/fotboll/osk/forum/2792.aspx/fotboll/osk/forum/2792.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-21 23:56
@'den Oumbärlige:


Tack för info! Fattar bara inte hur de rent tekniskt får det att "växa tillsammans" ;)
Örebro 'den Oumbärlige
2012-04-21 23:32
I England kör man naturligt gräs blandat med lite konstgräs för att hålla ihop den bättre. Jag tror dock att det är dyrt. Sen finns det ju en kritik mot planskötarna (när de där bilarna åker över för att borsta eller vad dem nu gör så ska de göra det i gångfart, men oftast ser man dem köra som om det vore en vanlig 50 väg).

Intressant att ÖP förnekar missnöje också, samtidigt som de enligt obekräftade rykten lovade att byta om garantialternativet inte var tillräckligt bra.

Mondo som är återförsäljaren har bara en enda stor arena i Sverige, man ville självklart inte bli av med sin enda stora kund och därför blev dealen väldigt gynnsam för kommunen.

Är det något man inte ska snåla in på så är det spelares förutsättningar, ett par skador eller tappade poäng kan betyda så jävligt mycket.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-21 23:26
widemarsh // Det där med hybrid är ganska intressant. Jag vet inte exakt vad det är utan bara hört talas om det och du får gärna utveckla det. Är det en komination av konstgräs och naturgräs och hur funkar det tekniskt?

Vi som såg matchen RBV-ÖSK (vilket jag antar var de flesta) kunde se att RBV:s akilleshäl är backlinjen som inte alls har samma klass om övriga lagdelar. Nu är även Kjetil Waehler skadad och borta mot Häcken och det skall bli synnerligen intressant att dels se hur Häckens försvar klarar blåvitts offensiv men också hur IFK klarar Häckens individuellt skickliga forwards i omställningarna
Örebro Sunnanlid
2012-04-21 23:11
Är det fastslaget att Bamberg inte kan lira på måndag?
Örebro widemarsh
2012-04-21 23:09
Tycker att dom bästa konstgräsmattorna håller tillräckligt bra kvalitet för allsvensk fotboll, men ska man snåla som Örebroporten och slänga på ett sämre alternativ så föredrar jag absolut att man satsar på en riktigt fin gräsmatta. Gärna en hybrid med lite konstgräsfibrer som håller ihop mattan.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-21 23:01
: rirobban // Ja, jag har grabben som spelar där med ÖSK U och jag är ute rätt mycket på "gräset" där. Stråna står upp ständigt och det känns skönt att vara på.
Örebro rirobban
2012-04-21 22:57
Jan-Stefan Eriksdotter //

Där håller jag med dig (trots mitt inlägg nedanför)

Enda konstgräset som jag själv lirat på och gillat är Ekängens konstgräs.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-21 22:50
Jag tycker gräset på Ekäng är riktigt skönt
Örebro rirobban
2012-04-21 22:48
Tycker det verkligen är dags att vi lägger helt vanligt, grönt, mjukt, jordigt och doftande gräs! Har varit för mycket klagomål på konstgräs och jag själv tycker inte att konstgräs är bra!

Kan tyckas märkligt eftersom jag var en av dem som försvarat och talat positivt om konstgräs sedan 2004. Men jag har helt ändrat mig. Dels för skador på spelarna (skulle Haddad, Bamberg, Berisha och Anttonen vara hela nu utan konstgräset?), sedan har jag själv testat flera olika konstgräs, och det är verkligen väldigt långt ifrån vanligt gräs när det gäller känsla.

Trodde aldrig jag skulle skriva detta, men jag börjar mer och mer hålla med Helsingborgarna i "konstgräsdebatten". Det ska vara riktigt GRÄS!
Örebro Valderinho
2012-04-21 21:13
Fast med ett konstgräs är väl hela tanken att det ska gynna ett spelande lag med individuella färdigheter. Med denna mossmatta blir det ju total motsatt effekt.
Att mattan är dålig för båda lagen är en dålig motivation. Det är väl ändå hemmalaget som ska föra matchen, blir det lättare då med en långsam matta där motståndarlaget får chans att växa in i matchen och "lära" sig underlaget för ÖSK ser ut att vara "trötta"..USCH!
Örebro Valderinho
2012-04-21 21:00
Vilka snåljåpar Örebroporten är. Utnyttja en garanti för egen vinnings skull(vad det nu skulle vara) och köra över ÖSK och spelarna, det är väl ändå spelarna som ska spela på mattan och inte Örebroporten. Sen är det ju massa goodwill som tillfaller Örebroporten om dom "satsar" på en bra matta som SPELARNA vill ha. Örebroporten är idioter om dom inte byter matta NU! eller iallfall i sommaruppehållet.

Att erbjuda ÖSK skötseln av konstgräset visar ju bara vilka inkompetenta idioter det sitter på ÖP. Ska inte ÖP ta kritiken istället för att sopa skiten under mattan, i detta fallet ÖSK. Som säkerligen har förlorat många matcher på grund av mattans status, men framförallt för att man känner en omedveten tyngkänsla över att spela, att inte känna sig trygg på sitt hemmagräs, är ju förkastligt. Ska man vara orolig för att halka och kanske göra en fadäs som innebär ett baklängesmål istället för att kunna vara resolut.

JA, jag är förbannad, gör något, någon!!!
Örebro KCMarten
2012-04-21 20:40
Dejmon //

Istället för stötta ställningstagandet mot hot och våld så börjar du nagelfara argument och "tolka" saker som du själv tycker. Sen när jag påpekar detta gör du en halv avbön men hittar nya saker att nagelfara.

Trist.

Sen tar jag inte detta personligt som Saywee ofta gör utan inser att detta tyvärr är din stil.

I och med detta anser jag att dialogen i detta ärende mellan oss är avslutad från min sida.
Örebro KCMarten
2012-04-21 20:34
Jahapp..

"Räddningsplankan" Gefle spöade Kalmar och skickade ner oss på kvalplats..

Jag hoppas verkligen på seger mot Elfsborg..
Örebro 'den Oumbärlige
2012-04-21 19:05
Vet inte hur mycket man kan begära av Mondo, det är ändå ÖP som väljer att utnyttja en garanti (och med det billigaste alternativet) istället för att gå efter vad spelarna tycker är bäst, vilket bör vara viktigast.

Åtvidaberg har en riktig grym matta, att en så pass mindre klubb har en bättre plan än ÖSK som alltså satsar på att vinna guld inom några år är rent av dåligt.

Nu har ljus riktats på frågan, nu är det upp till andra som bryr sig att debattera frågan vidare så det blir ändring.
Örebro Salt&Peppar
2012-04-21 19:01
@'den Oumbärlige:


Då har vi tre parter inblandade i det här. Örebroporten, Mondo och i kläm sitter Ösk. Ingen vill ta ansvar verkar det som, men det löser ju inte problemet. Vad väntar Ösk på egentligen, bättre tider?

Får man inte problemet löst är det ju dags att tala öppet om det här. Går ju inte att sitta med mössan i handen hur länge som helst, det är ju vi som är drabbade av det här. Nu får Ösk ryta ifrån tycker jag!
Örebro Oggeboi
2012-04-21 18:41
Är ju bra att u21 ger spelarna match träning men tror att det skulle vara riktigt bra med regelbundet a-lags spel i kanske superettan för säg Yasin och ha Ibrahim som den självklare inhopparen. Tror det skulle ge mer än att de får hoppa in i typ var tredje match. Men situationen kan ju ändras snabbt om Rama säljs t.ex.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro 'den Oumbärlige
2012-04-21 18:36
Konstigt att Sjögren säger en sak (att man känner till missnöjet och diskuterat hur man ska förbättra planen) medan Örebroporten säger att man inte känner till missnöjet trots daglig kontakt med ÖSK.

Ligger en hundbegraven här. Troligen i Örebroporten.
Örebro Salt&Peppar
2012-04-21 18:32
@Artwork:


Håller med, fattar inte hur det kan få bli så här illa. Och varför säger inte Ösk nåt, var är kritiken mot Örebroporten?
Örebro Artwork
2012-04-21 18:01
Helt sjukt att inte ÖSK krävt en ny matta!
Om mattan ger spelarna skador så är det pinsamt dåligt av ledningen!!!

@Salt&Peppar:

Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-04-21 17:26
Oggeboi: Tror personligen att Sixten tror rätt mycket på Ibrahim, han fick ju mycket speltid på försäsongen. Hoppas inte på en utlåning där!
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-21 15:41
Oggeboi // Å andra sidan ger ju U21 dem speltid till skillnad mot förra säsongen. Jag kan inte reglerna utantill men det är betydligt hårdare nu än tidigare att gå fram och tillbaka mellan klubbar. Åstramningen kom från UEFA och det var därför ÖSK lade ned sitt talanglag (eller lät ÖSK Söder ta över) . Även Hammarby gjorde samma sak.

Jag tror att skall ÖSK låna ut spelare måste det ske under ordinarie övergångsfönster. Men någon annan kan nog reglerna bättre
Örebro kenya
2012-04-21 15:41
Tycker det känns rätt att ge Boris en ytterligare chans från start. Han måste ju ha visat en del på träningarna och på Island för att gå från frysboxen till att starta en premiär. Han såg ju inte helt stabil ut mot Åtvid men samtidigt så tycker jag inte han gjorde bort sig mer än andra.

Kanske kan Hagge komplettera honom på ett bättre sätt än vad Wikström gjorde.

Oggeboi/ Skulle också kunna se en utlåning av någon av Yasin och Ibrahim. Känns inte ens som att Sixten vet vem som går först av dem. Som du säger så delar de på bänkplatsen varannan match.
Örebro Dejmon
2012-04-21 15:23
KCMarten
"Inom AIK:s led har jag aldrig varit med om hot mot egna fans."
Jag tolkade det som att du syftade på aik-supportrar i allmännhet och inte just dig själv.

"Men du verkar väldigt fixerad vid Saywee vad man än talar om."
Om du skriver ett inlägg som jag anser nån bör ifrågasätta så är chansen/risken stor att jag gör det. Det handlade inte om saywee i detta fall utan ditt påstående. Sen att saywee står för en extrem mängd av inläggen på detta forum gör väl kanske att jag uppmärksammar mer av det han skriver mer än vissa andra, vad nu det hade med saken att göra.

"Dessutom nagelfar du detaljer utan att beröra huvudfrågan.
Tycker du att det är ok med hot oavsett vem det är riktat till?"
Anledningen till att jag kommenterade var egentligen för jag tyckte ditt påstående var häpnandsväckande, jag vet fortfarande inte ens om det handlar om hot i detta fall eller vad det kan handla om. Däremot skrev jag att det var jättetråkigt om det nu var så. Nej jag tycker alltså inte det är ok med hot rent allmännt (inte olaga hot i alla fall för att vara övertydlig).

Editerar bort en del då jag bara ville förtydliga vad jag menade och inte gå in i en diskussion om något jag inte alls vet något om.
Örebro Oggeboi
2012-04-21 15:08
Börjar med att säga att jag absolut inte försvarar någon alls och tar absolut avstånd mot mobbing o alt sånt. Börjar bli lite orolig här. Inte mycket fotboll som diskuteras utan mer trams mellan olika skribenter. O inte bara här i Ösk som problemet finns med tjafs inom supportrar av samma klubb . Har tex en kompis som är djurgårdare, han har slutat helt och hållet att stå i deras klack då han säger att det alltid blir bråk inom klacken. Sjukt tycker jag.

Trött på allt snack om strutsar, kraxande kråkor och att säger du en positiv sak om Sixten så är man en Sixtenälskare. Kan vi alla inte bara få ha åsikter utan att sättas in ett fack??

Kan vi inte bara alla enas om att vi vi alla älskar ÖSK och sluta med allt tjafs o skitsnack.

Diskussioner JA tack. Mobbing och påhopp Nej tack!!!


Så till lite fotbollsfunderingar. Någon som vet hur det ser ut med möjligheter till utlåning nu?? Måste man vänta tills sommarfönstret?? Tycker det skulle vara bra med en utlåning på antingen Ibrahim eller Yashin. Tror det skulle vara bra om en av dem kunde få kontinuerlig speltid i någon annan klubb ett tag medan den andra av dem kände sig aningen närmare startelvan. Nu känns det som de delar på en bänkplats.
Örebro KCMarten
2012-04-21 14:53
Dejmon //

Jag talar om hot mot egna supportrar vem det nu än är. Jag inledde dessutom med att ta avstånd mot allt som heter våld och hot oavsett vad det gäller.
Men du verkar väldigt fixerad vid Saywee vad man än talar om.

Dessutom sa jag att JAG har aldrig varit med om hot inom AIK:s led. Detta innebär inte att det aldrig existerar. Ultras som du lyfter fram kallas just detta av en anledning. De är extrema och anses av de flesta AIK fans som bråkstakar och inga riktiga fans.

Med tanke på hur många AIK fansen är jämfört med ÖSK fansen, så blir antalet hot som är kopplade till ÖSK däremot rätt uppseendeväckande.

Dessutom nagelfar du detaljer utan att beröra huvudfrågan.

Tycker du att det är ok med hot oavsett vem det är riktat till?
Örebro kubajonte
2012-04-21 14:26
rirobban // Jag är inte helv orolig över att ösk ska åka ut ....inte i år iaf, Däremot är jag orolig inför framtiden. Tycker det tas mer fel beslut i den kära klubben just nu än rätta beslut
Örebro Salt&Peppar
2012-04-21 14:15
Va 17 är det för soppa med plastmattorna på Behrn gång efter annan?

Det var strul med den förra mattan som inte fick gummidämpning. Den revs upp och fick läggas om. Sen fick spelarna brännmärken när de kastade sig. Sen blev den sliten och dröjde det minst 1-2 säsonger för länge innan vi fick ny matta.

Då väljer man att göra det så att det blir krångel för alla inblandade - igen. Hade inte Örebroporten tjänat på att lägga en matta som man slipper gräva upp och lägga om för att den inte håller?

Vet man inte att billigt, är billigt av en anledning? Är så sjukt trött på den där Örebroporten...
Benny Böckling
2012-04-21 13:50
Det lutar alltså att vi vi ska ha följande backlinje mot Elfsborg: Wirtanen-Lumbana-Haginge-Wowoah. Jag börjar ångra att jag inte tippade 0-4...
Örebro Hlynur
2012-04-21 13:05
En backlinje med Wirtanen, Lumbana, Haginge och Wowoah känns inte stabilt någonstans!
Örebro Dejmon
2012-04-21 12:53
KCmarten.
"Inom AIK:s led har jag aldrig varit med om hot mot egna fans."

Det finns nog inga supportrar i Sverige som kommer inärheten av gnagarna när det gäller hot och våld mot ledare/spelare/egna supportrar.

S.k. "internbox" är vardagsmat på norra stå vad jag förstått och så sent som säsongen 2010 var det en egen supporter som åkte på stryk på behrn arena då han inte sjöng med i ramsor, vilket inte uppskattades av deras ultras.

Edit: förresten tar du för givet att det handlar om hot av enbart saywee's inlägg?

Jättetråkigt om det nu är så.
Annons: