Presenteras antingen Grahn eller Osiako, vet absolut ingenting utan går bara på magkänsla....

Örebro kardinal Richelieus
2012-01-03 00:26
: 'D.O. // Du menar uttalanden som:

Mild: Vi vill ha Nordin!
Sjögren: Självklart, lägg ett bud så får vi se. Vi kan absolut tänka oss att sälja honom. Kunde Häcken sälja Ranégie så kan väl vi sälja Nordin.
Örebro 'D.O.
2012-01-03 00:15
Rallyfinnen// Gais har inga pengar. De har iaf inte råd att lösa Nordin från kontraktet. Det här att IFK-grejen är taget ur luften är helt fel, det tyder bl.a. Sjögrens uttalanden och Milds på.

Örebro kardinal Richelieus
2012-01-03 00:02
Salt&Peppar //Uteslutande alla hockeyinlägg jag sett har haft en relation till ÖSK på ett eller annat sätt. Jag har aldrig sett hockeyn diskuteras för sin egen skull här inne. Så gott som alla inlägg (nästan) har handlat om jämförelser hur två olika föreningar sköts. Man har aldrig diskuterat Connys snygga mål på Bofors här inne eller Wiklanders skada. Men man kanske har diskuterat hur ÖSK skulle vara med en person som Fahlander inblandad eller konkurrens om sponsorer mellan ÖHK och ÖSK etc.

Jag tycker det är stor skillnad. Man diskuterar ledarfrågor och använder ÖHK som jämförelse. Det skulle lika gärna kunna vara Speedway eller Innebandy. Så länge man håller sig till den kopplingen. Ja då tycker jag det kan ha viss relevans härinne. Men det är min åsikt.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-02 23:55
I ett försök att rensa upp här varnar Admin för att inte prata hockey på detta forum, då de har ett eget.

Så vad gör man?

Jo, rättfärdigar varningen på bästa sätt med att tala om hockey såklart.

Konstigt att det är så svårt att förstå vad som meddelas....


Örebro Palermo
2012-01-02 23:37
En annan kontraktslös spelare är Labinot Harbuzi.

Men han har väl bara "hjärta" för MFF!? Precis som våra mest rotade spelare bara kan tänka sig att spela för ÖSK, av klubbarna i landet!!!!! :-?
Örebro Rallyfinnen
2012-01-02 23:29
Om Gerzic till IFK Göteborg-ryktet grundar sig på att han visat sig i Göteborg så tycker inte jag att man ska räkna bort Gais som intressent.
Mats Persson har chockat förut, och har Nordin en fast klausul kanske MP & co jobbat en längre tid på att få fram en lösning.
Sedan vet ju de flesta vad Alec och Nordin har för relation till varann..

Bara en magkänsla jag fick..
Örebro Palermo
2012-01-02 23:24
kardinalen//

Jag håller med om att det behövs rutin. Jag försökte få tag i ett halmstrå för att inte se den annalkande allt för mörk... Jag är tyvärr rädd att med nuvarande trupp så blir det verkligen att kriga för att klara kontraktet!!!!

Marta//
Helt klart har den svenska hockey en annan dragningskraft en den svenska fotbollen...

Dock så kunde väl kanske Andreas Johansson vara något!?
Har för mig att han var på tapeten för ett par år sedan, åtminstone ryktesvis. Kom inte hans tjej från stan???
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-02 23:13
Palermo // Som jag ser det finns det först och främst inte så många unga spelare i ÖSK med åtminstone viss A-lagsträning och potential. Det finns två försvarare och en mittfältare (Berger). Men vad jag vill komma till är att inslussning av yngre spelare helst bör ske med rutinerade vid sidan om. Rutinerade som kan leda och lära. Rutinerade som kan rädda upp svåra situationer. Det är en optimal miljö för en ung spelare att växa i. Vi har haft och har en tränare som inte gärna släpper inte en liten "sämre" talang för att växa i a-laget. De har heller inte haft några andra bra alternativ förutom träning att växa i. Det gör att ÖSK snarare har varit en återvändsgränd för talanger.

Om situationen uppstår att det blir den unge som skall göra "det" och ta huvudansvaret utsätter man den spelare för en mycket svår och utmanande utbildning som bara få klarar. Astrit är en sådan spelare som kan klara det (Som så klart klausulade bort sig från ÖSK). Men de är få. Och de finns framför allt inte i ÖSK anno 2012 januari.
Örebro Marta (hane)
2012-01-02 23:13
All cred till den värvningen. Sedan har nog svensk hockey ett annat ryckte än svensk fotboll internationellt...
Örebro Palermo
2012-01-02 23:06
Precis som några kommenterat så har den mindre Örebroklubben värvat en Stanley cup vinnare. Vore så otroligt skönt om ÖSK kunde värva en spelare med motsvarande CV från fotbollsvärlden. Dock ytterst tveksamt om det skulle kunna vara någon från Finland...

Om man skulle se det hela i något av verklighetens ljus så vore dock en klassvärvning något som säkert skulle lätta oron för många i detta forum.

För att se det hela positivt så finns ju möjligheten för ÖSKs unga spelare att få speltid, nu när Sixten inte har massa andra alternativ. Det kan ju vara fantastiskt bra för utvecklingen för en spelare som Emil Berger, mfl.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-01-02 22:38
Läskigt om nu Nordin skulle vara på väg bort. Å andra sidan poängterar ju Sjögren hur ÖSK ser honom som en långsiktig pelare i laget. Förhoppningsvis är alla siktningar av Nordin i Göteborg en vanlig hälsa-på runda hos flickvännens föräldrar och inget annat. Annars får väl vi ÖSK-lovers minnas Nobbe istället som den sista riktiga ÖSK-hjälten.
Örebro Grixx
2012-01-02 22:21
Marta// Du scrollar för mycket.Jag hakade bara på Farside...och lade även till en ;-)

I vart fall har Lennart svårt att hänga med i alla epitet och önskningar om hur han ska vara.
Örebro Bulten i Boo
2012-01-02 22:15
Positiva klubben har tydligen haft sammanträde i em/kväll, haha!
Annons: