/fotboll/osk/forum/3163.aspx/fotboll/osk/forum/3163.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro 'D.O.
2012-01-03 00:15
Rallyfinnen// Gais har inga pengar. De har iaf inte råd att lösa Nordin från kontraktet. Det här att IFK-grejen är taget ur luften är helt fel, det tyder bl.a. Sjögrens uttalanden och Milds på.

Örebro kardinal Richelieus
2012-01-03 00:02
Salt&Peppar //Uteslutande alla hockeyinlägg jag sett har haft en relation till ÖSK på ett eller annat sätt. Jag har aldrig sett hockeyn diskuteras för sin egen skull här inne. Så gott som alla inlägg (nästan) har handlat om jämförelser hur två olika föreningar sköts. Man har aldrig diskuterat Connys snygga mål på Bofors här inne eller Wiklanders skada. Men man kanske har diskuterat hur ÖSK skulle vara med en person som Fahlander inblandad eller konkurrens om sponsorer mellan ÖHK och ÖSK etc.

Jag tycker det är stor skillnad. Man diskuterar ledarfrågor och använder ÖHK som jämförelse. Det skulle lika gärna kunna vara Speedway eller Innebandy. Så länge man håller sig till den kopplingen. Ja då tycker jag det kan ha viss relevans härinne. Men det är min åsikt.
Örebro Salt&Peppar
2012-01-02 23:55
I ett försök att rensa upp här varnar Admin för att inte prata hockey på detta forum, då de har ett eget.

Så vad gör man?

Jo, rättfärdigar varningen på bästa sätt med att tala om hockey såklart.

Konstigt att det är så svårt att förstå vad som meddelas....


Örebro Palermo
2012-01-02 23:37
En annan kontraktslös spelare är Labinot Harbuzi.

Men han har väl bara "hjärta" för MFF!? Precis som våra mest rotade spelare bara kan tänka sig att spela för ÖSK, av klubbarna i landet!!!!! :-?
Örebro Rallyfinnen
2012-01-02 23:29
Om Gerzic till IFK Göteborg-ryktet grundar sig på att han visat sig i Göteborg så tycker inte jag att man ska räkna bort Gais som intressent.
Mats Persson har chockat förut, och har Nordin en fast klausul kanske MP & co jobbat en längre tid på att få fram en lösning.
Sedan vet ju de flesta vad Alec och Nordin har för relation till varann..

Bara en magkänsla jag fick..
Örebro Palermo
2012-01-02 23:24
kardinalen//

Jag håller med om att det behövs rutin. Jag försökte få tag i ett halmstrå för att inte se den annalkande allt för mörk... Jag är tyvärr rädd att med nuvarande trupp så blir det verkligen att kriga för att klara kontraktet!!!!

Marta//
Helt klart har den svenska hockey en annan dragningskraft en den svenska fotbollen...

Dock så kunde väl kanske Andreas Johansson vara något!?
Har för mig att han var på tapeten för ett par år sedan, åtminstone ryktesvis. Kom inte hans tjej från stan???
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-02 23:13
Palermo // Som jag ser det finns det först och främst inte så många unga spelare i ÖSK med åtminstone viss A-lagsträning och potential. Det finns två försvarare och en mittfältare (Berger). Men vad jag vill komma till är att inslussning av yngre spelare helst bör ske med rutinerade vid sidan om. Rutinerade som kan leda och lära. Rutinerade som kan rädda upp svåra situationer. Det är en optimal miljö för en ung spelare att växa i. Vi har haft och har en tränare som inte gärna släpper inte en liten "sämre" talang för att växa i a-laget. De har heller inte haft några andra bra alternativ förutom träning att växa i. Det gör att ÖSK snarare har varit en återvändsgränd för talanger.

Om situationen uppstår att det blir den unge som skall göra "det" och ta huvudansvaret utsätter man den spelare för en mycket svår och utmanande utbildning som bara få klarar. Astrit är en sådan spelare som kan klara det (Som så klart klausulade bort sig från ÖSK). Men de är få. Och de finns framför allt inte i ÖSK anno 2012 januari.
Örebro Marta (hane)
2012-01-02 23:13
All cred till den värvningen. Sedan har nog svensk hockey ett annat ryckte än svensk fotboll internationellt...
Örebro Palermo
2012-01-02 23:06
Precis som några kommenterat så har den mindre Örebroklubben värvat en Stanley cup vinnare. Vore så otroligt skönt om ÖSK kunde värva en spelare med motsvarande CV från fotbollsvärlden. Dock ytterst tveksamt om det skulle kunna vara någon från Finland...

Om man skulle se det hela i något av verklighetens ljus så vore dock en klassvärvning något som säkert skulle lätta oron för många i detta forum.

För att se det hela positivt så finns ju möjligheten för ÖSKs unga spelare att få speltid, nu när Sixten inte har massa andra alternativ. Det kan ju vara fantastiskt bra för utvecklingen för en spelare som Emil Berger, mfl.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-01-02 22:38
Läskigt om nu Nordin skulle vara på väg bort. Å andra sidan poängterar ju Sjögren hur ÖSK ser honom som en långsiktig pelare i laget. Förhoppningsvis är alla siktningar av Nordin i Göteborg en vanlig hälsa-på runda hos flickvännens föräldrar och inget annat. Annars får väl vi ÖSK-lovers minnas Nobbe istället som den sista riktiga ÖSK-hjälten.
Örebro Grixx
2012-01-02 22:21
Marta// Du scrollar för mycket.Jag hakade bara på Farside...och lade även till en ;-)

I vart fall har Lennart svårt att hänga med i alla epitet och önskningar om hur han ska vara.
Örebro Bulten i Boo
2012-01-02 22:15
Positiva klubben har tydligen haft sammanträde i em/kväll, haha!
Örebro Marta (hane)
2012-01-02 22:11
Jag gillar med Lennart, men han skulle kunna ryta ifrån lite mer, våga ta ett och annat beslut på egen hand (även om det är obekvämt), inta vara så förbaskat småsnål (orkar inte utveckla) och han skulle kunna göra sitt yttersta för att rannsaka och strukturera upp organisationen och beslutsvägar i densamma för att få den mer fungerande. (Vet att fler är ansvariga för att få till detta.)
Örebro Engångsgrill
2012-01-02 22:07
Ge mig en Grahn!
Örebro Hahne
2012-01-02 22:07
Spelare som kanske är intressanta ? vad har ni för namn på era listor ?

Ibrahim Koroma
Anel Raskaj
Fredrik Holster
Peter Nyström
Patrick Osiako
Tobias Grahn
Bojan Djordjic

Dessa känns som skulle kunna vara aktuella ?
Självklart hoppas man på ngn bomb som är snäppet över dessa :p
Örebro Engångsgrill
2012-01-02 22:06
Farside // Vad jag har förstått så fungerar Sköldmark som en "försäljare". Ett ansikte utåt, han sköter kontakter med flera klubbar och hjälper till vid försäljningar av spelare.

Och vad jag har hört ang Lennart Sjögren så har han varit "begränsad" pga spelarinvest/styrelsen.. Jag gillar Lennart men han skulle kunna "snacka" bättre ;)
Örebro Marta (hane)
2012-01-02 22:04
Grixx/ Tror ingen har lastat Sjögren för att vara diktator... Var hittar du det? Spelar förresten ingen roll. Däremot det andra du skrev tror jag många med insyn i klubben kan skriva under på... Vad tror du kan bli bättre i ÖSK?
Örebro Grixx
2012-01-02 21:55
För några månader sedan var Sjögren den som styrde och ställde ensam och skyldig till alla beslut.

Någon månad senare var han för svag för att organisationen var sådan att det var många som var med och bestämde, han hade för lite att säga till om. Han borde få ett starkare mandat.

...och så denna vecka är han åter igen diktator.

Skönt att Sjögren är tillbaka i gamla gängor igen;-)
Örebro Hahne
2012-01-02 21:54
Medans ett örebro lag Värvar Klass spelare , säljer de andra laget sin :P
Örebro widemarsh
2012-01-02 21:47
D´Artagnan// Tror du har hamnat i fel forum...
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-02 21:47
Farside//För att han uttalar sig så jäkla klumpigt
Örebro D´Artagnan
2012-01-02 21:44
ÄNTLIGEN, jättevärvning
Örebro Farside
2012-01-02 21:44
Matta/ Absolut , det håller jag med om helt och hållet.

Jag undrar lite över en annan sak. Hur ser ledningen ut i ÖSK , dvs vilka är det som bestämmer om en spelare skall köpas / säljas?
Som det låter här inne så är det Sjögren och endast han (i viss mån Sköldmark)
Jag har fått för mig att det finns en styrelse som beslutar i detta , varför blir det då en sån otrolig hetsjakt på Sjögren? Visst han är sportchef , men för det inte diktator?
Jag ställer denna frågan för att jag inte vet och undrar varför Sjögren får alla smällar , inte för att provocera! (lika bra att tillägga det så man inte blir påhoppad ;) )
Örebro Matta
2012-01-02 21:27
Fairside/ Det gäller bara välja orden bättre, tycker jag. Om kan man inte säga att han är till salu kan man ändå säga att det är vår spelare, han är viktigt för laget och han är en pusselbit för kommande säsonger osv.
Örebro Jonte R
2012-01-02 21:15
Nordin är med Örebro FC i Motala idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-02 21:10
Engångsgrill //Ja, försöker Sjögren bevisa att vi visst kan sälja ut våra bästa till konkurrenter? Eller vad vill han bevisa? Han kan väl lika gärna peka på Niklas Skoog. Om andra klubbar säljer ut sina bästa är det något vi ska sträva efter då per automatik? Vad menar gubben?
Örebro _Adde_
2012-01-02 21:04
Kom igen, gå nu inte så hårt åt Sjögren! Det är väl uppenbart att om det blir affär så är det inte för att ÖSK vill det, utan för att Nordin grinat till sig det och kör klubben i tvåan... Samma Nordin som fick stora pengar för att krita på ett nytt långtidskontrakt och sagt att han starkt ogillar blåvitt! Aldrig att ÖSK skulle sparka ut Nordin mot hans vilja!
Örebro Engångsgrill
2012-01-02 20:52
Ogillar starkt att herr Sjögren använder Häckens affär med Malmö som exempel.. "Det går ju bevisligen". Vafan spelar det för roll?
Örebro Farside
2012-01-02 20:40
Matta ; enda problemet är att , om det nu finns en klausul i kontraktet vilket jag förmodar finns (pga att inte många spelare idag , läs Allsvenska , som inte har det)
så kan inte klubben säga att han inte är tillsalu , det är ett kontraktsbrott.
Sen om summan är 1Miljon eller 100 miljoner kvittar.. Han är tillsalu , pga klausulen.
Tyvärr..
Örebro Matta
2012-01-02 20:10
Sektion E// Precis. Hade jag varit Sjögren hade jag sagt att Nordin är vår spelare, ska så förbli och att ÖSK siktar på att förstärka truppen. Sen är det självklart att det mesta är förhandlingsbart i den här branschen, men d e t behöver man ju inte säga til media. Att öppna för en försäljning som han nu gjorde skickar, precis som du skriver, helt fel signaler.
Annons: