/fotboll/osk/forum/2857.aspx/fotboll/osk/forum/2857.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bulten i Boo
2012-03-29 19:43
@Saywee:

Finns verkligheten? :-D
AIK Saywee
2012-03-29 19:35
MrCrowly,
varför skullle det vara fel på de som finns, men var finns de som finns?
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-03-29 19:33
@Marta (hane):


Moneyball. Rekommenderas starkt.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-03-29 19:32
.
Örebro MrCrowly
2012-03-29 19:27
@Saywee:


Vad är det för fel på dom som finns?
AIK Saywee
2012-03-29 19:04
Erik, jag vill ha tygkassar, ska maila dig .....
AIK Saywee
2012-03-29 19:02
Oavsett statistik, definitioner och andra petitesser, så tycker nog jag att Sixten ofta är ganska klen i sitt sätt att coacha laget, så är det bara, ur min synvinkel. Lite för stel och envis, det straffar sig titt som tätt, lite flexibilitet skulle väl inte alltid skada, eller?

Heja SPORT, GFG !!!
AIK Saywee
2012-03-29 18:58
pemo, 15:57,

men, både ÖSK och Forward mönstrade ju sina bästa elvor och Forward vann rättvist, de var ialla fall bäst i sta´n igår kväll :)

Troligtvis är de bäst i sta´n tills motsatsen bevisats, statistiskt eller på annat sätt.
Örebro worldfarm
2012-03-29 18:46
Det har varit en hel del frågor om nya matchtröjan. Nu är den släppt och finns till försäljning i webbshopen. Den finns självklart i ÖSK-shopen också för er som vill komma in och klämma.

Till måndagens match blir det även premiär för vår nya t-shirtkollektion som är framtagen tillsammans med den lokala formgivaren Jagged Design. Jag hoppas tröjorna ska falla er i smaken!

Tips eller idéer på vårt sortiment mottages som vanligt med öppen famn. Bara att maila mig: erik.warlegard@oskfotboll.se

Heja Sport!
Örebro Marta (hane)
2012-03-29 18:46
Bib/ Finns det inte en relativt nysläppt film om ett baseboll-lag eller dylikt som byggde hela sin framgång på olika typer av statistik. En film som dessutom väl ska vara baserad på sann historia? Tror det finns mycket att hämta i denna värld, bara man använder rätt variabler och gör det på rätt sätt....

TAGGAD!!!!!
Örebro Bulten i Boo
2012-03-29 18:30
@Grohl:

Ja, det menar jag absolut. Först måste man ju definiera vad (bra/dålig) matchcoaching är, vilket du ju indirekt gjort genom ungefär (min fria tolkning): Förmågan att under matchens gång förändra lagets spel i förhållande till motståndarlagets spel och ställningen i matchen. Det förstnämnda är väl svårt att fånga upp i några exakta mätdata, utan låter väl sig antagligen endast att göras genom s k kvalitativ metodik, t ex genom att intervjua spelarna. Det senare går absolut att mäta genom statistik. Man skulle t ex kunna mäta hur många inspelade poäng laget har per respektive, säg tredjedel av respektive match. Säg att ÖSK gör 1-0 hemma mot MFF efter 14 minuter. MFF kvitterar i minut 52 och gör sedan 2-1 i minut 90 (finns igenkänning?haha!). Då har ÖSK 3 poäng efter tredjedel 1, 1 poäng efter tredjedel 2 och 0 poäng efter tredjedel 3. Om man samlar alla lags statistik för de olika tredjedelarna i alla matcher så kan man sedan, möjligtvis dra vissa slutsatser. Att de lag som uppvisar signifikant "ökning av poäng" ju längre matchen lider har en tränare som är bättre på matchcoaching än den tränare vilken leder ett lag med motsvarande negativ trend (läs: ÖSK 2011) kan vara en slutsats. Jag pekade förut på en annan möjlig slutsats vilken handlade om lagets fysiska status, ett förhållande vilket coachen inte heller kan svära sig fri från.

Kan tänka mig att jänkarna för den typen av uppgifter för NHL (typ inspelade poäng per period), för där finns ju statistik på allt!
Örebro Marta (hane)
2012-03-29 17:52
Rätt go reklam från bettingbolaget ovan här förresten. Känns som de talar till oss ÖSK:are . (filmen) Även om de säger HBK:are och TFF:are
Örebro Marta (hane)
2012-03-29 17:46
Ja det och Pemos tröja är enligt all statistik orsaken till förra årets fiasko. Enligt viss statistik även till Saudiaffären. Kul diskussion detta blivit...
Örebro Valderinho
2012-03-29 17:12
Jag håller med dig Grixx, mer än hälften av alla på ståplats håller käften, och öppnar man den stirrar dom flesta, som att vad sysslar du med???
Örebro Grixx
2012-03-29 16:59
Anledningen till att det gick dåligt 2012 är den att ÖSK har så värdelösa supportrar. Alltid dålig fart på läktaren, det finns ju för fan ingen vinnarmentalitet. över huvud taget. Hur fan ska laget få någon inspiration av oss alla dönickar. Byt ut publiken. Den har ju varit helt värdelös i mer än 100 år!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grohl
2012-03-29 16:30
BiB//

Om det nu är så att du verkligen tror att det skulle kunna finnas officiell statistik på bästa/sämsta matchcoachen - ja, då får jag be om ursäkt för min hårda ton! Det menar jag verkligen.
Örebro Bulten i Boo
2012-03-29 16:02
Grohl// Detta är bland det mest absurda jag har varit med om. Hmmm.., jag förvissade mig om att inte "låta" anklagande eller så genom mitt "Obs! Läs inte in någon insinuation i min fråga..", men så skriver du att att frågan jag ställer är "extremt dryg" och börjar orda om "härskarteknik".
Snurrar runt i mitt huvud, för om du läser vad skrivit så ger jag dig i princip rätt i allt du skriver (t ex: om en av orsakerna till laget har dålig statistik är att det är för dåligt tränat så faller även detta till största del tillbaka på Sixten). Hmmm.. pseudodebatt finns det något som heter..
Örebro pemo
2012-03-29 15:57
Marta // Bra svar. Men jag blir så trött på överton på att en tränare kan ändra allt. Spelarna har också ett ansvar för att följa instruktioner.

Saywee // Att kalla BKF för stans bästa lag bara för att de vinner en träningsmatch är väl lite övermaga? Skulle jag byta matchtröja? med autograf av Johansen? aldrig i livet. ;)

Hörde alldeles nyss Dahlbergs radiokrönika om ÖSK. Och han är precis lika gnällig som vanligt. Han hackar bl.a. på Grahn. Varför?

Kan vi inte ge honom chansen nu och återkomma vid uppehållet och avfärda honom som ett fiasko? Jag vet bara det jag själv sett på TV och live. Är väldigt glad att han spelar i vårt lag, för han är inte kul att möta.
Örebro Grohl
2012-03-29 15:50
@Bulten i Boo:


Den frågan du ställer är ju extremt dryg då den är ställd på ett uppenbart retoriskt sätt, då både du och jag vet att det inte finns statistik på en subjektiv bedöming. På så sätt sätter du dig "över" mig genom att låtsas som att du inte vet om detta, klassisk härskarteknik.

Att jag ändå uttryckte mig som att det är fakta att Sixten är en dålig matchcoach baseras på statistiken jag presenterat - vi har inte vänt en match på två år. Jag frågade sen om du håller med mig i mitt påstående eller om du kunde argumentera för motsatsen.

Det finns folk som förnekar månlandningen också, om jag ska tro på dem vill jag ju gärna ha bättre argument än de jag presenterar för att den faktiskt har skett.

Nej, jag har alltså inte kollat HBK, men dom var ju helt värdelösa oavsett matchbild.
Örebro Grohl
2012-03-29 15:48
Örebro 'den Oumbärlige
2012-03-29 15:45
Jag tror målsättningen alltid är densamma, men de kanske inte riktigt tror på den för i år av många anledningar. Detta gjorde man dock förra året. Tycker Mackan förklarade det kort och bra i någon SF-artikel.

AIK Saywee
2012-03-29 15:39
@'den Oumbärlige:


Om det är så som du skriver, tycker jag att någon skall ta tag i den officiella visionen, och uppdatera den nedanstående citerade punkten, så att vi inte alla blir förvirrade, tränare, spelare, sponsorer och medlemmar, med flera.

"ÖSK Fotboll, ett topplag i norden med frekvent europaspel där framgångskonceptet är attraktiv fotboll som engagerar"

För annars blir det ju dubbla budskap, fan, att jag orkar tjata så, men jag tycker att sådant är viktigt.


Förslag till ny text om de inte orkar jobba fram något själva ...

"ÖSK Fotboll, ett mellangäng i Allsvenskan tills vidare, europaspel om vi har tur och med ett spel som inte skrämmer bort allt för många"
Örebro kubajonte
2012-03-29 15:39
Besviken jag blir på Grahn och Sandqvist ställde en lte halvt humoristisk fråga om dom hade hört ÅFF låten och på lite skämtsamt sätt om inte ösk borde göra en egen och får detta snustorra svar tillbaka"Tobias: Nej, vi har inte hört den. Bara läst lite om den. Jonas: Jag tror inte vi har på schemat att spela in något liknanade" Sixten har mediatränat dom här grabbarna lite för bra :(
Örebro 'den Oumbärlige
2012-03-29 15:20
Saywee// Sixtens uttalanden på upptaktsträffen säger väl allt, och jag tror klubben inser att det kan bli ett mellanår. Därför så kanske man undviker sätta en officiell målsättning, istället för att typ säga: "Vi vill komma på övre halvan, eller topp 8:a".
Örebro Bulten i Boo
2012-03-29 15:19
@Grohl:

Oooops.. vad irriterad du nu plötsligt "låter". Jag skrev ju: "Obs! Läs inte in någon insinuation i min fråga, utan jag undrar bara var sådan statistik finns samlad" och då kan du väl skriva att det är just din subjektiva bedömning du baserar dig på och inte någon extern källa, typ "officiell statistik". Säkert har du rätt i det fall att inget lag 2011 har så dålig statistik på de punkter du för fram. Skulle kanske möjligen kunna vara HBK. Har du kollat dem?
Jag har själv i detta forum fört fram nästan exakt de data du själv hänvisar till. Om det beror på matchcoahing eller möjligen något annat (eller en kombination av en massa saker) har jag svårt att bedöma. Skulle ju också kunna vara konditionsbrister, ett för dåligt tränat lag helt enkelt? I slutändan faller nog det mesta tillbaka på Sixten, han kan nog inte komma undan största delen av ansvaret för den dåliga statistiken. I år är det upp till bevis för honom att 2011 var ett undantag..
AIK Saywee
2012-03-29 15:16
När presenteras ÖSK Fotbolls målsättning 2012, eller skiter man i den, vi är ju några medlemmar som betalar medlemsavgift som funderar över detta, eller?

Presenteras den vid sommaruppehållet, eller i höst när allt är klart ;)

Jädra hemliga grejer, det dära :)
AIK Saywee
2012-03-29 15:13
pemo, byt plats och byt matchtröja, så enkelt är det :)

Men visst är det ändå lite pinsamt att Forward är bästa fotbollslaget i sta´n, de behöver dessutom inte be om ursäkt, för att de vann, de var helt enkelt bättre.

När får vi nästa tillfälle att ändra på detta, det kan ta lång tid?

Tackar gudarna för att matchen inte gällde något, i ett seriespel eller någon cup, för jag kan inte finna några ursäkter eller bortförklaringar för Sixten´s klena små söta älvor, som trippade omkring på hundarnas begravningsplats :(

Du har dock många tankar/frågor i ditt inlägg som jag delar med dig, som vanligt.

Nej, nu blir det Alan Parsons Projekt ....
Örebro Marta (hane)
2012-03-29 15:11
Pemo/ Ska man resonera så som du inleder så behöver vi ju egentligen inte förändra någonting någon gång? Inget går ju att bevisa. Jag hoppas och tror verkligen inte att ÖSK resonerar på detta sätt.

Jag tror att spelarna kände en press förra året, som blev speciellt tydlig på hemmaplan. Mycket satt i psyket (tror jag), och nej jag har inga neuropsykiatriska belägg för detta utifrån uppmätt hjärnaktivitet et.c. Men att dra slutsatser utifrån utfall tar jag mig frihet till ändå (även om jag inte aspirerar på den absoluta sanningen.

Att spelarna har en tilltro till det egna lagets förmåga och spelsätt är oerhört viktigt. Tror man inte på det man gör så är det svårt att nå framgång helt enkelt. Sedan är det givetvis inte enbart Sixanders fel. Men de måste väl ändå vara några av dem som har huvudansvaret för att vända denna typ av trender. Alt ta in expertis som kan hjälpa honom med detta?
Men nu är det ny säsong. Och just att laget har en bättre sammanhållning borde absolut kunna bidra till att man inte "ger upp", och istället kämpar för varandra. (om det ska vara någon mening med trivseln). Eller?
Örebro pemo
2012-03-29 15:02
Det finns tre sorters lögner . Lögn, förbannad lögn och statistik.
Med det sistnämda kan man säkert bevisa att det egentligen är mitt fel att ÖSK aldrig kan vända ett underläge. Varför skall jag alltid sitta på samma plats?
Varför har jag alltid matchtröjan på mig?

Visst, jag vet också att förra året inte gick bra. men för ett antal år sedan vann vi inga bortamatcher. Felchoachat? Och förra året tog vi väl fler segrar borta än hemma?

Kan det vara så enkelt att det fanns fem - sju ordinarie spelare förra året som hade tankar på något annat än hur det gick för laget? Byt ut dem då, säger vän av ordning. Ja ha, och slänga in juniorer istället?

Och lite mer gnäll. ÖSK kommer sist bara för att vi har ett nytt tremannamittfält i år. Det tar ju så lång tid att spela in nya spelare.
Men hur kan då IFK göteborg hyllas som serieledare, som tagit in f e m nya spelare? Varför skall det vara lättare att spela in dem?

Nä goa vänner. Jag avvaktar allt premiären mot ÅFF innan jag dödförklarar ÖSK.
Att använda en oinspirerad träningsmatch mot "lillebror" som måttstock över hur dåliga vi är, fem dagar före premiären, ger jag inte mycket för.
De som tror att ÖSK skulle ofra kropp och själ i den matchen lever nog i en egen liten bubbla.
Det är ju säker vinst över Syrianska och oavgjort borta mot guldfavoriterna Ellos som ger en fingervisning om vi kan spela fotboll eller inte.

Men det är ju tur att vi har en tränare. Det är ju han som springer på planen, skjuter alla skott och dessutom täcker upp på mållinjen.
Det är ju alltid tränarens fel. Så nu väntar jag bara på att demontränaren i ÖIK (?) skall snöra på sig skridskorna och ordna ett elitseriekontrakt.
Örebro Grohl
2012-03-29 14:33
Jag bjuder på lite mer statistik:

Förra året fick vi se vår ledning kvitterad 12 gånger, av dessa matcher slutade 3 med ÖSK-seger, 2 med oavgjort och hela 7 med förlust! I matcher där vi alltså haft ledningen - men motståndarlaget har kvitterat.

Även detta tycker jag på något sätt visar att vi inte klarar av att anpassa vårat spel. Vi tar ledningen, motståndarna kämpar sig in i matchen och där tar det alltså ovanligt ofta stopp för oss.
Annons: