/fotboll/osk/forum/3090.aspx/fotboll/osk/forum/3090.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro pemo
2012-01-17 11:29
Ursäkta, men jag kunde inte låta bli.
Har läst mycket här under helgerna och drabbades av någon form av apati över den rådande domedagsstämningen. Men nu har jag läst lite intervjuer med spelare som är kvar, och då känns det genast lättare.

Nu tillhör jag de där som är utanför Örebro ( upprepning ) och bara får info via NA och webb, men om man jämför spelartransfer och insyn med andra klubbar så upplever jag inte att ÖSK är så mycket värre.

Men, däremot är jag lite konspiratoriskt lagd, så jag tror att det finns en klick ( eller liknande ) som gärna vill ta över kilubben och på så vis sprider en massa myter och lögner. Har väldigt svårt att tro på historier om att inkompetenta medarbetare rullar tummar och inväntar undergången.
Att sedan utbrytargruppen ropar på gamla trötta namn som har bäst-före-datum från 1900-talet gör bara saken roligare.
Om de åtminstonde var lite framåttänkande och kom med nya spännande namn som skulle "revolutionera" klubben, så hade jag lite förståelse. Men att tjata om Lennartsson och Nordahl känns bara patetiskt.

Att det sedan finns spelare som inte går ihop med tränarstaben är ju inget nytt under solen. Så funkar det ju nästan i all lagidrott. Eller som det står i visan " snälla killar får inte kyssa vackar flickor"

Om jag nu frågar vilka talanger som flytt fältet från ÖSK och blommat ut i andra klubbar, får jag då andra svar än Basse i GAIS? Om han nu är en talang. och då räknar jag inte killarna i MFF för de spelade aldrig i ÖSK.??

Av de som inte fick nytt kontrakt, så kommer jag att sakna Per J, för han tillförde en hel del när han spelade. Men han har gjort sitt val. Och det kan ju vara så enkelt att han är en smart kille och inser att det finns andra värden i livet. Kom ihåg att han drog till Djurgården som 16-åring ( eller 18?) och har inte utvecklats mer. Varken i ÖSK eller i DIF. Om det nu är något mått. ;)

Nä, jag gör som kungen och vänder blad. Ser fram mot säsongen 2012 och tror på ett stabilt spelande ÖSK. Förhoppningsvis så blir hemmaplan en borg igen och att bortaspelet forsätter som förra året. Varför ta ut motgångarna i förskott?
AIK Saywee
2012-01-17 11:21
Salt&Peppar, 11.00,

kan verkligen vara så (?),

klubben jobbar fortfarande bakom mediakulisserna (?),
vi fans, medlemmar och supportrar samt tänkbara ytterligare sponsorer,
och eventuella sittplatsabbonemangsköpare får inte reda på något som kan tänkas vara klart eller positivt från den hemliga svartvita klubben, kanslisterna och övriga avlönade avvaktar och väntar med information, tills det kanske blev för sent att starta ett fantastiskt allsvenskt år 2012.

Nej, snälla Sportklubben, ge oss något så snart som möjligt och så att vi i Optimistas Ultras kan fira av några raketer, 22.22 är tiden så att alla ved vad som har hänt, och kan smyga in på detta forum om gratulera klubben och önska nyförvärven välkomna inför guldjakten .)

Kom igen nu, snart skall ju alla till Valla, på andra sidan bergen :)
Örebro KCMarten
2012-01-17 11:14
Saywee //

Vad är väl detta mot Svensk slaskvinter, Hjälmaren i januari och påbylsade Svenska madamer, jag förstår inte alls varför man är kvar i Brasilien..

Reagge musiken kan de väl ta med sig hemifrån. Annars kan väl du hjälpa till med det. ;-)
Örebro Salt&Peppar
2012-01-17 11:00
Saywee//

Kanske plötsliga intresset på makedoniern ett tecken på att Paulinho är förlorad?
AIK Saywee
2012-01-17 10:51
KCMarten,10:32,

Light in the darkness :)

Snart tänder vi raketerna :)

Men beträffande Paulinho, så kan jag tyvärr ana att trivseln, fortroendet, mörkret etc, i en svartvit klubb inte är alltför lockande ...

... tänk dig själv, Copacabanas stränder, brasilianskornas rumpor, värmen och ljuset, danserna, glädjen, reggae music :)

Undra vad Sjögren kan locka med, pengar kanske, men så mycket pengar finns väl inte i vår fina klubb ...
Örebro D´Artagnan
2012-01-17 10:34
eyravallen.com jobbar hårt idag. Mycket läsvärt bl a om Almebäck och Bedoya
Örebro KCMarten
2012-01-17 10:32
Sayee //

Jag är inte så säker. Det kan se mörkt ut men om ÖSK fick hit honom förra året kan det gå i år också.

Fast det är klart att jag inser att det ser rätt mörkt ut.
AIK Saywee
2012-01-17 10:26
KCMarten, 10:14,

... och Häcken verkar ha den absolut bästa inställningen till ett sådant problem?

MFF är körda
ÖSK kanske försöker
Häcken har receptet

Paulinho kommer inte tillbaka :(
AIK Saywee
2012-01-17 10:22
ÖSK Fans,

enligt Valderinho och någon till (glömt vem?) så har det ju varit klart länge med nyvärvärv, det verkar bara vara presentationen, informationen eller skall jag kalla det kommunikationen som haltar lite från vår kära klubb, som i sin tur behöver förhoppningsfulla/trogna sponsorer, fans och publik, för att vandra vidare mot ambitionerna.

Vad kan bli klart när som helst (vad menar du?), inte f*n vet jag?

Ta nu hand om din sjuka dotter och se till att hon blir frisk, sitt inte och surfa för mycket, hon kanske kan behöva din uppmärksamhet till 100%

Hon är väl för länge sedan anmäld till ÖSK´s medlemsregister och jag kan bara önska att hon snabbt blir bättre !
Örebro KCMarten
2012-01-17 10:14
Det verkar vara en trend med missnöjda Brasilianare. Först Paulinho, sedan Sobralense och nu Figueiredo i MFF.

Att som MFF hota spelaren är nog däremot inte rätt väg gå även om man har rätten på sin sida. ÖSK:s modell med dialog är nog mer vägvinnande. Jag hoppas fortfarande att Paulinho kommer tillbaka.
AIK Saywee
2012-01-17 10:09
Grahn är en smart snubbe, han vet att avvakta och få en rejäl slant och en hög lön en tid framöver, spelar ut några klubbar mot varandra, attans så fiffigt, money talks?

Mjällby kanske inte har råd?
MFF har säkert råd?
ÖSK har kanske råd?

Ju längre tid allting tar, i dessa sammanhang, ju mer kostar det den klubb som får Grahn som mittfältsmotor, ojojoj, sega förhandlingar kostar skjortan, eller heter det matchtröjan i fotbollssammanhang?

GOK!
Örebro ÖSK Fans
2012-01-17 10:01
mr mjällby= lundamaifaren

vi får se vart han hamnar borde väl bli klart när som helst.

Men Mjällby lär väl knappast ha råd med hans lön!
Mjällby mr mjällby= lundamaifaren
2012-01-17 09:55
Lägg ner Grahn snacket. Det blir för långa resor ända ner till Malmö!
Örebro Chipset
2012-01-17 09:54
Kajanus/ nja, de alla flesta var ju rätt övertygade om att Rama var för bra för allsvenskan i allmänhet och Ösk i synnerhet. Det var iallafall min känsla
AIK Saywee
2012-01-17 09:51
svartvitthjärta, 09:29,

ursäkta att jag tjatar detaljer, och ältar Per, (vem startade detta tjat?) men du menar väl kanske att det där sista lilla löpsteget inte "fanns". Det kan mycket väl i en framtid "finnas"?

Det mesta här i livet går att träna upp, om det bara var det som fattades, även explosiva löpsteg :)

Jag tycker det är bra med allroundspelare i truppen och att klubben kan ha en möjlighet att utnyttja dessa, om det skulle behövas, vilket ofta händer.

Vilka i dagens "befintliga" trupp är allroundspelare, vilka behärskar flera positioner, vore intresant att se en lista på dagens spelare i truppen och vilka olika positioner de kan tänkas lira på. Finns det några som klarar av spel i alla lagdelar, ja kanske inte målvaktsjobbet, men i övrigt?
Örebro D´Artagnan
2012-01-17 09:47
Hemlighetsmarkeri ett problem inom hela fotbollssverige?
Örebro D´Artagnan
2012-01-17 09:42
Anledninghen till att Per inte är kvar är att han tacket nej till ÖSK:s konbtrakt erbjudande. Så enkelt är det. Varför Per tackade nej vet bara han själv.
Vi kan bara spekulera. Mina spelulationer är att han inte känner tillräckligt förtroende för att på allvar konkurrera om en plats i startelvan. Per har en profil som markant skiljer sig från Grahnar och Makedioner.

Undrar hur alvarlig ÖSK är med Makedionern?
Örebro svartvitthjärta
2012-01-17 09:29
Jag gillade/gillar också Per Johansson. Hans inställning på match är alltid 100%...men..han har inte tillräcklig snabbhet. Det sista lilla explosiva i löpsteget finns inte där, och det kan göra skillnaden mellan att vara en utmärkt komplementspelare och att var självklart förstaval i en elva.

Heja Sport!
AIK Saywee
2012-01-17 09:06
Guldtass, i vilket avssende håller du med mig?

Jag tillhör varken Stasi eller Per´s fanclub, för den sistnämnda finns ju inte, eftersom han lämnat klubben.

Däremot gillade jag mycket Per´s spel, hans ambitioner och att han ställde upp som hjälpgumma på olika positioner, en aullroundspelare helt enkelt av bra klass som kunde bli bättre i framtiden.

Då gissade jag rätt angående din åsikt, men vi tycker bara helt enkelt olika.
Örebro Guldtass
2012-01-17 09:00
Saywee, håller med dig.
finns en anledning att Per inte är kvar, varken i ÖSK eller i allsvenskan. Min åsikt är att Per inte platsar.
AIK Saywee
2012-01-17 08:56
Gudtass, 08:07,

du behöver inte be mig om ursäkt, för jag håller med dig om att alla får ha sin åskt, dessutom tillhör jag själv varken Stasi eller Per´s fanclub.

.... men dina två inledande rader i ditt 07:36 inlägg förvånar mig lite, för det är väl inte ett ältande du pysslar med?

Jag nämnde i ett av mina tidigare anlägg att det kan finnas mågna anledningar till Per´´s brist på speltid, och jag förstår att du tycker att mitt första alternativ var det som stämde, så som du ser på det du har sett och kanse hört, eller möjligtvis läst ...

--- liten repris från Saywee

"Ett par exempel ,,.

- han presterade inte tillräckligt när han fick chansen?

- Sixten tyckte inte att han platsade, eller något liknande?

..... men det finnns många fler anledningar att spekulera över!

GOK"
Örebro Svartvitt forever
2012-01-17 08:33
Av de få matcher Per fick starta så slog han sig in i SF:s omgångens elva två gånger. Då är man inte en komplementspelare utan har större potential, men inte konstigt om man tröttnar när man är den evige hjälpgumman.
Örebro ÖSK Fans
2012-01-17 08:27
Är Haddad med och tränar med boll???
Örebro ÖSK Fans
2012-01-17 08:22
Kajanus

Är du säker på att Grahn är på G? Jag trodde han hade börjat förhandla med andra klubbar...
Örebro Guldtass
2012-01-17 08:07
Ber Stasi och Pers fanklubb här i forumet om ursäkt om jag har sårat er, men alla får ha sin mening - även jag. Men scrolla bara om ni inte gillar det jag skriver ;-)
Örebro D´Artagnan
2012-01-17 08:03
Kajanus // Läs eyravallen.com om forwards på träning
Örebro Kajanus
2012-01-17 08:00
Jag vill bara inflika i debatten att det för ett år sedan var Lushtaku som alla pratade om efter hans fina insats i inomhusturneringen i Finland. Rama var vid den tidpunkten endast en parantes som ingen trodde på speciellt mycket och nu har samma kontakt gett oss Makedoniern (provspel visserligen, men ändå). Så varva ner lite nu. Haddad ser grym ut på träningarna och Grahn är på G. Detta kan bli starten på ett fint 2012.
Örebro D´Artagnan
2012-01-17 07:59
Funderingar inför matchen mot DIF och klena forwards i länken.
Stor kontrast mot intervjun med Astvald. Men Astvald kanske ser en möjlighet att bli politiker.
Örebro D´Artagnan
2012-01-17 07:45
Guldtass // Stasi ombedes scrolla. Fotbollmässigt kanske Per inte är topp AS men fighterhjärta har han. Och att det är viktigt såg vi förra året.
Strategi bakom Makedonien är att vi ska tycka Grahn är en snäll och trevlig grabb.
Örebro Guldtass
2012-01-17 07:36
Mycket tjafs om Per Johansson, vilket förvånar mig. Vissa vill så gärna att det är någons stora fel att Per inte är kvar i ÖSK.

Konstatera fakta istället, Per är inte tillräckligt bra för att gå in en förstaelva i allsvenskan, vilket han vill. Har är en komplementspelare och inget annat.
Skulle han dock ha den kompetensen så borde han vara ett ganska hett villebråd på spelarmarknaden, både från andra allsvenska lag och från lag i superettan. Nu var det bara Degen som visade lite intresse.
Om Per skulle ha ambitioner så borde han inte vara nöjd med att varva ner i Forward.
Förstår inte varför visa fortsätter älta petitesser, sorry men det är min mening.

Är skeptisk till provspelaren från Makedonien, men bara på hans minst sagt tvivelaktiga CV. Luktar lite divafasoner.
Ändock, det finns alltid 2 sidor av ett mynt. Vi vet förmodligen bara halva sanningen och inget annat, då är det lätt att det blir spekulationer. Så låt grabben få chansen att visa upp sig och sin egen inställning till fotbollen.
Annons: