/fotboll/osk/forum/2954.aspx/fotboll/osk/forum/2954.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-02-13 15:04
Brinkewall, 14:49.,

nu hugger jag på allt :)

Kan inte annat än hålla med dig, "tonen har blivit bättre" eller hur man skall uttrycka det?

Vi verkar bygga en laganda, även på forumet, trots, "stora väggar tidigare", vi har ju faktiskt dragit på oss en snygg SF-dress, men tycker ibland så olika, men vi hejar ju alltid på SPORT :)

Ett disskussionsforum är ju trots allt ett diskussionsforum, som innehåller vissa enkla forumregler, enkla och lätta att förstå sig på .... om man vill :)

Jag vill dock bara skriva tilll er alla, att jag har så himla svårt för när någon annan skriver vad som skall skrivas eller inte skrivas eller "ropar" på admin, åsiktsbegränsing är helt enkelt inte min grej .....

Allas åsikter behövs för att ÖSK skall kunna bli bättre ...

... och vem vet, om inte svartvitts forum öppnat ögon och sinnen hos beslutshavare i ÖSK´s framtida mål och ambitioner ???

Heja SPORT, GFG !!!
Örebro kubajonte
2012-02-13 14:58
Vad för lag kommer ÖSK möta i turkiet lägret ?
Örebro Brinkewall
2012-02-13 14:49
Skönt att se alla nyanserade kommentarer här! Till och med ÖSK-Karl har balanserat sig något vilket är bra, för då borde han slippa påhopp och vi kan diskutera väsentligheter istället!

Dessutom Karl, trycker du på en punkt som är viktig (och kul att du nämner den med försiktig positivism), och det är att det verkar jobbas på stämningen och lagbygget. Med andra ord har (möjligen) ledarstaben varit lyhörd och insett var förändringar bör göras. Mycket bra!

Starten i allsvenskan är alltid viktig. I år tror jag den är viktigare än någonsin.
AIK Saywee
2012-02-13 14:24
'den Oumbärlige
Sänt: 2012-02-13 12:20

nejnejnej, då har du läst fel, eller så har jag skrivit fel, kanske glömt ett "inte".

Det måste vara någon annan som önskat Nordin kvar efter hans mediokra säsong, inte jag ialla fall, verkligen inte!

Tvärtom, börjar jag känna att man inom ÖSK bygger laganda och trivsel, vilket jag tjatat länge om, som viktigt färbättringsfaktor :)

Underbart att man äntligen förstått vikten av detta :)

Ekonomin, verkar vara stabil, det sociala jobbar man på och ...

... tittar man på vilken trupp vi har i år kan man inte annat än glömma båda jidderpolarna på bänken i sillatorskarnas stad, även om det är lite svårt, ironiskt alltså :)

Det ser riktigt, riktigt lovande ut i år för ÖSK, vårat lag, detta får bara inte Sixten slarva bort, det börjar lukta ädla metaller ...

Heja SPORT, GFG !!!
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-02-13 13:21
Kanon om stämningen nu börjar närma sig topp. Vet att vi är många, även skribenter här som aktivt försökt påverka och påvisa problemen för styrelsen. Kul att/om de lyssnat! Stämningen i ett lag är A-O för resultatet.

Sedan kan man fundera/diskutera vems fel den dåliga stämningen berodde på, inför 2010 kom påskriset fram och vi slutade trea. 2011 vill jag glömma av många olika anledningar. Hoppas bara våra tränare fortsätter och har lärt sig den svenska ledarstilen.

Om så är fallet och vi får in en mycket bra mittback kan vi säkert komma topp fem. Men då måste vi klara oss ifrån långvariga skador på nyckelspelarna och att stämningen är fortsatt på topp. Annars kan vi hamna i bottenträsket, tråden är skör. Tror de första fem omgångarna kommer att vara viktiga för hur hela säsongen kommer att sluta. Fortfarande önskar jag dock att Sixten i år kommer att anpassa taktiken mer mot det motstånd vi möter.

Sedan är jag fortfarande tveksam till Grahn, men vi får se under/efter säsongen. Har missat forumet några dagar. Lämnade Grahn Finland? Vad har hänt? Såg att någon undrade om han skulle med till Turkiet.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-13 12:58
'den Oumbärlige // Låter positivt
Örebro 'den Oumbärlige
2012-02-13 12:20
Saywee// Var inte du en av många som ville ha kvar Nordin för 2-3 veckor sen?

ÖSK har jobbat med särskild teambuilding under försäsongen. Bra att det verkar ha gett frukt. Hoppas det håller sig. Det roliga verkar vara att de icke-svenska spelarna kommer bra överens med den yngre generationen. Alla kan inte vara bästa vänner, men så länge det finns respekt och länkar mellan de olika grupperingarna så kommer det gå bra för själva stämningen.
Djurgården Mekzeimat
2012-02-13 12:02
Intervju med Valdet Rama, underbart hur han dribbla bort Touma :)
AIK Saywee
2012-02-13 10:55
Jan-Stefan Eriksdotter, 10:40,

jag tror liksom du.

Läste åter gårdagens stora artikel om Magnus Wikström, vår kapten och kan bara skriva att där finns mycket läsvärt.

Tänker i detta sammanhang även på det han citerades med ...

"Vi var inte heller samma grupp ifjol som vi varit tidigare. Det var lite för stora väggar mellan grupperingar. Det gick ut över helheten."

Det han beskrev, märktes ju tydligt, utom för strutsarna.

FORZA MAGNUS !!!
Örebro Svartvitt forever
2012-02-13 10:48
Jan-Stefan//
Är det inte dags att du reviderar ditt tips ÖSK-Åtvid? :)
AIK Saywee
2012-02-13 10:09
ernot, 09:40,

instämmer med gatutsio.
Det är riktigt trevligt att man äntligen förstått att trivseln har betydele :)

Jag hoppas och tror på en riktigt bra laganda, nu när problemen är historia, och en fin svartvit säsong.

Heja SPORT, GFG !!!
Örebro gatutsio
2012-02-13 09:53
ernot//
mycket trevlig läsning

FORZA ÖSK
Örebro ernot
2012-02-13 09:40
Blir glad av att läsa denna artikeln efter allt tjat om den dåliga stämningen! Forza Svartivitt!!
AIK Saywee
2012-02-13 08:41
Grixx, 08:00,

exakt, förrra säsongen var han verkligen inte perfekt och inte ens i närheten.

Han trivs nog mycket bättre hos sin jidderkompis i den dära hemska staden, som han inte gillade alls.

Jag kan skriva att jag tröttnade nog redan på honom förra säsongen, för han var borta redan då ...

Det känns riktigt skönt att vi äntligen börjat bygga på, som Wikström citerades, "något nytt och spännande".

Jag är mycket förhoppningsfull 2012 :)
Örebro Svartvitt forever
2012-02-13 08:25
Gomorron alla svartvita! Denna måndag vaknar man och märker att man känner betydligt större tillförsikt inför säsongen 2012 än bara för nån vecka sen. Man verkar ha tagit tag i stämningen i truppen och vi ser ju leende och skojande spelare, ett tydligt tecken på att laget håller på att svetsas samman.

Stämningen är oerhört viktig, men även de många frågetecken vi haft för mittfältet och försvaret börjar så smått räta ut sig. Alimi kan bli årets fynd i Allsvenskan, Bamberg vet vi redan att han har klass, Grahn likaså. Berger lär få inrikta sig på att spela vid skador och avstängningar. Plötsligt känns inte tomrummet efter Nordin så stort, faktiskt känns det knappt alls. Vi har plötsligt flera högklassiga frisparksläggare och hörnläggare, något Nordin abonnerade på utan större framgång.

Mittbacksfrågan har varit den mest alarmerande, och tanken på att Eidur skulle fungera som Almebäcks efterträdare har fått många att slita sina hår. Möjligen kan han lösa av Wikström som han snarare liknar i spelsätt om ett par år, när han fått mer rutin och lagt på sig några kilo till.

Men efter att ha sett Berisha känns det plötsligt rätt lugnt. Måtte man signa honom, såvida man inte har nåt ännu bättre alternativ, men det är bara 7 veckor till allvaret börjar. Att klubben skulle lägga ut 7, 6, eller ens 5 miljoner för Torlak tror jag inte att man överväger. Men det är en gissning. I varje fall finns nu ett högklassigt och betydligt billigare alternativ i Berisha.

Framåt känns det också ganska bra, (när gjorde vi 4 mål senast?) även om motståndet i Finalnd kan diskuteras. Men Samuelsson visar sig vara en klassisk måltjuv. Även om han inte syns till under långa perioder, finns han där han ska vara när läget kommer. Jag tror man måste vänja sig vid att man har en riktigt bra huvudspelare i straffområdet igen, något som inte var fallet sen Haddads skadeelände började. Men håller givetvis alla tummar för att Haddad snart är spelklar igen.

Också på kanten känns det som att Ibrahim är redo att kliva in när Rama blir såld under året, vilket han lär bli. Astvald verkar på väg tillbaka till gammal god form också.

På målvaktssidan skriver Eyrabloggen att Sixten verkar se Sandqvist som förstaval, vilket möjligen förvånar. Han har blandat och gett lite i Finland, och Tomer känns säkrare. Men hursomhelst har vi två bra alternativ till skillnad från tidigare. Alvbåge erkände ju själv öppet att han hade haft för mycket annat i huvudet för att fokuseringen på ÖSK skulle vara optimal ifjol.

Sammantaget känns det som att vi kommer att kunna slå ur underläge och överraska många i år. De flesta ser bara fjolårets usla resultat samt att vi tappat de två mest högprofilerade stjärnorna, inte vad som kommit istället.
Det enda tråkiga nu är att vi bara får se laget i en enda hemmaträningsmatch, och det är över en månad dit. Om man inte lägger in nån extra förstås. Så abstinensen som tillfälligt lindrades via skakig datorbild i helgen är nu tillbaka med förnyad styrka.

Nu ser vi framåt!
Örebro Grixx
2012-02-13 08:00
Rumsren och rumsren, ingen är perfekt och då jag känner några extremlegendarer så finns även där plumpar i rumsren-protokollet. Inget är perfekt eller i närheten.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-02-13 07:21
Nordin var nog inte helt rumsren ...
Örebro 'den Oumbärlige
2012-02-13 01:45
Bra jobbat med att summera killens senaste tre år. "Jag och mina kompisar", jo, det är tillfredsställande nog. Hur vet du att han druckit? Smakade du på dricka han köpt eller mutade du till dig beställningen av bartendern? Dom andra 5 gångerna då, hur gjorde du då?
Örebro lires
2012-02-13 00:09
'den oumbärlige. du känner väl nordin så bra så du vet vad han gör 365 dagar om året. du får tro vad du vill. jag och mina kompisar har träffat nordin 5-6 gånger på krogen sedan sommaren 2010. varav fyra av dessa har skett under fotbollssäsongen.

jag sa att han inte var spiknykter men han var ju inte heller dyngrak. jag tycker som jag tidigare sagt att det är otroligt skönt att slippa allt tjaffs om honom.

korkade uttalanden på facebook har han också gjort när han blev petad. avslöja i princip laguppställningen och sprida dålig stämning. han verkar vara en skum person som inte kan stå för vad han säger och sedan ändå ändra sig dagen efter. en opålitlig person.
Örebro ÖSK-Boldt
2012-02-13 00:01
Tycker det är väldigt svårt generellt sätt, att ge personer öknamn som gett engagemang och pengar till cancerdrabbade.

Glöm inte heller det John Alvbåge försökte göra för Yunus.

Visst kan man såga vissa uttalanden som dom gjort, men klubbhjärta har dom i alla fall visat så länge dom varit här.

Vi önskar dom lycka till men här på Behrn kommer dom inte få några fördelar på plan längre.

Tror vi kan få ihop en sjujäkla lagapparat i år.

AIK Saywee
2012-02-12 23:43
I vår lagkapten, Magnus Wikström, tycker jag att vi har en riktigt kämpe, sportsligt, medialt och sociialt. En ödmjuk och klok kille som jag tror har ett ÖSK-hjärta :)

I dagens pappers-NA (sporten) citeras han avslutningsvis i en längre artikel på följande sätt ...

"- Viktigast är ändå att vi är en grupp där alla vill vara här och nu.
I fjol var det kanske för många som hade sina tankar på andra håll.
Nu har vi börjat bygga något nytt och spännande.
En fungerande grupp är det bästa verktyget för att vinna matcher"

.... det är mycket tänkvärt !!!
Örebro 'den Oumbärlige
2012-02-12 23:25
Att ha åsikter om en spelare, - att han är dålig, eller- att han är oproffsig, tycker jag är OK så länge det inte går till överdrift eller är totalt omotiverat. Men när användaren "lires" hävdar något utan några som helst belägg, som att Nordin har varit full på krogen två nätter innan match (flera gånger dessutom), så blir man lite sned.

Nordin var kanske inte alltid den mest professionella i början av sin karriär, men senaste åren har han ju städat upp sig väldigt väl. Hållit kosten, (dragit ner på fettprocenten), kört mycket förebyggande träning och så vidare.

Förstår att många är besvikna och känner sig förrådda (?) av spelare som lämnat och varit tajt förknippade med klubben. Jag tycker förstås också att det är tråkigt att både John och Nordin inte spelar i ÖSK 2012. Men bara för att de längre inte tillhör ÖSK så ger det inte folk rätt att sprida osanningar. Det är rent av komiskt hur många som vänt från "oj, nej han får inte lämna" till "äh, fan vad skönt att han försvann". Med det inte sagt att vi är sämre utan dem, vi kan mycket väl vara bättre - det hoppas och tror jag. Ibland kan det vara bra för ett lag att en nyckelspelare eller två lämnar, ibland inte. Det återstår att se.

Hoppas bara man slipper läsa massa lögner och förtal. För hur besvikna vi än må vara kommer många av spelarna som lämnat och kommer lämna att fortfarande vara kvar i ens supporterhjärta. Så är det iaf för mig.
Örebro KämpaÖSK
2012-02-12 22:47
Undra hur det är med Grahn, kommer han med på lägret tro?
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-12 22:46
Sogen // Var han klappfull på frimis? Inte vet jag.

Jag påstår inte att Nordin aldrig varit berusad under sin tid i ÖSK. Bara att jag hört att han är relativt skötsam med alkoholen. Sedan kan man vara ute utan att alltid vara dreggfull. Vissa kan iaf.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-12 22:45
hemvändarn // Har inte studerat din länk och är inte så haj på ekonomiska spörsmål. Men en fråga: Ligger försäljningen av Bedoya & Almebäck inräknad i resultatet? Om så är fallet hade ÖSK kanske gjort +-0 utan de? För de såldes väl för typ 3-4 mille vardera?

Sedan har ju detta år börjat bra med en försäljning på 7.5 (alternativt 6 beroende på vilken källa man skall tro på). Å andra sidan har tre rätt så etablerade nyförvärv kosta en del.

Levererar ÖSK i år (Säg att man ligger topp 5-6 hela tiden) så kan nog publiken öka igen. Sen får vi se vad EM uppehållet samt OS kan ställa till med.
Örebro Sogen
2012-02-12 22:43
Frimis insidenten inräknad?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-12 22:36
lires // Halva laget var väl ute och söp rätt ofta hela sommaren? Så där var väl inte Nordin värre än någon annan. Nordin har väl ändå tillhört den skaran som varit något försiktigare med alkoholen och mycket sällan klappfull (Har folk berättat för mig som känner honom)
Minatankar
2012-02-12 22:31
hemvändaren; Det är först när vi i slutet av månaden får ta del av ÖSK Elitfotboll ABs årsredovisning som vi kan ta ställning till resultatet. I de miljoner som redovisas i dagsläget finns intäkter för övergångarna vad gäller Almebäck och Bedoya med. Vad resultatet av all övrig verksamhet då blir torde ingen veta som inte sitter inne med de exakta övergångssummorna.

Hur som helst har klubben gjort många positiva framsteg under senare år när det gäller intäkter och ekonomi.
Örebro kubajonte
2012-02-12 22:21
Att ta tillbaka Alvåge en tredjegång skulle ju kännas helt fel. Även om han gjorde mycket för att sätta ÖSK på mediekartan så får man se det som andra vändan får vara nog. Nordin Bedoya får gärna komma tillbaka om dom har hjärtat och fokus på rätt plats.
Örebro hemvändarn
2012-02-12 22:16
"Den utmärkta ÖSK bloggen eyravallen.se rapporterar om att klubbens resultat förväntas landa på 7.3 miljoner kronor. Det är en mycket bra landning efter att Örebro SK:s konjunkturella cykel toppade 2010. Även om den sportsliga prestationen kanske blev något sämre än förväntat så har klubben skapat sig en bra plattform för ett nytt lagbygge och man är betydlig bättre rustad än när man i sin allsvenska comeback 2007. Frågan är om man kan vara lika framgångsrik igen och om man lyckas fortsätta utveckla sin marknadssida och ta det till en ny dimension. Det senare är en förutsättning för att visionen om SM Guld 2015 ska vara realistiskt."
Annons: